Homeopati för viktminskning: magin med placeboeffekten?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Homeopati är ett system för alternativ medicin, baserat på läran om analoga botemedel. Detta system fungerar utifrån principen att ett ämne som orsakar symtomen på en sjukdom hos friska människor skulle bota liknande symptom hos sjuka människor. Homeopati används för att behandla en mängd olika åkommor, allt från enkla tandvärk till infektioner. Men frågor kvarstår. Är det en myt eller verklighet att gå ner i vikt med homeopati? Kan homeopati användas för att gå ner i vikt?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är homeopati?

Homeopati innebär att man använder naturliga ämnen för att kroppen ska kunna läka av en viss sjukdom. Det har använts i över 200 år som ett tillvägagångssätt holistisk helande av sjuka. Ursprungligen designades den som en sätt att behandla sjukdomar med naturläkemedel som orsakar liknande symptom hos friska människor.

På senare år, homeopatisk medicin har blivit nästan synonymt med naturlig och holistisk medicin. Medicin holistisk är en naturlig metod för att behandla individen istället av ett enda problem. Det kommer från gamla traditioner och bruk orientaliska läkemedel. Homeopati är en typ av holistisk medicin.

Många läkare har anammat homeopati för att komplettera sina moderna medicinska tekniker och har uppnått mycket positiva resultat. När man går ner i vikt eliminerar homeopatiska preparat gifter och stimulerar kroppens ämnesomsättning att bränna fett.

Person som väger 84 kg
Inför övervikt tar många till homeopati för att gå ner i vikt.

Homeopati: en lösning som fungerar för viktminskning

Ett stort antal människor runt om i världen tar homeopatiska läkemedel för viktminskning. Om du sköter din kost och din näring, homeopati kan spela en viktig roll i kampen mot fetma och övervikt. DE Homeopatiska läkemedel är naturliga och effektiva för viktminskning och fetma. De har inga biverkningar.

Genom att förbättra din matsmältning och metaboliska aktivitet, homeopati ger överraskande resultat för att gå ner i vikt och bekämpa fetma. Med tanke på dina fysiska, känslomässiga och mentala aspekter samt dina symtom kommer homeopatiska utövare att ordinera medicin mot fetma och övervikt.

Det är vetenskapligt bevisat att homeopatiska läkemedel är effektiva för viktminskning. De förbättrar matsmältningen och den övergripande ämnesomsättningen för att bränna kroppsfett. De påskyndar viktminskningsprocessen och ger ibland överraskande resultat.

En effektiv lösning, men inget mirakelrecept

Det är en populär form av medicin på grund av dess effekter sekundära är försumbara. Homeopati kan till och med användas för att minska vikten och bibehålla ett hälsosamt kroppsmassaindex. Men förvänta dig inte ett mirakel. Homeopatiska läkemedel fungerar långsamt och det kan det ta lång tid innan du märker märkbara förändringar.

Som med alla homeopatiska läkemedel, inget botemedel passar alla. Vid förskrivning av homeopatiska läkemedel för gå ner i vikt, kommer läkaren att behöva förstå din sjukdomshistoria, din livsstil och din allmänna konstitution. homeopatiska läkemedel att gå ner i vikt agera genom att stimulera ämnesomsättningen.

För att läkemedlet ska vara effektivt måste det alltså åtföljas av regelbundna fysiska övningar och en kontrollerad diet.

homeopatiska medel
Homeopatiska läkemedel kan vara effektiva i kampen mot övervikt men är inga mirakelkurer.

Homeopati för viktminskning: en lösning som behandlar problemet vid roten

Fettdepåer regleras under långa tidsperioder av komplexa system som involverar återkoppling från fettvävnad, hjärnan och endokrina körtlar som bukspottkörteln och sköldkörteln.

Utövaren kan också ifrågasätta vanor kostvanor, livsstilsvanor och andra hälsoproblem underliggande tillstånd innan ett läkemedel förskrivs. ”Tendensen att äta för mycket och vara stillasittande, nedsatt förmåga att använda dietfett som bränsle och en hög kapacitet att lagra kroppsfett har alla ett ursprung genetisk.

Variation i hur individer reagerar på miljön och skillnader i förvärvet av patologier kopplade till fetma är också genetiskt betingade.

Homeopati är mycket bra på att hantera alla symtom på fetma och spelar också en avgörande roll för att förebygga återfall. Homeopatiska läkemedel ordineras på grundval av den fysiska, känslomässiga och genetiska sammansättningen som kännetecknar en person. Detta konstitutionella tillvägagångssätt som ramar in sinnet och kroppen agerar vid roten till ondskan. Att välja homeopati för att gå ner i vikt är därför en bra idé.

En behandling utan biverkningar

Homeopatisk behandling kommer att få dig att känna dig som en ny person. Det är naturligt, säkert, skonsamt och har inga biverkningar. En annan fantastisk sak med homeopati är att människor som använder flera mediciner säkert kan ta homeopatiska läkemedel. Homeopatiska medel är inte beroendeframkallande.

Mest välrenommerade viktminskningslösningar påpeka att förändringar i kost, träning och beteende är viktigare än droger för viktminskning. Den där du väljer naturlig viktminskning eller viktminskning baserat på växter, måste du följa en hälsosam och strikt diet och göra träning i samband med botemedlet.

En balanserad kost innehåller tillräckliga mängder protein, vitaminer och mineraler. När kroppsvikten når standardnivån enligt längd, bör viktupprätthållande dieter tas för att hålla vikten konstant. Därför bör den dagliga kosten innehålla en balanserad mängd spannmål, baljväxter, gröna bladgrönsaker, andra grönsaker, rötter, frukt, mjölk, fetter och oljor, socker och nötter.

tre personer på en cykel
Att utöva en enkel sport som cykling, löpning och simning kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Att gå ner i vikt med Calcarea carbonica

Tillverkad av ostronskal, Calcarea carbonica är indicerat för personer som har överskott av fett buken och vars ämnesomsättning är mycket låg. Dessa patienter tenderar att svettas mycket, särskilt i huvudet.

De är känsliga för kyla, tenderar att ha mer fett runt midjan och har generellt långsamma rörelser. På grund av långsam metabolisk aktivitet är dessa patienter nästan alltid förstoppade. De kan vara väldigt känslomässigt känsliga. Calcarea carbonica övervägs också om överviktsökning beror på sköldkörtelproblem. Det kan vara effektivt för att minska viktökning som inträffar under graviditeten.

Gå ner i vikt med Natrum muriaticum

Natrum muriaticum rekommenderas när fettet är koncentrerad i låren och skinkorna jämfört med andra delar av kropp. Denna behandling kan vara effektiv om personen har gått upp i övervikt på grund av pågående stress eller depression.

De huvudsakliga konstitutionella symtomen inkluderar överdriven värme i patientens kropp och intolerans mot värme från solen. Patienter som kan ha nytta av Natrum muriaticum har vanligtvis anemi och behöver mer salt i kosten. Detta botemedel är indicerat om patienten har en tendens att gråta, särskilt när han är ensam, eller om han har en reserverad natur.

Lycopodium: en homeopatisk lösning för att gå ner i vikt

Det är en av de mest användbara homeopatiska läkemedlen för Fettminskning. Den används främst när låren och skinkorna har överflödigt fett. Patienter som kan dra nytta av Lycopodium lider kroniskt av magbesvär som gasbildning och förstoppning.

De tenderar att längta efter söt mat. De njuta av varma drycker och varma rätter. De tenderar att äta långt över sin kapacitet, vilket resulterar i svullnad av buken. Känslomässigt är de irriterade och väcks lätt av ilska. Lycopodium rekommenderas också för patienter som har gått upp i vikt på grund av hypotyreos.

Garanterad viktminskning med Nux Vomica

Vissa människor går upp i vikt på grund av deras inaktivitet. I formella termer kallas dessa stillasittande vanor. han är en livsstil där människor tenderar att sitta i ett område och föredrar inaktivitet framför träning.

Nux Vomica rekommenderas för dessa personer. De lider vanligtvis av kronisk förstoppning och andra problem mag. Personen som behöver Nux Vomica vill ständigt gå till toaletten, men har oftast svårt att göra avföring.

Dessa människor har ett starkt sug efter kryddig och fet mat. De söker också stimulantia som alkohol och kaffe. De är benägna att bli ilska och lider även av kroniska tarmproblem.

kräks nöt
Det homeopatiska läkemedlet Nux Vomica som tas från kräkas kan hjälpa till med viktminskning.

Gå ner i vikt med Ammonium carbonicum

Precis som Nux Vomica är detta medel lämpligt för människor att ha en stillasittande livsstil. Det finns dock andra symtom som avgöra om personen behöver det eller inte.

Ett av dessa symtom är överskott av fett i delen övre kroppen. Dessa människor lider av hjärtproblem och trängsel nasal. De är vanligtvis deprimerade och är inte nöjda med sina liv.

Dessa människor är alltid trötta och lata. De känner sig svaga på grund av sin inaktiva natur. De är också väldigt intoleranta mot temperaturförändringar och är i allmänhet mycket känsliga kall.

Gå ner i vikt med Antimonium Crudum

Detta läkemedel är att föredra hos ungdomar som lider av övervikt. Många symtom kan indikera om personen behöver Antimonium Rå eller inte. Patienter som sannolikt går ner i vikt med detta botemedel har magproblem, på grund av vilket de regelbundet lider av diarré och förstoppning. De har blåsor i alla delar av kroppen.

Dessa människor letar efter produkter med salta smaker och ljuv. De har missfärgade naglar och en tunga täckt av tjock vitt lager, vilket tyder på många andra problem, förutom uppenbar fetma. Dessa människor tenderar att vara mer känsliga än de runt omkring dem och är också benägna att drabbas av depression.

Bli av med överflödiga kilon med ammonium muriaticum

Det anses vara ett effektivt läkemedel för att minska fett i buken, låren och skinkorna. Ammonium muriaticum har inte många tecken på symptom som andra droger på den här listan. Han har dock specifika symptom. Människor som reagerar positivt på detta botemedel lider av snabb ilska och irritabilitet utan goda skäl. De har överdriven smärta i hälen och fötterna.

Dessa människor är mycket känsliga och har en konstig tendens att sörja. De letar efter anledningar att vara ledsna och blir deprimerade. De har också problem med sömnen och lider ibland av sömnlöshet.

Överskott av fett
Ammonium muriaticum kan hjälpa människor att bli av med överflödigt fett från låren, magen och skinkorna.

Grafiter: den homeopatiska lösningen för att gå ner i vikt

Det är ett mycket effektivt alternativ för människor som vill minska fett från alla delar av kroppen. grafiter, som andra droger på listan, presenterar också en unik uppsättning symtom som tyder på dess användning. Utövare rekommenderar detta medicin för personer som lider av magproblem och som har överskott gas.

Dessa människor lider av kroppsvärk och trötthet under lång tid. De har också cykelproblem menstruation och kan ha allergier och klåda. Dessa personer lider av långvarig depression och är lätt irriterad. De har svag mage och kroniska magbesvär. Dom kan har även svullnad i underlivet.

Fucus: ett värdefullt hjälpmedel för viktminskning

Denna behandling kan användas av nästan alla människor som lider av övervikt och fetma. Det är mycket fördelaktigt att eliminera överflödigt kroppsfett. Detta läkemedel hjälper till att lindra förstoppning och förbättra matsmältningen. Den är särskilt lämplig för människor har problem med sköldkörteln.

Utövare rekommenderar detta läkemedel till personer som lider av trötthet och utmattning. Dessa människor lider också av huvudvärk, som vanligtvis sträcker sig från tinningarna till nacken. De har också fluktuationer i aptiten, som generellt kan vaxa och avta i ytterligheter. Vi märker också att de lider av ont i halsen. Hypermotilitet är ett giltigt skäl att rekommendera detta läkemedel, liksom förstoppning och diarré.

fucus alger
Det homeopatiska läkemedlet fucus kan hjälpa till att behandla alla människor som lider av övervikt och fetma.

Att gå ner i vikt helt enkelt med Phytolacca

Många fysiologiska och psykologiska tillstånd föreslå användning av Phytolacca. Utövare rekommenderar detta medicin om personen har blåsor över hela matsmältningssystemet, särskilt speciellt i mun och svalg. Dessa människor har svårt svälja och kan inte konsumera fast föda.

De brukar drabbas av blåsor på läpparna och språk. De har kliande allergier över hela kroppen och har blekt ansikte. De är också mycket svaga och är vanligtvis trötta efter uppgifter som kräver mycket liten ansträngning. De lider också av ischias smärta och kan inte gå långa sträckor.