Hur många kalorier i en choklad éclair?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Eclairs är unika kakor som vi älskar att äta till efterrätt. Det är svårt att hitta en person som inte har blivit frestad minst en gång. Klassiskt består éclairs av två tårtbitar, som sammanfogas med grädde, och det hela är täckt med mjölkchoklad. Den här sötsaken är god, men den innehåller också mycket kalorier. Det är nödvändigt att ta hänsyn till till exempel mjöl och socker som används för att baka kex. En annan sak är frosting, som ofta görs med smör och grädde, vilket gör den extremt kaloririk. Slutligen, choklad, även om det inte är mycket, tillför kalorier. Låt oss tillsammans se hur många kalorier det finns i en éclair.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Hur många kalorier är det i en choklad-éclair?

Mängden kalorier i denna typ av kakor är vanligtvis ett beräknat genomsnitt, eftersom individuella recept skiljer sig något i vissa nyanser. I slutändan kan mängden smör eller socker avgöra kalorivärdet. Mängden choklad eller grädde i en enskild kaka har också stor betydelse när det kommer till mängden kalorier i en choklad-eclair.

choklad flash kalori

100 g kyld choklad éclair innehåller 241 kalorier, eller 12 % av ditt totala dagliga behov. En bit eclair väger i genomsnitt 17 g och innehåller 45 kcal.

Choklad eclair: Kolhydrater, proteiner och lipider

100 g kyld choklad éclair innehåller 40,3 g kolhydrater, 2,1 gram fibrer, 4,40 gram protein, 300 milligram natrium och 47,3 gram vatten. E

Om man jämför choklad-éclair med liknande produkter från godis- och kakorgruppen har den en relativt låg fetthalt. Dessutom har denna produkt ett högt kolhydratinnehåll. Det är därför inte ett lämpligt mellanmål för personer som vill gå ner i vikt eller ens för aktiva personer som bryr sig om en hälsosam kost. Eclair innehåller kolesterol. Kom ihåg att den maximala dagliga dosen av kolesterol inte bör överstiga 300 mg.

Näringsvärdestabell för choklad éclair

NäringsämnenChoklad eclair: innehåll per 100 gram
Kolhydrater32,2g
-med socker22,03g
-varav stärkelse0g
– inklusive kostfiber1,7 g
Proteiner4,40 g
Lipider16,95g
– inklusive kolesterol17 mg
-varav mättar1,4 g
Kalium117 mg
Natrium85mg
Vatten20,2g
Alkohol0g

Hur mycket väger en genomsnittlig choklad-éclair?

En choklad-éclair väger i genomsnitt 100g. Det ger kroppen cirka 280 kcal.

Vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som finns i choklad éclair

Choklad éclair är rik på vitaminer och mineraler såsom: vitamin B2 (11,8%), kolin (25,7%), fosfor (13,3%), mangan (14%), koppar (20,7%), selen (21,6%).

Vitamin B2 främjar upptaget av järn och vitamin B6. Det används för bildandet av röda blodkroppar, produktion av antikroppar, cellandning och tillväxt. Faktum är att det upprätthåller friska andnings- och matsmältningsslemhinnor, förutom att det bidrar till nervsystemets, hudens och ögonens integritet. Det är användbart för att främja utveckling och tillväxt. Vitamin B2 aktiverar enzymer som är involverade i olika reaktioner i vår kropp.

Fosfor bidrar till absorptionen av tarmkalcium. Det stärker den regenerativa kraften hos celler. Och det är viktigt för benbildning, energiproduktion och tillväxt av kroppen. Fosfor främjar kroppens användning av vitaminer. Och det är särskilt effektivt vid sjukdomar som syn, hörsel och lukt. Dessutom utför den en buffertfunktion för att upprätthålla pH-balansen i blodet.

Mangan är aktivt involverat i många biologiska mekanismer som är användbara för hälsobalans: koagulation, sköldkörtelaktivitet, fertilitet, immunförsvar, kolesterol, blodsocker, benbildning, etc.

Koppar främjar cellandning och tillväxt, och minskar virus- och bakterieinfektioner, led- eller reumatisk smärta och kramper. Den har en antiseptisk och avgiftande effekt mot infektions- och virustillstånd. Det ökar immunförsvaret och aktiverar ämnesomsättningen.

Men choklad eclair har en hög mängd natrium och överdrivet natriumintag orsakar vattenretention i kroppen, minskad ämnesomsättning, högt blodtryck och till och med njurfunktion.

Innehåller choklad-éclair livsmedelstillsatser?

En choklad éclair innehåller flera livsmedelstillsatser. Dessa inkluderar bland annat:

  • riboflavin (E101);
  • modifierad stärkelse (E14XX);
  • betakaroten (E160ai);
  • natriumalginat (E401);
  • agar-agar (E406);
  • canaghenans (E407)
  • johannesbrödmjöl -E410);
  • metylcellulosa E461);
  • mono- och diglycerider av syror (E471).

Får choklad-eclairs dig att gå upp i vikt?

Är det sant att det finns livsmedel som du absolut bör undvika om du följer en viktminskningsdiet? Svaret i det här fallet är NEJ! Det är inte korrekt att dela in mat i bra och dålig mat, för i en hälsosam och balanserad kost bör all mat intas i rätt proportioner, inklusive godis! Alla som läser min krönika vet säkert att för mycket socker är ohälsosamt eftersom det kan innebära risk för viktökning.

Vi kan säga att éclairs kan betraktas som en mångsidig dessert, i den meningen att de kan påverka din figur när du överdriver med mängderna. Den rekommenderade portionsstorleken för en vuxen är i allmänhet 3 g, men alla choklad-éclairs är inte skapade lika. Denna mängd motsvarar inte alltid samma antal stycken, eftersom det finns skillnader i vikt, ingredienser och näringsvärden.

för en vuxen är i allmänhet 30 gram, men inte alla choklad éclairs är lika. Denna mängd motsvarar inte alltid samma antal stycken, eftersom det finns skillnader i vikt, ingredienser och näringsvärden.

Jag skulle vilja påpeka att till och med skillnaden mellan bra mat och dålig mat är meningslös: till exempel är broccoli rik på antioxidanter, men det betyder inte att vi kan äta 5 kg av det per dag! Som vanligt krävs balans.