Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Marseille och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Hjälp patienter att äta en balanserad kost för att bevara sin hälsa eller att kontrollera sin vikt är bland huvuduppdragen för en dietist eller nutritionist. Även om många webbplatser för närvarande täcker ämnet, är det alltid lämpligt att anlita en professionell för ett hälsosamt och tillfredsställande resultat. Upptäck här de 8 bästa inom området i Marseille och dess region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Rachel KENIO, behörig dietist och nutritionist

Presentation

Rachel Kénio är legitimerad dietist och nutritionist. Hon erbjuder sina tjänster på kontoret, hemma och online. Hon opererar vanligtvis på ett vårdcenter i första arrondissementet i Marseille, men kan resa inom regionen vid behov.

Dietister i Marseille
Rachel Kénio, behörig dietist och nutritionist

Konsultationen är enligt henne en bra grund för behandling effektiv. Det är nödvändigt att känna din patient väl: deras ålder, deras läge kost, allmänna vanor, dagligt liv osv. Dess mål är att fastställa en exakt diagnos för bättre rekommendationer och en bra uppföljning.

Tjänster

Ring tjänsten hos Rachel Kénio för att följa en behandling som inte utgör någon risk för ditt hälsotillstånd om det ligger inom ramarna av:

 • En förlust eller tagande av vikt ;
 • En förändring av kost: flexitarianism, vegetarianism, veganism;
 • En behandling för medicinska skäl: kardiovaskulära problem, diabetes, omställning av kolesterolnivå, bulimi, anorexi, etc.

Namn: Rachel Kenio
Hemsida : http://www.keniodiet.fr/
Telefon: +33 6 68 53 52 04

Virginie COULAUD, specialist på dietet och näring i Marseille och Aubagne

Presentation

Virginie Coulaud är en professionell inom dietet och nutrition. Hon har två kontor. En är i 5:ane distriktet i Marseille och det andra ligger i Aubagne nära tågstationen.

Dietister i Marseille
Virginie Coulaud, specialist på dietet och nutrition

Dess mångsidighet är en av dess särdrag. Hon gör sig av med en certifiering inom naturmedicin, mikronäring, fytonäring och chrono näring. Det är också anslutet till Marseilles diabetesnätverk.

Hon behandlar människor i alla åldrar. Enligt henne finns det alltid näringstips för att främja och/eller påskynda läkningen av en patient eller för att hjälpa honom att uppnå sina mål, beroende på hans arbetssätt livsstil, ålder och matvanor.

Tjänster

Virginie Coulaud följer dig från början till slut i din behandling, oavsett dess varaktighet. Tveka inte att fråga honom om råd i så fall möjliga frågor angående matningsläge. Hon är specialiserad speciellt för allt som kretsar kring vikt (ökning eller förlust).

Enligt henne räcker det inte att bara erbjuda mat till konsumera regelbundet. Vi måste gräva i ursprunget till problemet:

 • Vanorna av konsumtion ;
 • Hormonella störningar om patienten har några;
 • De olika bristerna i vitaminer eller mineralintag;
 • Stressen ;
 • Inflammation metabolisk.
 • Etc.

Namn: Virginie Coulaud
Hemsida : http://www.coulaud-dieteticienne.fr/
Telefon: +33 6 85 93 19 09

Sophie ROUSSEL, behörig dietist

Presentation

Sophie Roussel är en professionell dietist med BTS på fältet. Det är inte bara anslutet till nätverket Santé Croisée Marseille diabetes, men hon är också medlem i AFDN eller French Association of Dietister Nutritionists.

Dietister i Marseille
Sophie Roussel, professionell dietist

Hon har titeln soprolog efter sina studier vid institutet Sofrologiutbildning i Paris. En utbildning i 1D och 2e år följt av den franska föreningen för ny hypnos läggs till denna redan mycket rika resa.

Tjänster

Sophie Roussel övar i Marseille 12. Innan hon ordinerar någon form av behandling utsätter hon först sina patienter för en fördjupad bedömning för att effektivt fastställa orsakerna till problemen. Resan hon följde låter dig anpassa ett specifikt näringsprogram för varje person.

Den restriktiva kosten är långt ifrån bland lösningarna hon föreslå. Enligt henne är denna metod ineffektiv och leder bara till frustration. Istället lär det patienten att balansera sina mat. Målet är faktiskt inte bara att gå ner i vikt, utan också speciellt för att behålla idealvikten på lång sikt.

Namn: Sophie Roussel
Hemsida : https://diet-sophrologue-marseille.com/
Telefon: +33 6 38 73 52 07

Gérard Henri COHEN

Presentation

Kontakta doktor Gérard Henri Cohen om du befinner dig i Marseille och letar efter en professionell nutritionist i regionen.

Dietister i Marseille
Gérard Henri Cohen, dietist nutritionist

Liksom sina motsvarigheter följde denna specialist specifik utbildning innan han erbjöd sina tjänster inom näring och diet. Han är specialiserad på idrottsmedicin.

Tjänster

Tveka inte att kontakta doktor Henri Cohen per telefon eller via dess hemsida för:

 • Gå ner i vikt eller bota de störningar som är kopplade till denna situation;
 • Ett spår psyko-beteende av övervikt;
 • Lösningar till ätstörningar.

En konsultation föregår alltid behandlingen så att han vet förbättra sina patienter, särskilt deras matvanor och aktiviteter. På så sätt kan han erbjuda dem effektiva behandlingar, anpassade efter deras behov. situation. Det går också bra att fråga honom om råd om matvanor. att anta efter att målet uppnåtts.

Namn: Gérard Henri Cohen
Hemsida : https://www.docvadis.fr/gerardhenricohen/
Telefon: +33 4 91 61 00 42

Sylvie ANDRE

Presentation

Lös problem och störningar relaterade till näringssättet figur bland specialiteterna hos Sylvie André. Hon är en dietist nutritionist statsexamen. Hans kontor ligger i 1eh distrikt av Marseille.

Dietister i Marseille
Sylvie André, statligt certifierad dietist nutritionist

Hon har en magisterexamen i biologi och livsmedelshygien. En DU i beteendestörningar läggs också till hans Curriculum Vitae. Den erbjuder flera typer av tjänster anpassade för att tillfredsställa alla patienter. De behöver verkligen uppmuntran så att behandlingen resultat.

Tjänster

Sylvie André lagar en daglig diet anpassad till var och en patient i syfte att förbättra sitt hälsotillstånd eller hjälpa dem att uppnå ett specifikt mål som viktminskning eller uppgång till exempel. Det gör hon inte antyder mycket sällan kostrestriktioner, men det är möjligt att den ber patienter att hantera konsumtion för att klara vissa mat.

Precis som sina motsvarigheter stödjer den dig fullt ut i:

 • En förlust eller tagande av vikt ;
 • En dietplan som en del av behandling för att bota typ diabetes eller graviditet;
 • En strävan att bli vegetarisk eller vegan;
 • En helande av ätstörningar.

Observera att denna lista inte är uttömmande. Du kan alltid ringa den här proffsen om du har några frågor eller råd att ställa.

Namn: Sylvie André
Hemsida : http://www.dieteticiennemarseille.com/
Telefon: +33 6 83 37 14 37

Esther MANGANELLI

Presentation

Manganelli Esther verkar som dietist och nutritionist liberal under flera år i Marseille. Hon har en skicklighet särskilt inom området Ericsonsk hypnos, NLP eller programmering Neurolinguistik och RITMO eller traumatisk chockbehandlingsteknik.

Dietister i Marseille
Esther Manganelli, oberoende dietist nutritionist

Mikronäring är också en av dess specialiteter. Det är bäst att kontakta henne direkt om du har några frågor angående detta område.

Tjänster

Tillvägagångssättet som används av Manganelli Esther gör sitt bästa stor särart. Hon utövar hypnos på sina patienter för verkligen vet för att identifiera den verkliga källan till deras problem. Enligt henne, mat ska inte ses som en fiende. De skulle vara snarare allierade. Således försöker hon förena mat och tålamod.

Denna metod kan tillämpas inom många områden, i synnerhet med eller viktökning, stresslindring, för att hitta en bättre balans mat osv. Kort sagt, det gräver djupt för att bättre motivera kund.

Namn: Manganelli Esther
Hemsida : http://www.hypnose-diet-marseille.fr/
Telefon: +33 4 91 34 92 28

Béatrice POLIDORI

Presentation

Sedan 2002 har Béatrice Polidori arbetat som dietist som nutritionist efter att ha tagit sitt statliga diplom. Om hon tidigare bara arbetat i sjukhusmiljö arbetar hon för närvarande som liberal i ett kabinett vid 10e distriktet Marseille.

Dietister i Marseille
Béatrice Polidori, statligt certifierad dietist nutritionist

Dessutom erbjuder den också onlinekonsultationer för dessa som inte kan röra sig eller som inte är i området. DU kan nå henne och chatta med denna dietist via e-post, skype, facebook, eller telefon. Detta är särskilt användbart för spårning.

Tjänster

Under den första konsultationen utvärderar Béatrice Polidori noggrant sin patient. Det bestämmer hans vikt, längd, BMI, fett och muskelmassa osv. Den ställer många frågor relaterade till näringsläge för att beräkna kaloriförbrukningen och känna till matvanor för att fastställa källan till problemen.

Den andra konsultationen sker cirka två veckor efter start av regimen. Detta är en uppföljning för att avgöra om det ska tillhandahållas modifieringar av behandlingen genom att justera den mat som äts.

Namn: Beatrice Polidori
Hemsida : http://www.dietetiquemarseille.fr/
Telefon: +33 6 61 60 20 38

Helene LEMAIRE

Presentation

Hélène Lemaire är en dietist nutritionist som arbetar i fält sedan 1985 på sjukhus. Det bestämde hon sig för vänder sig till liberal verksamhet sedan 2005 eftersom den ansåg det nyttigt att adoptera ett särskilt förhållningssätt som är specifikt för henne gentemot sina patienter.

Dietister i Marseille
Hélène LEMAIRE, dietist nutritionist

Hon har en BTS i dietik och en näringscertifiering Aktiv cell. Hon fick också utbildning i Caycedian Sophrology och G.R.O.S. i Paris. Det lyfter fram vikten av ekologisk mat i sina program.

Tjänster

Erfarenheten som förvärvats under flera år har gjort det möjligt för Hélène Lemaire att skaffa sig mycket kunskap och kunnande att anpassa sig till flera fall. Liksom alla andra nutritionister, viktreglering är bland dess specialiteter.

Den upprättar ett specifikt matprogram för dem som lider av inflammatorisk och autoimmun patologi. Om du övar sport, kontakta henne om du vill anta en diet för att optimera prestationsnivån.

Namn: Hélène Lemaire
Hemsida : http://nutriomega.net/
Telefon: +33 4 91 79 46 22