Hur många kalorier i en avokado?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Avokado rekommenderas i den dagliga kosten. De bör vara en del av kosten för människor som vill gå ner i vikt. Även om avokado innehåller mycket fett är de väldigt hälsosamma och bra för hjärtat och hjälper till att hålla en optimal kroppsvikt. Ta reda på hur många kalorier en avokado innehåller.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Hur ser en advokat ut?

Avokadon ser ut som ett päron. Den är mörkgrön med en mycket stor kärna inuti. När avokadon är skuren kan du se att den är väldigt fet. Det finns ett märke på kniven. Men detta betyder inte att avokado är dåligt för din hälsa och att det är bättre att ge upp dem i en viktminskningsdiet.

kalorier i en avokado

Avokado sänker kolesterolet, främjar viktminskning och reglerar blodtrycket. De tillåter upplösning av vissa vitaminer (A, D, E, K), förhindrar uppkomsten av neuralrörsdefekter hos fostret, förebygger diabetes, stödjer immunförsvaret och har en anticancereffekt på grund av det höga innehållet av antioxidanter.

Kalorier i en avokado: 190 kcal per 100 g

För att visualisera hur mycket det faktiskt är, tänk på att mängden kalorier från en 220g portion avokado liknar mängden kalorier från till exempel 6,5 äpplen, 4,5 glas Cola, 3,5 skivor ost, 3 skivor bröd , 2,5 glas mjölk och 18,5 teskedar socker.

Kalorier i en avokado baserat på dess vikt

En liten avokado (100 g) rå, skalad och urkärnad innehåller 190 kalorier. En medelstor avokado (145 g) rå, skalad och urkärnad innehåller 275 kalorier. En stor avokado (196 g) rå, skalad och urkärnad innehåller 371 kalorier. Så du kan se att avokado är en frukt med högt kaloriinnehåll. 100 g avokado innehåller 19,5 g fett, 1,9 g kolhydrater och 1,9 g protein.

Avokado: Protein, kolhydrater och lipider

Avokado är ett undantag bland frukt eftersom de innehåller högre kalorier än resten av denna grupp. Men dessa är kalorier fulla av näringsämnen som är fördelaktiga för din hälsa. Kalorierna i avokado kommer från 5 % protein, 20 % kolhydrater och 75 % fett. Avokado är kända för sitt innehåll av nyttiga fetter och fibrer, som påskyndar ämnesomsättningen, stillar hungern och skyddar även mot en snabb ökning och sedan plötsligt fall i blodsockernivån. Dessutom är denna frukt en utmärkt källa till kalium och magnesium.

Avokado näringsvärdestabell

NäringsämnenAvokado: innehåll per 100 gram
Kolhydrater9g
-med socker0,7 g
-varav stärkelse0
– inklusive kostfiber7g
Proteiner2g
Lipider15g
– inklusive kolesterol0 mg
-varav mättar2,1 g
Kalium485 mg
Natrium7mg
Vatten73,2g

Vilka är vitaminbidragen från avokado?

Avokado innehåller vitamin B6 (0,26 mg) som deltar i proteinmetabolism och fettsmältning. Dessutom är det nödvändigt för att nervsystemet och immunsystemet ska fungera korrekt. Dessutom innehåller avokado vitamin E (2,07 mg), som minskar de negativa effekterna av fria radikaler, renar kroppen från gifter, sänker det onda kolesterolet och stödjer kroppens immunförsvar. Avokado innehåller även vitamin E och vitamin C. Kombinationen av dessa 2 vitaminer utgör ett värdefullt hjälpmedel i kampen mot effekterna av fria radikaler. I kombination med vitamin E, vitamin K, som också finns i avokado, hjälper till att lugna cellulär inflammation.

Vilka är mineralbidragen från avokado?

Avokado innehåller kalium (485 mg), vilket är ett viktigt element för att upprätthålla kroppens elektrolytbalans. Det är också involverat i muskelsammandragningar och skyddar hjärtat och hjärnan. Kaliumbrist kan orsaka trötthet, irritabilitet och högt blodtryck. Avokado innehåller magnesium (29 mg), ett mineral som har en lång rad biologiska funktioner. Det hjälper till att smälta proteiner, fetter och kolhydrater, skyddar hjärtat, förbättrar minnet, stärker muskler och mycket mer.

Innehåller en avokado mattillsatser?

Avokado innehåller naturliga livsmedelstillsatser. Dessa inkluderar oljesyra som är en av fettsyrorna (E570) och fytosterolerna (E499) som finns i många växter.

Är avokado gödande och hur påverkar det din kost?

Kaloriinnehållet i avokado placerar denna produkt någonstans i mitten av fruktkategorin vad gäller kalorier. Att äta avokado verkar också vara ett genomsnittligt val för dieter. Det är inte svårt att hitta lågkaloriprodukter bland frukter.

100 g avokado innehåller cirka 190 kcal. Många fruktprodukter har en liknande mängd kalorier. Detta är fallet för bananer, björnbär eller svarta vinbär. För att bränna kalorierna som genereras av 220 gram avokado behöver du cykla 50 minuter eller rida 65 minuter eller spela tennis i 35 minuter eller springa 30 minuter eller simma 41 minuter.

Det bör noteras att den innehåller fibrer (6,7 g), som underlättar bantning, reglerar tarmens funktion, stabiliserar blodsockret och främjar mättnadskänslan. Slutligen är den låg i natrium (7 mg).

På grund av dess många medicinska egenskaper rekommenderas avokado för personer som lider av åderförkalkning och typ II-diabetes. Dessutom rekommenderas införandet av frukten i kosten för gravida kvinnor, eftersom den innehåller folsyra. Detta mineral spelar en viktig roll för att förhindra neuralrörsdefekter hos fostret.