Hur går man ner i vikt i axlarna?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Att tappa axlar är möjligt om du har fettdepåer på denna nivå. Det finns H- eller V-kroppsformer som har mer utvecklade axlar och de är medfödda. I alla fall är övervikt och slapp hud de direkta orsakerna till fula avlagringar på denna nivå. Att förfina dina axlar innebär att anta en lämplig diet och riktade övningar. Jag inbjuder dig att bekanta dig med effektiva tips och övningar att göra varje dag.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför slappnar armarna av?

Dinglar med armar eller fladdermuseffekten är vanliga bland kvinnor och män när de åldras. Huden tappar sin elasticitet och ton med tiden. Det är viktigt att ta hand om din hud och dina muskler från 25 års ålder. Övervikt är den vanligaste orsaken till fettreserver på dina axlar, armar, mage, skinkor och även lår. Brist på cellhydrering orsakar också förlust av hudton.

Gå ner i vikt i axlarna
Fett kan samlas i axlarna

Obalans i kosten är den primära orsaken till metabolismstörningar. Fet och sockerhaltig mat lagras över hela kroppen som fula fettklumpar. Om du inte blir medveten om det vid de första tecknen måste du anstränga dig för att gå ner i vikt i dina axlar och armar. Generellt sett växer överkroppen precis som underkroppen med övervikt, men riktade övningar gör att du får muskelmassa och bränner fett på djupet.

Hur förfinar du dina axlar och armar?

Förfina dina axlar och gå ner i vikt i armarna är två inbördes beroende saker. I själva verket påverkar övningar som arbetar på överkroppen också axlar och armar. Men riktade övningar räcker inte för att få bort fett, du måste se över dina matvanor. Det är ingen idé att träna mycket om du fortsätter att äta skräp och annan fet mat. Att tappa axlar handlar om att balansera kost och riktade övningar.

Jag rekommenderar att du söker råd från en sport- och kostcoach om dina mål för bodybuilding är viktiga. Varje kroppsform och ämnesomsättning är unik. Stödet från en expert är användbart för att uppnå den siluett du vill ha under de bästa förhållandena. Träning, särskilt konditionsträning, är avgörande för att bränna fett. Jag rekommenderar att du gör konditionsträning före riktade övningar för att snabbt gå ner i vikt.

Om du dessutom inte är överviktig, men har lösa axlar och armar, räcker det med övningarna. Faktum är att du måste sträcka ut musklerna och öka deras volym för att förfina dina axlar och armar. Intaget av kvalitetsnäringsämnen är avgörande för kvaliteten på dina muskler. Uthållighets- och styrketräningsövningar utan bra näring kommer att skada dina musklers utseende ytterligare. Den senare kommer att vara mer slapp och kan skada sig själv för ingenting.

Effektiva övningar för att tappa axlar

Muskulösa och tunna axlar är estetiskt tilltalande. Att gå ner i vikt i axlarna är lätt om du är motiverad och disciplinerad. Du måste träna dina muskler med intensitet om du vill öka muskelmassan. Den senare bränner fettavlagringar och fyller tomrum. Dina axlar kommer att bli släta och raffinerade på några veckor. Om du behöver gå ner i vikt måste du följa en bantningsdiet, göra fysiska aktiviteter och riktade övningar. Råd från en coach rekommenderas i detta fall.

Du måste ändra dina matvanor för att undvika jojo-effekter. Det är nödvändigt att eliminera snabba sockerarter som sockerhaltiga drycker, bakverk och industriella livsmedel som innehåller dolda sockerarter. Sockerarter är ansvariga för att lagra fett. Vattenretention är en störning i kroppen som främjar viktökning och fettavlagringar i axlar och armar. Riktade överkroppsövningar är effektiva för att gå ner i vikt i axlarna.

Pumparna

Bodybuilding mål är olika för alla. Om du har några fula fettavlagringar räcker det med fysisk aktivitet och riktade överkroppsövningar. Jag rekommenderar att du söker råd hos en coach om du behöver gå ner i vikt för att tappa axlar. En lämplig kost och ett personligt träningsprogram hjälper dig att nå dina mål.

Gör armhävningar
Gör armhävningar

Armhävningar är kompletta övningar för att förfina dina axlar och överkropp. Börja med ett set med 10 armhävningar den första dagen och öka till 3 set i slutet av den första veckan. Att bygga muskelmassa kräver att du ökar svårighetsgraden och antalet set under veckorna. Efter tre veckor kommer resultatet att vara tydligt. Det går snabbt att få vackra axlar tack vare armhävningsövningar.

Om du inte kan göra de klassiska armhävningarna finns det mindre svåra varianter för att gå ner i vikt på armar och axlar. Bland annat är bänkpumpar praktiska.

 • Stå vänd mot ett stadigt bord eller bänk
 • Placera händerna på kanten av bordet
 • Sätt fötterna så långt isär som möjligt, på tå och med rak rygg
 • Böj armbågarna och gör armhävningar tills ditt bröst nuddar bordet
 • Räta upp dig för att återgå till utgångsläget
 • Gör 3 uppsättningar med 20 motarmhävningar den första veckan
 • Öka seten varje vecka

Jag rekommenderar att du gör fysiska konditionsaktiviteter före träningar. Cardio hjälper dig att gå ner i vikt jämnt i hela kroppen. Riktade övningar används för att stärka slappa armar och fula axlar. Det är också viktigt att eliminera fet mat från ditt dagliga liv.

Dips

Dips är klassiska övningar för att gå ner i vikt i axlar, armar och överkropp. Du behöver en stol eller annat stadigt stöd på en höjd av minst 60 cm från marken.

 • Placera båda händerna brett isär på stolens kanter
 • Imitera formen på stolen för din utgångsposition
 • Böj armbågarna och sänk rumpan
 • Kom sedan upp igen medan du trycker på armarna
 • Gör set om 10 dopp, öka antalet varje vecka

Andning är en viktig del i att utföra dina övningar för att få muskelmassa. Den senare bränner fettavlagringar och utvecklas med intensiv träning.

Gör dips för att tappa axlar
Gör dips för att tappa axlar

Hantlarna

Vill du ha fina axlar och välmusklade armar är hantlar effektiva för din överkropp. Om du inte har hantlar hemma kan du använda en vattenflaska till övningarna. Det finns många varianter av hantlar.

 • Håll hantlarna i varje hand
 • Stå med fötterna något isär
 • Placera armarna längs med kroppen och lätt böjda
 • Sträck båda armarna bakåt
 • För armarna framåt
 • Gör 3 set med 10 övningar den första veckan
 • Öka antalet set och vikten på hantlarna under veckorna

Det är viktigt att följa en ombalansering av kosten när du vill banta dina axlar och andra delar av din kropp. Vi måste gynna hälsosam, färgstark och varierad mat. Minska animaliska proteiner och gynna växtproteiner. Eliminera snabba sockerarter och föredrar långsamma sockerarter i naturlig mat. Fet mat bör förbjudas från din kost. Du måste också återfukta väl med 1,5 liter vatten per dag eller till och med 2 liter vatten.

Använder hantlar för att tappa axlar
Använder hantlar för att tappa axlar

Vilka sporter bör du träna för att stärka dina axlar?

Att förfina dina axlar innebär att du tränar musklerna för att få muskelmassa. Riktade övningar hjälper dig att snabbt uppnå dina bodybuildingmål. Däremot måste du idrotta för att behålla hela kroppen. Det finns sporter som arbetar med armar och axlar. Jag rekommenderar att du tränar dem för att hålla dina armar muskulösa och dina axlar tunna.

Simning

Simning är en komplett sport för att förfina din figur. Bröstsim och crawl är dock mer effektiva för att stärka axlar och armar. Gör varvset 2 till 3 gånger i veckan för synliga och snabba resultat.

Simma för att gå ner i vikt på axlarna
Simma för att gå ner i vikt på axlarna

Sport med bollar

Tennis, squash och till och med badminton är sporter som arbetar på överkroppen, särskilt armar och axlar. Du kan träna det 2 till 3 gånger i veckan för att förfina dina axlar och gå ner i vikt i armarna.

Bollspel för att arbeta med axlarna
Bollspel för att arbeta med axlarna

Sport med bollar

Att förlora axlar innebär att man tränar axel- och armmusklerna. Basket, volleyboll och till och med handboll är sporter som gynnar kast. Träna på det regelbundet! I alla fall är sport bra för din figur och hälsa. Musklerna stärks och hjälper dig att öka din uthållighet. Stretchövningar är också viktiga i slutet av varje fysisk aktivitet eller riktade övningar för att skydda dina muskler.

Basket att tappa axlar
Basket att tappa axlar

För att tappa axlar måste du ersätta fettdepåer med muskelmassa. Dessutom förbränns fettdepåer av riktade och intensiva övningar. För att uppnå detta måste du utföra serien av övningar korrekt och öka dem allt eftersom du tränar. Riktade överkroppsövningar är perfekta för att gå ner i vikt i axlar och armar. Konditionssporter hjälper dig att jämna ut din figur. Ombalansering av kosten är också avgörande för din framgång.