Hur tappar man höfter?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

När vi blir överviktiga är höften ett av de områden som drabbas mest av fettansamling. Dessa kärlekshandtag kan vara fula och representera ett riktigt komplex. Om du vill bli av med dem utan att tillgripa operation har jag förberett en komplett guide för att förfina dina höfter genom sport och kost.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Påverkar detta problem både män och kvinnor?

Fett som samlas i höfterna är vanligtvis ett kärlekshandtag. Dessa utbuktningar åtföljs ofta av celluliter och mer eller mindre betydande vattenretention. De uppstår när en individ är överviktig. Kvinnor är mest drabbade av kärlekshandtag. Varför det ? Förklaringen är rent hormonell. Faktum är att östrogen, det rent kvinnliga hormonet, främjar fettansamling i kvinnors kropp, särskilt i höfter och skinkor. Om dessa områden är naturligt utvecklade hos en normal kvinna, tenderar de att lätt ackumulera fett vid övervikt.

Hur tappar man höfter?
När vi blir överviktiga är höften ett av de områden som drabbas mest av fettansamling.

Det finns dock fall där män lider av kärlekshandtag, även om fallen är mindre vanliga än hos kvinnor. Deras kropp producerar inte naturligt östrogen, män samlar mindre fett än kvinnor för samma mängd mat som intas. Vid övervikt är det i underlivet som fett lätt tenderar att samlas hos män.

Vad orsakar kärlekshandtag?

Huvudorsaken till utseendet på kärlekshandtag är övervikt som observeras hos en person. Men andra faktorer som kroppsform kan främja denna fettansamling. Det märks faktiskt att hos en person vars bäcken är naturligt mer utvecklat, uppträder kärlekshandtag lättare.

Bredare höfter och lätt utveckling av celluliter påskyndar ackumuleringen av fett i bäckenområdet. En dålig kost leder också till uppkomsten av kärlekshandtag. Om du har för vana att äta mat som är för fet, för söt eller bearbetad, kommer din kropp att lagra mer fett som förr eller senare kommer att lägga sig i dina höfter, rumpa och mage.

En stillasittande livsstil är också en orsak till utseendet på kärlekshandtag. Frånvaron av regelbundna fysiska aktiviteter leder till en ansamling av fett i kroppen. Energiförbrukningen är mycket lägre än intagna kalorier, vilket orsakar lagring i form av fett. Slutligen påskyndar åldersrelaterade hormonella förändringar ansamlingen av fett i höfterna. En person i 50-årsåldern kommer att få fler höfter än någon i 20-årsåldern. Basalmetabolismen saktar ner med åldern, smälter muskelmassa och främjar fettlagring.

Vilka sporter ska du välja för att gå ner i vikt?

Det viktigaste är att flytta för att bränna kalorier. Många typer av sporter hjälper dig att smälta fettet i dina höfter. Konditionsträning är bland de mest effektiva för viktminskning. Välj hopprep, löpning, cykling och simning för att gå ner i vikt i höfterna.

Hur tappar man höfter?
Det viktigaste är att flytta för att bränna kalorier.

Dessa övningar underhåller hela din kropp genom att rikta in dig på allt onödigt fett. Det viktiga är att göra det dagligen, minst 30 minuter om dagen och gradvis öka intensiteten allt eftersom du vänjer dig vid ansträngningarna. Välj också intervallövningar för att optimera kaloriförbränningen. Detta innebär att du utför träning med hög intensitet under en period, sedan med låg eller måttlig intensitet innan du återgår till hög intensitet.

Styrketräning rekommenderas också för att smälta fettmassan i dina höfter. Det finns en mängd övningar inriktade på detta område som gör att du snabbt kan uppnå dina mål. Jag kommer att beskriva de bästa övningarna att göra i nästa avsnitt.

Vilka är de bästa övningarna för att tappa höfter?

Upptäck 6 övningar att göra på gymmet eller hemma för att gå ner i vikt snabbt och effektivt.

Knäböj

Squat behöver inte längre introduceras när det kommer till att bygga muskler eller förfina höfter, rumpa, lår och ben. Detta är en favoritövning för att träna musklerna i dessa områden. Dess fördel är att det kan göras utan utrustning och endast med kroppsvikt. För att korrekt utföra en knäböj, stå med fötterna något bredare än axelbrett isär. Placera ryggen rak och börja gå ner genom att böja på knäna. Din vikt ska placeras på hälarna och inte på dina fötter. Sluta inte förrän dina lår är parallella med golvet. Gå sedan upp igen och gör fler repetitioner.

Knäböj
Gör knäböj för att smalna dina höfter

Sidoutfall

Detta är en variant av utfall framåt. Det låter dig använda det yttre området av låren och höfterna. För att utföra sidoutfall, stå med fötterna bredare än höftbrett isär. Med bålen och huvudet vända framåt, ta ett stort steg åt sidan och sätt dig på huk. Sänk dig tills låret på benet som tog det stora steget är parallellt med marken. Håll positionen i en till två sekunder och återför sedan foten till startpositionen. Gör samma sak med den andra foten.

Sidoslitsar
Sidoslitsar

Upptrappningen

Steget gör att du kan träna musklerna i sätesmusklerna, låren och höfterna. Denna övning kräver ett litet stabilt stöd på höjden som du ska placera dina fötter på för att utföra de berömda stegen. Ett steg i trappan kan räcka. Stå med fötterna höftbrett isär. Placera din högra fot på stödet och stöd dig som om du skulle gå i trappor. Lyft ditt vänstra knä under din uppåtgående rörelse och sänk dig sedan tillbaka till startpositionen. Utför sedan rörelsen med den andra foten och så vidare. För att öka svårigheten, håll vikter i varje hand eller två vattenflaskor.

Öka
Steg upp för att förfina höfterna

Den sneda beklädnaden liggande

Den liggande sneda kärnan är en utmärkt övning för att stärka och förfina höfterna. Den använder främst de laterala buken. För att utföra övningen, lägg dig på sidan på en yogamatta. Armbågen och foten på den sida som är vänd mot marken tar stöd och ser till att ditt bäcken inte nuddar marken. För att hjälpa dig att stabilisera dig kan den andra handen placeras framför magen. Lyft sedan benet upptill så högt som möjligt. Håll positionen i några sekunder innan du sänker dig tillbaka. Under hela övningen, spetsa magen. Detta gör att du kan utföra rörelserna korrekt och använda de sneda musklerna så mycket som möjligt. Bäckenet måste förbli stabilt.

Den bakre slidan

Ryggbeklädnad gör att du kan gå ner i vikt i höfterna ochsmala ryggen samt hennes rumpa och lår. Övningen kräver bra stöd. För att utföra det, lägg dig på rygg. Böj benen och sprid fötterna lite isär. Lyft sakta upp rumpan från golvet tills rygg, bröst och lår är perfekt i linje. Vira dina magmuskler så mycket som möjligt och håll positionen i några sekunder. Återgå till startpositionen och upprepa. För ytterligare utmaning, placera ett motståndsband runt knäna.

Hur tappar man höfter?
Rygghölje gör att du kan gå ner i vikt i dina höfter och förfina din rygg samt dina rumpor och lår.

En hälsosam kost: hemligheten till att gå ner i höftvikt?

Om du vill tappa höfter räcker det inte med fysiska aktiviteter. För att få övertygande resultat måste du anta nya matvanor utan att gå över till en drastisk diet. Det viktiga är att äta hälsosam mat i tillräcklig mängd. Undvik överskott och kom ihåg att för att gå ner i vikt måste du spendera mer än du tjänar. För att hjälpa dig, ät:

 • Fler grönsaker: speciellt de som är rika på fibrer som kronärtskockor, purjolök, selleri, maskros, kål, blomkål, broccoli, brysselkål, paprika eller aubergine;
 • Frukter så mycket du vill: ananas, papaya, röda frukter, apelsiner, grapefrukt, äpplen, vindruvor, citron, hel i juice eller smoothie;
 • Livsmedel rik på protein: särskilt magert kött, avfettad skinka, vitt kött, kyckling eller fisk i folie, ångad, grillad men med lite eller inget fett;
 • Låg fetthalt, sockerfri mejeriprodukter och keso.

Å andra sidan, begränsa konsumtionen av:

 • Bakverk och bakverk;
 • Söta godsaker;
 • Stärkelse och bröd;
 • Rätter för salta;
 • Halvfabrikat;
 • Sodavatten;
 • Alkohol och vin.

Andra tips för att tappa höfter snabbt

Det finns andra enkla tips och tricks att följa för att hjälpa dig gå ner i vikt snabbt. Jag föreslår några som du kan använda för att uppnå dina mål.

Var mer aktiv varje dag

All fysisk aktivitet är avgörande för att gå ner i vikt och banta dina höfter. Det handlar inte bara om att idrotta, utan allt du gör på en daglig basis representerar en betydande ansträngning. Ta till exempel trappan istället för hissen, gå eller cykla till kontoret om din arbetsplats inte ligger så långt hemifrån. Res dig också regelbundet från stolen och gå runt lite eller stretcha. Slutligen, gör lite trädgårdsarbete, shoppa, städa med jämna mellanrum… Du kommer att bränna kalorier medan du gör dina sysslor.

Förbättra sömnkvaliteten

Sömn spelar en avgörande roll för viktminskning. Faktum är att genom att sova bättre släpper du den stress som ackumulerats under dagen, vilket gör att din ämnesomsättning kan bränna kalorier effektivt. Dessutom orsakar stress mental och fysisk trötthet, vilket gör att du rör dig mindre och äter fet eller sockerrik mat. Glöm inte att underhålla dig själv för att lindra stress och sova minst 8 timmar per natt.

Gör höftmassage

Det finns olika massagetekniker med oljor för att snabbt tappa höfter på ett naturligt sätt. Palpations-rullningstekniken är en av de mest effektiva. Massage förbättrar inte bara blodcirkulationen, den stramar upp huden och tar bort lagrat fett. Du kan själv utföra oljemassagen. Handledningar är lättillgängliga på Internet. Å andra sidan, för att säkerställa riktigheten av rörelserna, kan du gå till skönhetsinstitut eller specialiserade centra.

Hur tappar man höfter?
Det finns olika massagetekniker med oljor för att snabbt tappa höfter på ett naturligt sätt.

Drick grönt te

Slutligen, om du vill gå ner i vikt snabbt, råder jag dig att dricka grönt te utan socker. Grönt te är faktiskt känt för sina diuretiska och bantande egenskaper. Detta kommer att optimera din totala viktminskning och eliminera gifter från din kropp.