De bästa detoxrecepten efter semestern

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Inför det nya året 2020 bjöd jag in flera bloggare att delta i mitt första event ”de bästa detoxrecepten efter semestern”. Tre deltagare publicerade ett recept på sin blogg för avgifta din kropp till nyår. Hitta en översikt över recepten nedan.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Jordärtskocka, koralllinser och pumpa detox recept av Mylène

Linser för fibrer och vegetabiliska proteiner. Jordärtskocka hjälper till med matsmältning, absorption och viktminskning. Pumpa är också rik på protein, kalium, magnesium, zink, järn och essentiella fettsyror och låg i kalorier.

För att upptäcka dess recept, gå till här.

craquounette allé

Lär dig mer om Mylène

Mylène har erbjudit många recept via sin blogg Craquounette Avenue i nästan 5 år. Det är ett sätt för henne att dela sin passion för bakverk. Hon ägnar särskild uppmärksamhet åt presentationen, eftersom aptiten öppnar sig med ögonen. Det är också ett sätt för henne att uttrycka sin kreativitet, hon gillar att testa ovanliga parningar och göra olika bakverk. Slutligen, kosten spelar en viktig roll för vårt välbefinnande, så den försöker alltid minska fett och minska socker i sina recept. Du hittar därför många enkla recept men även mer tekniska recept, det finns något för alla smaker och för alla skedar!

Detox och bantningssallad av Sylvie

Salladen som Sylvie föreslår består av:

 • spenat en grönsak : bra för hår, förebygger vissa cancerformer, hjälper till att hålla benen starka, det är en utmärkt aptitdämpande medel, hjälper till att hålla linjen och det är vårt hjärtas bundsförvant;
 • cashewnötter : källor till mineraler, vitaminer och antioxidanter;
 • kräfta : låg i kalorier, källa till fosfor, järn och natrium, kämpar mot dåligt kolesterol;
 • klementiner : låg i kalorier, rik på vitamin C, källa till spårämnen och mineraler.

För att upptäcka dess recept, gå till här.

claras bord

Lär dig mer om Sylvia

Sylvie har drivit sin blogg ”La table de Clara” i 4 år nu. Det var hans italienska mormor som gav honom smak för matlagning, för enkla och goda saker. Idag är det Sylvie, en stor matälskare, som gläder sin familj genom att laga de små rätterna de älskar. Varför ”La table de Clara” är hennes dotters förnamn hoppas Sylvie kunna dela sin passion för matlagning med henne.

Detox juice och soppa av Delphine

Juice av ananas, citrus och ingefära

För en detoxjuice erbjuder Delphine dig dessa ingredienser:

 • ananas : rik på fibrer, avgiftar kroppen och hjälper kroppen att eliminera och dränera överskott;
 • ingefära : naturlig antioxidant;
 • kalk : rik på fiber, låg fetthalt och låg i kalorier;
 • klementin : rik på vitamin C som stimulerar immunförsvaret

För att upptäcka dess recept, gå till här.

ohlagoumande detox juice

Vitkål detox soppa

Delphines soppa består av:

 • Morot : fördelar för huden, synen, skelett och är låg i kalorier;
 • Kål : mycket låg i kalorier, aptitdämpande, rik på fiber;
 • Tomat : stimulerar transit, låg i kalorier och består av 95 % vatten. Tomaten är ett ultralätt, ultrasmält och ultrafuktande livsmedel.

För att upptäcka dess recept, gå till här.

ohlagourmandedel detox soppa

Lär dig mer om Delphine

Delphine är en dagislärare, mamma till två pojkar, hon tycker om sport, vandring, trädgårdsarbete och framför allt att laga mat. Hon har delat med sig av sin passion genom sin blogg ”Oh La Gourmande” i 6 år. Dess mål är att skapa en receptbok som är öppen för alla, genom att dela olika recept som kan glädja alla typer av gourmeter. Men ge också idéer till rätter och menyer för att slippa huvudvärken av ”Vad är det vi saknar i kväll?”.

Tack till bloggarna för deras deltagande i vårt event!