Vad jag tycker om dieter av Clélia d’Angelo

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Var försiktig, den här artikeln kommer att öppna dina ögon för verkligheten av dieter.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Som dietist Nutritionist måste jag vara ärlig mot dig, dieter får dig inte att gå ner i vikt, de har till och med den olyckliga tendensen att orsaka motsatsen: de får dig att gå upp i vikt!

Sanningen är svår att tro att jag ger dig, eftersom dietverksamheten är en fruktbar och lönsam oväntad, mode är tunnhet som ett skönhetskriterium.

Vill du bli fri från dieter? Stoppa yoyo-effekten? Gå ner i vikt utan att beröva dig själv? Hitta lugnet kring tallriken och maten? Jag inbjuder dig att läsa följande rader.

Dieter får dig att gå upp i vikt

Här är vad dieter genererar hos dem som följer dem…

Mat tro

Det som får dig att gå upp i vikt är att tro att vissa livsmedel får dig att gå ner i vikt! Livsmedel som anses ”hälsosamma” med låg kaloritäthet, som grönsaker och frukt till exempel, kommer inte att få dig att gå ner i vikt mer än mat som anses ”dålig”, med hög kaloritäthet, såsom pizzor, hamburgare, bakverk,…

Tänk om jag sa till dig att det är din balanserade tallrik som gör att du går upp i vikt och inte en bra skiva pizza. Hur är det möjligt ? Det är helt enkelt att äta mer än du behöver för energi som gör att du går upp i vikt. Om du äter för mycket grönsaker, för mycket quinoa eller för mycket noll procent yoghurt går du upp i vikt, medan om du äter rätt mängd pizza, den som motsvarar din hunger, kommer du inte att gå upp i vikt och förmodligen gå ner i vikt.

Allt är en fråga om kvantitet, detta definieras av intensiteten av din hunger såväl som respekt för din mättnad.

Rädsla för att missa

Omöjligt att lämna på tallriken? Behöver du avsluta den sista tuggan även om du inte orkar mer? Rädd för att vara hungrig? Att ha hypoglykemi?

Vi berör ett av de centrala problemen bland människor som lider av hyperkontroll över att äta.

Det är bra eftersom du kontrollerar din diet: dess kalorier, kategoriserar mat (bra vs dålig), vad du har råd eller inte har råd att äta som gör dig rädd för att gå miste om,… Att du går upp i vikt.

När vi är rädda för brist tenderar vi att överkonsumera mat och äta utan hunger.

DE dieter bibehålla dessa rädslor som får oss att gå upp i vikt eller uppleva jojoeffekten.

diet

Äta utan nöje men med skuld

När vi går på en diet följer vi en lista över livsmedel med lågt kaloriinnehåll, lågt glykemiskt index eller de som har fördelen att påskynda tarmtransporten.

När vi respekterar dessa regler glömmer vi oss själva. Att vara i ett restriktivt tillstånd är inte naturligt, det kommer att pressa dig att njuta av njutningsmat som kommer att ätas i stora mängder, med skuld, utan hunger och utan slut.

Det som får dig att gå ner i vikt är att respektera din kropps verkliga behov, dess krav på energi, dess förnimmelser och dess behov.

Att gå ner i vikt utan bantning är möjligt

Här är vad som händer när vi säger sluta banta…

Om du vill se andra av mina artiklar:

Befria dig från kontroll

När vi kommer ur dieter bestämmer vi oss för att komma ur matkontrollen.

Att komma utom kontroll innebär att befria dig från rädslor och låta dig styras av dina önskningar, dina behov och dina matönskningar.

Det som får dig att gå ner i vikt är att respektera dina matönskningar samtidigt som du njuter av det du äter för att få maximal smakglädje och respektera din mättnad.

Jag stoppar dig direkt, det är inte för att jag pratar om matlusten som du ständigt kommer att vilja ha pizza, pommes frites, hamburgare eller bakverk.

Kroppen är fantastisk när vi låter den leda, den har olika önskningar varje dag och behöver alla typer av mat.

Kanske vill du ha ett gott saftigt äpple, en kastrull med grönsaker kryddad med en krydda du gillar, lite fräschör, lite färg. Lita på dig själv, din kropp kommer att söka balans och den behöver all mat för att komma dit.

Lyssna på den här kroppen, den kommer att ge dig all nödvändig information för att vara frisk och njuta av all mat, och jag menar all mat.

Lyssna på dina matupplevelser

Kärnan i det jag förklarar för dig finns i det här stycket. För att komma ur kontrollen över dieter, din rädsla för att gå upp i vikt, dina känslomässiga önskningar att äta och så vidare, finns det bara en lösning: du återansluter till dig själv.

Är du hungrig ? Kan du identifiera nivåerna av hungerintensitet du känner? Vet du hur man känner igen mättnad och respekterar den?

Och visst, kan man äta utan att göra något annat? Genom att vara uppmärksam på din tallrik och maten du stoppar i munnen?

Allt är sagt: det är genom att lyssna på och respektera dina ätupplevelser som du kommer att gå ner i vikt hållbart, på ett kvalitativt sätt och nå din balanserade vikt.

Dieter: vad är de från början?

Termen ”diet” användes från början i sjukhusmiljön.

En diet tilldelas en person med en patologi, en sjukdom. Någon med Crohns sjukdom kommer att ha en specifik diet, precis som en diabetiker, en person som är undernärd eller med hjärt-kärlsjukdomar.

Har du någon sjukdom? Om svaret är nej, behöver du ingen diet, du måste återknyta kontakten med dig själv!

Du kanske undrar varför tron ​​på mirakeldieten, botemedlet för alla dina sjukdomar, fortsätter att existera och främjas?

Varför plågas vi ständigt av dieter av alla de slag?

Som jag tillkännagav för dig i inledningen till den här artikeln är detta ett ekonomiskt oväntat fall som underhålls av mode, stjärnor och påverkare på sociala medier. Alla dessa människor tjänar pengar på ditt konto när du går på en diet. Det är tråkigt men förvånar det dig?…

För att gå vidare i ämnet