Hur går man upp i vikt och går snabbt upp i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 27/10/2023]

Medan många människor försöker gå ner i vikt, försöker en liten del av befolkningen gå upp i vikt och gå upp i vikt. Detta problem uppstår bland många personer med mycket varierande profiler, som till exempel konvalescenta personer som vill återhämta sig. Det finns naturligtvis olika mer eller mindre snabba sätt att uppnå dessa mål. I den här artikeln beskriver jag de olika sätten du kan gå upp i vikt på. Från naturliga sätt som att lägga om din kost till produkter, mediciner eller krämer som hjälper dig gå upp i vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför och varför vill du gå upp i vikt snabbt?

Det finns många anledningar till varför vi vill gå upp i vikt och gå upp i vikt. I dessa fall planerar vi att skapa en kaloririk kost för att ge kroppen fler kalorier än vad han kan konsumera. Detta resulterar i att kalorier lagras som fett och i slutändan låter dig gå upp i vikt. Det finns såklart ett sätt att modulera viktökning med övningar och annat så att kalorierna delvis omvandlas till muskler.

För att snabbt gå upp i vikt måste du förbereda dig på att äta mycket för att gå upp några kilo

Ett av de vanligaste fallen av viktökning kvarstår förberedelse för operation eller konsekvenserna av en sjukdom. Ja, tunga behandlingar, som t.ex kemoterapi, resulterar ofta i en allmän försvagning av kroppen. Ipso faktiskt, vikten minskar också, eftersom aptiten dämpas av drogerna, vi känner oss mer illamående osv. Men i slutet av behandlingen, vi inte uppskattar alltid bilden som reflekteras i spegeln. Vi försöker sedan hitta den morfologi tidigare. Och det är där kaloririka dieter kommer in.

Det finns andra anledningar såklart. Vi kan citera viktökning för idrottare hög nivå. Det mest uppenbara exemplet är sumobrottare som snabbt går upp i vikt i väntan på sitt mästerskap. Men det finns också alla idrottare som faller i viktkategorier: lätt, medel, tung osv. som i boxning, judo eller karate. Att gå upp i vikt gör att du kan hoppa från en kategori till en annan.

Vad är snabb ämnesomsättning, nummer 1 orsak till ett underskott vikt?

Varje person är olika. Detta är en välkänd observation. Och det gäller även varje individs ämnesomsättning. I några människor, ämnesomsättningen är snabbare än andra. Detta innebär att Kalorier förbränns snabbare jämfört med en långsam ämnesomsättning.

En persons ämnesomsättning är definieras av flera faktorer, särskilt genetiskt arv. Vi ärver det senare från våra föräldrar och det är omöjligt att påverka det. han du måste ta itu med hela ditt liv.

Metabolismens hastighet påverkas också av yttre faktorer. Variationerna av Temperaturen påverkar hur snabbt kroppen förbränner kalorier. han detsamma gäller stressiga situationer, konsumtion av stimulantia som koffein, nikotin, tein, etc. Dessa ämnen tenderar att öka metabolismens hastighet.

Dessutom kan vi citera många sjukdomsfall som påverkar en persons vikt. Detta är fallet för cancer, brännskador drabbas av kroppen, hyper- eller hypotyreos. Organismen angrips och försöker försvara sig, vilket leder till en snabbare ämnesomsättning.

Slutligen kan vi gå ner i vikt oavsiktligt på grund av vissa sjukdomar. Dessa orsakar dysfunktioner i absorptionen av olika näringsämnen. Dålig matsmältning är då källan till otillräcklig vikt. Dessa sjukdomar påverkar främst matsmältningssystemet på en eller annan nivå av matsmältningen: sår, Crohns sjukdom, ulcerös kolik, celiaki, etc.

Vilka är rekommendationerna inför nästa tagning vikt?

Känna till hur man går upp i vikt är lika komplicerat som att förlora det. Även om vi ofta underskattar riskerna med att leka med vår vikt. När du snabbt vill gå upp i vikt är målet att göra det jämnt och inte lokaliserat på bukbältet. Men en rik och dåligt kontrollerad kost, man skulle kunna säga anarkisk, kommer utan tvekan att leda till lagring i form av bukfett.

För att lyckas gå upp i vikt måste du redan acceptera det faktum att det är en process som äger rum över tid och viktökning sker gradvis.

För att förbättra ditt tempo kan du följa goda rutiner som skulle vara som det negativa med principerna för viktminskning:

 • vi stimulerar aptit istället för att använda aptitdämpande medel
 • Snarare än ett kaloriunderskott eller försök absorbera fler kalorier
 • vi konsumerar energitäta livsmedel snarare än magert kött eller lågkalorimat
 • Några mat är alltid undvek
 • DE sport utövas måttligt och inte intensivt

Vilka livsmedel har hög energitäthet?

Med hög energitäthet talar vi om livsmedel som är mycket högt i kalorier när vi hänvisar till en måttenhet. Här, grammet. Hur hittar jag dessa livsmedel? Det förblir enkelt, och deras konsumtion gör det möjligt att öka intaget av kalorier utan att öka mängden mat som intas.

Sammantaget är det viktigt för människor vill gå upp i vikt snabbt, att konsumera dessa livsmedel. Men framför allt detta kommer att göra måltider lättare med mindre avsky för mat eller översvämning av mat.

Denna typ av mat med hög energitäthet finns i alla kategorier av livsmedel. Här är några exempel:

 • Frukter : torkad frukt i allmänhet, fruktnektar, avokado, mango, banan, vindruvor, oliver, etc.
 • Grönsaker : potatis, sötpotatis, alla baljväxter, palsternacka, ärtfamiljen, linser, sojabönor, etc.
 • Spannmål : spannmålsbarer, fullkornsbröd, bröd med oliver/ost/nötter, etc.
 • Produkter mejeri : helmjölk, sojaprodukter, grädde, ost.
 • Kött och liknande produkter : nötkött, fläsk, lamm, all fet fisk (lax, sardiner, tonfisk, etc.) ägg.
 • Andra : choklad, hummus, vegetabiliska oljor, oljor och smör från oljeväxter (till exempel jordnötssmör) etc.
Vissa grönsaker och andra livsmedel har en hög energitäthet

För att snabbt gå upp i vikt måste du stimulera din aptit!

När du bestämmer dig för att växa måste du vara medveten om att det kommer att göra det du måste äta mycket och ofta. Att stimulera aptiten är också en oundviklig. För man måste också vilja äta. Utan detta vill, kommer att äta en skyldighet. Och att känna sig tvingad hjälpte aldrig någon att hålla ut i ansträngningen. Tvärtom, det gör att man vill ha allt ge upp, även om det betyder att ha kommit en del av vägen för ingenting.

Att stimulera aptiten kan göras genom olika sätt, Alla kommer att hitta hans konto. Det finns lika mycket vikten av att ha vällagade måltider som är tilltalande för ögat, att a gynnsam miljö för att äta.

Det går att stimulera matsmältningen redan innan man börjar äta. Att dricka ett glas vatten före en måltid är ett exempel. Att öppna aptit, en apelsin eller citronsaft eller någon annan sur frukt tillåter för att stimulera aptiten.

På sidan av externa stimulantia kan vi citera:

 • Gör a rida frisk luft i förväg eller annan fysisk aktivitet. Att gå eller simning är aktiviteter som gör aptiten.
 • där väderleksrapport, när det tillåter kan du äta ute
 • Duka bordet. Ät i vackra tallrik, på ett dekorerat bord gör att du vill äta mer än nedsjunken i din soffa
 • Henne stat av ande. Att äta och smälta är lättare när du är avslappnad och har inga problem i åtanke. Att vara avslappnad gör det lättare att svälja mat
 • Ät i gott sällskap. Vi tittar inte på i allmänhet inte till de kvantiteter när du äter med människor du gillar.

På tallrikssidan kan vi nämna:

 • Färgerna på tallriken. DE färgglad mat ge mer lust att äta, precis som de örter och kryddor som förhöjer smaken av platt.
 • DE mat vilket snälla. Om vi ​​har favoritmat kan vi fokusera på konsumtion av dessa, eftersom vi tenderar att äta mer av dem än de som vi inte gillar.
 • Bredvid tallriken finns också drycker, ett glas vin följer med mycket bra många rätter

Hur ökar man kalorier i matvolymen?

För att kunna få i sig fler kalorier under samma tidsperiod, och framför allt för att undvika att göra gigantiska måltider är det nödvändigt att se över kosten. Kaloriintaget måste därför öka medan behålla samma typ av tallrik. Och att ha en kaloririk måltid, det Flera faktorer måste beaktas:

 • Det är nödvändigt tillsätt fett efter matlagning. Det vill säga vegetabilisk olja i grönsaker, smör eller grädde i spenat, grädde i soppa osv. Detta kommer att öka antalet kalorier i samma portion.
 • Du måste äta kött och fisk med en sås oljig.
 • Systematiskt, när en maträtt är lätt, är det nödvändigt att lägga till en eller flera livsmedel med hög energitäthet. Till exempel lägga till ost eller nötter i en sallad, lägga till honung i ett bakverk, lägga till äggula i rätter, etc.
 • Precis som det ska undvika mat med låg fetthalt som tar bort fett. Till exempel helmjölk för skummjölk.
Att äta rikt på sås ökar kaloriintaget

Öka antalet måltider

Det är dock inte nödvändigtvis nödvändigt att göra varje gång måltid. Av snacks eller några om är tillräckligt. Men de är skyldiga allt likaså vara rik och mättande för att fortsätta att förse kroppen med kalorier. Dessa många måltider finns i programmen träning för toppidrottare och kroppsbyggare. Den där gör att du kan få i dig fler kalorier på samma period.

Dessutom förhindrar det att kroppen, magen, stängs av. Han är i aktivitet, i nonstop matsmältning. Detta är en av de faktorer som forskare kan ha uppmärksammats hos överviktiga personer. Utan en tydlig gräns mellan de gånger vi äter och när vi stannar på fastande mage, tenderar kroppen att lagra fler kalorier.

Återigen, dessa mellanmål bör vara mycket kaloririka. Detta är till exempel den perfekta tiden att äta nötter och andra oljeväxter, ost eller en helfet mejeriprodukt. Den är lätt att äta samtidigt som den är väldigt kaloririk!

Höga doser av sport bör undvikas.

Sport är det bästa sättet att bränna kalorier. Vi också skulle frestas att stoppa det helt för att undvika att konsumera för mycket och fördröja viktökning. Men för att växa snabbt måste du även upprätthålla en fysisk aktivitet, även om den kan vara måttlig.

Och detta av två anledningar. För det första eftersom sport stimulerar aptiten som han har har redan belysts i den här artikeln. Då, eftersom fysisk aktivitet är nödvändigt för att hålla sig frisk Och bibehålla starka muskler, skelett etc. Utan sport, gå upp i vikt skulle handla om att gå upp i fett!

Intensividrott bör dock undvikas. För mycket fysisk aktivitet skulle kunna skapa ett kaloriunderskott som skulle behöva fyllas utöver att ha en kaloririk kost.

Sport är nödvändigt för att bibehålla en god fysisk kondition, men i måttlig dos

Finns det produkter, droger eller krämer för att snabbt gå upp i vikt?

På avdelningen för krämer och produkter finns många lösningar att växa snabbt. När det gäller droger finns det för närvarande inga aktuell specifik medicin för att gå upp i vikt. Även om många laboratorier undersöker frågan. Hittills är viktökning snarare biverkningen av den aktiva ingrediensen i medicinen. Förutom dessa 3 möjligheter, det finns också kosttillskott som tillåter att gå upp i vikt snabbt

Läkemedel för att snabbt gå upp i vikt

Hittills finns det ingen medicin som är speciellt utformad för växa snabbt. Läkemedelsrelaterad viktökning övervägs en bieffekt eller oönskad effekt. Detta räcker dock inte i receptet av ett läkemedel, eftersom detta skulle avleda dess huvudsakliga användning.

Naturligtvis finns det många molekyler som orsakar viktökning. Här är en icke uttömmande lista:

 • Antidepressiva medel. De antidepressiva och neuroleptika som inducerar viktökning är de tricykliska som finns i läkemedel som Deroxat, Prozac, Trofanil, etc. Men även kända neuroleptika som haloperidol, risperidon, klozapin, etc. I instruktionerna kan vi läsa att en genomsnittlig viktökning på 10 till 15 % är trolig.
 • DE kortikosteroider. Patienter som genomgår behandling med kortikosteroider kan gå upp några kilo under behandlingen. Och ju mer intensiv det är, desto större fångst. Denna snabba viktökning är resultatet av vattenretention som dessa mediciner främjar.
 • insulin. Insulin används för att bekämpa diabetes. Och det märktes att patienter som led av typ 1-diabetes ofta var smala. Viktuppgång är därför riskfri.
 • P-piller. Det är välkänt att vissa p-piller bidrar till viktökning. Många kvinnor klagar på det. Om du behöver gå upp i vikt och du också behöver ett p-piller, så är det möjligt att välja ett 1-pillertid generation. De av 2th generation inducerar mindre viktökning.

Hur går man upp i vikt med krämer?

På några ögonblick är det möjligt att hitta många krämer som lovar att gå upp i vikt. Allt är dock inte nödvändigtvis SANN.

Det som är sant är det vissa växter eller blommor när de intas eller används som balsam låter dig växa. Detta är särskilt fallet med bockhornsklöver. Används i form av en kräm, låter den dig rikta in ett eller annat område av kroppen. Man tänker särskilt på bröstet eller skinka hos kvinnor. Detta är inte det enda fallet.

Men de tillåter inte generell viktökning i tid och varaktighet. Effekterna varar i bästa fall några veckor eller till och med månader och räknas inte för den totala viktökningen. Som sagt, de kan konsumeras i pulver- eller kapselform. De ska då jämföras med kosttillskott.

Spirulina är ett utmärkt tillskott för att snabbt gå upp i vikt

Hur går man upp i vikt med kosttillskott?

Det finns många kosttillskott på marknaden som heter aptitretare. Det betyder att de får dig att vilja äta. De tillåter, motsatsen till aptitdämpande medel, att öppna aptiten och äta mer. Från kosttillskott av denna typ, det finns de baserade på:

 • Spirulina. Detta tång har många fördelar, bland annat att den är mycket rik på näringsämnen. Det anses vara en av de mest proteinrika livsmedel och planetens aminosyror. Det rekommenderas båda för människor som vill gå ner i vikt och därför har ett alternativ till konventionell mat endast för personer som vill gå upp i vikt genom att låta dem konsumera mer mat.
 • Ingefära. DE ingefära används ofta i kosttillskott som ett stimulerande medel naturlig. Den innehåller gingeroler som stimulerar produktionen av enzymer matsmältningssystemet. Även här är kurer över flera veckor nödvändiga för att så att kroppen kan se fördelar.
 • Harpagophytum. Ursprungligen från Afrika reglerar den aptiten genom att stimulera den. Denna växt inducerar inte viktökning, men gör att du kan äta allt lättare. Liksom många växter är dess effekt inte omedelbar, och du måste följa en behandling under flera veckor för att se en verklig bestående effekt.

Väx snabbt, men smart!

Väx snabbt när det passar in i en aspekt terapi, sker intelligent. Om vi ​​inte tänker på hur, vi kommer att ha en anarkistisk diet där inga regler finns. han det blir då i bästa fall en viktökning med en ökning av bukfett, vid värre blir det ett fåfängt försök. För när vi vill ha en diet hypercaloric, måste det ändå utesluta alla livsmedel hyper kalorier som läsk, bearbetade livsmedel, etc.

Undvik vissa livsmedel med lågt kaloriinnehåll

Till skillnad från traditionella dieter behöver du inte fokusera på grönsaker och frukter som är låga i kalorier. Det är fallet sallad, gurka, zucchini, för att nämna några. Han går iväg samma sak för fisk och magert kött som vit fisk (ex. torsk) och fjäderfä (kyckling, kalkon, etc.). Vi gynnar baljväxter och rötter som är mycket mer närande och rik. Och om du fortfarande måste äta grönsaker kl låg energitäthet görs det till en soppa för att kunna konsumeras stärkelse samtidigt.

Lätta produkter

Generellt sett är produkter med låg fetthalt av lite intresse. Även i en klassisk diet. Och av goda skäl innehåller de ämnen som ersätter socker och fett även om dessa inte nödvändigtvis är de värsta fienderna. Men om du behöver gå upp i vikt är det bättre att undvika allt som är yoghurt och magra mejeriprodukter, dietläsk eller till och med såser med låg fetthalt.

Skräpmat är av inget intresse om du vill gå upp i vikt snabbt

Tomma kalorier

Det finns en kategori av produkter som inte representerar någon intresse, även om de har mycket kalorier. Det är vad vi kallar vanligtvis tomma kalorier. De finns oftast i alla hyperbearbetade produkter :

 • Sodavatten och andra kolsyrade läskedrycker
 • Frysta eller industriella måltider
 • Godis och godis
 • Snabbmat och liknande

Alla dessa produkter innehåller mycket socker, fett och av salter. Och även om detta representerar ett intresse i termer av kalorier att detta tillför kroppen, kompenseras inte de störningar de orsakar av bidraget.

Faktum är att de påverka matsmältningssystemet. Det fungerar mindre bra, så det smälter mindre bra och tillgodogör sig mindre intagna näringsämnen. Blodsockernivåerna varierar också mycket. En blodsockernivå med kraftiga fluktuationer är dock en av faktorerna för en lokaliserad viktökning i nivå med bukbältet.