Proactol XS: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Trots sitt namn värdigt ett farmaceutiskt preparat, är Proactol XS ett naturligt kosttillskott som hjälper till att ta itu med ett folkhälsoproblem som vinner mark över hela världen: övervikt. Mer än 25 % av den franska befolkningen är överviktig, enligt statistiska uppgifter från INVS (National Health Surveillance Institute). Enligt WHO-siffror hade världen cirka 2 miljarder överviktiga människor 2016, inklusive nästan 700 miljoner överviktiga individer. WHO indikerar också att fetma och övervikt, som resulterar i överdriven fettansamling i kroppen, orsakar 2,8 miljoner dödsfall per år. Som sagt, tillsammans med idrottare, särskilt kroppsbyggare, kommer människor som lider av övervikt att uppskatta fettförbrännaren och fettblockerarens egenskaper hos Proactol XS-tillägget.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.


Uppdatering : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.
Du kan läsa min artikel ”PhenQ: recensioner, priser och råd” för mer detaljer!

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Proactol XS pris

Vad är principen för Proactol XS?

Proactol

De allra flesta fettförbrännare har sin effektivitet tack vare sin förmåga att öka termogenesen, vilket motsvarar (nästan omärklig) värmeproduktion i kroppen. Denna temperaturökning ökar kaloriförbrukningen och inducerar evakueringen av fetter. Vilket betyder att fettförbrännartillskott påskynda ämnesomsättningen.

Fettfångare

Proactol XS fungerar annorlunda: blockerar sockerarter och fetter för att uppnå samma resultat som de flesta fettförbrännare. Det bildar en barriär som filtrerar passagen av socker och fetter in i blodcirkulationen. Kroppen kan därför inte bygga upp energireserver från fettmassor. Som ett resultat är det självklart att för det första kommer användaren av Proactol XS inte att gå upp mer i vikt eftersom deras kropp inte kan lagra fett. Sedan, eftersom sockerarter och fetter ger de flesta av kalorierna, resulterar den blockerande effekten av Proactol XS i ett lågt kaloriintag. För att sammanfatta, Proactol XS kosttillskott tillåter dig att äta som vanligt, men minskar avsevärt kalorierna som tillförs din kropp.

Som sagt, Proactol XS kan inte vara ett universalmedel för viktminskning. Det kräver ett minimum av disciplin i matvanor. Det är sant att detta tillskott blockerar sockerarter (kolhydrater) och fetter (lipider), men det blockerar inte proteiner och alkohol. Anteckna det :

 • ett gram kolhydrater ger 4 kalorier till kroppen;
 • ett gram lipider ger 9 kalorier till kroppen;
 • ett gram alkohol ger 7 kalorier till kroppen;
 • och ett gram protein ger 4 kalorier till kroppen.

Genom att överdriva alkohol, till exempel, kan den odisciplinerade användaren undergräva effekterna av tillägget. Tvärtom, när det används klokt, Proactol Du kan äta som vanligt och undvika överdriven alkoholkonsumtion, bland andra produkter som är skadliga för din hälsa.

Som en påminnelse : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.

En aptitdämpande effekt

Proactol XS är inte bara ett fettbindare, det är också känt för dess roll som aptitdämpande. Väl i magen bildar bantningskapseln en trögflytande förening som smälts mycket långsamt. användaren blir mindre hungrig; han kommer till och med att ha känslan av att vara väldigt mätt. bantningskapseln är därför väldigt användbar för att undvika sug och mellanmål.

Hur tar man Proactol XS?

På tillverkarens officiella webbplats är doseringen mycket tydligt angiven: ta 2 kapslar 3 gånger om dagen före varje huvudmåltid (vilket betyder frukost, lunch och middag). Det rekommenderas absolut inte att överskrida denna dos. Det säger sig självt att det inte är lämpligt att försöka fånga en glömd fångst. Jag uppmuntrar dig att prioritera din hälsa genom att noggrant följa den dosering som anges på tillverkarens webbplats. Det är sant att du kan läsa något annat på nätet men tillverkarens rekommendation går före allt skrivet. Dessutom är den rekommenderade användningstiden en till sex månader.

Kvinna på en våg
Resultaten på skalan kan ses efter några månader beroende på person.

Vilka är ingredienserna i Proactol XS?

Chitosan

Proactol XS bantningskapsel har sin fettblockerande verkan till sin huvudingrediens: kitosan eller kitosan (uttalas ”kitosane”). Det är en naturlig fiber som erhålls genom accentuerad deacetylering (mer än 85%) av kitin extraherat från mycelet iaspergillus niger, en filamentös svamp. (Kitin kan extraheras från olika källor inklusive skal från kräftdjur, men det som används i Proactol är av vegetabiliskt ursprung, enligt tillverkaren). Varje Proactol XS kapsel innehåller 500 mg kitosan.

Kitosan binder med sockerarter och fetter som finns i dess kölvatten. När de väl är bundna kan de inte metaboliseras. Inte absorberas av kroppen, sockerarter och fetter evakueras från kroppen. Genom att på så sätt minska mängden lipider och kolhydrater som absorberas i magen, hjälper kitosan till att avsevärt minska nivån av ”dåligt” kolesterol. Enligt vissa forskare minskar kitosan urinsyra och förbättrar intestinal transit, men dessa fördelar bör bekräftas av flera studier.

Kitosan molekyl
Kitosan molekyl

Andra ingredienser

Tillverkaren har införlivat andra ingredienser i formuleringen av Proactol XS för dess goda bevarande för att garantera långvarig användning. Dessa inkluderar kisel som absorberar fukt och magnesiumstearat som fungerar som smörjmedel. För förpackning (kapseln) användes titandioxid och hypromellos. Tillverkaren insisterar på att bantningskapseln inte innehåller gluten eller något ämne av animaliskt ursprung.

Som en påminnelse : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Vem tillverkar Proactol XS och var tillverkar den den?

Bantningskapseln är utvecklad av Bauer Nutrition som tillhör Bauer DMCC Group. Europeiska beställningar utförs av det engelska dotterbolaget och produkterna tillverkas i Wolfsonbergs laboratorier som har mer än 30 års erfarenhet av tillverkning av kosttillskott. Deras produkter följer gällande standarder.

Att inte snåla med möjligheterna att erbjuda sina kunder kapslar av oklanderlig kvalitet, uppmanade tillverkaren framstående forskare. Dessa inkluderar norrmannen Erling, en läkare specialiserad på biokemi som har publicerat mer än 37 studieartiklar i vetenskapliga tidskrifter. Även en medlem av det vetenskapliga teamet som övervakade utvecklingen av bantningskapseln, tysken Alfred Hasselbacher är professor vid universitetet i Nauka i Berlin. En av hans undersökningar fokuserar på hur kroppen reagerar på alternativ kaloribrist.

Åsikter om effektiviteten av Proactol XS

Studier om effektiviteten av Proactol XS är legio. Här är två som kan uppmuntra dig att ta ditt kosttillskott utan rädsla.

På överviktiga människor

År 2004 fick personer som led av fetma 3 g kitosan varje dag med goda råd om att balansera sin kost. Efter 6 månader gick de som tog kitosan ner 2 till 4 kg mer än en annan grupp människor som inte tog tillskottet.

Hos kvinnor

2006 fokuserade en annan utredning på 150 kvinnor uppdelade i två grupper. De i den första gruppen tog 3 g kitosan i 60 dagar medan de i den andra gruppen bara fick placebo. Forskarna observerade att kvinnor i den första gruppen tappade upp till 3 kg mer än de i den andra gruppen. Enligt forskarnas åsikt är effektiviteten av kitosan bevisad.

Mer generellt, enligt flera forskare som tog sig tid att undersöka ett femtontal forskning om ämnet, kan Proactol XS fånga upp nästan en tredjedel (27,4%) av fettet som kommer från användarnas kost. Vilket redan är intressant för att förebygga viktminskning när vi vet att runt 40% av våra livsmedel består av fett. Ännu bättre, studier visar att kitosan kan ”fånga” fett som väger upp till 15 gånger dess vikt. Detta visar hur uttalad dess verkan är. Effektiviteten av bantningskapseln är också maximal när administreringen av det kitosanbaserade tillskottet kombineras med fysisk träning och en hälsosam matvana. Proactol XS är placerad som en 100% naturlig lösning med nästan inga biverkningar för att gå ner mellan 2 och 8 kg per månad.

Studier utförda på Chitosan
Flera studier har utförts på Chitosan

Fransk vetenskaplig studie som belyser effekten av kitosan på lipider

En doktorsavhandling som försvarades 1994 i Lyon 1 av Sandrine Demarger André, specialist på makromolekylära och kompositmaterial, lyfte fram interaktionerna mellan kitosan och lipider. Forskare observerade bildandet av kitosansalter med vattenlösliga, lågmolekylära karboxylsyror. (Kitosan är känt för att vara en amin och är svagt basisk. Det bildar snabbt salter med vissa syror som karboxylsyror och sura mineraler.) Forskarna förberedde sedan filmer från dessa salter och observerade deras utveckling över tiden. I närvaro av vatten sker hydrolys av saltet med svaga, lösliga och flyktiga syror medan filmen förblir stabil när den erhålls med en stark syra. Forskarna visade då att vatten bidrar väsentligt till polymerens kristallina utseende.

Genom att använda undecylensyra karakteriserade de också effekterna av kitosan baserat på flytande dispersioner. De visade således det faktum att kitosan orsakar flockning och sedan återdispergering av lipidpartiklar. Vi talar om flockning när material suspenderas i ett vätskeagglomerat och bildar flockar. Enligt forskarnas åsikt skadar kitosan lipidlagren av fosfatidylkolin och interagerar med dess liposomer (små bubblor). Fosfatidylkolin är en fosfolipid, en av de former i vilka lipider finns i plasma. Som vi kan se är kitosans verkan på lipider inte en illusion, det är snarare vetenskapligt bevisat.

Som en påminnelse : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Amerikansk vetenskaplig studie som visar effektiviteten av kitosan på viktminskning

Under 90 dagar verifierade forskare effektiviteten av viktminskning inducerad av kitosan. De delade in 96 överviktiga individer i 2 grupper. Varje person i den första gruppen fick placebo utan att veta om det. Och varje medlem i den andra gruppen fick fem kapslar innehållande 500 mg Chitosan varje dag. För att säkerställa att studien var partisk behöll varje deltagare sina matvanor.

Forskarna genomförde två undersökningar; en vid 45 dagar och den andra efter 90 dagar. Forskarna utvärderade resultaten med hänsyn till lipidprofil, mätningar och kroppsmassa. I slutet svarade varje deltagare på en rad frågor om sin vanliga diet.

Forskarna fann att personer i den andra gruppen som tog kitosan gick ner 3 kg mer än de i den första gruppen som fick placebo. Och det är inte allt! Forskare noterade också att kitosan hjälpte människor som tog det att anta hälsosamma matvanor. Så länge du förstår engelska kan du verifiera effektiviteten av denna studie.

Pålitlighet

Tillförlitligheten hos Proactol XS lider inte av några oegentligheter. Faktum är att, bekymrad över sitt rykte och sina kunders välbefinnande, snålar tillverkaren inte med medel för att följa gällande kvalitetsstandarder och föreskrifter. I Europa, för viktkontroll, uppfyller dess produkt standarden MDD 93/42/EEC. Och när tillverkaren meddelar att dess bantningskapsel är lämplig för veganer och vegetarianer, beror det på att den har fått certifiering som en ekologisk produkt i det här fallet France ECOcert.

Kontraindikationer

Proactol XS har några kontraindikationer som är viktiga att vara medveten om. Användningen av denna bantningskapsel rekommenderas strängt inte för:

 • barn och ungdomar;
 • personer med diabetes;
 • patienter som lider av njurproblem;
 • individer som har matsmältningsproblem;
 • gravid kvinna;
 • kvinnor som utövar amning;
 • personer som redan är smala (med ett BMI under 18,5).

Enligt WHO beräknas BMI (body mass index) genom att dividera din vikt i kg med kvadraten på din längd i meter.

Bieffekter

Det är viktigt att respektera de föreskrivna doserna för att få full nytta av kosttillskottet Proactol XS. Trots att den inte har medicinsk kvalitet är Proactal XS inte en vanlig konsumentmatprodukt. Det bör inte tas urskillningslöst. Även om det är en produkt framtagen av 100% naturliga ingredienser, kan bantningskapseln orsaka oönskade effekter. Det har rapporterats att vissa användares avföring inte har den konsistens de hade innan behandlingen. Hos personer som vanligtvis har matsmältningsproblem kan användningen av Proactol XS bantningskapslar orsaka irritation i tarmen och uppblåsthet. Som sagt, den här typen av besvär är marginell och löser sig ganska snabbt.

Beställning, pris och leverans

Köpet av viktminskningskapseln Proactol XS övervakas noggrant för att på bästa sätt tillfredsställa kunder och garantera en utmärkt användarupplevelse. För att göra detta rekommenderas det starkt att följa tillverkarens rekommendationer.

Var får man Proactol XS?

Kapseln finns endast att köpa på den officiella Bauer Nutrition-webbplatsen: https://bauernutrition.com. Den här webbplatsen är tillgänglig på ett tiotal språk, inklusive franska. Dessutom är den förfinad, ergonomisk och navigeringen är ganska enkel. Kunder har möjlighet att betala för sina beställningar med internationella betalningsmetoder som betal- eller kreditkort som Mastercard, Visa, etc. Transaktioner där säkras med kryptografi; De personliga uppgifterna och bankuppgifterna förblir konfidentiella.

Som en påminnelse : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.

Varför är det inte möjligt att köpa Proactol XS på apotek?

Proactol XS kapslar

För närvarande är Proactol XS inte tillgänglig på apotek. Den första anledningen till frånvaron på kommunala apotek är att tillverkaren föredrar att marknadsföra denna bantningskapsel direkt online. Detta val motiveras också av den tydligt uttalade viljan att garantera en högkvalitativ kundservice. Tillverkaren undviker faktiskt att mångfaldiga distributionskanaler för att dra ut mattan under fötterna på bedragare som är vana vid förfalskning och som inte tvekar att så förvirring i kundernas medvetande för att sälja farliga produkter. Du kommer också att märka att Proactol XS inte säljs i apotek eller på några partners webbplatser. Kort sagt, kunden vet nu att för att köpa den ursprungliga bantningskapseln Proactol XS måste de lägga en beställning på tillverkarens officiella hemsida. Och den andra goda nyheten är att priserna är mycket attraktiva.

Vilka är inköpspriserna för Proactol XS-tillägg?

På den officiella försäljningssidan kan Proactol XS köpas till ett mycket rimligt pris. Även vid köp av en enda låda, drar kunden nytta av en betydande kommersiell gest som gör att de kan spara pengar. Den erhållna minskningen eller de besparingar som görs ökar beroende på antalet köpta lådor. Som en indikation får kunden en gratis låda med Proactol XS för varannan köp. Och när du köper 3 lådor får du 3 till gratis.

Finns det en återbetalningsklausul?

Tillverkaren av Proactol XS, som också är distributör, garanterar återbetalning av inköpspriset vid missnöje efter 2 månaders (60 dagar) användning. Alla kunder som inte drar nytta av en fettförlust på cirka 500 gram till 2 kg per vecka kan begära återbetalning efter 2 månaders användning. Du skulle ha förstått det; produkten är effektiv och pålitlig så att tillverkaren inte tvekar att erbjuda en så attraktiv återbetalningsklausul.

Hur går leveransen till?

När köpet är betalt och beställningen validerad, packas och skickas Proactol XS bantningskapseln inom de första arbetstimmarna så att kunden kan få sitt paket inom 24 timmar. Om det är lite långt från leveransplatsen kan kunden få sitt paket inom 48 timmar. Vissa transportörer levererar till de mest avlägsna kunderna inom 72 timmar. Observera att leverans sker var som helst i världen till den adress som anges vid beställningstillfället. I undantagsfall kan leveransen ta lite längre tid men i allmänhet kan kunden spåra försändelsen på transportörens webbplats.

Som en påminnelse : Proactol XS är nu ersatt av PhenQ, mer effektiv och mer konkurrenskraftiga priser.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Alternativen

Hittills är alternativen till Proactol XS många, jag har valt ut några av de bästa alternativen på marknaden: