De bästa detox- och bantningsrecepten för januari månad 2020

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

För det nya året och eftersom det är dags att fatta bra löften efter semestern har jag valt ut bästa deto receptx och webbbantning.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Den lättlagade detoxjuicen från ”Amour de cuisine”

Detoxjuice låter vår kropp förbli väl hydrerad för att säkerställa funktionerna för att rengöra gifter och avfall som täpper till cellerna.

Ingredienser :

  • Päron: full av vitaminer och mineraler som bevarar hälsan;
  • Ananas: rik på vitamin C, ananas hjälper till att stärka immunförsvaret, hjälper vår kropp att bättre smälta proteiner och minska uppblåsthet;
  • Citron: rik på vitaminerna C, A, B1, B2, B3, B5, B9 och E, proteiner och spårämnen.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

päron-detox-juice
Pärondetoxjuice från bloggen Amour de cuisine

Vegansk detoxsoppa av Julia

På Julias blogg ”Friska Julia” hittar du 100% hälsosamma och nyttiga recept. Idag delar Julia med sig av sitt recept på detoxsoppa med oss.

Rik på grönsaker, fibrer och avgiftningsmedel. Du kan hitta säsongens vita grönsaker: kålrot, vit purjolök, sötpotatis med vitt kött och rotselleri.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

Deetox hälsosam juliasoppa
Detoxsoppan från Friska Julia-bloggen

Johannas Buddha detox skål

För att vila levern och kroppen delar Johanna från bloggen ”Mitt lilla moln” med sig av sitt vegetariska recept på boudhaskål. Det innebär att förbereda en komplett och hälsosam rätt i en skål genom att kombinera spannmål (vitt ris, quinoa, bulgur, etc.) med råa, marinerade eller kokta grönsaker, baljväxter och oljeväxter (kikärter, linser, avokado, körsbärstomater). , hasselnötter, mandlar, cashewnötter,…) och färska örter.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

recept-detox-boudha-bol mitt lilla moln
Boudhaskålen från bloggen My little cloud

Detoxsallad med vitkål och Sandrineskinka

Sandrine Leroux har varit dietist sedan 2000. Hon delar med sig av många tips för hälsosam och balanserad kost på sin hemsida. För efter årets slut, erbjuder Sandrine dig ett recept rikt på vitaminer, fibrer och lågt i kalorier. Receptet passar perfekt till en lätt middag, gjord på vitkål, böngroddar, skinka, räkor, äpple och morötter.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

vitkål detox sallad sandrine leroux
Sandrine Leroux detoxsallad

Christophes galette des rois

Efter årsavslutningsfirandet kommer snabbt galette des rois. Christophe erbjuder oss ett recept på galette des rois med frangipane. Dess mål: att ta bort eller minska vissa ingredienser och ersätta dem med hälsosammare ingredienser som ger en bättre näringsbalans.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

galette de rois lätt bantningsrecept
Christophes galette des rois

Erwanns detox-soppor

Erwann erbjuder dig på plats inte ett recept utan 4 detox-sopprecept! Bland dessa recept hittar du ingredienser med många fördelar:

  • Grönkål: utmärkt källa till vitaminerna A, C och K. Rik på fibrer, den innehåller också många mineraler som magnesium och spårämnen.
  • Butternut squash: källa till mineraler som kalium, men också till vitamin A och betakaroten, vilket gör den till en bra allierad för din hud.
  • Blomkål: idealisk för viktminskning, sänker blodsockernivån och hjälper till att förhindra att det lagras som fett

För att upptäcka de fullständiga recepten, gå till här.

fitnext detox soppa
Detoxsoppa från Fitnext-sajten

där express smoothie recept av Laurie

Laurie delar med oss ​​av många enkla och nyttiga recept genom sin blogg ”Only Laurie”. Här är det en hälsosam och antioxidant smoothie. Med ingredienser rika på vitaminer och mineraler, som rödbetor, citron, hallon, banan och apelsin.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

recept-smoothie-detox-antioxidant-hälsosam-glöd-bara-laurie
Smoothien från Only Laurie-bloggen

Estelles detoxjuice och soppa

Estelle delar med oss ​​i sin blogg ”Le Lab’ by Estelle” sin detoxdag efter semestern. Hon presenterar två recept baserade på ekologiska frukter och grönsaker, för att hjälpa hennes kropp att återhämta sig efter stora måltider i slutet av året. På menyn: selleri, fuji, grönkål, äpple, rödbetor, morot, citron, apelsin och många andra hälsosamma ingredienser med flera fördelar!

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

detox juice la lab av estelle
Detoxjuicen från bloggen Le Lab’ By Estelle

Svampnudlar från Kiss My Chef

Kiss My Chef är två inbitna gourmeter, Constance och Philippe, som delar sin gemensamma passion. Till att starta året presenterar de ett utsökt detoxrecept på svampnudlar. För detta behöver du konjac, havre, svamp, vitlök, persilja och såklart nudlar.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

kissmychef svampnudlar
Svampnudlar från Kiss My Chef

Vanessas gröna mangosmoothie

Vanessa är fotograf och matstylist. Hon delar med sig av sin passion och många recept på sin blogg ”Vanessa Cuisine”. Dess gröna mangosmoothie är utsökt och näringsrik, gjord på färska och ekologiska produkter. Bland ingredienserna, persilja, en ört rik på vitamin A, C och B9 och järn.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

grön-mango-smoothie vanessa köket
Den gröna mangosmoothien från Vanessa Cuisine-bloggen

Sandras spenatgröna kupol

Sandra är konsult inom vegetarisk och vegansk matlagning. Hon delar genom sin blogg ”A ticket for Sandra” sina söta och salta recept. Till det nya året presenterar hon ett lätt och gott recept baserat på spenat. Denna mat är rik på vitamin K, magnesium, kalcium och kalium, det är en riktig allierad för starka och friska ben! Men också en bantningsallierad eftersom spenat har ett högt mättnadsindex i kombination med en låg kaloritäthet.

För att upptäcka det fullständiga receptet, klicka här.

spenatkupol en biljett till sandra
Spenatkupol från bloggen En biljett till Sandra