Handgallring: hur går man ner i vikt i fingrarna?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

I de flesta fall är viktminskning viktigt för att gå ner i fingervikt. För att göra detta måste du äta en bra kost och göra lämpliga övningar. Jag ger dig några tips som hjälper dig att effektivt uppnå ditt mål. Men först, ta reda på de möjliga orsakerna till att dina fingrar är svullna.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför blir våra fingrar större?

Viktökning eller fetma är den främsta anledningen till att fingrarna blir större. Faktum är att fett tenderar att samlas i denna del när du går upp i vikt. Det är fullt möjligt att råda bot på detta genom att utöva fysiska aktiviteter samt anta en hälsosam och balanserad kost.

Gå ner i vikt på fingrarna
Det finns olika anledningar till att fingrarna svullnar

Varför svullnar fingrarna?

Vidare händer det att fingrarna svullnar plötsligt, inom några timmar. I dessa fall är viktuppgång eller fettansamling vanligtvis inte att skylla på. Faktum är att fenomenet kan vara av kost-, hormonellt eller till och med miljömässigt ursprung. Här är de vanligaste orsakerna till att fingrarna svullnar:

 • Dålig blodcirkulation, ofta observerad hos personer som lider av tunga ben;
 • Överdriven saltkonsumtion, vilket sedan leder till vattenretention;
 • Hormonella förändringar, särskilt under graviditet och pubertet;
 • Värmen.

Hur går man ner i vikt på fingrarna?

Först och främst noterar jag att det är praktiskt taget omöjligt att gå ner i vikt per område. Därför kan den nya livsstilen som jag erbjuder dig för att banta dina fingrar påverka hela din kropp. Det finns dock några tips som främst riktar sig mot dina händer ifall viktökning inte är orsaken till svullnaden.

Hur förfinar du dina svullna fingrar från värme?

Märker du att dina fingrar tenderar att svälla när det är varmt, speciellt under värmeböljor? Jag rekommenderar då att du sänker ner dem i kallt vatten så att de snabbt återgår till sin normala storlek.

Hur går man ner i vikt på fingrar som har svullnat på grund av överdriven saltkonsumtion?

I det här fallet måste du absolut minska ditt saltintag. För att göra detta måste du också förbjuda beredd eller konserverad mat. De sistnämnda innehåller faktiskt i allmänhet en stor mängd salt, oavsett om de är söta eller salta. Det är också viktigt att dricka mycket vatten.

Gå ner i vikt på fingrarna
Salt kan få fingrarna att svälla

Hur bantar man sina svullna fingrar på grund av dålig blodcirkulation?

Vid dålig blodcirkulation rekommenderar jag 3 särskilt effektiva lösningar:

 • Doppa händerna i kallt vatten;
 • Använd kompressionshandskar;
 • Konsumera röd vinstock i infusion eller kapslar.

Om du inte ser resultat efter några dagar rekommenderar jag dig starkt att konsultera en läkare. Mer allvarliga patologier kan vara orsaken till svullnad i fingrarna.

Hur går man ner i vikt i fingrarna genom att ändra sina matvanor?

Att anta en hälsosam och balanserad kost främjar viktminskning. Som ett resultat gör detta att du kan förfina dina fingrar effektivt och avsevärt minska risken för återfall. Här är ändringarna att anta:

 • Marknadsför frukt och grönsaker i din kost, oavsett om det är till måltider eller mellanmål. Föredrar till exempel ett äpple eller ett päron framför chips till mellanmål.
 • Undvik tillagade, frysta, konserverade måltider och snabbmat så mycket som möjligt. Välj hemlagad mat, där du kan styra sammansättningen och mängden salt som används.
 • Drick 1,5 till 2 liter vatten per dag. Begränsa konsumtionen av kolsyrade och/eller alkoholhaltiga drycker så mycket som möjligt.
 • Föredrar långsamma kolhydrater som sötpotatis eller gröna bladgrönsaker.
 • Hoppa inte över några måltider.
 • Ta för vana att äta långsamt och lugnt.

Dessutom, som jag sa ovan, är det i allmänhet inte möjligt att gå ner i vikt per område. Så förvänta dig att denna förändring i matvanor har andra effekter på din kropp som smala bröstet, fötterna eller till och med ansiktet.

Äta nyttigt
En bra kost kan hjälpa smala fingrar

Hur går man ner i vikt i händerna medan man kopplar av?

Stress främjar produktionen av kortison, ett hormon som tenderar att främja viktökning. Jag rekommenderar att du tar minst femton minuter om dagen för att koppla av. Gå till parken, ta ett varmt bad, lyssna på musik, läs en god bok, se en film, rita, dansa… kort sagt, gör aktiviteter som gör dig glad. Målet är att slappna av och befria dig från dagens stress. Förutom att det hjälper dig att nå ditt mål att gå ner i vikt på fingrarna är det fördelaktigt för ditt välbefinnande och mentala hälsa.

Hur bantar man fingrarna genom fysiska aktiviteter?

Slutligen är det självklart möjligt att förfina fingrarna genom att träna regelbundna fysiska aktiviteter. För detta finns:

 • Övningar som hjälper dig att bli av med överflödigt fett över hela kroppen;
 • Riktade övningar som hjälper dig att gå ner i vikt snabbare i fingrarna.

Jag kommer att ge dig mer detaljer i nästa del.

Övningar för att gå ner i vikt på fingrarna

Jag börjar med övningar som fungerar på hela kroppen.

Övningar för att banta fingrar samtidigt som du främjar fullständig viktminskning

Här är några övningar som är lätta att utföra som hjälper dig att gå ner i vikt och banta dina fingrar så snabbt som möjligt.

Snabb promenad

Detta är en lågintensiv aktivitet som passar nästan alla. Dessutom kräver den ingen specifik utrustning. Jag råder dig att ta en rask promenad på cirka 20 minuter, morgon och kväll. Detta kan till exempel representera gångtiden mellan ditt hem och ditt kontor. Behandla i alla fall inte promenader som en sport för maximal motivation.

Handgallring: hur går man ner i vikt i fingrarna?
Detta är en lågintensiv aktivitet som passar nästan alla.

Konditionsträning

Cardio är en rytmisk aktivitet som syftar till att öka hjärtfrekvensen. Även känd som aerobics, är det en sekvens av rörelser som syftar till att arbeta på din uthållighet. Bland dem, hopp, knäböj och till och med steg. Om du föredrar att träna inomhus kan du också välja löpbandet, elliptisk cykel eller roddmaskinen. Observera att dessa övningar inte passar alla. Jag rekommenderar därför att du frågar din läkare om ditt hälsotillstånd tillåter dig att utöva dem.

Handgallring: hur går man ner i vikt i fingrarna?
Cardio är en rytmisk aktivitet som syftar till att öka hjärtfrekvensen.

Riktade övningar för att gå ner i vikt i fingrarna

Jag presenterar nu för dig de olika riktade övningarna som hjälper dig att snabbt och effektivt gå ner i vikt i fingrarna.

Slanka fingrarna med en antistressboll

Speciellt anpassad till handflatans storlek är antistressbollen ett bra sätt att förfina dina fingrar och stärka dem. För att göra detta, ta den helt enkelt i dina händer och kläm den. För optimal effektivitet rekommenderar jag att du utför cirka 3 till 5 serier med 40 skott. Fördelen med denna övning är att den kan tränas när som helst. Dessutom hjälper det dig att släppa din stress. Jag noterar dock att du även kan använda elastiska band eller styrketräningshandtag.

Handgallring: hur går man ner i vikt i fingrarna?
Speciellt anpassad till handflatans storlek är antistressbollen ett bra sätt att förfina dina fingrar och stärka dem.

Gå ner i vikt i dina händer genom att röra fingrarna

Denna övning är relativt enkel:

 • Lägg din hand på bordet;
 • Höj fingrarna en efter en och återgå sedan till utgångsläget;
 • Upprepa rörelsen flera gånger när du har ledig tid.

Gå ner i vikt på fingrarna med hantlar

Hantlar hjälper dig att stärka din handled och slanka dina fingrar. Här är övningarna att utföra.

 • Håll en hantel på 1 till 2 kg i var och en av dina händer;
 • Sträck ut händerna längs kroppen och se till att handflatorna är vända mot golvet;
 • Gör långsamma rörelser samtidigt som du håller armarna raka;
 • Utför 4 till 5 set med 15 rörelser för varje hand.
Handgallring: hur går man ner i vikt i fingrarna?
Hantlar hjälper dig att stärka din handled och slanka dina fingrar.

Gå ner i vikt i dina händer genom att göra armhävningar på fingrarna

Gör armhävningar medan du lutar dig mot fingrarna för att stärka och förfina dem. För det :

 • Börja med att göra några uppsättningar klassiska armhävningar;
 • Fortsätt sedan övningarna med 5, 3 eller 2 fingrar, beroende på dina förmågor;
 • För bättre effektivitet, gör 2 till 3 set med 20 armhävningar. Var dock försiktig så att du inte pressar dig själv för hårt för att undvika skador.

Förfina fingrarna med några aktiviteter

Slutligen finns det vissa icke-idrottsliga aktiviteter som belastar fingrarna särskilt och därmed bidrar till att de blir tunnare. Bland dem kan vi till exempel nämna maskinskrivning, piano, gitarr eller till och med blåsinstrument som flöjt eller saxofon. Du brinner för att skriva eller musik, utveckla din talang samtidigt som du minskar storleken på dina fingrar.

Slutsats

Sammanfattningsvis är fettansamling, vätskeretention, hormonella förändringar, dålig blodcirkulation och värme de främsta orsakerna till svullnad eller förstoring av fingrarna. För att råda bot på detta måste du i huvudsak anta en balanserad kost och utöva sport. I allmänhet påverkar fysiska aktiviteter hela kroppen. Det finns dock vissa övningar som är speciellt inriktade på handen. Genom att utföra dem kan du banta dina fingrar snabbare.

I denna kategori nämner jag till exempel antistressbollen, armhävningar eller till och med hantlar. Att spela ett musikinstrument kan också vara till stor hjälp för dig. Slutligen, kom ihåg att det är viktigt att dricka minst 1,5 L vatten per dag för att gå ner i vikt och hålla sig frisk.