Hur går man ner i vikt i kinderna?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Ansiktet har, liksom kroppen, flera muskler som du måste arbeta och tona för att undvika rynkor och för att strama upp huden. Om du slarvar med ansiktsmusklerna riskerar du att få stora, slappa kinder och en särskilt ful dubbelhaka. För att skydda dig mot detta, ta för vana att göra ansiktsövningar, speciellt om du vill gå ner i vikt på kinderna. Att anta en lämplig kost är också viktigt. Vill du slanka dina kinder och ha fast hud i ansiktet? Som näringsspecialist föreslår jag att du följer mina råd, som jag inbjuder dig att upptäcka i följande rader. Du kommer att lyckas skulptera konturerna av ditt ansikte och tappa kinder.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför får vi större kinder?

Kinder kan bli större av olika anledningar. För det första kan det komma från dålig livsmedelshygien, vilket kan leda till övervikt. Om dina kinder ökar i volym kan detta verkligen bero på överkonsumtion av fet mat. Vilket kan öka kolhydrat- och salthalten i kroppen. Därav förstoringen av ditt ansikte, och i synnerhet dina kinder, såväl som mage, ben och till och med skinkor.

Hur går man ner i vikt i kinderna?
Ansiktet har, liksom kroppen, flera muskler som du måste arbeta och tona för att undvika rynkor och för att strama upp huden.

Dessutom kan svullna kinder tyda på att du inte får tillräckligt med vatten i kroppen. Detta tenderar att leda till vattenretention. För att motverka detta, drick minst 1,5 liter vatten per dag. Dessutom kan ett knubbigt ansikte helt enkelt vara en ärftlig faktor. Om dina föräldrar har stora kinder, kan du vara benägen att ha dem också.

Gå ner i vikt i kinderna: hur gör man det?

Stora kinder är i allmänhet ett tecken på övervikt. Det är då dina kinder är feta och ditt ansikte blir rundare. Om du börjar få dubbelhaka kan det betyda att du blir överviktig. Att förfina sina kinder och tappa dubbelhakan, måste du först bli av med fettet på kinderna, men även det som finns i hela kroppen.

För att åtgärda detta, här är de mest effektiva lösningarna. De blir fler om du kombinerar dem:

  • Ändra dina matvanor för att slanka dina kinder och utrota en dubbelhaka;
  • Att utöva sportaktiviteter hjälper till att förfina ansiktet: jogging, zumba, simning, etc.;
  • Utför ansiktsgymnastikövningar regelbundet;
  • Leende: det får dina kinder att gå ner i vikt.

Vissa mycket enkla övningar kan därför visa sig effektiva. Jag kommer att presentera dem för dig mer i detalj senare i artikeln. För nu föreslår jag några ytterligare rekommendationer som hjälper dig att eliminera fett från ditt ansikte och därmed tappa kinderna:

  • Ge ditt ansikte bra återfuktning;
  • Rengör din hud dagligen;
  • Anta en balanserad kost;
  • Förbjud användning av kompakt foundation;
  • Rör inte finnarna i ansiktet;
  • Var försiktig i solen, bra skydd är viktigt.

Genom att följa dessa tips garanterar jag att du får mindre fett i ansiktet, vilket gör att du kan gå ner i vikt på kinderna.

Vilka övningar för att smalna dina kinder?

Som jag nämnde tidigare kommer jag att prata mer detaljerat om de små övningarna att utföra för att slimma ner kinderna effektivt. Detta handlar i princip om att delta i ansiktsgymnastikövningar. Ansiktsgymnastik är en lätt att utföra teknik för att träna ansiktsmusklerna. De få övningarna som jag citerar för dig nedan kommer att tillåta dig att stärka, tona, men också dra ihop ansiktsmusklerna. Om du gör det varje dag hjälper det dig att gå ner i vikt i kinderna och tappa dubbelhakan.

Hur går man ner i vikt i kinderna?
Att tugga en bit tuggummi, helst utan socker, kan gynna ansiktsuttunning, liksom förlust av dubbelhaka och kinder.

Första övningen: sug in och sväll sedan kinderna

Den första övningen innebär att du pustar och suger dina kinder. När du suger in dem, dra ihop läpparna samtidigt. Håll denna ställning i cirka tio sekunder. Efter det, puffa upp kinderna i tio sekunder också. Upprepa denna sekvens 15 gånger. För att förfina dina kinder kommer denna övning att vara till stor hjälp.

Andra övningen: le, le och le

Att le hjälper till att träna musklerna i kinderna. När du ger ett självbelåtet leende från öra till öra, och om du håller det i tio sekunder, hjälper det att få dina kinder att se hängiga ut. Medan du ler, för dina kinder upp mot dina ögon så mycket som möjligt. Håll denna position i cirka tio sekunder innan du släpper allt. Upprepa båda övningarna 15 gånger i rad.

Tredje övningen: tugga sockerfritt tuggummi

Att tugga en bit tuggummi, helst utan socker, kan gynna ansiktsuttunning, liksom förlust av dubbelhaka och kinder. I verkligheten hjälper den återkommande tuggrörelsen till att stärka käken. Vilket kommer att stärka ansiktet ytterligare. Du kan till exempel tugga ditt tuggummi efter att ha ätit lunch. Detta kommer att ge dig lite bra ansiktsgymnastik. Ett tips: tugga tuggummi en gång om dagen. Och under träningen, håll munnen stängd, annars kan magen svullna.

Fjärde övningen: uttala ljudet ”A”

Precis som de tidigare övningarna är det effektivt att uttala ”A”-ljudet för att göra kinderna smalare och göra ansiktet tunnare. För att göra detta, öppna helt enkelt munnen och uttala bokstaven ”A”. Håll posen i tio sekunder och slappna sedan av. Här igen, upprepa denna rörelse 15 gånger.

Femte övningen: rör vid näsan med överläppen

För att utföra denna övning och på så sätt förfina dina kinder, ställ dig framför en spegel. Försök sedan att röra vid näsan med överläppen. För att göra detta, tryck din läpp framåt och lyft varje hörn av dina läppar. Kan du göra det? Håll sedan posen i tio sekunder och släpp. Upprepa övningen fem gånger till.

Sista övningen: uttal av bokstäverna ”O” och ”X”

Säg ”O X” högt och uttala väl. Gör det femton gånger i rad. Ta en paus i några sekunder innan du upprepar övningen tre gånger. Detta kommer definitivt att hjälpa dig att träna upp din käklinje och slanka dina kinder.

Mat: anpassa din kost för att tappa kinder

Mycket ofta, som jag redan har sagt ovan, när du märker fettökning i ansiktet, är detta ett tecken på att du är överviktig, på grund av dålig kost. Jag vill också påpeka att även om du flitigt tillämpar dig på perfekt riktade övningar, kommer detta inte att ha någon effekt om du inte antar en hälsosam och balanserad kost. Du kommer att kombinera detta med tillräcklig daglig energiförbrukning.

Så för att gå ner i vikt i kinderna, precis som för andra delar av kroppen, är det grundläggande att hålla ett öga på din kost och se till att äta balanserad och varierad mat. Kort sagt, för att förfina dina kinder behöver du ibland bara ändra dina vanor. Några tips är också effektiva. Om du tycker att ditt ansikte är lite för knubbigt för din smak är det inte nödvändigtvis överviktigt.

Hur går man ner i vikt i kinderna?
Frukt och grönsaker bidrar till återfuktning och förhindrar vätskeansamling i kinderna.

I vissa fall kanske du bara håller kvar vatten. För att åtgärda detta behöver du bara bli av med detta vatten som samlats i dina kinder. Drick mer vatten och se till att ditt vattenintag är minst 1,5 liter per dag. Å andra sidan, vet att socker och salt är gynnsamma för vattenretention. Om du är van vid att äta processad mat är det dags att sluta eftersom de innehåller betydande mängder salt och socker. Välj istället färsk mat som du lagar själv. Du kommer sedan att kunna mäta saltet och sockret efter behov.

För att banta kinderna är kostfibrer utmärkta allierade. För att komplettera din kost, glöm inte att äta grönsaker, frukt och spannmål: gurka, selleri, ananas, citron, kronärtskocka, melon… Tack vare sin rikedom på vatten bidrar frukter och grönsaker till återfuktning och förhindrar vätskeansamling i kinderna. Föredrar också mat full av kalcium, som naturlig yoghurt och keso. Slutligen, drick alkohol måttligt, om alls, speciellt om du vill tappa kinderna! Kom också ihåg att konsumera tillräckligt med protein.

Produkter och behandlingar för att banta kinderna

Om bantningskrämer kan minska midjan med några centimeter kan vissa behandlingar speciellt framtagna för ansiktet vara effektiva för att banta kinderna. För nattvård, välj ansiktsbantande nattkrämer som hjälper dig att strama upp ansiktet och förfina kinderna tack vare dess lyftande och dränerande effekt.

För daghem tävlar flera stora varumärken i uppfinningsrikedom om att erbjuda dig bra produkter. Vissa krämer med en lyftande verkan minskar inte bara rynkor utan jämnar också ut huden. Anti-aging behandlingar är indikerade för att korrigera förlusten av elasticitet och fasthet i huden. Slutligen har du konturkrämer eller serum för att tona ansiktet och göra kinderna mindre sladdriga.

För att applicera dina behandlingar, lägg till en liten mängd av produkten i fingertopparna. Applicera sedan på kindbenen, massera lätt mot kanterna. Upprepa denna gest minst 10 gånger så att behandlingen tränger djupt in i huden. För hakan, täck handen med kräm och värm den sedan mellan handflatorna. Skicka huvudet bakåt och massera sedan försiktigt hakan med produkten. Börja på haknivå och avsluta ovanför bröstet.

Var mitt råd till hjälp för dig? I vilket fall som helst, kom alltid ihåg att för att förlora fett, oavsett vilken del av kroppen det gäller: kinder, ansikte, ben, mage, etc., är det viktigt att kombinera regelbunden fysisk aktivitet med bra kost. . Att förädla dina kinder blir då en barnlek!