Hur går man ner i vikt i ryggen?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Det finns ingen magisk formel för att banta ryggen. Du måste ha tålamod för att uppnå dina bodybuildingmål. Om du vill gå ner i vikt måste du ibland gå ner i vikt. Att gå ner i vikt snabbt är möjligt för dem som har fettdepåer. Estetik är ofta motivationen för kvinnor och män som ägnar sig åt bodybuilding. Oavsett vad är det viktigt med en ombalansering av kosten. Jag inbjuder dig att upptäcka alla hemligheterna med en muskulös rygg i den här artikeln.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför har vi ryggfett?

För kvinnor är utbuktningar i ryggen ofta en källa till självmedvetenhet. Jag försäkrar dig, du kan eliminera fettavlagringar i dessa områden på ryggen. Fet mat och skräpmat är de direkta orsakerna till fettavlagringar på ryggen. Att gå ner i vikt i ryggen är ett riktigt projekt som måste förberedas väl. Ryggfett blir täckt av fett från låren och magen. Oprydliga ryggveck elimineras genom träning och ombalansering av kosten.

Gå ner i vikt i ryggen
Ryggfett kan ha olika orsaker

Ryggmuskelövningar bränner dåligt fett. Men dålig kosthygien är ansvarig för massor av fett över hela kroppen. Jag rekommenderar att du tar hand om ditt intag av kvalitetsmat och föredrar riktade övningar för ryggen. Om ditt mål att gå ner i vikt på ryggen är svårt, råder jag dig att be om hjälp från en bodybuilding- och kostcoach. Deras expertis och erfarenhet kan lätta ditt sinne.

Du måste vara väl motiverad och disciplinerad för att få synliga och påtagliga resultat på några veckor. Om ditt ryggfett ännu inte är för högt måste du göra rätt övningar och föredrar mindre sockerhaltig och fet mat. Dessa två element är ansvariga för metabola störningar. Genom att minska dem från din kropp, eliminerar du fettdepåer. Muskelstärkande övningar riktar sig till områden där ryggfett finns.

Hur blir man av med ryggfett?

Hemligheten till en slät rygg beror på dina ansträngningar. Att tappa tillbaka innebär att lägga energi på att stärka ryggen. Till en början kommer du att ha lite värk, men ge inte upp övningarna för att tappa fett i ryggen. Kvaliteten på dina muskler kommer också att bero på de kvalitetsnäringsämnen du ger dem. Om dina muskler inte får tillräckligt med näring kan din rygg bli slappare än tidigare. Du måste ändra dina matvanor.

God daglig kosthygien kan räcka för att snabbt gå ner i vikt på ryggen. Du bör gynna vissa livsmedel och ta bort andra ingredienser från dina rätter. Riktade övningar för att tappa rygg är viktiga för estetiken. Om du följer en bantningsdiet utan muskelstärkande övningar kommer utrymmena som lämnas av fettavlagringar att lägga till fula veck. Kort sagt, du behöver stärka ryggen för att förlänga huden vid vecken.

Vilka sporter finns det för att snabbt gå ner i vikt på ryggen?

De flesta sportaktiviteter arbetar med alla kroppens muskler. Styrkeövningar i ryggen gör att du snabbt kan gå ner i vikt. Vissa sporter riktar sig dock mot ryggmusklerna och tar bort ryggfettet. Observera att fysisk träning ökar muskelmassan. Den senare bränner dåliga fetter i riktade områden. Dessa få discipliner hjälper dig att skulptera din rygg:

 • Frontcrawl: Simning är en komplett sport i sig. Crawl eller backcrawl riktar sig mot ryggmusklerna. Övningarna gör att du kan arbeta hela ryggen. Resultaten är enhetliga och musklerna arbetas på djupet.
Krypa för att gå ner i vikt på ryggen
Krypa för att gå ner i vikt på ryggen
 • Yoga: Yogaställningar gör att du kan förfina din rygg varsamt och snabbt. Det är lämpligt för dem som inte gillar fysiska övningar. Kvalitetsnäring är dock en nyckelfaktor för din framgång.
Yoga för att stärka din rygg
Yoga för att stärka din rygg
 • Stretchövningar: precis som yoga låter discipliner som stretching dig försiktigt slanka ryggen. Gester som liknar ryggsträckningsövningar förfinar ryggen snabbt. Upprepningarna och frekvensen av övningar måste vara hög för att snabbt tappa fett i ryggen.
Stretching
Stretching

Musklerna ökar i storlek efter timmars träning. Muskelmassa utvecklas under specifika förhållanden. Övningarnas intensitet och antalet repetitioner fungerar till förmån för dina muskler. Det är viktigt att öka övningarnas svårighetsgrad genom att öka varaktigheten eller använda vikter. Låt dina muskler återhämta sig och läka med god sömn. Återfuktning är också viktigt för dina muskler. Du bör dricka 1,5 liter vatten per dag.

Sport och god kosthygien räcker för att hålla din kropp frisk och i gott skick. Stress, sömnlöshet och till och med hormoner är ansvariga för metabola störningar. Trötthet och humörsvängningar kan påverka din matvana. Kort sagt, din kropp är störd. Fet och sockerrik mat är figurens och kroppsbyggandets fiender. De kan ge dig tröst, men fettavlagringar är verkliga.

Övningar för att gå ner i vikt i ryggen

Det finns riktade övningar för att stärka ryggen utan att gå på gym. Om dina ryggrynkor och fettavlagringar inte kräver att gå ner i vikt kan du planera ditt styrketräningsprogram hemma. För att gå ner i vikt snabbt rekommenderar jag att du tränar konditionsträning innan styrketräning. Dessutom stärker riktade övningar för att tappa rygg dina muskler och på så sätt förebygga många ryggsjukdomar.

Det krävs disciplin och noggrannhet för att uppnå resultat i bodybuilding. Det tar minst tre veckor att effektivt och grundligt stärka din rygg. Övningarna bör dock bli intensiva och allt svårare allt eftersom veckorna går. Kvalitetsintag av näringsämnen är avgörande för att utveckla muskelmassa. Du måste jobba på dessa två saker för att hoppas kunna tappa fett snabbt. Jag inbjuder dig att utföra dessa få övningar på en daglig basis.

Bassängundersökningen

Den här övningen är känd. Det låter dig rikta in sig på skinkornas muskler,förfina dina lår och stärk din rygg. Det är också anammat av Pilates och yoga. Rörelserna liknar stretchövningar. Du kan göra det under dina stunder av avkoppling på sängen för att ytterligare stärka de berörda delarna.

 • Ligg på rygg på en matta
 • Böj knäna och håll fötterna platt på golvet
 • Placera armarna längs med kroppen
 • Andas in och dra ihop dina magmuskler
 • Andas ut och tryck på bäckenet med hjälp av fötterna
 • Andas in och återgå till utgångsläget
 • Upprepa upp till 15 gånger den första veckan
 • Öka antalet repetitioner under veckorna

Andning är avgörande för alla fysiska aktiviteter. Det hjälper till att syresätta dina muskler under träning. Detta ökar deras uthållighet under styrketräningspass och ökar samtidigt muskelutvecklingen.

Bassängundersökning
Bassängundersökning

Ryggförlängning

Denna övning hjälper dig att gå ner i vikt i ryggen genom att sträcka ryggmusklerna. Det fungerar också på sätesmusklerna, låren och benen. Veckorna i ryggen bleknar när du tränar. Jag rekommenderar att du lär dig rörelserna innan du börjar ditt träningsprogram hemma.

 • Ligg på mage med fötterna ihop
 • Placera armarna längs med kroppen
 • Pressa axlarna mot marken
 • Andas in och lyft upp huvudet och bålen från marken
 • Försök att sträcka på dig så mycket som möjligt samtidigt som du håller armarna vid dina sidor.
 • Andas ut och återgå långsamt till din startposition
 • Upprepa upp till 15 gånger efter den första veckan
 • Öka antalet set varje vecka
Ryggförlängning
Ryggförlängning

Simmar på alla fyra

Att gå ner i vikt i ryggen är inte så svårt om du gör alla övningar rätt. Denna övning är mycket effektiv för att snabbt stärka din rygg. Det antas av fysioterapeuter för att stärka ryggmusklerna. Den arbetar på sätesmusklerna, buk- och armmusklerna.

 • Gå på alla fyra
 • Håll ryggen rak, andas in och dra ihop magen,
 • räta ut höger arm och vänster ben samtidigt
 • Hitta balanspunkten
 • Andas ut och återgå till utgångsläget
 • Upprepa samma ställningar för vänster arm och höger ben
 • Upprepa upp till 15 gånger för varje lem

Att snabbt tappa ryggfett kräver dagligt muskelstärkande arbete. Musklerna ökar i storlek och bränner fettavlagringar med intensiv träning. Jag rekommenderar att du söker råd från en bodybuilding- och kostcoach om dina ryggbantningsmål är svårare.

Simmar på alla fyra
Simmar på alla fyra

Hur går man ner i vikt på ryggen utan sport?

Du kan tappa fett i ryggen genom att balansera om din kost och göra riktade övningar för att bygga muskler på djupet. Enbart kost räcker inte för att slanka ryggen. De tomrum som lämnas av fettavlagringar måste fyllas med muskler. Utan träning kan vecken bli större och slappare. Proteinrik mat kan ge energi till dina muskler, men det krävs intensiv träning för att bygga muskelmassa.

Diet för att gå ner i vikt på ryggen

Ombalansering av kosten är avgörande för alla bodybuildingprogram. Det är viktigt att följa en hälsosam kost berikad med kvalitetsnäringsämnen för att utveckla dina muskler under de bästa förutsättningarna. Principen är enkel, du måste anta en balanserad kost, mindre fett och socker. Observera att allt som är bra för din figur också är bra för din hälsa och ditt välbefinnande.

 • Proteiner: Jag rekommenderar att du gynnar växtbaserade proteiner som linser, kikärter, tofus, etc. Däremot kan du äta animaliska proteinkällor som fisk och ägg. Försök att förbjuda kött och mejeriprodukter.
 • Kolhydrater: Direkta sockerarter eller dåliga sockerarter bör elimineras från ditt dagliga liv. Du kan ersätta dem med livsmedel med lågt glykemiskt index. Färska sockerfria juicer, mörk choklad och fullkornsbröd ger dig de kolhydrater som behövs för kroppen.
 • Lipider: Du bör gynna bra fetter och glömma smör, krämer och alla typer av fet mat. Välj istället fet fisk (rik på essentiella fettsyror inklusive omega-3 och omega-6), frön, vegetabiliska oljor, avokado, etc.

Riktade ryggövningar är effektiva för att ta bort fula veck och andra fettavlagringar. De hjälper dig att förebygga ryggproblem. En hälsosam och varierad kost bör antas för att undvika lager av dåliga fetter i ryggen och i hela kroppen. Det bästa vore att utveckla dina muskler för att förbättra din figur.