6 frön för att snabbt gå ner i vikt

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Ett av de bästa sätten att gå ner i vikt är att använda frön. Om du letar efter ett frö för att snabbt gå ner i vikt, lyssna på mina råd!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vet du att det finns frön som hjälper dig gå ner i vikt snabbt? Dessa kan vara riktiga allierade för solid hälsa. De erbjuder också möjligheten att snabbt gå ner i vikt. Upptäck de bästa fröna att använda om du vill gå ner i vikt!

Vilka frön får dig att gå ner i vikt?

Förutom att frön gör att du kan gå ner i vikt måste du också integrera näringsämnen, minska nivån av intagna kalorier och konsumera fler kalorier. Majoriteten av fröna är gjorda av fibrer och mineraler. De gör att du kan integrera näringsämnen och känna dig nöjd snabbare. Eftersom jag är en storkonsument av frön har jag valt ut de bästa fröna för dig om du vill gå ner i vikt. Du kan konsumera dessa frön när som helst på dagen. Upptäck mina TOP 6 frön och deras egenskaper: pumpa, hampa, solrosor, lin, quinoa och chia.

Gpumpalundar

Pumpakärnor är ett av de bästa fröna att använda om du vill gå ner i vikt. De har en mängd fördelar. Dessa är riktiga hälsokostar som innehåller betydande mängder zink. Detta är ett mineral som kan manipulera hormonet ghrelin, som är orsaken till dessa behov att äta mitt i natten. Det erbjuder en handling av verkligt aptitdämpande medel och kan hjälpa dig gå ner i vikt. En annan egenskap: den optimerar också muskelmassa och bibehåller en stabil andel socker i blodet.

Pumpafrön innehåller även järn och magnesium, som är avgörande för dina energinivåer och för att hålla ångest, stress och trötthet i schack. De erbjuder också många fördelar för matsmältningskanalen och är rikligt med protein. Detta möjliggör utveckling av mager kroppsmassa och mättnad. Nästa frö som jag kommer att presentera dig för: hampa. Och gissa vad? Det är idealiskt för att gå ner i vikt!

Ghampfrö

Hampafrön har två positiva effekter i förhållande till viktminskning. Med tre matskedar av dessa frön förbrukar du cirka tolv gram protein och det är inte allt! Du får även i dig goda mängder omega 3-fettsyror som effektivt kan bryta ner fett i kroppen.

Hampafrön optimerar alkaliniteten, precis som pumpafrön. De hjälper också till att bekämpa inflammation. Dessa frön är också en mycket bra källa till energigivande och lugnande magnesium samt järn för att hålla sig tonad och hålla din energi hög. Hampafrön innehåller även zink och mycket kalium. De hjälper till att minska förekomsten av uppblåsthet. Sista punkten: dessa frön är fulla av fibrer, som har en blodsockerreglerande funktion och även optimerar regelbundenhet.

Tbjörnblomma

Solrosfrön är mycket bra frön för att gå ner i vikt. De går även utmärkt att äta. För min del konsumerar jag det med mjölk. Jag använder det också ibland under mina måltider som mellanmål. Dessa frön är rikliga i vitamin E. Det är en antioxidant som är extremt effektiv för att bekämpa gifter och inflammation. Men för detta måste du få i dig fröna råa och inte rosta dem. En annan fördel: dessa frön är en betydande källa till magnesium. Det senare hjälper till att bekämpa ångest och hjälper till att undvika överskott av kortisol.

Samtidigt stödjer magnesium ett hälsosamt nervsystem och ger dig energi att konsumera fler kalorier. Dessutom ger solrosfrön utmärkta mängder fibrer, protein och B-vitaminer, som är viktiga för att bränna kalorier och känna den mycket eftertraktade mättnaden.

Linfrö

Om du letar efter ett annat frö för att snabbt gå ner i vikt, ta linfrö. Detta är en av de bästa bantningsallierade. De har specificiteten att de är rikliga i omega-3-fettsyror. Det är därför detta frö bör inkluderas i dina bantande måltider. Dessa är fettsyror som spelar en viktig roll för din kropp och optimerar nedbrytningen av fetter genom att stimulera anabola hormoner. Således tillåter de senare ämnesomsättningen att konsumera kalorier. Detta kallas lipolys.

Linfrön är också rikligt med lösliga fibrer. De hjälper till att minska hungerkänslan snabbt och över tid. Fiber kräver mycket vatten, sväller och sitter kvar länge i magen. Således blir hjärnan lurad och kommer inte att be om mat.

Dessa frön är också rikliga i viktiga näringsämnen. De erbjuder möjligheten att inte lida av vitamin-, mineral- och spårelementbrist. Dessutom har de en lägre energitäthet. De är låga i kalorier om du föredrar det.

Quinoa

Quinoa är ett frö och inte ett korn! Det kallas pseudo-spannmål eftersom det faktiskt är ett frö. Det tillagas dock som spannmål. Det är alltså definierat som sådant.

Quinoa ger alla essentiella aminosyror, fibrer, protein, magnesium, zink och mest överraskande… hälsosamma fetter! Den är lite mer rik på kolhydrater jämfört med andra frön eftersom den har stärkelse på samma sätt som spannmål. Men majoriteten av dessa överskott av kolhydrater konsumeras för energi och används inte för lagring. Oroa dig inte ! Quinoa är en av de bästa allierade om du vill gå ner i vikt. Bara en kvarts kopp räcker för att dra nytta av quinoans många fördelar.

Chia

Chiafrön är extremt praktiska i det dagliga livet. Dessutom är deras neutrala och milda smak extremt behaglig. För de mest kreativa individerna, vet att det är möjligt att använda chiafrön på tusen och ett sätt i flera och varierande recept.

Deras aptitdämpande effekt

Chiafrön är rik på protein och fibrer. Dess höga fiberinnehåll ger en mättande effekt när den är återfuktad. Dess rikedom på slem (växtelement som sväller med vatten och blir trögflytande) orsakar en betydande ökning i storlek, vilket skapar en gel när vatten tillsätts. Du bör veta att torra frön har specificiteten att absorbera mer än sju gånger sin vikt i vatten.

Dessa frön är integrerade i din mat eller dryck och erbjuder möjligheten att få en snabb mättnadskänsla och därför en aptitdämpande effekt. Detta är hur de spelar en viktig roll för din kost. Slutligen, vet att de rika fibrerna i chiafrön också optimerar tarmtransporten.