Använder homeopati för att gå ner i vikt efter klimakteriet

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Går du igenom klimakteriet och är du inte bekväm med din kropp? Upptäck homeopati för att gå ner i vikt under klimakteriet.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

I en kvinnas liv är klimakteriet ett allmänt fruktat ögonblick då många förändringar äger rum. Ofta, under denna period, upplever kvinnan den sällsynta menstruationen som orsakar slutet på åren av produktivitet. Därmed upphör utsöndringen av hormoner kopplade till produktivitet, som är progesteron och östrogen. Men det faktum att ägglossning och menstruation tar slut för det mesta leder dock till viktökning. För att minska denna specifika effekt av klimakteriet väljer många kvinnor en specifik diet. Homeopati är också ett verkligt alternativ för att minska effekterna av klimakteriet, särskilt viktökning.

Orsakar klimakteriet viktökning?

Tyvärr Ja. Klimakteriet ger i allmänhet en genomsnittlig viktökning på mellan två och fem kilo. Att gå upp i vikt är dock inte en klassisk effekt av klimakteriet, precis som förekomsten av värmevallningar eller torr hud. Bristen på kvinnliga hormoner kan dock leda till att man går upp flera kilo eftersom östrogener har funktioner för att reglera aptiten och progesteron har en roll att modulera energiförbrukningen som värme.

En förändring i siluetten

Klimakteriet betyder inte nödvändigtvis betydande viktökning. Men denna fas av livet orsakar en betydande förändring i fördelningen av fettvävnad.

Före klimakteriets början sker fettlagring främst hos kvinnor i underkroppen, låren, magen och rumpan. Denna fördelning av fett, gynoidtyp, är förknippad med en lägre kardiovaskulär fara.

Efter klimakteriet störs plötsligt fördelningen av fettmassan. Det är alltså mer likt det för män: det betyder att fettet kommer att koncentreras mer i buken. Detta är android-distributionen.

Fungera grundläggande av psyket

Mest viktökning under klimakteriet kommer från psykologiska aspekter. Denna period av livet är extremt svår för många kvinnor att gå igenom. Att lämna moderskapet bakom sig är komplicerat, även för dem som inte längre vill ha barn. Omedvetet ses klimakteriet som slutet på ett ”ungt”, hälsosamt och idylliskt liv.

För många människor betyder det ålderdomens ankomst. Inte lätt i ett sekel där utseendet står i centrum. Följaktligen orsakar detta stress, vilket leder till mellanmål. Konsekvens: kvinnor dras till fet och sockerrik mat och går upp i vikt. Här är det inte klimakteriet i sig som orsakar viktökning utan snarare sinnet.

Menopause och viktökning i magen: riktiga länkar

Omvälvningarna kopplade till hormoner, och i huvudsak metaboliska, orsakade av klimakteriet optimerar uppkomsten av överflödiga kilon. På grund av bristen på reproduktionsfunktion skapas ett överskott av kalorier som ofta omvandlas till reserver för kroppen. Förutom viktökning i magen optimerar klimakteriet även uppkomsten av celluliter på låren och höfterna.

Varför välja homeopati framför klimakteriet?

Det finns många specialister som rekommenderar homeopati för att minska effekterna av klimakteriet som värmevallningar. Till skillnad från en basdiet tar homeopatisk behandling tid att få effekt och innan dess positiva effekter uppstår.

Om du vill gå ner tio kilo, tänk på att de inte försvinner direkt. Du får vänta tills kilona lossnat en efter en. Men tack vare homeopati kan du rikta in dig på de platser du vill se smälta.

Låt oss upptäcka effekterna av homeopati på klimakteriet.

Spå viktökning orsakad av klimakteriet

Den homeopatiska lösningen är inte densamma från en person till en annan. Faktum är att läkemedlets prestationsnivå varierar beroende på det allmänna hälsotillståndet, matvanor, utövade sporter, sömnkvalitet eller till och med karaktär. För att få veta mer om din profil rekommenderar jag att du går till en homeopatisk läkare. En sådan expert kommer att kunna exakt bestämma din homeopatiska profil. Det hjälper dig att hitta det botemedel som passar dig för att gå ner i vikt. Denna specialist kommer också att ge dig kontraindikationer och den veckovisa doseringen av produkten.

Som värmevallningar

Mer än 50 % av kvinnor som går igenom klimakteriet upplever värmevallningar. Rodnad och svettning uppstår då, vilket ger en obehaglig värmekänsla, även under vintersäsongen. Dessa är biverkningar av brist på östrogen. Som en allmän regel avtar värmevallningar och upphör flera år efter sista mens. Det är möjligt att bekämpa denna obehagliga effekt av klimakteriet genom homeopatisk behandling. För min del har den här lösningen verkligen hjälpt mig. Jag rekommenderar att du överväger detta alternativ om du är i klimakteriet.

Rvattenretention av homeopatisk behandling

Under klimakteriet drabbas även kvinnor av det fenomen som kallas vätskeretention. Detta visar sig som svullnad i ansiktet och eventuellt benen och magen. Denna vätskeansamling kan också påverka andra delar av kroppen som skinkor eller lår. Genom att välja homeopatisk behandling, som jag gjorde, är det möjligt att banta just dessa områden av din kropp. Natrum sulfuricum 5 ch rekommenderas starkt för denna typ av behandling. Det är dock nödvändigt att se en professionell innan du tar denna typ av produkt.

Optimera viktminskning med homeopatiska behandlingar

Klimakteriet orsakar uppkomsten av celluliter eller apelsinhud som orsakas av fettlagring och vätskeansamling. Homeopatiska lösningar hjälper till att eliminera celluliter genom att optimera cirkulationen och dränera celler. Men homeopati är inte mirakulöst. Samtidigt rekommenderas det att utföra regelbundna fysiska aktiviteter och ha en optimal livsstil. Det är också nödvändigt att välja en balanserad kost med mycket växtproteiner. Säg adjö till animaliska proteiner! Du måste också konsumera frukt och grönsaker regelbundet samtidigt som du lämnar åt sidan mat som kan innehålla gifter.

Faser för behandling av svullen mage från klimakteriet via homeopati

Även om homeopatiska lösningar är relevanta för att bekämpa celluliter och fettlagring är det nödvändigt att genomföra ett lämpligt program. Här är tre rekommendationer att ta hänsyn till: dränering (varierad och balanserad kost med en ”hypotoxisk” kost), stoppa mat som innehåller toxiner och minska stress.

Gör dränering

Det första steget innebär att eliminera föroreningar som kaffe, tobak, alkohol och stimulantia från din kropp. När den väl är avgiftad är kroppen redo för nya åtgärder för att gå ner i vikt. Dränering hjälper också till att aktivera kroppens naturliga funktioner som är dedikerade till eliminering av dessa toxiner.

Sluta konsumeraalkohol

Om du vill gå ner i vikt är alkohol en av de stora fienderna. Det senare ökar faktiskt aptiten och saktar ner assimileringen av vitaminer.

Homeopati är ett verkligt alternativ för att bekämpa fettlagring och vätskeansamling på magen före och under klimakteriet. Det här alternativet erbjuder faktiskt möjligheten att rikta in sig på de områden som ska bantas ner. Denna praxis ger också möjlighet att ta bort gifter. Det erbjuder också bättre hungerhantering.

Hur hjälper homeopati dig att gå ner i vikt?

En homeopatisk lösning är ett utmärkt alternativ för att sätta stopp för dessa plötsliga matbegär. Det hjälper till att hålla magen på håll fram till måltid. Jag rekommenderar Antimonium crudum 9 CH och Ignatia amara 9 CH som är mycket bra aptitdämpande medel (två granulat tre gånger varje dag).

Vilken homeopatisk behandling för att gå ner i vikt?

Som sagt lite ovan, jag rekommenderar dig starkt att ta Ignatia Amara. Denna produkt är relevant för måttlig hunger och för att klara av mellanmål: två granulat Ignatia Amara 7 CH tre gånger varje dag är tillräckligt. Om lusten att äta är kontinuerlig rekommenderar jag att du tar två granulat Antimonium Crudum 9 CH tre gånger varje dag. Från och med nu, välj din homeopatibehandling för att gå ner i vikt under klimakteriet!