Att gå på en flygvärdinnediet: Jag berättar om det.

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Flygvärdinnedieten, även känd som Natman-dieten, är en expressbantningsmetod. Det låter dig hitta imponerande resultat på bara 4 dagar, den genomsnittliga längden på en mellanlandning. Principen ? Det består av att följa ett drastiskt och strikt program. Det är värt det med tanke på viktminskningen det genererar. Vill du veta mer? Jag ska ge dig detaljer om hur du går ner i vikt med programmet.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Känn till flygvärdinnans kost

Metodens princip

Flygvärdinnedieten är ett näringsprogram:

 • Högt protein: maten som erbjuds är rik på protein. Dessa bidrar till att metabola systemet fungerar korrekt, vilket är nödvändigt för att bränna kalorier.
 • Hypocaloric: detta betyder att rätterna är låga i kalorier. Det dagliga kaloriintaget överstiger inte 1 200 cal, för att bibehålla muskelmassan. Natman-programmet är en av flygvärdinnornas favoritmetoder för att eliminera överflödiga kilon under en mellanlandning. Det pågår under 4 dagar, och det låter dig gå ner upp till 4 kg. Det gynnar rätter som består av kött och grönsaker, två grundläggande ingredienser för att gå ner i vikt. Att följa denna typ av diet innebär brist på vitaminer, mineralsalter eller till och med kolhydrater.

Målen

Flygvärdinnedieten riktar sig till både kvinnor och män som vill gå ner i vikt snabbt, utan att följa långa och tråkiga andra metoder.

Gå på en flygvärdinnediet.
Flygvärdinnedieten riktar sig till både kvinnor och män som vill gå ner i vikt snabbt.

Du bör också förstå att metoden eliminerar upp till 4 kg. Jag rekommenderar att du vänder dig till andra program om du vill gå ner mer.

Så fungerar flygvärdinnedieten: metoder och råd

Metoden

I den här delen kommer jag att ge dig fler förklaringar av vad jag sa ovan. Flygvärdinnedieten består av att äta grönsaker och kött. Du kan äta så många du vill, bara de är enkla. Det rekommenderas dock att inte överskrida det dagliga kaloriintaget.

Vi måste förbjuda bearbetade livsmedel. Välj ekologiska grönsaker, råa eller ångade. Ett tips är att gynna livsmedel som är rika på protein och att begränsa källor till kolhydrater och lipider. Detta kommer att uppmuntra kroppen att utnyttja fett- och sockerreserver för att hjälpa den att bränna kalorier och gå ner i vikt. Jag erbjuder dig bästa fettförbrännare, att kombinera med kosten för bestående resultat.

Reglerna att respektera

Bantningsprogrammet är en strikt metod som innebär steg att följa för att framgångsrikt gå ner i vikt.

Här är de viktigaste:

 • Ge inte efter för småätande: suget att äta är en av frestelserna som drabbar människor som följer Natman-dieten. Jag uppmuntrar dig att motstå det under dessa 4 dagar. Du kan äta ett äpple om du är väldigt hungrig mellan två måltider, eller välja effektivt aptitdämpande medel låg i kalorier.
 • Undvik källor till kolhydrater, magra eller fettfria mejeriprodukter och mat rik på lipider: dessa är bakverk, smör och till och med ostar.
 • Undvik att dricka kolsyrade drycker och/eller drycker rika på socker och alkohol: läsk och öl bör förbjudas.
 • Salta inte mat: salt är ansvarigt för vattenretention och celluliter. Du kan ersätta den med kryddor för att få en bättre smak till dina rätter.
 • Undvik att idrotta under dietfasen: du har inte den energi som krävs för att göra mycket ansträngning.
 • Håll dig hydrerad: Det finns ett samband mellan hydrering och viktminskning. Vatten är grundläggande för matsmältningen. Det är också ett naturligt lågkaloriaptitdämpande medel.

En flygvärdinna diet dag

Metodens process

En effektiv flygvärdinnediet innefattar två steg, inklusive dietfasen och balansfasen. Den första motsvarar själva bantningsmetoden. Denna period är därför den svåraste, eftersom du kommer att beröva dig själv flera typer av mat. Jag råder dig att designa olika menyer varje dag för att undvika monotoni. Balansfasen kommer när 4-dagarsdieten är klar.

Målet är att bibehålla resultaten och undvika en jojo-effekt. Visst motsvarar denna period att sluta med dieten, men det är viktigt att inte plötsligt ändra förvärvade vanor. En balansfas varar i 7 till 20 dagar. Under denna period måste du begränsa dig till tre måltider och tre mellanmål per dag. Se till att du inte överstiger 1 200 till 1 500 cal/dag om du är kvinna, och mellan 1 500 till 1 800 cal/dag för män.

Det är tillrådligt att gradvis införa källor till kolhydrater, lipider och mejeriprodukter i din kost. Undvik dock mycket sockerhaltiga och mycket feta produkter för att minska jojoeffekterna. Behåll din vana att förbjuda mellanmål om du lyckades under dietfasen.

Dietens varaktighet

Värdindieten varar i 4 dagar, även om det finns 1-vecka och 8-dagars variationer. För min del råder jag dig att inte överstiga 4 dagar för att undvika näringsbrist. Metoden kan bli farlig efter 4 dagar. Jag uppmuntrar dig att inte förlänga den, utan att vara uppmärksam på din linje under balansfasen.

Tillåten och förbjuden mat

En Natman-diet tillåter följande livsmedel: baljväxter, keso, magert kött (zebu, kyckling), gröna grönsaker, ägg, skaldjur, tofu, olivolja, yoghurt med låg fetthalt, vit fisk och lite söta frukter. Här är de livsmedel som är förbjudna under dieten: spannmål, alkohol, fet ost, skräpmat, bakverk och bearbetade produkter.

Effektiviteten av flygvärdinnans kost

Natman-metoden lovar viktminskning, eftersom kroppen kommer att dra på socker och fettdepåer. Där hittar han den nödvändiga energin som matförsörjningen inte längre kan ge.

Gå på en flygvärdinnediet.
Kroppen kommer att dra på förråd av sockerarter och fetter

Som ett resultat minskar fettmassan och kroppen blir slankare. Den proteinrika dieten begränsar muskelförlust och bibehåller muskelmassan. Dåliga fetter elimineras. Vattnet som lagras i vävnaderna evakueras tack vare den saltfria kosten. Alla dessa fenomen bidrar till ditt bantningsmål.

För- och nackdelar med flygvärdinnedieten

Fördelar

Här är anledningarna till att Natman-programmet är så framgångsrikt:

 • Många livsmedel fungerar som aptitdämpande medel: de flesta tillåtna livsmedel är rika på kostfiber, element som bidrar till mättnadskänslan.
 • Dietens hastighet: metoden är ett av de kortaste bantningsprogrammen. Det är lämpligt för personer som letar efter ett sätt att gå ner i vikt snabbt.
 • Dieten är överkomlig: inget behov av att tilldela en betydande budget för att följa programmet. Godkända livsmedel finns tillgängliga på marknaden.
 • Metoden räddar dig från frustration: deprivation leder till känslor av frustration. Det är lätt att hålla fast vid det när dieten är kort.

Nackdelar

Värdinnans kost har nackdelar:

 • Dieten är intensiv: det kan vara svårt och frustrerande att motstå frestelsen av vissa livsmedel.
 • Näringsbrister: frånvaron av kolhydrater, lipider och mejeriprodukter kan leda till att energin minskar.
 • Omöjligheten att gå ner många kilo: kosten lyckas bara eliminera mellan 4 och 5 överflödiga kilo. Det kan vara intressant att investera i andra viktminskningsprodukter för att se fler resultat.

Menyidéer för en flygvärdinnediet

MorgonMiddagKväll
Dag 1Kaffe utan socker + ½ grapefrukt150 g grillad biff + grönsallad + lätt sötad fruktjuice2 hårdkokta ägg + tallrik spenat + morotsjuice
Dag 2Sockerfritt te + äpple150 g grillad biff + sellerisallad + hallonjuice150 g grillad kyckling + tomatsallad + katrinplommonjuice
Dag 3Kaffe utan socker + ½ grapefrukt150 g grillad biff + portion gröna bönor + citronsaft150 g grillad vit fisk + tomatjuice
Dag 4Sockerfritt te + ½ grapefrukt2 hårdkokta ägg + rödkålssallad + ananasjuice150 g grillad biff + grapefruktjuice

Konsument recensioner

Natman-dieten tilltalar ett stort antal konsumenter på nätet. Många har gett sig ut på äventyret. De hittade olika resultat, trots att metoden var unik. Vissa människor har lyckats gå ner 1 kg per dag.

Gå på en flygvärdinnediet.
Vissa personer som har följt flygvärdinnedieten har lyckats gå ner 1 kg per dag.

De andra minskade sin vikt med 2 kg under de 4 dagarna. Denna skillnad kan orsakas av metabolism, men också av hur programmet följdes. Ingen verkar klaga på att inte hitta några resultat.

Åsikter från proffs

Flygvärdinnedieten är den typ av diet som lämpar sig för personer som vill gå ner i vikt snabbt, enligt sjukvårdspersonal. Det lovar eliminering av några kilo, men det tillåter inte en förlust på mer än 4 eller 5 kg. Drastiska dieter är kända för att ha en snabb effekt.

Nackdelen är att de inte alltid är lätta att följa. Det är viktigt att respektera flera villkor för att gå ner i vikt. Du måste vara försiktig under balansfasen för att undvika jojo-effekten. Specialister rekommenderar att du konsulterar en läkare innan du påbörjar en diet som utsätter dig för näringsbrist.