Cohen Diet: Operation, Menyer & Lägga märke till

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Även om att gå ner i vikt är ett ganska vanligt mål ökar människors önskan att följa en diet som passar deras livsstil och behov. Det är därför Cohen-dieten är en av de mest populära. Vad denna diet lovar är att minska din kroppsvikt snabbt utan att behöva försumma nöjet att äta. Denna metod är baserad på matens mångfald och balans, så all mat är tillåten, inklusive pizza och choklad.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är Cohen-dieten?

Det är inte nödvändigt att sluta äta för att gå ner i vikt enligt Jean-Michel Cohen. Denna franska läkare blev känd tack vare sin direkta konfrontation med Dr. Dukan, som han stämde och hävdade att hans viktminskningsmetod var farlig. En rättegång som Cohen vann, vilket gjorde hans regim ännu mer känd.

Cohenmetoden
Formeln som Cohen själv föreslår för viktminskning är ett personligt system som har återspeglas genom hans böcker och publikationer, där han försvarar att det är möjligt att gå ner i vikt utan dietrestriktioner.

En rad rekommendationer som vägleder dig

Dr. Cohen lägger ut en rad riktlinjer som kan vara till stor hjälp för alla som funderar på att gå ner i vikt, utöver en viss diet. Det här är allmänna tips som kan hjälpa dig att förbättra din relation till mat på lång sikt.

Han framhåller till exempel vikten av att äta lugnt, tugga maten väl utan brådska för att få en större mättnadskänsla. Du måste faktiskt äta tillräckligt så att vår hjärna får signalen att den är full.

Behöver inkludera protein i din kost

Vad du äter är viktigt och därför betonar Cohen att du inte ska glömma protein. Dessa mycket mättande näringsämnen är också mycket termogena och hjälper till att förlänga din viktminskning. De är också viktiga för att din kropp ska fungera korrekt.

Glöm inte att du behöver konsumera fibrer och även äta stärkelsehaltig mat, som har lägre kalorier. Han rekommenderar att ha fullkornspasta och al dente, att inte hoppa över måltider. Han råder också att förbereda hälsosamma mellanmål för att undvika att konsumera andra mer kaloririka produkter. Slutligen råder han att undvika industriprodukter.

Vikten av ett gynnsamt sinnestillstånd: ingen frustration

Dr Cohen betonar också vikten av att känna sig lycklig eftersom det finns en stor psykologisk komponent när det gäller att gå ner i vikt. Undvik inte sociala sammankomster, men om du är där, välj lättare måltider istället. Välj mellan vin eller dessert och, om du åt överdrivet mycket till lunch, välj en lätt middag istället för att hoppa över den.

Hur fungerar denna diet?

Detta 12-veckors program börjar med ett blodprov. Det beror på att kosten måste anpassas till varje individs fysiologiska behov. Det är därför läkare skräddarsyr en skräddarsydd diet baserad på respektive hormonnivå.

Det första är att följa en balanserad och varierad kost, med måtta. Vi måste äta olika livsmedel varje dag. Dessa livsmedel måste komma från olika produktgrupper. Dessa inkluderar magert kött, fullkorn, frukt, grönsaker, mejeriprodukter och hälsosamma oljor.

Kardiologen rekommenderar också att man tränar regelbundet. Han rekommenderar 30 minuters träning som snabba promenader, löpning eller simning, tre gånger i veckan. För att förbättra din kardiovaskulära hälsa är det bäst att ta 10 000 steg per dag. Och slutligen, glöm aldrig att njuta av njutningen av det du äter. Lär dig att uppskatta god mat och hälsosamma rätter, ät sedan på det sättet.

De grundläggande principerna för Cohen-dieten

Hoppa inte över måltider

Du behöver tre hela måltider om dagen, men undvik mellanmål mellan måltiderna. Om det behövs, ge ett lätt mellanmål, till exempel råa grönsaker.

Cohen diet
Hoppa inte över några måltider och presentera varje måltid väl under din Cohen-diet.

Ät tillräckligt och lugnt

För att hjärnan ska ta emot mättnadssignaler behöver magen en viss mängd mat. Cohen rekommenderar att man lägger till uppvispad äggvita eller gelatin till soppan som förrätt. Det är ett snabbt och effektivt tips för att öka volymen på våra måltider utan att lägga till fett. Dr. Cohen rekommenderar att du tar en paus på minst 20 minuter för att äta långsamt. Detta påverkar arbetseffektiviteten positivt eftersom en välnärd hjärna fungerar bättre.

Tugga maten väl och njut av texturerna

Att tugga är viktigt för mättnad. Till exempel gör det ett äpple mer tillfredsställande än äppeljuice.

Ät protein och fibrer

Du går inte ner i vikt om du bara äter grönsaker eller sallad. Proteiner har en mättande effekt och effektivt aptitdämpande medel och tillåta varaktig och harmonisk viktminskning. De är väsentliga för att säkerställa vävnadssyntes och immunsystemets och hormonsystemets funktion. Lösliga (frukt och grönsaker) och olösliga (fullkorns) fibrer bromsar magtömningen, så att mättnaden håller längre.

Undvik industriella och bearbetade produkter

Dessa produkter innehåller tillsatser som till slut blir snabba sockerarter. För att släcka aptiten på ett varaktigt sätt är det bättre att äta grovt bröd än till exempel skivat bröd.

Återinför stärkelse i kosten

Stärkelse innehåller inte så mycket kalorier som vi ofta tror. Pasta tillagad al dente och fullkorn, utan överdriven användning av smör eller grädde, ger energi och förhindrar blodsockerstoppar som orsakar sockersug.

För att lära dig mer om smör, kolla in den här artikeln: https://checkfood-se.com/regime/le-beurre-est-il-lentreprises-des-regimes/

Ta hand om presentationen av rätten

Mat kommer in genom ögonen och ett väl dukat bord hjälper dig att känna dig mätt.

Hur fungerar Cohen-dieten?

Enligt Dr Cohen måste en kost framför allt vara hälsosam och balanserad. Huvudsaken i en bantningsdiet är att initialt begränsa kaloriintaget genom att minska det genom kosten och gynna frukt och grönsaker. Självklart ska alla dieter innehålla träning. På denna diet finns det inga förbjudna livsmedel, så glöm berövande och jojo-effekten.

De tre faserna av Cohen-dieten

Bekvämlighet

Komfortfasen är baserad på en diet med 1400 kalorier. Det sistnämnda varar totalt 16 veckor och med detta program kan du räkna med att gå ner mellan 2 och 4 kg per månad, allt utan att känna dig hungrig eller trött! För detta program bör dina måltider bestå av protein och komplexa kolhydrater, men i små mängder. Du kan äta grönsaker hur mycket du vill. Du bör också inkludera en frukt i varje meny och begränsa fetterna. Du kan också äta en portion ost per dag.

ÅTERLANSERING

Denna boostfas ger 900 kalorier och låter dig gå ner 2 till 3 kg på bara 15 dagar. Under denna fas kan du äta obegränsat med grönsaker, två frukter per dag och protein vid varje måltid. Men du måste begränsa komplexa kolhydrater, fetter och förbjuda ost. Du bör endast följa denna förstärkningsfas i 2 veckor per månad.

Konsolidering

Konsolideringsfasen är baserad på en diet med 1600 kalorier och varar i 20 veckor (denna varaktighet kan ökas om du i slutet av denna period inte har nått din idealvikt). Målet med denna fas är att hjälpa dig stabilisera din vikt på lång sikt. Under detta program kommer du att kunna återinföra livsmedel i din kost som inte är tillåtna i de två första faserna, såsom fetter, komplexa kolhydrater och mejeriprodukter med mindre än 20 % fett.

Mat att äta/mat att undvika

För att följa din Cohen-diet korrekt och göra den effektiv, här är några regler att följa angående mat. När det kommer till frukt kan du äta persikor, kiwi, päron, äpplen och citrusfrukter. När det gäller grönsaker är alla tillåtna. Om du vill göra soppor, skär grönsakerna i bitar. Detta kommer att få dig att känna att du äter mer.

När det gäller kött är endast magert, fettfritt kött tillåtet. Till skaldjur och fisk kan du äta vad som helst. När det gäller ägg kommer den vita att gynnas och hela ägg begränsas. När det gäller mejeriprodukter bör endast de med en fetthalt på mindre än 50% konsumeras. För drycker är godis förbjudet samt alkohol.

hamburgare
I princip bör snabbmat undvikas under Cohens bantningsprogram. Men om det kan orsaka lite frustration för dig, gå måttligt. Dessutom är pizza tillåtet!

Fördelarna med Cohen-dieten

Det viktigaste är att anpassa kosten efter dina behov. Det gör att du kan äta hälsosamt så att ämnesomsättningen fortsätter att fungera korrekt. Utöver det låter denna diet din kropp lära sig att äta tills du känner dig riktigt mätt. Du behöver inte äta andra livsmedel. Dessutom kommer kolesterol och kalorier att minska utan större ansträngning.

Ett antal av Cohens kunder tjatar om hur deras kost har haft på deras familjer, särskilt deras barn. De senare ”älskar grönsaker” nu eftersom deras föräldrar äter mer gröna grönsaker.

Musten är den viktminskning som Cohen-metoden framkallar. Fungerar som en bra fettförbrännare, hjälper denna metod dig att bli av med ditt överflödiga kroppsfett.

De mindre

Trots framgångarna som kan tillskrivas Cohen-programmet, fortsätter det att få blandade recensioner på grund av ett antal faktorer. Å ena sidan är kostnaden för programmet ganska oöverkomlig. Cohen-strategin är inte lika billig som de andra eftersom kravet på blodprov eller personlig bedömning kommer till en betydande kostnad. Å andra sidan har vissa människor också kritiserat programmet för att vara ”ohållbart”. Vissa klienter har rapporterat att de gått upp i vikt under den sista fasen av programmet.

Effektiviteten av Cohen-dieten

Cohenmetoden leder dig till att sluta fred med din kropp och äta bättre. Det är inte bara en enkel diet utan ett strategiskt näringsprogram som syftar till att återbalansera din kost. Med Cohen-tipset kommer du att eliminera dina dåliga vanor och lära dig att äta bättre. Det finns därför inte längre någon risk att gå upp i vikt eftersom du är garanterad att permanent bibehålla de goda vanorna som du förvärvat under hela Cohen-programmet.

Varaktighet

Cohens viktminskningsstrategi varar i minst 38 veckor för dem som följer den korrekt. Denna varaktighet förlängs om idealvikten inte uppnås.

Typisk dag: recept och specialmenyer

FaserMorgonMiddagKväll
BekvämlighetTe eller kaffe utan socker + 1 brödskiva med 10 g smör + 150 ml lättmjölk + 1 frukt (till exempel persika).grönsallad med lite lätt vinägrett + grönsaksjulienne + 2 pocherade ägg + 0% fet yoghurt + 150 g ananasrivna morötter med lite lätt hemgjord vinägrett + 125g kalvkotlett + ångad paprika + en halv mango + 1 skiva bröd
FörstärkningEtt te eller kaffe utan socker + en halv brödskiva med 5 g smör + 100 g 0% fet keso + 1 nektarinnågra körsbärstomater + 150 g ugnsstekt kyckling + sauterade bönor med lite smör + 0% fet yoghurten sallad på paprika med balsamvinäger + en mager, kokt köttfärs på 125 g + zucchini och morötter + 3 små plommon
Konsolideringte eller kaffe utan socker + 2 brödskivor med 10 g smör på toppen + 100 g 0% fet keso + en halv banansellerisallad med hemgjord lätt vinägrett + 125 g bakad laxbiff + grillad aubergine + 30 g 20 % fet ost + en skiva bröd + 1 äpplegurksallad med lätt hemlagad vinägrett + 125 g rostbiff med senap + kokt kål + 30 g camembert + 1 skiva bröd

Yttrande från hälso- och sjukvårdspersonal

2015 kritiserade Läkarorden Dr. Cohen för hans bevisade affärsaffärer på Savoir Maigrirs webbplats. Detta resulterar i ett förbud mot att utöva medicin i två år, inklusive 12 månaders avstängning. En fällande dom bekräftad av statsrådet efter ett kassationsöverklagande av den anklagade. Denna stora kritik mot Läkarorden gäller läkarens vinstbeteende. Cohens smarta viktminskningsmetod påverkas därför inte direkt.

Cohen diet användarrecensioner

På YouTube anförtror en användare med pseudonymen LOL PM att han gått ner 27 kilo i vikt mellan 8 månader och ett år genom att följa Cohen-metoden. Förut vägde hon 87 kg och hade en buffelpuckel. Hon ger till och med sin typiska dag under Cohen-dieten. Den här användaren har svart kaffe utan socker till frukost, kycklingbröst och ångade grönsaker utan sås till lunch, sedan en god grönsakssoppa till middag. Hon skar ut ris, pasta, bröd, kakor, glass och annat godis.

Nadia C. säger sig ha gått ner 7 kg på bara 10 dagar genom att följa den senaste Cohen-dieten. Hon berättar att hon kände sig väldigt svag den första veckan och inte kunde göra någon fysisk aktivitet. Den andra veckan fick hon energi att börja cykla och gå.

På ett forum är Neuilly glad över att gå ner 7 kilo i vikt på en månad tack vare Cohen-strategin.