Choklad är rik…på mottagna idéer!

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Choklad, jag vet, ni som läser mig konsumerar mycket av det!! I genomsnitt konsumeras 400 000 ton choklad per år (Källa: Syndicat du chocolat 2017), vilket motsvarar 7,3 kg per år och invånare.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Och för att befria oss från skuld är vi också väldigt starka. De säger att det inte får dig att gå upp för mycket i vikt, att det lindrar stress, att det är ett antidepressivt medel, att det förstoppar Lyckligtvis eller inte…allt är inte sant, och idag säger jag hela sanningen. !

Är detta Får choklad dig att gå upp i vikt?

Och nej det är fel!

DE choklad kan verka hög i kalorier, fett, sockerarter (100 g choklad är lika med 3 individuella doser smör + 10 rutor socker) men det är sällan man äter 100g choklad på en gång!

En liten kvadrat på 5g motsvarar 28 Cal, det vill säga kalorimotsvarigheten till endast en halv tomat; och därför, NEJ, jag bekräftar för dig att i traditionella doser, du går inte upp i vikt av att äta choklad.

Mig Jag tycker att det till exempel är intressant att sätta det som mellanmål;

Till exempel bröd med några rutor choklad, ett glas mjölk och lite frukt!

chokladklubba

Är det sant att mörk choklad är bäst för din hälsa?

För för mig är det fel eftersom vi i mjölkchoklad lägger till degen av kakao helt enkelt mjölk och lite socker.

SÅ, mjölkchoklad är ännu rikare på kalcium än choklad svart, vilket i slutändan gör det mer intressant ur synvinkeln näringsmässigt.

han är säker på att den trots allt innehåller lite mer socker, jag Visst, men vid traditionella mängder är det ingen risk.

I Å andra sidan skulle mörk choklad tenderar, på grund av dess bitterhet och dess lägre sockerintag, för att tillfredsställa ditt sug efter mer choklad lätt än mjölken som med sin sötare smak, behåller lusten att använda den igen.

Var bara försiktig så att du inte hamnar i en oändlig frossarfälla…(och utan hunger!).

Chokladen är antidepressivt medel?

DU Jag är säker på att jag skulle vilja säga ja till dig!

Och ja, i själva verket utlöser det en kemisk verkan nära den antidepressiva medel: en ökning av tryptofan i kropp som, när den når hjärnan, får den att utsöndra Serotonin, lugnets hormon.

DE choklad innehåller också ämnen nära amfetamin: Tyramin och Fenyletylamin och fettsyraderivat som verkar på samma receptorer som cannabis.

Men den huvudsakliga effekten av choklad är att den ger smaknjutning så, choklad känns bra…för det är gott!

A två rutor om dagen kan bara göra dig gott.

Är detta Är det sant att choklad förstoppar?

Det är FALSK !

DE choklad orsakar inte förstoppning, speciellt om du tar mörk choklad som innehåller i genomsnitt 10g fiber per 100g, lika mycket bara en tallrik med grönsaker!

han är dock säker på att det finns personliga toleranser och kanske hemma, i synnerhet, har du intrycket att choklad gör dig förstoppad, men i teorin borde den inte det vara ansvarig med tanke på dess mängd fiber.

Kanske du har fel och du har konsumerat ett annat livsmedel som är ansvarigt, det är upp till dig att undersöka…

För att sammanfatta

  • Choklad får dig inte att gå upp i vikt;
  • Mörk choklad motsvarar mjölkchoklad;
  • Choklad är bra för moralen;
  • Mörk choklad är rik på fiber.