De bästa kost- och bantningsböckerna

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

För att befria dig från överflödiga kilon är det ingen idé att följa en ofta drastisk fettförbränningsdiet. Det är klokt att ha en bra kost- och bantningsbok och upptäck expertråden som ges där. Denna typ av bok erbjuder ett brett utbud av kostråd och recept, så att du kan äta som du vill samtidigt som du håller dig i form. Vårt urval av de 6 bästa kost- och bantningsböckerna kan vara användbara för dig.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Fettförbränningsprogram på 30 dagar – Anne Dufour och Carole Garnier

Boken med titeln ”Fettförbränningsprogram på 30 dagar” sammanställer råden från författarna Caroline Garnier och Anne Dufour. Det är en riktig kost- och bantningsguide som lovar ett tillfredsställande resultat efter 30 dagars daglig övervakning.

De bästa kost- och bantningsböckerna
”Fettförbränningsprogram på 30 dagar”, kostguiden för att gå ner i vikt utan begränsningar

Du hittar i detta boktips för att undvika produktion av stresshormoner, vilket skulle orsaka övervikt. Den här boken erbjuder också flera recept baserad på en diet med låg fetthalt.

Det är ett verk på 256 sidor med formatet 16 cm x 22,5 cm släpptes 2006. Den tillhör kollektionen Hälsoguide från Leduc.S upplagor. Förutom sina kostråd har han ger också information om mer fördelaktiga matlagningsmetoder att gå ner i vikt utan begränsning. För att övervaka din dagliga förbättring, en del av boken är tillägnad din dagliga bedömning.

Gå ner i vikt med mikronäring – Dr Didier Chos och Dr Laurence Benedetti

Denna näringsbok från First Editions är nu bland de mest sålda bantningsguiderna. Många offer för övervikt är övertygade om att mikronäring är det enda sättet att gå ner i vikt effektivt.

De bästa kost- och bantningsböckerna
Gå ner i vikt med mikronäring, boken om medicinsk nutrition

Dr Didier Chos och Dr Laurence Benedetti, den första specialisten i medicinsk nutrition, den andra specialisten i nutrition tillämpad på övervikt, mediterade över detta. Dessa läkare släppte den här boken i januari 2010 för att hjälpa dem som behöver det att följa en viktminskningsdiet utan misstag.

Detta boken innehåller 64 recept som är lätta att göra och vars förberedelser är gjorda snabbt. Den innehåller också tips om de lämpligaste tillagningsmetoderna för dig som vill gå ner i vikt. För att undvika någon form av brist kopplat till bantningsdieter, föreslår Chos och Benedetti i detta arbete av 271 sidor en metod baserad på godkända studier utan risk för hälsan.

För gå ner i vikt med mikronäring måste du börja med att definiera orsaker till dina överviktsproblem. Det är i den meningen du kan enkelt ändra dina matvanor och låt din kropp göra det får bara de näringsämnen som behövs för dess utveckling.

Ombalansering av kosten – Bénédicte Le Panse

Bénédicte Le Panse hade den briljanta idén att skriva verket med titeln ”Ombalansering av livsmedel”. Det är en näringsbok riktad till alla som vill uppnå sin idealvikt med hjälp av ett program dietisk.

De bästa kost- och bantningsböckerna
Ombalansering av kosten, näringsboken för idrottare

Enligt de metoder som lagts fram i detta arbete är det ingen fråga om att anta en matvana baserad på deprivation. Följ bara en diet näringsmässigt väl anpassad till dess ursprungliga fysiska förutsättningar. DE ”Food rebalansering” som erbjuds av Le Panse består också av att upprätta ett ätschema som motsvarar dina viktmål.

Detta 256-sidiga verk som publicerades av AMPHORA i mars 2015, är bland de närings- och bantningsböcker som är mest uppskattade av idrottare. Detta faktum kan tas för givet, eftersom författaren har över 20 års erfarenhet som toppidrottare.

Benedikt Le Panse är också en läkare specialist i fysiologi. Hans bok spår hans kompetens i frågan och hans metoder för viktminskning prioriterar välbefinnande och hälsa.

Paleomodellen – Mark Sisson

Detta är en praktisk guide som publicerades av Thierry Souccar i november 2012. Den hjälper dig att anta en hälsosam och balanserad kost samtidigt som du respekterar 10 parametrar. Dess författare, Mark Sisson, valde att titulera detta verk ”The Paleo Model” för att hänvisa till principerna som förmedlas i dess innehåll.

De bästa kost- och bantningsböckerna
Paleomodellen, en specifik bok för en hälsosam livsstil

Det är belysandet av en livsstil som imiterar som anpassats till tiden för insamling och jakt. Tanken är att minska risken för sjukdomar och öka fysisk styrka och vitalitet.

”DEN Paléo model” är en 288-sidig bok som avslöjar praktiska råd fokuserade på följande punkter:

  • Färre spannmål och kolhydratbaserade livsmedel;
  • Mer protein och proteinbärande livsmedel LDL-kolesterol;
  • Mer regelbunden fysisk aktivitet med mellanliggande pose mellan sessionerna;
  • Mer avkopplande, stressdämpande aktiviteter.

Den nya Atkins-dieten – Eric Westman, Stephen Phinney och Jeff Volek

”The New Atkins Diet” är resultatet av ett samarbete mellan läkarna Eric Westman, Stephen Phinney och Jeff Volek. Den bantningsmetod som föreslås av dessa författare är enkel. Det består i att begränsa konsumtionen av livsmedel som främjar viktökning. Det vill säga färre kolhydrater, färre stärkelse och ett noggrant val av fet mat.

De bästa kost- och bantningsböckerna
Den nya Atkins-dieten, matguiden för att hålla linjen

”DEN New Atkins Diet” hjälper dig också att veta vilka måltider som ger dig kvalitetsproteiner till din kropp. Den gamla versionen av Atkins-dieten spår redan dessa matvanor. Men i denna nya version, författarna rekommenderar mindre mättat fett och mer frukt och grönsaker.

Med dess 368 sidor, denna näringsbok publicerad av Thierry Souccar i september 2011, erbjuder mycket mer än bara en diet. Du kommer hitta praktiska råd som hjälper dig att hantera dina hälsoproblem på med hjälp av en hälsosam kost. Målet är att få dig att undvika formerna komplikationer av dina kardiovaskulära eller degenerativa sjukdomar.

Mina bästa recept för att gå ner i vikt med nöje – Jean Michel Cohen

”Mina bästa recept för att gå ner i vikt med nöje” skapades på initiativ av den berömda nutritionisten Jean-Michel Cohen, som skrev det i sin helhet. Bernard Radvaners illustrationer gör det ännu roligare att läsa. Denna Flammarion-bok har redan hjälpt tusentals överviktiga offer sedan januari 2014.

Böcker om kost och bantning
Mina bästa recept för att gå ner i vikt med nöje, den illustrerade kostboken

Genom dess 415 sidor hittar du praktiska råd och program för att hålla sig i form eller gå ner i vikt onödiga fetter utan begränsningar. Det finns cirka 200 specialrecept inklusive desserter, huvudrätter, tillbehör, bufféer och till och med mellanmål som inte får dig att gå upp i vikt.

Varje måltid som erbjuds ger ditt nöje att äta samtidigt som du accelererar din bantning. I bokens bilagasidor är recepten listade efter deras kaloriintag för att göra dem lättare att hitta. Du riskerar varken näringsobalans eller jojo-effekt genom att följa bantningsrecepten som föreslås i den här boken.

Det är alltid klokare att följa råden från en dietist för att gå ner i vikt ordentligt. En bok är dock ett mycket användbart tillskott för att nå dina mål. Detta urval av de 6 bästa kost- och bantningsböckerna hjälper dig att uppnå dina mål tack vare dietrecept och expertråd.