Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Nice och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist-nutritionist tar hand om människor som önskar anta en hälsosam och balanserad kost, oavsett orsakerna. Du hittar flera i Nice och dess region och jag har valt ut åtta av de bästa i detta område. Dessa vårdpersonal hjälper dig och informerar dig om goda matvanor att ha och erbjuder många program för att göra detta.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Catherine Becker, dietist-nutritionist upplevt i Nice

Presentation

Catherine Becker har praktiserat som liberal i nästan ett decennium år. Det är i Nice och dess region. Tidigare har hon arbetat i sjukhusmiljöer i Monaco och Cannes. Idag har den sin egen kontor, där hon tar emot sina patienter.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Nutritionist Catherine Becker.

Denna vårdpersonal är medlem i AFDN eller Association Franska dietister Nutritionists. Hon ingriper regelbundet flera anläggningar som skolor, företag, vårdkliniker, hem osv.

Tjänster

Catherine Becker erbjuder sina tjänster för människor önskar:

 • Gå ner/gå upp i vikt;
 • Anta en balanserad kost under graviditet, att bli vegetarian eller vegan, att kämpa mot celluliter eller åldringssjukdomar;
 • Skaffa en måltidsplan för behandling av en patologi: diabetes typ 1 och 2, kolesterol, njursvikt etc.

Vid första samrådet gör hon först en bedömning patientens fullständiga näringsstatus. Sedan ordinerar hon ett lämpligt program för honom till hans situation. Efteråt övervakar den regelbundet sina framsteg för att bedöma behandlingens effektivitet.

Namn: Catherine Becker
Hemsida : https://www.catherinebecker.fr/
Telefon: 04 89 82 09 06

Caroline Biscarat: fd Tränare

Presentation

Caroline Bicarat är en före detta sporttränare som bestämde sig för att gå in på dietet och nutrition. Hon tränar henne funktioner i staden Nice och dess region. Skaffa en BTS i dietet uppmuntrade honom att öppna sin egen praktik på 16 av St Jean Baptiste. Hon valde detta yrke för att hjälpa patienter som lider av övervikt. Verkligen detta Detta gissel drabbar allt fler människor.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Dietist Caroline Biscarat.

Tjänster

Caroline Bisacarat erbjuder sina tjänster på sitt kontor och hemma. Vid behandling, konsultationer och uppföljning finns denna dietist kvar lyssnar och är förstående för att hitta en lösning anpassad till fallet med var och en av hans patienter. Under den första kontakten undersöker hon deras sätt att livet, deras matvanor och de mål de vill uppnå. Det är också möjligt att komplettera programmet med sportpass. om patienten önskar.

Namn: Caroline Biscarat
Hemsida : https://www.dieteticiennenice.com/
Telefon: 06 18 80 13 79

Sabrina Dupuy, dietist och hypnotritionist i Nice och dess region

Presentation

Sabrina Dupuy brinner för vetenskap, välmående och mat. Efter att ha erhållit en vetenskaplig BAC, gick hon mot hälsoområdet. Hon fick sin BTS i dietet efter att ha tränat i cirka två år.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Dietist Sabrina Dupuy.

Tjänster

Denna dietist från Nice erbjuder sina tjänster till barn och vuxna och äldre som önskar:

 • Gå ner eller gå upp i vikt;
 • Skaffa en måltidsplan under en graviditet eller för patologisk behandling;
 • Främja välbefinnande;
 • Lär dig äta bra…

Om du är intresserad erbjuder hon även hypnossessioner. Detta effektiv teknik på vissa patienter med avseende på självkontroll. Samråden sker i form av fråga/svar där patienten delar sin livsstil, så att hon kan ordinera en program anpassat efter deras behov.

Namn: Sabrina Dupuy
Hemsida : https://www.sabrina-dupuy.com/
Telefon: 06 20 15 38 55

Jade Bahuaud, kvalificerad dietist

Presentation

Jade Bahuaud är specialiserad på mat och näring. Hennes passioner ledde henne mot detta yrke. Denna dietist har verkligen alltid älskat sport, hälsa och välbefinnande och mer eller mindre matlagning. Hennes studier gjorde henne till vad hon är idag: en mat- och näringsspecialist.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Dietist Jade Bahuaud.

Tjänster

Hon träffar sina patienter på sin läkarmottagning. Det syftar till att ta bort kostrestriktioner i sina program. Enligt henne, varje mat har dygder att utnyttja. Som ett resultat ser hon till att de placeras vid ”rätt plats” i behandlingen.

Denna specialist erbjuder sina tjänster för patienter önskar:

 • Tappar vikt ;
 • Ha näringsmässigt välbefinnande;
 • Lär dig hantera önskningar och missbruk ;
 • Anta en näringsmetod anpassad till en situation: graviditet, patologi etc.

Namn: Jade Bahuaud
Hemsida : http://www.dieteticiennesud.fr/
Telefon: 06 28 26 75 65

Stephanie Nucera, dietist-nutritionist

Presentation

Stéphanie Nucera har en BTS i dietetik och en DU NAPS eller sportnutrition och är medlem i AFDN eller French Association of Dietian Nutritionists.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Om dietisten Stéphanie Nucera

Den verkar på fyra platser:

 • Hans liberala kontor i Nice;
 • Ett Trinity Health Center beläget på 43 bd av general de Gaulle;
 • Saint Jean Health Centre i Cagnes sur mer;
 • Antibes Saint Jean centrum i Antibes.

Tjänster

För att ge en effektiv och lämplig lösning måste patienterna ange det mål de vill uppnå under den första sessionen. Det förekommer i följande fall:

 • Ett problem med övervikt eller fetma;
 • Sökandet efter näring anpassat till specifik ålderskategori;
 • Behovet av en diet förenlig med postkirurgisk behandling eller ett botemedel mot en patologi;
 • En förändring till en speciell diet: vegetariskt, veganskt, laktosfritt eller glutenfritt.

Namn: Stephanie Nucera
Hemsida : http://www.santedietetique.com/
Telefon: 06 66 52 26 34

Fanny Boulanger, dietist statsexamen

Presentation

Fanny Boulanger är en dietist som arbetar i Nice och i Menton. Hon har ett statligt diplom i mikronäring och är medlem av AFDN. Nutritionsutbildning utgör grunden för dess program. Med andra ord lär hon sina patienter att äta hälsosamt. Detta är enligt henne nyckeln till att nå vilket mål som helst. Och då, Att äta bra främjar hela kroppens välbefinnande.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Om dietisten Fanny Boulanger.

Tjänster

Varje konsultation med Fanny Boulanger är personlig. Hon anpassar sina program efter sina patienter, särskilt deras livsstil. Dess mål är att försona personen med mat och bibehålla resultatet över tid. Det är därför möjligt att hoppas på långsiktig vikthållning tack vare de tekniker den erbjuder. Denna hälsospecialist har en redustim. Det är en anordning avsedd att minska överflödigt fett på buken.

Namn: Fanny Boulanger
Hemsida : https://www.fanny-boulanger.com/
Telefon: 06 26 64 18 22

Karine Persico

Presentation

Karine Persico är dietist-nutritionist, innehavare av en BTS i dietet, verksam i Nice och dess region. Tack vare sin utbildning behärskar hon flera områden inklusive fysiologi, metabolisk biokemi, nukleära tekniker, mikrobiologi, etc. Denna dietist från Nice är medlem i AFDN eller Association of Dieticians Nutritionists och i ADL eller Association of Liberal Dieticians.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Dietist Karine Persico.

Tjänster

Karine Persico har ett kontor i centrala Nice men hon erbjuder även hemtjänst. Onlinekonsultationer är också möjliga vid behov. Hennes kompetens gör att hon kan ta hand om patienter i alla åldrar. Hon kan hjälpa människor som vill:

 • Gå ner eller gå upp i vikt;
 • Behandla hormonella förändringar;
 • Anta en kost anpassad till medicinsk behandling;
 • Behandla anorexi, bulimi, ättvång.

Namn: Karine Persico
Hemsida : https://kpersicodiet.wixsite.com/
Telefon: 07 78 05 53 13

Corinne Salesse

Presentation

Corinne Salesse blev officiellt dietist-nutritionist 2017 tack vare förvärvet av ett BTS-diplom i dietet. Samma år passade hon på att ta utbildning i mikronäring på MEI. Hon är även utbildad i naturmedicin. Men hans yrkeserfarenhet började mycket tidigare. Hon arbetade som hygien- och dietrådgivare i sitt hem 2000 och blev vårdgivare 2008.

De bästa dietisterna i Nice och dess region
Om dietisten Corinne Salesse.

Tjänster

Corinne Salesses konsultationer är personliga. Enligt denna dietist har varje patient olika behov. Som ett resultat antar hon ett specifikt tillvägagångssätt för varje patient. Observera att kostrestriktioner inte ingår i hans program. Dessutom använder hon och rekommenderar användning av växter användning av växter och mikronäringsämnen för att dränera gifter och förebygga brister. Hon använder också beteendenäring för att lära sig hantera sina känslor om mat och förändra sitt beteende på lång sikt.

Namn: Corinne Salesse
Hemsida : https://www.corinne-salesse.fr/
Telefon: 06 79 21 26 40