Ta hand om dig själv för att gå ner i vikt

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Detta kan tyckas förvånande, eftersom det är så inarbetat i våra vanor att viktminskning rimmar med deprivation, frustrationer och litervis av svett som elimineras i lidande. Att gå ner i vikt handlar först och främst om att lyssna på din kropp och dess matupplevelser. Det tar tid att få kontakt med dig själv. Det är att ta hand om sig själv.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Hur ATT GÖRA ?

Ta egenvård medan du förbereder din tallrik

Den där betyder inte att till varje pris gå till marknaden, köpa färska grönsaker, tvätta dem, skala dem, skär dem…

Att förbereda din tallrik innebär att se till att den är full av mat som du gillar och som kompletterar varandra. Proteiner, stärkelse, grönsaker. Frukt, mejeriprodukter, bra oljor… örter, kryddor… Smaker, färger, enkelhet.

Att balansera din kost innebär att du äter allt, inklusive stärkelsehaltig mat, vid varje måltid. Minst två av tre måltider. Vid frukost och lunch, så att du inte har cravings i slutet av dagen. I måttlig mängd. Men det är där svårigheten ligger, med måtta.

Balanserad maträtt

Ta egenvård framför din tallrik

Måttlig din kost betyder inte nödvändigtvis att du minskar din storlek av deras tallrikar, och inte heller minska storleken på portionerna. Det är att ta tid att äta långsamt, att vara i förbindelse med sig själv och att lyssna på hans känslor. Lyssna på nöjet att äta och för att stilla sin hunger, men framför allt för att lyssna på den lille signal, mycket diskret, för diskret, om hans mättnad.

I Faktum är att vår kropp sänder oss starka signaler när det kommer till varningar. Och ofta känner vi bara varningen om ”för mycket full”, när vår kropp ropar till oss Stopp!! Och det är det redan för sent. Vi lämnar bordet tungt, utan energi. När det här fenomenet upprepar sig, det betyder att vi vid varje måltid vi åt mer än nödvändigt, och därför, i slutändan, den överflödiga kilon kommer att lägga sig.

där mättnadskänslan kommer 20 minuter efter första tuggan eller den förbrukade mängden. Ju långsammare du äter, desto mindre kvantitet kommer att vara viktigt under dessa 20 minuter. Du kommer att ha försäkran att lämna bordet närd, nöjd, men utan för mycket, utan svårighet att smälta, utan en träff efter måltiden. Och lite till små kommer de överflödiga kilona att flyga iväg.

Äta av allt, för att undvika brister men också frustrationer. Att unna dig en söt efterrätt, utan falskt socker eller 0% kommer att ge en mycket mer tillfredsställande nöje än ingen efterrätt alls, eller hyperljuset, som förr eller senare kommer att pressa oss att fylla detta återhållsam lust, ibland med mycket större efterfrågan på fylla, än den lilla nöje initialt nöjd.

hålla med då och då en måltid lite för rik, som raclette med vänner, kommer inte att störa vår balans. Att göra av från tid till annan och inte dagligen, kommer att göra nöjet mer intensiv, och att gå med på det kommer att undvika att släppa allt en dag tvinga att känna sig frustrerad.

Ta ta hand om dig själv och din kropp

Registrera på gymmet och lida på maskinerna eller i lektionerna som vi inte gillar, i hopp om att gå ner i vikt, utan njutning och endast i lidande, kommer bara att lätta ditt bankkonto. När du har antagit de goda resolutionerna, om njutningen är inte där, regelbundenhet avgörande för långsiktiga effekter kommer inte heller att finnas där.

Aktiviteten fysiskt är lika nödvändigt för hans kropp som för hans huvud. Därför att ja, att röra din kropp samtidigt som du har roligt gör oss glada, och in mer efter ett tag, tunnare. Men det är nöjet han måste leta, hitta den aktivitet som passar oss, ja innan resultatet. Resultatet kan vara oregelbundet, ibland viktminskning platåer, och om det är vår enda motivation kommer den att försvinna.

Hitta nöje att flytta ensam eller med vänner. Dansa, gå, gör yoga, tennis, cykling, ridning, simning, karate, gå ut med din hund bortom det enda blocket… ta dig tid att fundera på vad som skulle göra oss gott och då ta detta ögonblick av fysisk aktivitet som ett ögonblick för dig själv, a ögonblick som vi går med på och inte en begränsning som vi krävs.

Passa på att lyssna på musik, eller en intressant podcast som du inte hade hunnit lyssna på om du inte hade tagit den här tiden. Ta dig tid att se årstiderna passera genom att gå utanför, för att återupptäcka ditt område. Passa på att hitta en grupp eller en vän som också skulle göra detta om hon inte var den enda som gjorde det… Koppla bort en timme från din stress på jobbet eller hemma för att få bättre kontakt med dig själv.

fysisk aktivitet för att ta hand om dig själv

Ta ta hand om din självkänsla

Förlora verkligen extra kilon som kan äventyra vår hälsa är ett väsentligt mål, en nödvändighet.

Men sätta upp mål som är för höga, vill passa in i en storlek 36 när vår kropp är naturligt skuren för 40 kommer att fara vår metabola balans och vårt självförtroende. Eftersom a överdrivet mål är inte ett mål, utan en fälla. A misslyckande förr eller senare är oundvikligt med åtföljande förlust av självförtroende och en störning av vår ämnesomsättning.

Godkännande av hans kropp med dess brister som gör den unik, och inte bara stereotyp för att se ut som en påtvingad bild, är också ett sätt att ta hand om dig själv och nå din vikt naturlig.

Ta egenvård handlar om att hitta och acceptera din hälsosamma vikt. Den som är mindre svårt att uppnå och bibehålla, vår vikt naturlig.

VÅR kropp oavsett ålder eller utseende är vårt hem. Den speciella och den enda som vi kommer att leva i hela våra liv.

Låt oss ta i vården för vad det är och de otaliga tjänster det ger oss gör. Låt oss göra de ansträngningar som krävs för att göra det bättre. möjlig hälsa, utan att misshandla den genom att undermata den eller genom på matning, genom att trötta ut den för att göra den smal, eller genom att glömmer honom baklänges i en soffa, en bil, ett kontor.

låt oss mata den i bästa fall, låt oss flytta den så gott vi kan och den kommer att lämna tillbaka den till oss förnyad energi och hälsa!