Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Rennes och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Att hjälpa en person att sluta fred inte bara med sin kropp utan också med mat skulle vara en dietist-nutritionists huvuduppdrag. Han vet hur man gör motivera patienter att nå sina mål och följa deras program framgångsrikt. Är du i Rennes och dess region? Upptäck ett urval av de bästa dietisterna inom denna sektor.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Céline KESER, dietist nutritionist i Rennes

Presentation

Céline Keser är legitimerad dietist-nutritionist en examen i psykologi och en BTS i dietet. Hon är bland medlemmar i diabetesnätverket i Rennes.

Dietister i Rennes
Céline Keser, dietist nutritionist

Att vara en stor matlagningsentusiast och alltid ha intresserad av mänskliga relationer bestämde hon sig för att utöva sitt nuvarande yrke på efter ett fynd. Hon märkte att kostobalansen påverkar antal personer i alla åldrar.

Tjänster

Enligt Céline Keser är en väl genomförd konsultation nyckeln till framgångsrik behandling. För den första kontakten kommer denna hälsospecialist att lära sig allt som berör hennes patient. Den senare kommer att ifrågasättas om sina matvanor, sin yrkesaktivitet, sitt dagliga liv i allmänhet, sina bekymmer, sitt mål, etc. Denna första session tar cirka en timme.

Kontakt

Namn: Celine Keser
Hemsida : http://www.dieteticienne-rennes.com/
Telefon: +33 6 50 90 20 74

Amelie SAUNOIS

Presentation

Amélie Saunois är en dietist nutritionist baserad i Rennes sedan 2011. Strax efter studentexamen började hon studier studier av klinisk och patologisk psykologi. Hon är medlem i nätverket Professionell viktminskning 2000.

Dietister i Rennes
Amélie Saunois, dietist nutritionist

Under sin träning märkte hon ett förhållande mellan vissa sjukdomar, sättet att äta och tänka. Förståelsen och motivation är ett av dess huvudmål. Det ser hon till förstå sina patienter för att motivera dem.

Tjänster

Den första konsultationen ledd av Amélie Saunois är helt gratis och utan förpliktelser. Denna session på cirka trettio minuter gör att han kan lära känna sin patient bättre. Hon frågar honom vad han vill uppnå, hans medicinska historia och hans matrutin.

Dietisten ser till att behandlingen inte är det synonymt med prövning för patienten. Hon uppmuntrar honom att alltid lyssna på hans kroppen under och efter programmet för att bibehålla resultatet. Det ger två dietuppföljningsformler: den första varar ca 6 månader medan att den andra sprids över ett år.

Kontakt

Namn: Amélie Saunois
Hemsida : http://dieteticien-nutritionniste-rennes.maigrir2000.com/
Telefon: +33 6 70 63 28 84

Hélène LEFLAIVE

Presentation

Hélène Leflaives rika karriär gör att hon kan träna briljant positionen som dietist nutritionist. För att kunna föreslå bästa näringsprogrammen till sina patienter, gjorde hon en poäng av att följa matlagningsutbildning. Hon tränade med dietist Brigitte Fichaux och har en CAP i matlagning.

Dietister i Rennes
Hélène Leflaive, dietist nutritionist

Hon är medlem i Association of Professionals näring av Ille-et-Vilaine, den kollektiva ”fötter i dish” och föreningen A.BRI.CO som samlar animatörer i dietmat.

Tjänster

Patienter i alla åldrar har möjlighet att dra nytta av det kunskapen hos näringsspecialisten Hélène Leflaive. Hon du åtföljer i många sammanhang, särskilt viktökning eller viktminskning, lämplig näring under graviditeten, råd relaterade till a patologi och många fler.

En bedömning görs i förväg för att bättre känna till tillståndet allas hälsa och sätt upp det mest lämpliga programmet.

Kontakt

Namn: Hélène Leflaive
Hemsida : https://dietiquenutritiondurable.fr/
Telefon: +33 6 67 23 54 59

Sylvie POCHART, dietist-nutritionist och hypnosterapeut

Presentation

Sylvie Pochart är inte bara en dietist-nutritionist, men också en hypnosterapeut som verkar i staden Rennes i Ille-et-Vilaine. Hon har ett tekniskt patent Högre dietetik och diplom i Erikssonisk hypnos.

Dietister i Rennes
Sylvie POCHART, dietist-nutritionist och hypnosterapeut

Hon stöttar patienter i behov av ledsagning och/eller uppföljning vad gäller kost och råd. Detta professional har expertis inom hypnos för att bättre uppnå patientens mål.

Tjänster

Denna professionella nutritionist följer dig från A till Z i ditt uppdrag. Det kan vara att gå ner eller gå upp i vikt eller anta en kost anpassad till din livsstil eller ditt tillstånd hälsa. Hon tipsar dig om vad du bör konsumera vid sådant och sådant ögonblick.

Hon kommer med lösningen och rekommenderar rätt inställning till har gentemot maten och situationen.

Kontakt

Namn: Sylvie Pochart
Hemsida : http://www.diethypnosylvie.fr/
Telefon: +33 7 84 12 24 35

Mélanie SIMON

Presentation

Mélanie Simon arbetar som dietist i Rennes sedan många år. Observera att hon också är sophrologist erfaren. Hälsa och mat är hennes största passioner.

Dietister i Rennes
Mélanie Simon, dietist i Rennes

Allt som kretsar kring dessa teman intresserar honom. Hon medger dock att de är emot idén om en ”en-storlek-passar-alla-lösning”. Enligt denna hälsospecialist bör en bra dietist anpassa det lösningar för var och en av sina patienter. Faktum är att ämnesomsättningen skiljer sig från en person till en annan och var och en har ett specifikt behov.

Tjänster

Mélanie Simon föreslår att etablera den bästa kosten för var och en av sina patienter. Under sina konsultationer, hon frågar dem regelbundet, inte bara för att lära känna dem bättre, utan också också för att ha en bättre uppfattning om de rätta strategierna. Hon poserar frågor om familje- och yrkessituation, hobbyer, daglig ”rutin” etc.

Kontakt

Namn: Mélanie Simon
Hemsida : https://visidiet.fr/dieteticienne-nutritionniste-rennes-35700-1013
Telefon: +33 7 70 10 11 13

Charlotte LE VERGER

Presentation

Charlotte Le Verger är en professionell dietist-nutritionist som arbetar i Rennes. Beväpnad med sin passion för matlagning, diet och välbefinnande stöder hon sina kunder i att uppnå sina mål.

Dietister i Rennes
Charlotte Le Verger, dietist nutritionist

Hans resa är betydelsefull:

  • 2013: Licens i teknisk vetenskap av aktiviteter fysiskt och sportigt;
  • 2014: BTS i dietetik;
  • 2017: teknikerutbildning i hypnos;
  • 2018: IUD vid beteendestörningar äter ;
  • 2019: DU psykologi och pedagogik av ätbeteende.

Tjänster

Enligt Charlotte Le Verger är beteendeförändringen hos patientens del är grunden för att nå ett mål. Det är en av skäl till varför hon tillämpar hypnosmetod. Detta strategi används främst för att bekämpa stress, ångest, bristande självkänsla eller självförtroende, känslor osv. Som många hennes motsvarigheter lägger hon stor vikt vid övervakning för att göra en regelbunden bedömning av evolutionen.

Kontakt

Namn: Charlotte Le Verger
Hemsida : http://plaisir-et-dietetique-rennes.fr/
Telefon: +33 6 71 61 61 21

Clemence AUBRIL

Presentation

Clémence Aubril är en dietist-nutritionist av normandiskt ursprung som arbetar i Rennes och dess region. Hans barndom har formad för att utöva detta yrke. Sedan hon var liten har hon trott på ett mode hälsosam mat för ett hälsosamt liv. När hon växte upp, önskade hon hjälpa människor som lider av en patologi eller störning som kan lösas genom att äta bra och hälsosamt.

Dietister i Rennes
Clémence Aubril, dietist nutritionist

När hon växte upp specialiserade hon sig på dietet sport och gjorde praktik på INSEP i Paris. Det ger också en rabatt nivå i dietet i Nantes för att få en BTS.

Tjänster

Clémence Aubril erbjuder en tjänst på och utanför kontoret bostad. Matprogrammen etablerade och föreslagna av denna dietist av Rennes prioritera komforten för varje patient. Hon är beroende av mat varierat och balanserat, programmet äger rum i största nöje och inte i frustration. Hon ser till att hennes kunder lever fullt ut och bättre tack vare specifika strategier.

Kontakt

Namn: Clemence Aubril
Hemsida : http://clemenceaubril-diet-rennes.fr/
Telefon: +33 7 72 31 85 67

Nathalie JOINIS-LEPHAY

Presentation

Nathalie Joinis-Lephay är en dietist-nutritionist som utbildad i tre år i naturmedicin. Den har också en BTS inom kost och friskvårdsmatlagning.

dietister i Rennes
Nathalie Joinis Lephay, nutritionist dietist

Tjänster

Denna vårdpersonal erbjuder en konsultation till cirka en och en halv timme att bekanta dig med din patient med hans personliga och medicinska historia.

Hon ställer frågor om behov och livet i stort av varje person för att upprätta ett lämpligt program. Det ger också matlagningsworkshops för att lära sig att tillaga en mängd olika rätter.

Kontakt

Namn: Nathalie Joinis-Lephay
Hemsida : http://www.nathalie-joinis-lephay.fr/
Telefon: +33 6 07 52 18 37