Känner du till maten som inte kan förvaras i kylen?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Vi handlar, vi kommer hem och vi lägger allt som vi tror ska svalna i kylen. Men gör du inte misstag som kan kosta dig dyrt?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Finns det verkligen någon mat som inte bör läggas i kylen eftersom det kan vara skadligt?

SÅ, vi ska inte prata om skadlighet, inte i denna utsträckning, men om du inte gör det Förvara inte mat där det behövs, du kommer att förlora smakkvalitet men också näringsmässigt eftersom vitaminer är värmekänsliga, det vill säga, de försämras av värme.

A enkel teknik för att veta om ett livsmedel ska förvaras i kylskåp eller inte är att komma ihåg om det förvarades i färska på snabbköpet, förutom ett undantag som jag kommer att berätta om precis efter.

Om du lägger dina tomater i grönsakslådan i kylskåpet, gör du det rätt eller inte?

Tja, om du gör det kommer de att bli dåliga. Kylan kommer att ändra deras konsistens och göra dem mjöliga.

Likaså, hur många gånger har jag hört mina patienter lägga sina bananer i kylskåpet när de, som alla exotiska frukter, riskerar att bli svarta och stelna.

Dessutom, hur många gånger har du köpt avokado som nästan är stenhård eftersom de förvaras kallt i butik?

Kylan kommer bara att bromsa mognaden, så när du kommer hem är det bäst att låta din avokadon mogna i din fruktskål.

tomater

Och potatisen?

Lägg inte heller din potatis i kylen eftersom kylan börjar bryta ner stärkelsen som blir till socker och gör att den ruttnar snabbare. Potatis, som vitlök och lök, kan förvaras på en torr, mörk plats i rumstemperatur i upp till 3 månader; naturligtvis, om dessa grönsaker inte skärs eller kokas.

Jag måste också säga till er alla att sluta lägga gurkor i krisparet eftersom kylan snabbt skadar dem.

Hur är det med ägg?

Det finns 2 skolor och därför gör jag ett undantag från regeln angående mitt tips som är att kontrollera var maten förvaras i snabbköpet, men jag föredrar att du förvarar äggen i kylskåpet som rekommenderas av jordbruksministeriet. de hålls med skalets spets nedåt. Dessutom rekommenderar ett meddelande på vår förpackning att de förvaras svalt.

ägg

Och hade du inte märkt att när du ställde chokladen i kylen så blev den vit?Tror du att detta är allvarligt?

Och ja nej, det är inte seriöst men i kylen, en film vitt kommer att täcka det eftersom fettet i chokladen går tillbaka till ytan och plötsligt kommer smaken att ändras.

DE bäst att lämna den i rumstemperatur mellan 15 och 18 grader.

Litet tips:

Bland grönsakerna i kylen måste en del vara inlindade med absorberande papper, som sallader, endiver eller till och med babyspenat för att undvika att ruttna snabbt.

Känna till också att äpplen till exempel producerar runt den eten som påskyndar mognaden.

Och för temperaturen är det idealiska att inte överstiga 4°C eftersom ju högre temperatur desto mer mikrobiell utveckling finns.

För att sammanfatta

  • Ställ inte in i kylskåpet tomater, gurkor, potatis, exotiska frukter;
  • Förvara potatisen, vitlöken och löken på en torr, mörk plats i rumstemperatur;
  • Slå in sallader från grönsakslådan i absorberande papper;
  • Ät dina grönsaker och frukter snabbt.