Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Montpellier och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Vill äta gott är en bra upplösning. Det är dock aldrig lätt att veta var man ska börja och hur man ska gå tillväga. Det är då att föredra att vända sig till proffs som dietister och dietister. Här är en lista över 8 specialister som arbetar i Montpellier och dess region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Maryse THIEBAUD, näringsspecialist

Presentation

Denna matspecialist håller många diplom. Hon är framför allt ingenjör i Vetenskap Och Teknologier av industrier Mat (S.T.I.A.) alla genom att ha en doktorsexamen i Sciences of Mat. HAR detta läggs till hans DU i Food-Health and Micronutrition och hans DUT Dietalternativ (erhålls i VAE).

Dietister i Montpellier
Maryse Thiebaud, matspecialist

Tjänster

Hon kan övervaka patienter i en specifikt tillstånd som klimakteriet, graviditet eller amning. Globalt, hon kokar ihop de bästa menyerna för dem som har problem mat.

Andra sjukdomar som diarré, högt blodtryck, kolesterol, triglycerider, hypotyreos, hypertyreos, diabetes, njursvikt, kronisk trötthet, utbrändhet eller fortfarande kan cancer behandlas.

Kontakt

Namn: Maryse THIEBAUD
Hemsida : https://www.dietetique-sport-sante.fr/
Telefon: 06 25 50 53 61

Sébastien MAGUB, nutritionist i Montpellier

Presentation

Hälsa och mat är specialiteter av nutritionist Sébastien MAGUB, som hans examensbevis, hans erfarenheter och hans kunskaper vittnar om detta:

Dietister i Montpellier
Nutritionist Sébastien Magub
  • Statligt certifierad dietist;
  • Expert och medlem i Counter League Fetma;
  • Kostlärare på EDNH Montpellier);
  • Sporttränare med licens inom Aktiviteter Anpassad idrott och hälsa;
  • Magisterexamen i STAPS;
  • European Master i Sport and Psychology Psychology fysisk aktivitet).

Tjänster

En bedömning av din mathälsa genomförs genom ett register över dina matvanor. Barn, ungdomar, vuxna, seniorer och även hela grupper kan tas ansvarig.

Övervakning under dieten säkerställs. Observera att aktiviteter fysisk kan också åtfölja en diet.

Kontakt

Namn: Sébastien MAGUB
Hemsida : http://dieteticien-coach-montpellier.fr/
Telefon: 06 30 94 47 06

Maurianne RAILLIER, behörig dietist

Presentation

Maurianne RAILLIER, innehavare av en BTS i dietetik, hade möjlighet att arbeta inom flera områden och chefer som har direkt eller indirekt relaterat till näring. Hon har särskilt utvecklats inom området sjukhus, livsmedelssektorn eller kollektiv catering.

Dietister i Montpellier
Maurianne Raillier, examen i dietet

Hon är en del av den regionala hälsomyndigheten och den franska föreningen för dietister Nutritionister. Det bör också noteras att hon är medgrundare av företaget FeelingFood.

Tjänster

Den erbjuder allt första platsen att veta dina förväntningar för att kunna utföra en diagnos av dina matlagningsvanor och upprätta en näringsbalansräkning.

Detta kommer att tillåta honom att etablera sig en plan för dina framtida menyer. Hon följer också upp processen. Av matlagningskurser kan dessutom ges för att alltid ha saftiga smaker i rätterna.

Till sist, Maurianne RAILLIER erbjuder tjänster både på kontoret och i hemmet.

Kontakt

Namn: Maurianne RAILLIER
Hemsida : http://dieteticien-montpellier.com/
Telefon: 04 67 82 64 28

Christine CONTE

Presentation

Christine CONTE är en nutritionist med många diplom och utbildningar i inom hälsoområdet, hon är framför allt en doktor i farmaci och har universitetsexamen i nutrition och metabola sjukdomar, å ena sidan, och inom mikronäring och hälsosam mat å andra sidan.

Dietister i Montpellier
Christine Conte, kvalificerad nutritionist

Utöver detta finns olika utbildningskurser, särskilt i hållbar hälsosam vikt näring från SIIS-institutet. eller Scientific Institute for Intelligent Nutrition, i hanteringen av fetma och diabetes och örtmedicin.

Tjänster

Christine CONTE välkomnar patienter i alla åldrar och kategorier. Hon föreslår att känna till varje persons önskemål och förväntningar genom en konsultation där alla dina kulinariska vanor kommer att granskas.

En specifik diet kommer att vara rekommenderas sedan, med uppföljningar under hela processen.

Att kontakta henne

Namn: Christine CONTE
Hemsida : http://www.micronutrition-montpellier.com/
Telefon: 07 81 13 39 10

Diane Bassan

Presentation

Diane BASSAN arbetade först inom cateringområdet innan hon omskolade sig till dietet 2012. Hon fick också en BTS i dietet 2014.

Dietister i Montpellier
Diane Bassan, dietist nutritionist

Hon arbetade i flera medicinska tjänster dedikerade till nutrition såsom kliniker, institut och även föreningar som ”Graine de santé” eller ”Fang and move” igen.

Service

Diane BASSAN friar först av allt att inventera näring som vanor, vikt osv. Det kan till och med sträcka sig till sociala vanor.

Allt detta kommer att tillåta honom att rekommendera det bästa kostprogrammet. Det gör hon faktiskt inte allmänt, men individualiserar kosten för varje individ.

Det är hon alltid bakom varje patient för att ge psykologiskt stöd och underhåll under hela programmets varaktighet. Hon kan till och med laga mat själv eller göra gå.

Hur går man med i det?

Namn: Diane Bassan
Hemsida : https://www.consultation-en-dietetique.com/
Kontakt: 06 20 12 94 10

Guillaume BLANCHARD

Presentation

Specialist på inom näringsområdet erbjuder Guillaume BLANCHARD individuella behandlingar beroende på patientens tillstånd.

Dietister i Montpellier
Guillaume Blanchard, näringsspecialist

Han är specialiserad på specifika grenar som viktminskning för idrottare, matintoleranser, övervakning av gravida kvinnor, störningar matsmältningsproblem, vattenretentionsproblem eller till och med matsmältningsbesvär. ätbeteende.

Tjänster

Guillaume BLANCHARD gör först en diagnos av matvanor. För för att komma fram kommer en impedansmetri att utföras. Det finns också konsultationer fokuserade på matvanor för att bedöma patientens behov.

Han kommer då att ge allmänna och specifika råd om mat som bör ätas dagligen. För detta kommer detaljerade menyer att tillhandahållas.

Övervakning tillhandahålls också under hela tiden behandling. Detta gör det möjligt att upptäcka de problem som uppstått, i vilken utsträckning du kan stödja din kost osv.

Kontakt

Namn: William BLANCHARD
Hemsida : http://www.cabinetdedietetique.fr/
Telefon: 06 26 15 21 33

Iseline ROSSI

Presentation

Iseline ROSSI har en CAP inom matlagning och en BTS inom dietet. Denna dietist Statligt certifierad nutritionist är också specialiserad på nutrition atletisk, vegetarisk eller vegan.

Dietister i Montpellier
Iseline Rossi, statligt certifierad dietist nutritionist

Tjänster

Dess syfte är att rekommendera en mest balanserad kost samtidigt som den har smak i tallrikar. Hon kommer därför att se dina önskemål och anpassa detta med kosten som kommer ges till dig.

I alla fall Iseline ROSSI utgår från principen att dieter inte ska vara drakoniska och frustrerande, både fysiskt och psykiskt. En ombalansering mat måste utföras utan lidande.

Kontakt

Namn: Iseline ROSSI
Hemsida : https://www.isenutrition.com/
Telefon: 06 31 50 64 18

Tiphaine FLIPO

Presentation

Dietist och nutritionist Tiphaine FLIPO har över ett dussin års erfarenhet inom området hälsosam kost.

Dietister i Montpellier
Tiphaine FLIPO, dietist nutritionist

Hon kan stödja alla som behöver stöd eller hjälp inom detta område, oavsett om det är en vuxen, ett barn eller en äldre person.

Tjänster

Tiphaine FLIPO erbjuder hans bästa näringstips, och kan också hjälpa komma ur vissa obehagliga tillstånd som rökning.

Menyer för personer som lider av olika sjukdomar är också inom dess räckvidd såsom diabetes, matsmältningspatologier, etc. Hon kan också ge råd om bantningsdieter.

Hur kontaktar jag henne?

Namn: Tiphaine FLIPO
Hemsida : http://www.maigrir34.fr/
Telefon: 06 64 73 57 96