Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist-nutritionist är en hälso-och sjukvårdspersonal som verkar i en praktik, sjukhus eller hemmiljö. Dess främsta uppdrag är att erbjuda ett specifikt och personligt anpassat matprogram anpassat efter patientens behov. Den typ av tillvägagångssätt han väljer är effektiv för att uppnå målet och bibehålla det på lång sikt. Angers och dess region är full av utmärkta dietister och dietister. Upptäck dem i den här artikeln.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Caroline Louis: mångsidig dietist-nutritionist

Presentation

Dietist-nutritionisten Caroline Louis har arbetat i detta yrke i 3 år i Angers. Hon driver sin expertisfirma inom nutrition och dietet i Maine-et-Loire.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Dietist Caroline Louis.

Denna yrkesman inom diet och nutrition har följande diplom:

 • BTS-diplom i dietetik utfärdat av den privata högre institutionen: ”Progress Santé”;
 • DU i sportnutrition utfärdad av Pierre och Marie Curie University;
 • DU i terapeutisk utbildning utfärdad av University of Angers.

Tjänster

Caroline Louis erbjuder flera tjänster runt om kost och näring:

 • Konsultation: genomförs på hans kontor och föreslås till dem som vill anta en ny diet för uppnå ett mål (viktminskning, diet för idrottare etc.) ;
 • Utbildning och workshop: lära andra att äta hälsosamt ;
 • Utbildningskonsultverksamhet: tillhandahållande näringsråd.

Kontakt

Namn: Caroline Louis
Hemsida : https://www.dietiquenutritionetsport.com/
Telefon: 06 74 92 97 13

Sophie Martin: erfaren dietist

Presentation

Sophie Martin har varit verksam som privat dietist i Angers i ett dussin år. Men hans erfarenhet inom dietet och nutrition går tillbaka till cirka 18 år. Hon har redan arbetat på cateringanläggningar, sjukhus och center för barn med flera funktionshinder.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Om dietisten Sophie Martin.

Tjänster

Sophie Martins konsultationer sker på hennes kontor där hon tar emot barn och vuxna som vill göra en förändring i sina liv och mer specifikt sin kost. För att göra detta utför dietist-nutritionisten:

 • För det första en diagnos av deras tillstånd hälsa, matvana och preferenser;
 • För det andra, regelbunden övervakning av framstegen av patientens tillstånd.

Kontakt

Namn: Sophie Martin
Hemsida : https://www.angers-dietetique.fr/
Telefon: 02 41 27 16 11

Sonia Menard: kinesiolog dietist

Presentation

Sonia Menard är kinesiolog dietist i Angers där hon driver sin egen mottagning. Hon välkomnar sina patienter efter överenskommelse från måndag till lördag.

Dietist nutritionist i Angers
Sonia Menards kontor i Angers

Denna dietist stödjer sina patienter i deras val mat med hänsyn till deras behov. De rekommenderade lösningarna håller tar inte bara hänsyn till hälsa, utan även individuella preferenser och möjligheter (ekonomiska och andra, etc.). Målet är att gradvis adoptera lite goda vanor, utan att störa vardagen.

Sonia Menard stödjer patienter med olika behov. Vissa behöver kostövervakning på grund av medicinsk behandling specifik. Andra behöver ändra sina matvanor för att vara hälsosamma. bättre hälsa. Det finns de som helt enkelt vill hitta balans äter.

Konsultationer

Konsultationer med Sonia Menard genomförs steg för steg. De två första är viktiga för att känna patienterna bättre och införa det mest lämpliga näringsprogrammet. Sedan kommer uppföljande samråd. Observera att det är möjligt att kostövervakning stöds av kinesiologiska konsultationer.

Kontakt

Namn: Sonia Menard
Telefon: 06 68 67 08 64

Vanessa Colas: statligt certifierad dietist-nutritionist

Presentation

Vanessa Colas är en statligt certifierad dietist-nutritionist. Faktum är att hon fick sin BTS i dietet från Nantes Academy 2013. Hon följde två utbildningar, en var på ETP eller Therapeutic Patient Education och den andra på OBEPEDIA, ett nationellt program vars uppdrag är att ta hand om barn och ungdomar som lider av fetma oavsett form.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Dietist Vanessa Colas

Tjänster

Vanessa Colas ger personlig rådgivning anpassad till situationen för en patient i sin praktik belägen på vårdcentralen Saint Jacques. Hon välkomnar alla, från de yngsta till de äldre, från gravida kvinnor till idrottare. Hon rekommenderar ett program hälsosam och balanserad mat för att hålla dig frisk.

Kontakt

Namn: Vanessa Colas
Hemsida : https://vanessacolas.fr/
Telefon: 07 82 02 75 40

Jordan Bougeard: dietist-nutritionist för idrottare

Presentation

Jordan Bougeard är en dietist-nutritionist i Angers. Han avslutade sju års studier innan han fick dessa två diplom:

 • Master i Staps eller Sciences and Techniques Fysiska och sportaktiviteter;
 • BTS i dietik.

Den erbjuder även rådgivning och tjänster relaterade till sport sedan han arbetar som ingenjör inom fysiska aktiviteter och sporter.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Dietist Jordan Bougeard.

Tjänster

Jordan Bougeard tar emot alla på sitt eget kontor kategorier av idrottare. Han prioriterar uppföljning under sina konsultationer. För att göra detta krävs noggranna undersökningar för att få information på nivån av fett eller muskelmassa. Konsultationer och program mat syftar till att:

 • Förvisa alla former av frustration och restriktioner äter ;
 • Att hjälpa patienten att anpassa sig till vanor fysisk;
 • Generera långsiktiga resultat.

Kontakt

Namn: Jordan Bougeard
Hemsida : https://dieteticien-sportif-angers.fr/
Telefon: 06 69 90 58 21

Bérengère Bellier: dietist-nutritionist luxoterapeut

Presentation

Dietist-nutritionist och luxoterapeut Bérengère Bellier har genomgått utbildning i psyko-nutrition. Denna kvalificerade proffs har de nödvändiga färdigheterna för att utöva luxopuncture och hjälpa patienter som behöver råd relaterade till näring.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Dietist Bérengère Bellier.

Tjänster

Bérengère Belliers specialiteter kretsar kring bantning och välbefinnande. Dess strategi är baserad på luxopuncture. Denna praxis liknar akupunktur men utan nålar. Det orsakar ingen form av smärta och utgör ingen risk för patienten. Dess samråd följer följande steg:

 • Diagnos av patientens relation till mat ;
 • Identifiering av behov ;
 • Upprättande av anpassat matprogram.

Kontakt

Namn: Bérengère Bellier
Hemsida : https://www.luxoangers.fr/
Telefon: 06 85 10 57 94

Adeline Petiteau: egenföretagare dietist-nutritionist

Presentation

Adeline Petiteau är en liberal dietist-nutritionist i Angers. Hon verkar också på ett eftervårds- och rehabiliteringscenter. Hon hade nytta av OBEPEDIA-kursen. Detta är ett program avsett att stödja barn och ungdomar som drabbas av fetma. Den är ansluten till Vegetarian Association of France och nätverket Diabetes 49 eller Remmedia 49.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Om dietisten Adeline Petiteau.

Tjänster

Adeline Petiteau ingriper och organiserar även workshops och konferenser. Ämnena som tas upp är relaterade till diet och kost. De syftar till att lära publiken att anta en hälsosam och balanserad kost utan att spendera en stor budget.

Men den tar också emot patienter som önskar dra nytta av individuell konsultation på sitt kontor. Första sessionen varar ca en timme och de följande ca 30 min.

Kontakt

Namn: Adeline Petiteau
Hemsida : https://www.adelinepetiteau.fr/
Telefon: 06 13 79 93 52

Isabelle Hobé-Joubert: dietist-nutritionist specialiserad på övervikt

Presentation

Isabelle Hobé-Joubert har arbetat som dietist-nutritionist i cirka tio år efter att ha tagit examen inom detta område. Hon verkar för närvarande på sitt kontor i Angers. Nu utbildar hon sig för att få en DU i fetmanutrition och dess metabola komplikationer vid Montpelliers medicinska fakultet.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Angers och dess region?
Dietist Isabelle Hobé Jouberts webbplats.

Tjänster

Isabelle Hobé-Jouberts konsultationer sker inom hennes kontor. Hon tar hand om patienter som lider av övervikt och fetma. Hans tillvägagångssätt förblir personligt för bättre stöd och motivation. Hon behandlar flera fall och etablerar ett näringsprogram anpassat för:

 • Diabetiker eller pre-diabetiker;
 • Intoleranta och allergiska personer;
 • Före eller efter kirurgiska patienter.

Kontakt

Namn: Isabelle Hobé-Joubert
Hemsida : http://www.dieteticienne-nutritionniste-angers.fr/
Telefon: 06 58 65 74 08