Sommarkropp ja, men utan kost

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Dagarna blir längre, vi njuter av ljuset längre och längre… Våren är i full gång och sommaren är precis runt hörnet!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vi närmar oss säsongen av grillar, sommarlov, stranden, poolen, lätta kläder,… Men ändå, varför kommer det för många av oss säsongen av ångest, stress och skam?!

I för många år har sommaren rimmat med Sommarkropp! Vi måste visa på stranden en drömkropp skulpterad på rekordtid… Är det möjligt? Måste vi falla in i detta diktat av mode och smalhet (för att inte tala om smalhet) för att vara lyckliga och lyckliga?

Den här sommarkroppen har väckt mycket diskussion och göder hjulen i utseende- och utseendebranschen!

”Guiden till en drömkropp på 21 dagar”, ” Detoxkur », ”Riktad kost”, ”Fin och slät hud”,… Och så vidare… Låt oss inte glömma att för att uppnå detta mål är det viktigt att beröva sig själv, att inte längre njuta av goda sommarmåltider, att sporta överdrivet och slutligen.. Att inte uppnå något annat än att skämmas över din kropp!

Hur många kvinnor och män bär inte baddräkter av gen? Vågar du inte bära toppar med axelband? Är du täckt av outhärdlig värme?

Idag, som dietist som försvarar varje persons frihet och singularitet, som gillar att äta utan att räkna, vill jag erbjuda dig min version av sommarkroppen… Och utan diet snälla genom att svara på 3 frågor du måste ställa dig själv!

Första frågan att ställa dig själv: Vem är jag?

Att vara tydlig med dig själv är för mig det första steget. Du kommer inte att påverkas av tidningar och ohälsosamma modeeffekter om du vet vem du är, med dina egenskaper och dina fel!

Äntligen inser jag att detta behov av att vara inom normen påverkar människor som har en låg självbild, som inte vet hur de ska värdera sig själva dagligen, som helt glömmer bort sig själva.

Vi skulle kunna prata om låg aktning, det vill säga hur vi ser på oss själva, vår bedömning (för hård) av oss själva.

Istället för att inleda en restriktiv diet- och sportprogram som bara kommer att ge dig frustration och sammanbrott, tänk om du bestämde dig för att ge dig ut på jakt efter dig själv?

För att återfå förtroendet, för att uppskatta dig själv i ditt verkliga värde och din unikhet?

Du är unik… Kom ihåg att det är omöjligt att bli någon annan… Så du kan lika gärna börja med att känna dig själv för att bli din egen bästa vän!

sommarkropp utan kost

Ska jag lyssna på min kropp eller mitt huvud?

När vi söker på internet hur man uppnår denna idealiserade sommarkropp stöter vi på en hel massa strikta regler att följa för att snabbt gå ner i vikt, jag valde 3 som jag tycker är lysande: ”ersätt stärkelsehaltig mat med grönsaker”, ”ät styckningsdelar”. hunger”, ”sport för att bränna kalorier”.

I slutändan är målet att gå ner i kilon och vid något tillfälle talar en rad om självkärlek… Låt oss ta en närmare titt på detta.

  • Stärkelse har aldrig gjort någon tjock! Du kan bara äta stärkelsehaltig mat vid en måltid (pasta i sås med ost), bröd på kvällen eller pizza… Så länge du är hungrig innan du äter kan du äta vad som helst! Det som får dig att gå upp i vikt är att äta utan hunger. Lär dig också att upptäcka din mättnad för att respektera den. Den här tron ​​på livet består och den är envis! Men vilket misstag.
  • Aptitdämpande medel är en lögn! En av de mest finbyggda enligt mig… Tror du att du verkligen kan lura din kropp och dess förnimmelser, dess behov? Att använda den här typen av produkter leder dig bara till överskott senare… Du kommer därför att gå upp fler kilon än vad du hade i början!

Glöm inte att magi bara finns i Harry Potters universum.

  • Sport har aldrig fått någon att gå ner i vikt! Och nej… Det låter dig bränna kalorier, så klart, men för att gå ner i vikt (om det är nödvändigt för din kropp) måste du, förutom sport, respektera dina ätförnimmelser: hunger och mättnad.

Sport är en aktivitet som ska ge dig njutning och välbefinnande, så fort du gör det för att gå ner i vikt, vilket inte är ett riktigt motiverande mål på lång sikt, kommer du aldrig att få de efterlängtade effekterna.

Kan jag befria mig från dikter och falska övertygelser?

Självklart, men det är inte lätt! Varje dag, varje ögonblick, genom sociala nätverk och information i alla dess former, plågas vi av föråldrade regler som med vågen av en trollstav erbjuder dig lösningarna på alla dina problem.

Du kan vända dig till olika läsningar som öppnar ditt sinne eller till kvalificerade proffs som guidar dig på vägen till frihet men framför allt behöver du testa för att förstå i vilken utsträckning det bara är fantasi och affärer.

Försök börja med att fråga dig själv om dina hungerkänslor. Hur många patienter tittade på mig med stora ögon när jag pratade med dem om den här föreställningen första gången… Ändå är det vid födseln och under barndomen intuitivt att äta bara när vi är hungriga och att inte längre vilja fortsätta en när mättnaden kommer !

Återanslut med din intuition, dina sinnen och lär dig att lita på dig själv igen.

Jag avslutar den här artikeln med en enkel slutsats: befria dig från detta sociala tryck och uppskatta din kropp för vad den är, det är så här en verklig förändring börjar.