Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Reims och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist och/eller nutritionist är en hälso- och sjukvårdspersonal som ansvarar för att ordinera ett hälsosamt matprogram rikt på väsentliga näringsämnen anpassat till patientens fall och behov. Alla kan dra nytta av dess tjänster: sjuka eller vid god hälsa. Jag har valt ut de åtta bästa inom området i Reims och dess region åt dig.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Coraline Fort-Naud: dietist-nutritionist arbetar i Reims och dess region

Presentation

Coraline Fort-Naud, som är medlem i AFDN eller French Association av Dietitian Nutritionists, har följt studier på störningar av ätbeteende vid Paris Descartes University, där hon skaffade henne diplom. Denna dietist från Reims är också en del av ANPAA 51 eller Riksförbundet för förebyggande inom alkoholologi och missbruk.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Dietist Coraline Fort-Naud.

Tjänster

Att etablera ett program för att gå ner i vikt är Coraline Fort-Nauds specialitet. Hans kvalifikationer och färdigheter tillåter honom också att ordinera en diet anpassad till en specifik situation: graviditet, viktökning, sjukdom, etc. Hans konsultationer är i allmänhet uppdelade i två och äger rum på hans paramedicinska kontor. Det första är att ta kontakt, det vill säga ett utbyte så att hon vet livsstilen av patienten och kan hitta en lösning anpassad till deras fall. De andra är å sin sida uppföljare. De är placerade med ungefär två veckors mellanrum.

Namn: Coraline Fort-Naud
Hemsida : http://www.dieteticienne-reims.fr/
Telefon: 06 32 71 17 93

Virginie Burette: mångsidig dietist

Presentation

Virginie Burette är ett mångsidigt proffs. Innan du tränar yrket dietist-nutritionist tack vare BTS dietetexamen, hon arbetade som lärare på CFA Pasteur. Det erbjuder även tjänster som idrottstränare för intresserade patienter. Däremot lämnar hon detta inlägg lite åt sidan för att fokusera på hans nuvarande arbete.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Dietist Virginie Burette.

Tjänster

Att remotivera patienter är hans främsta mål. Detta dietist från Reims antar effektiva tekniker för att hjälpa människor frestas att ge upp att försöka övervinna sina problem. Hans utbildning i coaching gör att han kan ha idéer om tillvägagångssättet lämplig. Du kan kontakta henne om du vill:

 • Tappar vikt ;
 • Behandla diabetes, kolesterol, sjukdom ;
 • Anta rätt kost för a graviditet ;
 • Anta en bra idrottsnäringsmetod.

Denna vårdpersonal anpassar programmet efter patientens ålder. Å andra sidan är det upp till honom att välja frekvensen för konsultationerna för att undvika begränsningar.

Namn: Virginie Burette
Hemsida : http://www.virginieburette-dietetique.fr/
Telefon: 06 61 22 26 54

Myrétha Guibert: nutritionist dietist

Presentation

Myrétha Guibert är verksamt inom dietet och nutrition från ett decennium. Hon är certifierad i Terapeutisk utbildning från patient och har en DU i idrottsnutrition. Denna dietist från Reims har följt paramedicinska studier och 5 års marknadsföringsutbildning internationell. Efteråt arbetar hon inom näringsmarknadsföring riktad mot vuxna och barn.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Om dietisten Myrétha Guibert.

Tjänster

Myrétha Guibert behärskar management, kommunikation, management, och organisation. Dess tjänster riktar sig till och med på flera kategorier av människor de som utövar en idrott på hög nivå. Den första konsultationen varar ungefär en timme och de andra ungefär fyrtio minuter. Hon erbjuder en kostförändring för de som vill:

 • bota övervikt;
 • Anta en kostmetod före eller efter graviditeten;
 • Ät rätt mat som en del av en kirurgisk behandling;
 • Dra nytta av ett specifikt program för sporttävling.

Namn: Myretha Guibert
Hemsida : https://www.dietetique-reims.com/qui-suis-je/
Telefon: 03 26 48 20 36

Nathalie Genêt: erfaren dietist

Presentation

Nathalie Genêt har varit dietist-nutritionist i cirka 14 år. Den är för närvarande verksam i Reims. Hon är ordförande för APICEMN Association i Champagne-Ardenne, Bourgogne och Franche-Comté. Hon är medlem i flera grupper som:

 • Nätverkets tekniska och vetenskapliga råd CAREDIAB hälsa;
 • Stödföreningen för yrkesverksamma i Hälsa ;
 • Hälsonätverket ADDICA.
 • Nätverket Diet-France.
De bästa dietisterna i Reims och dess region
Dietist Nathalie Genet.

Tjänster

Barn, ungdomar, vuxna, äldre och idrottare är de välkommen till hans kost- och näringspraktik i Reims. DE Nathalie Genêts kostprogram bygger på studier forskare. De är anpassade efter patienten.

Namn: Nathalie Genet
Hemsida : https://www.nathalieegenet-dieteticienne.fr/
Telefon: 03 26 86 32 18

Mathilde Demonceaux: liberal dietist

Presentation

Mathilde Demonceaux är en liberal dietist-nutritionist statsexamen. Tidigare har hon arbetat på sjukhus. Se beskriver som någon effektiv, lyhörd, livlig och motiverad, nyfiken skulle också bidra till dess kvaliteter. Ja, denna dietist från Reims fortsätter att träna för att vara uppdaterad om de strategier som kan användas fördelaktigt för att upprätta program.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Dietist Mathilde Demonceaux.

Tjänster

Förutom hans aktiviteter i volontärvärlden, animation och träning tillbringar Mathilde Demonceaux i allmänhet sin tid i henne skåp. Alla som vill anta en diet rätta är välkomna. Hans konsultationer genomförs i två steg. Den första är reserverad för kostbedömning där hon lär känna henne tålmodig på alla punkter. De övriga är avsedda för uppföljning. Dom är utförs varannan till var tredje vecka.

Namn: Mathilde Demonceaux
Hemsida : https://demonceaux-nutrition.com/
Telefon: 06 59 05 72 23

Sophie Tisseront: statligt certifierad dietist

Presentation

Dietist-nutritionist Sophie Tisseront är statscertifierad. Hans erfarenheter gör att han kan garantera ett värdigt resultat. patientens förväntningar. Hon har mycket erfarenhet, särskilt med barn, ungdomar, vuxna och kvinnor. högtalare. Denna dietist från Reims erbjuder bättre utbildning innovativ men effektiv näring.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Om dietisten Sophie Tisseront.

Tjänster

Hon stödjer sina patienter under hela processen för att:

 • En bättre näringsbalans;
 • Tappar vikt ;
 • Reparera skadorna som orsakats av problemen vikt ;
 • Anta en diet för behandling diabetes, intolerans, funktionell kolopati mm.

Hon erbjuder sina tjänster efter begäran från din läkare eller under ditt eget initiativ. Det första samrådet ägnas åt bedömningen näringsmässigt. Det här är en detaljerad intervju så att hon kan lära sig mer om dig på den fysiska, känslomässiga sidan och till och med din dagliga rytm. där för det andra är alla följande uppföljningar.

Namn: Sophie Tisseront
Hemsida : http://www.reims-nutrition.fr/
Telefon: 06 85 19 02 23

Cassiopée Guillemain: kompetent dietist

Presentation

Cassiopée Guillemain arbetar som dietist-nutritionist efter att ha tagit sitt BTS-diplom som dietetiker 2010. Ett år senare är hon specialiserad på sportnutrition men vet hur hon ska anpassa sig till olika fall. Dessutom är hon medlem i French Society of Sports Nutrition. 2016 genomgick hon utbildning om beteendetarmsyndrom på ett Behavioral Dietetics Center.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Om dietisten Cassiopée Guillemain.

Tjänster

Denna dietist från Reims erbjuder sina tjänster inte bara för att individer men också till grupper av människor som samhällen eller företag. Den fördelar sin kompetens och sitt kunnande för att etablera en program med hälsosamma balanserade menyer. Är det möjligt att dra nytta av hans konsultationer för att ta reda på vilka livsmedel som är lämpliga för patologier, gå ner i vikt etc. Under första passet uppträder hon en näringsbedömning för att identifiera vilket program som passar patienten. Följande är för uppföljningsändamål.

Namn: Cassiopeia Guillemain
Hemsida : https://cassiopee-dietetique.net/
Telefon: 06 17 97 37 43

Vincent Prevot: dietist i Reims

Presentation

Ursprungligen från Reims beslutade Vincent Prevot att verka som dietist-nutritionist i sin hemstad efter att ha fått en BTS dietet i Strasbourg 2001. Ett år senare har han ett diplom University of Sport and Nutrition i Paris 13. Det förstärker de mottagna teorierna under utbildning samtidigt som han arbetade på sjukhus i Reims och Paris.

De bästa dietisterna i Reims och dess region
Om dietisten Vincent Prevot.

Tjänster

Denna dietist från Reims genomför sina konsultationer på sitt kontor från 2003. Han hjälper människor som vill uppnå ett specifikt mål eller som vill förebygga en patologi eller ett problem. För den första kontakten med sin patient består, han söker lära känna honom bättre. Han utbildar honom sedan, ger honom råd och ordinerar ett matprogram.

Namn: Vincent Prévot
Hemsida : https://vincent-prevot-dieteticien.com/
Telefon 03 26 03 34 75 / 06 72 88 47 91