Hur går man ner i vikt i ansiktet?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Överflödigt fett i ansiktet ger det en rundad form och kan förändra dess egenskaper. Medan vissa tycker att knubbiga kinder är söta och föryngrande, känner andra sig osäkra på dem och vill bli av med dem. Slanka kinderna är inte en lätt sak, men inte omöjlig heller. Med engagemang och rätt metoder kan du vara säker på att ditt ansikte går ner i vikt. I den här artikeln ger jag dig tips och råd för att förädla dina kinder.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför går vi upp i vikt i ansiktet?

Det finns olika anledningar till att fett samlas på kinderna. Du måste ta hänsyn till detta för att uppnå ditt bantningsmål:

 • Viktökning ;
 • Brist på fysisk träning;
 • Överdriven saltkonsumtion;
 • Ärftlighet;
 • Ålder ;
 • Benstruktur.
Hur man går ner i vikt i kinderna (2)
Det finns många möjliga orsaker till fettansamling i kinderna

Viktökning

I de flesta fall är den totala viktökningen orsaken till ansiktsfett. Feta kinder är inget annat än fett som orsakas av kosten, särskilt fet mat. Dessa orsakar ett överskott av kolhydrater och kalorier i kroppen, vilket orsakar en ansamling av fett i ansiktet och andra delar av kroppen.

Brist på fysisk träning

Det ska alltid finnas en balans mellan mat och fysisk aktivitet. Om du äter mycket, men rör dig lite, så går du upp i vikt och vice versa. Kalorier och fett måste förbrännas.

Överdriven saltkonsumtion

Överdriven saltkonsumtion ökar exponentiellt natriumnivåerna i kroppen. Detta uttorkar och orsakar vätskeansamling vilket gör att vissa delar av kroppen som ansiktet ökar i volym och ger intryck av stora kinder.

Ärftlighet

Vissa människor är smala eller normala, men deras ansikten kan verka stora. Vilket helt enkelt är onormalt. Men den enda möjliga förklaringen är att det var något man ärvt. När du går upp i vikt går allt fett direkt till dina kinder. Det ligger i dina gener och det finns inget du kan göra åt det. De kan inte kontrolleras. Det enda du kan göra är att gå ner i vikt och hålla den.

Ålder

Ju äldre vi blir, desto mer tappar kroppen sitt kollagen. Ansiktshuden börjar då tappa sin elasticitet. Som ett resultat blir kinderna bredare och hakan deformeras. Vilket gör att ansiktet ser större ut.

Benstruktur

Benstrukturen i ansiktet är också delvis ansvarig för ansiktets utseende. Malarbenet och underkäken är de två huvudbenen i ansiktet som bestämmer dess form. Malarbenet bestämmer formen på den övre delen av ansiktet medan underkäken bestämmer den nedre delen. De som har en kvadratisk eller rektangulär form ger ofta utseendet av ett brett ansikte.

Gå ner i vikt i ansiktet: hur gör man det?

För vissa saker som benstruktur och ärftlighet finns det verkligen inte mycket du kan göra åt det. Det kommer i alla fall inte att vara möjligt att uppnå bantningsmålet naturligt. Å andra sidan kan fett i ansiktet elimineras. Istället för att enbart fokusera på att tappa fett i ansiktet är det bättre att sikta på att gå ner några kilo totalt, vilket sedan leder till fettförlust i ansiktet.

Begränsa saltförbrukningen

För mycket salt orsakar svullnad i ansiktet. Förutom bordssalter kan du också omedvetet konsumera salt i såser och särskilt bearbetade livsmedel. Så vi måste börja minska konsumtionen av dessa livsmedel. Mindre salt kan få ditt ansikte att se tunnare ut. Högst en tesked salt per dag. Å andra sidan bör du inte skära ut salt permanent, eftersom kroppen alltid kommer att behöva det.

Sov gott för att slanka ditt ansikte

Att få tillräckligt med sömn är en strategi för att gå ner i vikt och därför förlora ansiktsfett också. Men brist på sömn ökar din aptit, vilket främjar viktökning och sänker ämnesomsättningen. Helst sträva efter att få 8 timmars oavbruten sömn per natt.

Sömn kan hjälpa till att slanka ansiktet
Sömn kan hjälpa till att slanka ansiktet

Begränsa alkoholkonsumtionen

Alkohol är mestadels kalorier. Det påverkar också nivåerna av hunger och aptithormoner. Till exempel kan det minska nivåerna av matsmältningshormonet leptin. Att begränsa ditt alkoholintag är det bästa sättet att undvika svullnad i ansiktet och viktökning.

Sluta konsumera (raffinerade) kolhydrater

Industrialiserade livsmedel som innehåller raffinerade kolhydrater som kakor, kakor, kex, pasta påskyndar viktökning eftersom de innehåller väldigt få näringsämnen, men mycket socker och kalorier.

Vilka övningar för att banta ansiktet?

Det är fullt möjligt att tona ansiktsmusklerna genom att göra det vi kallar ansiktsgymnastik. Det hjälper också till att stärka ansiktet och är också en anti-aging övning. Och naturligtvis förändrar det ansiktets utseende genom att det ser tunnare ut.

Här är några idéer för ansiktsövningar du kan göra hemma varje dag.

Kindbenslyft

Som namnet antyder syftar denna övning till att höja kindbenen. För att göra detta, placera fingrarna på varje kindben. Dra försiktigt upp huden tills den är spänd. Öppna sedan munnen och gör ett stort O i 5 sekunder och upprepa sedan övningen 10 till 15 gånger.

Självmassage i ansiktet
Självmassage i ansiktet för att lyfta kindbenen

Fiskövningen

Denna övning hjälper till att tömma kinderna. Det handlar om att luta huvudet bakåt och trycka hakan framåt. Sug sedan in dina kinder så mycket som möjligt och rynka läpparna som en fisk, håll i 5 sekunder och upprepa 10 till 15 gånger.

Käkböjning

Denna övning är bra för att tona käkarna och minska dubbelhakan. Luta huvudet bakåt tills du ser taket. Placera underläppen så långt ovanför överläppen du kan, du ska känna en böjning i underkäken. Håll i 10 sekunder och upprepa rörelsen 10 till 15 gånger.

Blåsfiskövningen

Börja med att stänga munnen och sedan blåsa ut kinderna. Flytta luften i munnen från vänster till höger. Upprepa denna rörelse i 30 sekunder.

Käkavslappning

Först, håll käften. Låtsas sedan att du tuggar något i 20 sekunder medan du slappnar av i käken. Upprepa cirka femton gånger. Denna övning hjälper till att minska dubbelhakan och förfinar käklinjen.

Konditionsträning

Eftersom fett i ansiktet främst beror på viktuppgång, så räcker det inte med ansiktsövningar, det måste åtföljas av andra fysiska aktiviteter för att kunna gå ner i vikt, det är också fördelaktigt för hälsan. Och konditionsträning är bäst när det kommer till fettförbränning. Dessutom kräver det ingen komplex utrustning och kan göras hemma.

Försök att inkludera 20 till 40 minuters konditionsträning i din dagliga rutin. Några idéer för konditionsträning är jogging, dans, promenader, cykling, simning.

Konditionsträning är utmärkt för att banta kroppen
Konditionsträning är utmärkt för att banta kroppen

Mat: bantning allierad för att tappa ansikte

En bra kost bidrar med 50 % till viktminskning, den andra hälften säkerställs av fysisk aktivitet. Och det ena går inte utan det andra. Ovan har vi redan nämnt de typer av livsmedel som ska undvikas och under de livsmedel som ska inkluderas i din vardagliga måltid.

Mat rik på fiber

Fördelen med kostfiber är att de istället för att tas upp av kroppen går direkt till matsmältningskanalen, vilket gör att du känner dig mätt under lång tid. Som ett resultat minskar din aptit. Det har till och med visat sig att konsumtion av fiber kan minska din vikt även om du inte begränsar ditt kaloriintag.

Fiber finns i många livsmedel som torkad frukt, baljväxter, bönor, linser etc. Det ideala är att införa minst 40 gram fibrer per dag i kroppen från dessa livsmedel.

Mat rik på protein

Precis som fibrer får protein dig att känna dig mätt. Och de ökar också din energi. Så du kan göra fysiska aktiviteter, och även ditt sug efter fet mat kommer att dämpas. Många livsmedel innehåller protein som magert kött, skaldjur, grönsaker, katrinplommon, persikor, ägg och mejeriprodukter. Det idealiska är att inkludera dessa proteinrika livsmedel till frukosten så att du har energi hela dagen.

Produkter och behandlingar för att banta ansiktet

Förutom kost, fysiska övningar och ansiktsgym hjälper ansiktsbehandlingar i hög grad till att banta ansiktet. Jag rekommenderar hemgjorda masker gjorda av naturliga ingredienser. Detta förbättrar hudens elasticitet och eliminerar gifter som får ansiktet att svälla.

Produkter för att förfina ansiktet
Vissa produkter är mycket effektiva för att förfina ansiktshud
 • Kokosolja för ansiktsbantning: den är rik på vitamin E och en utmärkt fuktighetskräm för huden. Istället för en kräm, applicera kokosolja i ansiktet och låt stå i 1 timme och skölj sedan med varmt vatten.
 • Mask för gurkskal: applicera gurkskalpuré i ansiktet. Detta kommer att fräscha upp och minska din svullnad.
 • Lermask: de hjälper till att öka hudens kollagennivå, förhindrar slappning av ansiktet och absorberar överflödig olja och vatten.
 • Ansiktsmassage med mjölk: mjölk är idealisk för att ta hand om ansiktet. Näringsämnena som utgör den hjälper till att tona upp huden och stramar upp den. Allt du behöver göra är att massera ansiktet med obehandlad mjölk, låt det sitta i några minuter innan du sköljer av med ljummet vatten
 • Mjölk- och honungsmask: blanda honung med mjölkkräm och applicera den på ansikte och hals i 10 minuter och skölj sedan.
 • Melonmask: extrahera melonjuicen och applicera den på huden med bomull. Det är en anti-aging mask.
 • Äggvita: ägg innehåller vitamin A som förbättrar hudens motståndskraft. Blanda en tesked mjölk, honung, citronsaft och två äggvitor och applicera sedan på ansiktet och halsen i 30 minuter och skölj till sist med kallt vatten.
 • Ricinolja: blanda en matsked ricinolja och en tesked citronsaft och applicera den sedan i cirkulära rörelser på kinderna, hakan och halsen. Låt det stå över natten och skölj av det med kallt vatten på morgonen.