Vilka är de bästa dietisterna-nutritionisterna i Clermont-Ferrand och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Alla med kostrelaterade problem vänder sig i allmänhet till en dietist-nutritionist. Detta proffs har de kunskaper och kvalifikationer som krävs för att stödja människor som vill göra positiva förändringar i sina vanor mat. Vi inbjuder dig att upptäcka de 8 bästa dietister-nutritionister som praktiserar i Clermont-Ferrand och dess region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Aurelie Maurer: erfaren dietist-nutritionist på Clermont-Ferrant

Presentation

Aurelie Maurer är legitimerad dietist-nutritionist en DUT i biologisk ingenjörskonst, alternativ dietetik. Hon är biologisk ingenjör tillämpas på näring och kost. Utöver sin praktik övar hon även i undervisning i genomförande av livsmedelsbedömningar.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietist-nutritionist Aurelie Morer

Tjänster

Aurelie Maurer erbjuder konsultationer i 2 faser: bedömning och uppföljning. Denna vårdpersonal utför först en diagnos av ditt tillstånd innan du upprättar ett kostprogram anpassat till din organisation. Impedansmetri används särskilt vid övervakning av patienter. Det är då inte bara en fråga om att väga sig, utan också om känna till muskelfettmassa, bentäthet, vätskeretention eller till och med hydrering. Allt detta gör att den kan ge det bästa kostråd.

Kontakt

Namn: Aurelie Maurer
Hemsida : https://aureliemaurer.fr/
Telefon: 06 26 01 80 68

Ulla Menneteau-Nielsen: dietist-nutritionist specialiserad på ätbeteende

Presentation

Dietist-nutritionist Ulla Menneteau-Nielsen är specialiserad på ätbeteende. Hon har också en DU levereras av universitetet i Paris på området. Den fungerar som liberal i Riom 2011 innan han flyttade sitt kontor till Clermont-Ferrand i 2012.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Ulla Menneteau-Nielsen

Tjänster

Vårdpersonalen tar emot på sitt privata kontor patienter som vill ändra sitt sätt att äta. Hon behandlar ätstörningar som drabbar barn, ungdomar och vuxna. Det kan också stödja individer som är utsatta för övervikt.

Hennes tillvägagångssätt bygger på individualitet och denna dietist undvika dieter. Målet är att äta bättre, men samtidigt bevara nöje.

Kontakt

Namn: Ulla Menneteau-Nielsen
Hemsida : http://ulla.menneteau.net/
Telefon: 04 73 36 06 58

Stéphanie Bonhomme: kvalificerad dietist-nutritionist

Presentation

Stéphanie Bonhomme har en BTS i dietet erhölls 2001. Hon följde också utbildning i terapeutisk utbildning av patienten eller heltidsekvivalenter från vårdpersonalens utbildningscenter. Att ta hand om överviktiga personer är en av dess specialiteter. Hon hjälper dem att gå ner i vikt och återställa balansen mat.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietist Stéphanie Bonhomme

Tjänster

Stéphanie Bonhomme erbjuder konsultationssessioner i kontoret och hemma. Det andra alternativet är endast möjligt för dem som är i övervakningsfasen. Den välkomnar också gravida kvinnor, barn, vuxna och seniorer. Hon sätter upp en kompatibel diet till patientens mål och profil.

Kontakt

Namn: Stéphanie Bonhomme
Hemsida : https://www.sbdiet63.fr/
Telefon: 06 29 91 58 45

Maëva Levasseur: mångsidig dietist-nutritionist

Presentation

Dietist-nutritionist Maëva Levasseur ägnar sann passion för hälsa, kost och välbefinnande. Hon är tog examen i biologisk ingenjörsteknik, alternativ kost. Den riktar sig till människor vill anta goda matvanor samtidigt som du känner också bättre i deras sinnen och i deras kroppar. Observera att det erbjuder matlagningsverkstäder parallellt med sin verksamhet.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietisten nutritionisten Maëva Levasseur

Tjänster

Maëva Levasseurs konsultationer sker i henne övning eller hemma för de som inte kan resa för olika skäl. Förutom stöd för viktminskning erbjuder den även matlagningskurser. Hon arbetar med människor i överviktiga eller feta, barn, ungdomar, vuxna och seniorer.

Kontakt

Namn: Maëva Levasseur
Hemsida : https://maevadiet.wixsite.com/dietetique
Telefon: 07 60 05 77 83

Albane Guyonnet: kvalificerad dietist-nutritionist i området från Clairmont-Ferrand

Presentation

Albane Guyonnet vände sig till världen av dietet och nutrition, driven av hennes passion för viktminskning, vilket hon näring sedan ungdomen. Hon har examen i dietet, nutriterapi och i psykologi. Till sitt stöd utgår hon från principen att hälsan och sinnestillstånd påverkar vad vi äter.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietist Albane Guyonnet

Tjänster

Albane Guyonnets kontor är öppet för alla allt från unga till seniorer och till och med idrottare. Hon behandlar olika fall och följer patienterna i deras ansträngningar att gå ner i vikt eller till anta en diet anpassad till en patologi eller efter en bariatrisk kirurgi. Hon hjälper sina patienter att komma överens med mat.

Kontakt

Namn: Albane Guyonnet
Hemsida : https://dieteticienne-clermont.fr/
Telefon: 06 47 71 38 07

Estelle Lecat-Rudel: erfaren dietist-nutritionist

Presentation

Dietist-nutritionist Estelle Lecat-Rudel verkar inom hälsosektorn i tjugo år och har en egen praktik i Clermont-Ferrand sedan 2002. Hon tog sitt diplom i dietet utfärdat av University of Nancy 1997. Det är anslutet till AFDN eller Franska föreningen för dietister.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietist Estelle Lecat-Rudel

Tjänster

Estelle Lecat-Rudels konsultationer – efter överenskommelse – riktar sig till till alla, oavsett deras verksamhet. Sessionerna äger rum kl hem, kontor eller online. Hon har kompetensen och erfarenheten nödvändiga för att behandla olika typer av fall, inklusive övervikt, anorexi, situationen före/efter operationen eller till och med sjukdomar inflammatorisk.

Kontakt

Namn: Estelle Lecat-Rudel
Hemsida : https://dieteticienne-rudel-clermont.business.site/
Telefon: 04 73 24 84 20

Layat Thibaut: erfaren dietist-nutritionist

Presentation

Layat Thibaut jobbar som dietist-nutritionist i ett tjugotal år. Hon håller flera universitetsexamina, särskilt inom idrott och hälsa, biologi träning av idrottare, mikronäring och hälsosam kost. Hon äger även ett statligt diplom för fysisk tränare.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Mikronutritionist Layat Thibaut

Tjänster

Layat Thibaut erbjuder sina patienter ett tillvägagångssätt personanpassad för att upprätta ett kostprogram och uppföljningar anpassade till deras behov. Dess tjänster riktar sig till privatpersoner och företag. Förbi på andra håll är hon värd för konferenser som anordnas av samhällena runt omkring av ett tema.

Kontakt

Namn: Layat Thibaut
Hemsida : https://www.layat-micronutrition.fr/
Telefon: 06 60 95 62 70

Sylvie Faure: kvalificerad dietist-nutritionist nära Clermont-Ferrand (Riom)

Presentation

Sylvie Faure verkar som dietist-nutritionist i tio år i Riom, en stad nära Clermont-Ferrand. Hon har följde studier vid fakulteten för medicin i Clermont-Ferrand för att erhålla Magisterexamen i näringslära. Hon har också en DEA i högsport nivå levererad av samma anläggning.

Bästa dietisterna Clermont Ferrant
Dietist-nutritionist Sylvie Faure

Tjänster

Vårdpersonal Sylvie Faure erbjuder matlagningskurser till sina patienter parallellt med de program som erbjuds. Hon stödjer olika ärenden som kan lösas genom att anta ett nytt diet. Dess tjänster riktar sig till barn, ungdomar och vuxna.

Kontakt

Namn: Sylvie Faure
Hemsida : https://www.dietetique-faure-riom.fr/
Telefon: 04 73 38 34 78