MSM: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Metylsulfonylmetan (MSM), även känd som dimetylsulfon eller DMSO2, är den oxiderade formen av dimetylsulfoxid (DMSO), en organisk svavelförening. Det är en organisk svavelhaltig förening som används för att förbättra immunförsvaret, minska inflammation och hjälpa till att återställa kroppsvävnad. Ekologisk MSM är också ett mycket populärt kosttillskott. Det finns naturligt i vissa gröna grönsaker och andra livsmedelsprodukter. De många fördelarna som tillskrivs detta billiga tillskott kommer från dess förmåga att tillhandahålla biologiskt aktivt svavel, en förening som är det fjärde mest förekommande mineralet i människokroppen och är nödvändigt för många kritiska metaboliska funktioner.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Uppdatering : MSM finns inte längre till rea idag, artikeln är tänkt att vara informativ.

Åsikt om MSM:s förtjänster

MSM (1000 MG)

Detta måttligt prissatta tillägg är nödvändigt för kollagenproduktion. Slappande hud och rynkor, såväl som torr, sprucken hud, orsakas alla av förlust av kollagen. MSM arbetar med C-vitamin för att bygga nya friska vävnader. Enligt proffs kan det normalisera bildandet av kollagen och radikalt förbättra hudens hälsa. Forskning har visat att denna billiga förening är mycket effektiv för att förbättra ledernas flexibilitet. Dessutom hjälper det till att producera smidig hud och frisk muskelvävnad. Detta leder till en ökning av flexibilitet och vävnadston.

En av de viktigaste egenskaperna hos organisk MSM är att det gör cellerna mer genomsläppliga. Detta innebär att gifter och metabolt avfall lätt kan avlägsnas från cellerna, samtidigt som essentiella näringsämnen och vatten lättare kan komma in i dem. Enligt forskarnas åsikt har detta tillskott förmågan att lösa upp kalciumfosfat. Den har därför en anmärkningsvärd förmåga att bryta ner dåligt kalcium som är grunden för degenerativa sjukdomar. Kollagen och keratin är avgörande för produktionen av friska hår och naglar. MSM är ett riktigt ”skönhetsmineral” som ger svavel som behövs för produktionen av kollagen och keratin.

Mjölksyra och många andra biprodukter av ämnesomsättningen orsakar smärta i kroppen. Genom sin förmåga att öka avfallselimineringen på cellnivå, accelererar detta expressleveranstillskott återhämtning och frigör mer energi för återuppbyggnad. MSM är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel på grund av dess förmåga att ta bort metabolt avfall från celler. Överskottet av dessa avfall är grunden för inflammation. Kroppens celler är kroniskt inflammerade och behåller biprodukterna från metaboliska processer. Svavel måste finnas för att dessa toxiner och avfall effektivt ska kunna elimineras från kroppen, därav den avgiftande kraften hos denna förening.

Användning av MSM köpt på apotek

Några av de vanligaste användningsområdena inkluderar behandling av kronisk ledvärk, såsom artros, ledinflammation och reumatoid artrit. Enligt läkare behandlar denna billiga förening också läckande tarmsyndrom och autoimmuna sjukdomar. Det kan också användas för att bekämpa osteoporos och mottaglighet för benfrakturer. Det utmärker sig vid behandling av bursit, tendinit, utveckling av ärrvävnad och andra muskel- och skelettsmärtor.

Enligt flera vittnesmål är MSM väsentligt i hanteringen av allergier, astma, svampinfektioner och muskelkramper. Detta rabatterade tillskott är perfekt för att behandla förstoppning, sår, magbesvär och matsmältningsbesvär. Kvinnor kan använda det för att lindra symtom på premenstruellt syndrom (kramper, huvudvärk, vätskeretention, matsmältningsbesvär).

Enligt experter är detta tillskott för snabb leverans perfekt för att behandla bristningar, håravfall, hudproblem inklusive rynkor och solbränna. Det ger ett visst skydd mot UV-strålar och hjälper till att behandla sår, skärsår och skavsår på huden. Detta kosttillskott kan användas för att bekämpa ögoninflammation, dålig cirkulation, högt blodtryck och trötthet. Det är utmärkt för behandling av orala infektioner, tandvärk, tandköttssjukdomar eller tandlossning

Bland de tre mest populära användningsområdena är som ett anti-aterosklerotiskt medel för att förhindra hårdhet eller förtjockning av artärerna. Det finns också användning som en naturlig kemo-förebyggande och antiinflammatorisk förening. MSM hjälper kroppens naturliga förmåga att avlägsna fria radikaler, vilket innebär att det minskar oxidativ stress såväl som de många tillstånd som åtföljer den. Det är enligt uppgift ett effektivt antiinflammatoriskt medel eftersom det blockerar frisättningen av pro-inflammatoriska mediatorer och reglerar vissa skadliga signaler som skickas av immunsystemet som kan påverka hela kroppen.

Allergier, hösnuva
Allergier, hösnuva… Fördelarna med MSM är många

Hur MSM fungerar

Enligt experter ger kosttillskott kroppen ytterligare svavel för syntesen av metionin, en essentiell aminosyra som är involverad i många metaboliska processer såsom bildandet av bindväv, matsmältning och absorption av näringsämnen. MSM är en naturlig biprodukt av dimetylsulfoxid (DMSO) och dess medicinska egenskaper verkar likna dem hos DMSO. DMSO omvandlas i kroppen till MSM.

De tidiga människornas kost försåg dem med en stor mängd svavel, eftersom svavel finns i djurdelar, grönsaker och många frukter. Idag har många människor inte dessa livsmedel i kosten och kan därför ha svavelbrist. Svavel finns i våra kroppar hela tiden, men svavelnivåerna kan sjunka när vi åldras, när vi är stressade eller när vi äter en näringsfattig kost. Medan många hela livsmedel ger svavel, kan livsmedel som broccoli, kål, brysselkål, ägg och havsgrönsaker få en del av sitt naturliga svavel förstört när de bearbetas eller tillagas vid höga temperaturer.

Uppdatering : MSM finns inte längre till rea idag, artikeln är tänkt att vara informativ.

Hos människor och djur finns denna förening naturligt i binjurebarken, som är en del av hormonsystemet och hjälper till att reglera reaktionen på stressorer. Det lagras också i cerebrospinalvätskan och används för att upprätthålla strukturen av bindväv.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos MSM-tillskott är att de hjälper till att påskynda läkningen och ”avgifta” kroppen genom att förbättra hur kemikalier kommer in i och lämnar våra celler. Enligt proffs gör detta tillskott celler mer permeabla, frigör vissa ackumulerade mineraler, tungmetaller, avfall och gifter, samtidigt som det hjälper till att introducera näringsämnen och vatten. Detta hjälper kroppen att hålla sig hydrerad. Det hjälper också till att minska inflammation, som är roten till de flesta sjukdomar. MSM stabiliserar också cellmembran, förbättrar kroppens antioxidantförmåga, bromsar eller slutar läcka från skadade celler och fångar fria hydroxylradikaler.

Enligt forskarnas uppfattning är användningen av dessa kosttillskott kopplad till förbättrad immunfunktion, påskyndad sårläkning och minskad smärta eftersom det hjälper till att motverka vissa biprodukter (som mjölksyra) som bidrar till känslan av smärta, stelhet och inflexibilitet. Detta är en av anledningarna till att vissa idrottare och mycket aktiva människor väljer att använda detta tillägg för att förbättra återhämtningstiden, prestanda, såväl som muskel- och ledrekonstruktionsprocessen. Ett annat viktigt element, svavlet som finns i MSM spelar en viktig roll i produktionen av glutation, som anses vara en ”master antioxidant” och ett viktigt avgiftningsmedel.

Detta är ytterligare en anledning till varför detta tillägg anses vara en ”prestandahöjare”, eftersom det hjälper till att öka energinivåerna och bekämpa trötthet. Det underlättar matsmältningen och hjälper till med absorptionen av näringsämnen innan den omdirigerar dem till musklerna vid fysisk ansträngning.

Behandling av artros och ledvärk

En väldokumenterad fördel med denna produkt är att den hjälper till att minska ledinflammation, förbättrar flexibiliteten och återställer kollagenproduktionen. Forskning visar att många patienter med artrit, ledvärk, stelhet, knä- eller ryggproblem och begränsat rörelseomfång ser sina symtom minska och deras livskvalitet förbättras när de tar ett MSM-baserat tillskott.

Enligt läkare är dessa tillskott fördelaktiga för att hjälpa kroppen att bilda ny led- och muskelvävnad samtidigt som de sänker inflammatoriska svar som bidrar till svullnad och stelhet. Ett MSM-tillskott är ett naturligt och effektivt antiinflammatoriskt medel på grund av hur svavel påverkar immunförsvaret och underlättar cellulär aktivitet. Svavel måste finnas för att cellerna ska frigöra en massa biprodukter och vätskor som kan byggas upp och orsaka svullnad eller ömhet.

En klinisk prövning som utvärderade substansens effekter på ledsmärta hos 118 artrospatienter fann att MSM-tillskott som togs under 12 veckor, jämfört med placebo, resulterade i fler förbättringar av smärta, svullnad och ledrörlighet. Dessa kosttillskott gavs i doser på 500 milligram tre gånger dagligen med glukosamin (togs även i doser på 500 milligram tre gånger dagligen). Tillsammans hjälpte dessa två aktiva ingredienser till att minska inflammation och smärtintensitet utan att orsaka biverkningar för majoriteten av patienterna. Detta gör MSM, särskilt i kombination med glukosamin, till en utmärkt naturlig behandling för artrit.

Artikulär smärta
MSM kosttillskott hjälper till att minska ledvärk

Förbättring av matsmältningsproblem

Enligt experter kan MSM hjälpa till att återuppbygga slemhinnan i mag-tarmkanalen och minska inflammation eller allergiska reaktioner på vissa livsmedel. Det är också användbart för att läka läckande tarm, eftersom det kan hjälpa till att förhindra att partiklar läcker in i tarmen genom små kopplingsöppningar, där de kan komma in i blodomloppet och orsaka en inflammatorisk reaktion. Detta beror delvis på svavlet i dessa kosttillskott, vilket är mycket viktigt för matsmältningen.

Dessutom hjälper dessa tillskott att behandla hemorrojder. Enligt läkare kan applicering av en gel som innehåller MSM med tea tree-olja minska smärta och svullnad orsakad av hemorrojder (svullna blodkärl i ändtarmen som orsakar smärta och blödning under avföring).

Hudreparation och behandling av rosacea, allergier och sår

Viss forskning visar att applicering av aktuell kräm som innehåller MSM och silymarin hjälper till att minska inflammation från rosacea. Blandningen motverkar missfärgning av huden, dämpar allergier och påskyndar sårläkning. Denna aktiva ingrediens hjälper till att förbättra hudtonen, minska rodnad, lindra känslighet och behandla andra symptom associerade med rosacea.

Många använder det också för att bibehålla ett ungdomligt utseende, eftersom substansen verkar ha en ökad förmåga att förhindra bildning av rynkor, ärr, mörka fläckar och solskador. MSM är nödvändigt för produktionen av kollagen, en förening som förhindrar att huden blir slapp, skrynklig, sprucken och torr.

Män tappar kollagen och keratin när de åldras, vilket är anledningen till att hudtonen och elasticiteten försämras. Eftersom svavel är nödvändigt för produktionen av dessa föreningar, hjälper användningen av ett sådant tillägg till att upprätthålla kollagen- och keratinnivåerna, vilket hjälper till att dämpa effekterna av åldrande. Ännu bättre resultat kan uppnås genom att använda den i kombination med andra antioxidanter, inklusive vitamin C, vitamin E och vitamin A, som alla hjälper till att bygga nya friska hudceller.

Uppdatering : MSM finns inte längre till rea idag, artikeln är tänkt att vara informativ.

Minskad muskelsmärta

Aktiva personer som lider av muskelsmärtor kan dra nytta av MSM:s helande egenskaper. Forskning tyder på att detta ämne kan fungera som ett naturligt smärtstillande medel, hjälpa till att förebygga och behandla muskelsmärta, bultande och svullnad, samtidigt som det förbättrar rörelseomfång och rörlighet. Denna förening har visat sig hjälpa muskelåterhämtning efter träning, skador och till och med operationer. Det verkar vara särskilt fördelaktigt när det används i kombination med andra antiinflammatoriska medel.

Dessutom publicerade Dr. Bohlooli och kollegor en studie i Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, där de fann att 10 dagars tillskott hjälpte till att minska muskelskador från högnivåsportaktiviteter. Svavlet som finns i detta tillskott minskar också muskelsmärta, eftersom det hjälper till att reparera muskelfibrer och förhindrar muskelsvullnad under intensiv fysisk träning.

Vissa tror att MSM också återställer flexibilitet och permeabilitet för muskelcellsväggar, vilket innebär att näringsämnen lättare kan passera genom vävnaderna, vilket underlättar reparationsarbete och tar bort mjölksyra. Resultatet är en minskning av den tid som behövs för återhämtning, samt en lindring av smärta och kramper.

Återställande av hårväxt

Människor som upplever tunt hår eller håravfall när de åldras kan dra nytta av fördelarna med MSM. Studier har visat att detta tillskott kan hjälpa till att öka både kollagen- och keratinnivåerna, två näringsämnen som kroppen absolut behöver för att bilda nya hårstrån och även återuppbygga starka naglar och hudceller. Kollagen och keratin finns ofta i hårprodukter eftersom de ger håret dess styrka, hållbarhet och friska utseende. De kan också hjälpa till att vända håravfall.

Håravfall
Det är möjligt att stimulera kollagen- och keratinnivåerna för att främja hårväxten

MSM: en kritisk källa till svavel

Som en naturlig källa till biotillgängligt svavel, fungerar detta tillskott som en katalysator för alla fördelar som svavel ger människokroppen. Till exempel spelar svavel en viktig roll i produktionen av glutation, en viktig antioxidant som också stödjer naturlig avgiftning. Utan svavel kan glutation inte verka. Utan svavel är aminosyrorna som fungerar som byggstenar i proteiner inte heller funktionella. MSM är den bästa formen av svavel du kan få.

Förbättrad antioxidantaktivitet och avgiftning

Som nämnts ovan är svavel ett nyckelelement i produktionen av naturligt glutation. Dessutom arbetar detta tillskott för att upprätthålla en kritisk nivå av glutation i kroppen, vilket direkt påverkar kroppens förmåga att hantera oxidativ stress, det vill säga fria radikaler kopplade till åldringsprocessen. Det kan också öka cellers naturliga permeabilitet, vilket gör att de kan avgifta och eliminera toxiner.

Stödjer hud och naglars hälsa

Förutom dess användning för ledhälsa, används MSM oftast för sin förmåga att främja frisk, smidig hud och starkt, glänsande hår. Vi förlorar kollagen och frisk hudvävnad när vi åldras. Det är därför vi märker en minskning av hudens ton och elasticitet. Det biotillgängliga svavlet som tillhandahålls av detta tillägg hjälper till att producera kollagen och keratin, vilket hjälper hår, hud och naglar att bibehålla styrka och vitalitet.

Uppdatering : MSM finns inte längre till rea idag, artikeln är tänkt att vara informativ.

Rekommenderad dosering och naturliga källor till MSM

En 500 mg kapsel dagligen är en bra dos för att förhindra svavelbrist och stödja uppbyggnaden av friska bindväv. Denna dos kan hjälpa till med avgiftning och bygga upp friskt hår, hud och naglar. Behandling av vissa specifika hälsotillstånd kan kräva mellan 1 000 och 6 000 mg per dag beroende på kroppsstorlek, ålder och symtomens svårighetsgrad.

MSM är särskilt effektivt för att lindra symptom relaterade till allergier, idrottsskador, matsmältning och för hudproblem som akne, solbränna och ärrbildning. Minskning av symtomen ses vanligtvis inom 2 till 21 dagar. Människor tar vanligtvis 500 milligram tre gånger om dagen till 3 gram två gånger om dagen för artros. Optimala doser har dock inte fastställts för något tillstånd. Dessutom kan kvaliteten och de aktiva ingredienserna i kosttillskott variera mycket mellan tillverkare, vilket gör det svårt att definiera en standarddos.

Pris, köp och leverans av MSM

MSM (1000 MG)

MSM kan köpas i pulver-, kräm-, kapsel- eller tablettform. Pulver är den vanligaste formen. Det finns i blandningar av flera kosttillskott som kan köpas i apotek eller specialiserade butiker. I alla fall måste du läsa instruktionerna noggrant och börja med en dos på en till två teskedar pulver. Doserna kan sedan ökas gradvis i takt med att kroppen vänjer sig och det inte finns några matsmältningsbiverkningar.

De som väljer att använda pulvret tillsätter helt enkelt vatten, vanligtvis 16 uns för en portion. För bästa resultat är det lämpligt att använda MSM med antioxidanter eller antiinflammatoriska föreningar som C-vitamin och omega-3-fettsyror. Du måste dock se till att köpa ditt kosttillskott från en ansedd säljare eller ett godkänt apotek. Att köpa från ett apotek eller apotek rekommenderas starkt. Något att tänka på är att många kosttillskott innehåller syntetiska biprodukter och fyllmedel.

Kontraindikationer, potentiella biverkningar av MSM och varningar

MSM är inte lämpligt för personer som tar blodförtunnande medel. Gravida och ammande kvinnor bör tala med en läkare innan de tar detta tillskott regelbundet. MSM verkar tolereras väl eftersom det är helt naturligt och redan finns i människokroppen. Få biverkningar har rapporterats angående dess användning. Det har dock gjorts mycket få stora mänskliga studier av dess långsiktiga effekter.

Enligt Arthritis Foundation kan upp till 6 000 milligram tas dagligen av artrospatienter utan större biverkningar. Med detta sagt kan MSM, även om det köps från ett licensierat apotek och används på rätt sätt, orsaka milda biverkningar hos vissa människor, inklusive matsmältningsbesvär, magbesvär eller diarré.

Uppdatering : MSM finns inte längre till rea idag, artikeln är tänkt att vara informativ.