Vilken medicin för att gå ner i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Många av oss letar efter en mirakelprodukt för att gå ner i vikt. Vissa har redan provat dieter, men har ännu inte uppnått sitt mål, medan andra har mycket mer bråttom och har föredragit att vända sig till medicinering. Alla ämnen är dock inte nödvändigtvis effektiva och dessutom har vissa produkter dragits tillbaka från marknaden på grund av deras skadliga effekter på hälsan. Så vilken medicin för att gå ner i vikt? Fokusera på ämnet…

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Aptitdämpande medel

När vi pratar om viktminskningsmedicin tänker vi direkt på aptitdämpande piller, vilket gör att du kan minska suget och därmed de portioner som konsumeras. Och, faktiskt, genom att minska mängden måltider kan aptitdämpande produkter vara effektiva för viktminskning. Men i läkemedelsform finns det praktiskt taget inga (längre) aptitdämpande medel godkända på marknaden. Enligt de franska hälsomyndigheterna är dessa ”anorektika” i själva verket för riskabla. Med detta sagt, många produkter baserade på naturliga element finns nu tillgängliga och gör det möjligt att begränsa aptiten enklare.

Vi kan särskilt nämna Pectiligne aptitdämpande rutor från Nutreov, som är baserade på äppelpektin, fucus-kapslarna från Naturege-laboratorier, eller till och med Garcinia Cambogia Mer Maxmedix. Var dessutom försiktig med mediciner som missbrukas som aptitdämpande medel som Prozac eller Epitomax. Även om de kan minska hungerkänslorna, kan deras hälsoeffekter i själva verket vara farliga. Det bästa är att alltid söka råd från en läkare innan du tar någon produkt.

Färgglada grönsaker

Fettförbrännare

De som letar efter en viktminskningsmedicin kan också välja fettförbränningsprodukter. Dessa mediciner bekämpar direkt lagring av fetter och främjar även deras förstörelse. De finns i form av bland annat piller, ampuller eller till och med örtteer. Fettförbrännare kan vara riktigt effektiva för att gå ner i vikt, förutsatt att behandlingen kombineras med en mer balanserad kost. Viktminskning är faktiskt bara påtaglig om vi begränsar upptaget av fett i kroppen. Och för dem som vill ha uttryckliga resultat, kommer att utöva sport bara påskynda processen ännu mer.

Många fettförbrännare finns nu på apotek, och kan köpas utan recept. Den liporeducerande Lipophédrine hjälper särskilt till att eliminera fett i kroppen, precis som Liporédux från Forte Pharma, eller Fat Sensor från XL-S Medical. Och så finns det också bantningsläkemedlet Alli ®, som absorberar fett, men vars biverkningar fortfarande lämnar tvivel.

Måltidsersättningar

Men eftersom mellanmål är en av huvudorsakerna till fetma kan det också bekämpas via ersättningsprodukter. Det handlar då om att inta lättare mat, men som samtidigt ger en bra mättnadseffekt, vid mellanmål och måltider. Dessa livsmedel kan vara naturliga som magra mejeriprodukter eller frukt bland annat, men det finns även ersättningsprodukter som säljs på apotek.

Dessa viktminskningsmediciner har utformats speciellt för att vi ska undvika måltider som är för feta eller för kaloririka. Bland annat kan vi särskilt nämna måltidsersättningen Linéavi, som är lågkalori och säljs i pulverform, kapslar hallon Keton ren från MaxMedix, huvudsakligen sammansatt av frukt, eller expressmåltiden choklad eller kola bars från Milical.

ELIMINERA FETT MED REN HALLONKETON


  • 100% naturlig
  • Pengarna-tillbaka-garanti
  • 20% rabatt för 3 flaskor eller mer

Beställ Raspberry Kétone Pure nu

Homeopatiska bantningsprodukter

Förutom mediciner som säljs på apotek kan homeopatiska lösningar också hjälpa dig att gå ner i vikt. Dessa produkter kan fungera som en aptitdämpande, fettförbrännare eller till och med metabolismstimulator. För att förfina storleken kan du följa en behandling baserad på Pilosella (modertinktur) i 3 veckor, med en hastighet av 20 droppar 3 gånger om dagen. Ignatia amara granulat hjälper till att bekämpa matbegär, medan Thuya occidentalis granulat hjälper till att undvika vätskeansamling i lår och skinkor. Många andra läkemedel erbjuds inom homeopati för att gå ner i vikt och dessutom säljs dessa produkter färdiga att använda i specialiserade butiker. För att ta reda på vilka produkter som är bäst lämpade är det dock klokare att rådfråga en specialist.

Vilken medicin för att gå ner i vikt, det är frågan!

Så vad är den bästa viktminskningsmedicinen?

Trots de olika produkterna som finns på marknaden måste du komma ihåg att läkemedlet för att gå ner i vikt inte finns. Dessa lösningar föreslås i själva verket endast stödja processen, men består inte av viktminskningsbehandlingar. För att gå ner i vikt snabbt och hälsosamt är det nödvändigt att äta en lätt och balanserad kost och att träna regelbundet. Medicinerna kommer sedan att fungera som ett komplement för att uppnå bästa resultat. I alla fall, tveka inte att konsultera en specialist för råd.