Hur tappar man magen?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Effekterna av viktökning uppträder oftare på vissa delar av kroppen, särskilt magen och buken. Om du vill tappa fett på den här nivån måste du ge dig själv medel för att uppnå det. Om du inte är sjukligt överviktig är magkirurgi inte nödvändig. Jag råder dig att söka råd från en sporttränare och en dietist om du är överviktig. Hur som helst är det inom räckhåll att gå ner i vikt med en hälsosammare livsstil och riktade övningar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför har vi uppsvällda magar?

Att gå ner i vikt i magen och tappa magfett är två oskiljaktiga mål. En överviktig person lagrar fett i höfter, lår, mage, armar och mage. Man eller kvinna tycker att celluliter och slapp hud är ful. Det finns många orsaker till svullnad i magen. Det kan vara ett problem med transit eller helt enkelt en dålig livsstil eller till och med hormoner hos kvinnor.

Gå ner i vikt i bröstet
Fett kan dyka upp i bröstområdet av olika anledningar

För det mesta räcker det med en balanserad kost och riktade övningar för att snabbt gå ner i vikt i magen. Oavsett ditt kroppsbyggande mål kan stödet från en expert hjälpa dig att uppnå din ideala storlek. I svårare fall krävs operation för att minska storleken på magen. Jag råder dig att vara uppmärksam på din dagliga näring för att få en stark hälsa och en drömkropp.

Hur töms magen snabbt?

För att gå ner i vikt i magen behöver du också gå ner i vikt i hela kroppen. Det är viktigt att förstå att fettavlagringar elimineras snabbt genom en adekvat bantningsdiet. Som amatör råder jag dig att anta en hälsosam kost och träna muskelstärkande övningar. Fettvävnad omvandlas snabbt till muskelmassa under bästa förhållanden. Detta innebär att förvisa livsmedel som är rika på snabbt socker och fett.

Styrketräningsövningar ska utföras med intensitet och med rätt antal repetitioner. Disciplin och motivation är grundpelarna för din framgång. Övervakning och stöd från en professionell hjälper dig att snabbt nå dina mål. Om du är lite överviktig, träna helt enkelt några riktade övningar hemma eller på gymmet. Att ändra dina matvanor är viktigt för att behålla din kropp och din hälsa.

Vilka övningar ska man träna för att tappa magfett?

Övningarna för att tappa magen och tappa magfett är desamma. Fetmakirurgi är avgörande för överviktiga personer vars liv är hotade. I detta fall måste storleken på patientens mage minskas så att patienten slutar äta. Det bör noteras att fetma är en sjukdom som måste behandlas snabbt. Om du har några kilo att gå ner råder jag dig att följa en bantningsdiet och träna fysiska aktiviteter.

Principen är enkel, du äter mat rik på kvalitetsnäringsämnen för att bibehålla hälsan och stärka musklerna. Övningar är effektiva när de är intensiva. Du måste öka antalet uppsättningar av övningar riktade för magen under veckorna. Fettdepåer smälter och muskelmassor fyller tomrummen de lämnade. Om du inte följer dessa villkor får du mer hängig och pösig hud på buken.

Styrelsen

Plankan är en komplett övning för att stärka kroppens muskler, särskilt mage och mage. Denna kärnövning är lätt att göra hemma och utan någon utrustning. Till en början kan smärtan vara intensiv, men den avtar med upprepning och stretching. Jag råder dig att alltid träna konditionsträning innan styrketräningsövningar för att värma upp musklerna. Skador och muskelrevor är oundvikliga om du inte tar hand om dem.

Styrelsen
Styrelsen

För att göra brädan, så här gör du:

  • Luta dig på armbågarna mot marken, dina ben raka och på tåspetsarna
  • Dra ihop magen och sätesmusklerna
  • Stanna i denna position i minst 20 sekunder först
  • Öka varaktigheten över dagarna till 5 till 15 minuter

Resultaten är synliga efter 15 dagar om du arbetar hårt. Plankan gör att du snabbt kan stärka alla muskler. Det är effektivt för förfina dina höfter. Du kan gå ner i vikt i magen på mycket kort tid. Observera att uthållighet förvärvas genom att stärka dina muskler. För detta är en bra kost rik på protein och fibrer din allierade.

Knäböj

Squat är en komplett bodybuildingövning. Du kan lägga till vikter för att öka övningens svårighetsgrad. Jag ger dig musklernas hemligheter: kvalitetsnäringsämnen och intensiva övningar. Du kan variera knäböjsövningarna för att tappa mage, tappa mage och tappa lår med variationerna. Det är viktigt att vara regelbunden i ditt styrketräningsprogram för mage och mage.

Fettmassan förvandlas snabbt till muskelmassa om du är rigorös. Övningarna är enkla, du böjer knän och armbågar och återgår till den raka hållningen du började med. Du måste hålla ryggen rak under hela squat-serien. Du måste också hålla en regelbunden och djup andningsrytm. Det senare gör att musklerna kan tillföras väl syre. Vatten är också viktigt för att tappa magen.

Squats för att tappa magfett
Squats för att tappa magfett

Sned abs

Snedma magövningar hjälper dig att uppnå en slimmad mage på alla sidor. Att gå ner i vikt i magen och tappa magfett kan snabbt uppnås med disciplin. Jag råder dig att sätta en fast tid varje dag för att göra övningarna. Jag rekommenderar att du väljer tid tidigt på morgonen eller före 16.00. Det rekommenderas inte att göra ansträngande fysiska aktiviteter före sänggåendet. Din sömn kan bli störd. Föredrar en varm dusch i slutet av kvällen!

Sned abs
Sned abs

Övningarna är enkla:

  • Ligg på rygg
  • Böj ditt högra knä, för benet mot din vänstra armbåge
  • Utför samma övning med vänster ben
  • Minst 10 set om 15 kompletta övningar i början
  • Öka seten och antalet repetitioner för att öka volymen på magmusklerna.

Jag råder dig att göra några muskeluppvärmningsövningar innan du börjar serien. Likaså är det viktigt att utföra några stretchövningar. På så sätt tar du hand om dina muskler och minskar risken för smärta och skador. Vila är också viktigt för att bygga dina muskler. När de väl utvilat är de stärkta och redo för dina dagliga pass. Det är ett riktigt projekt i sig, du måste vara motiverad.

Mat för att snabbt tappa magfett

Ombalansering av kosten är tillgänglig för alla och gynnsam för hälsan och hela familjen. Stress och problem gör att du inte hör din kropp. Mag- och magfett är tecken på att du tappar balansen i din kost. Jag råder dig att förbereda dina rätter och välja naturliga och färgglada ingredienser. Glöm snabba sockerarter och dolda sockerarter i industriella livsmedel. Detsamma gäller för fet mat.

Kort sagt, naturlig mat är hälsosam, men kan också hjälpa dig att snabbt gå ner i vikt. Till detta rekommenderar jag gröna grönsaker, broccoli, selleri, gröna bönor och många andra frukter och grönsaker som innehåller fibrer. Mat som är rik på protein är att föredra om du tränar intensiv fysisk träning. Jag råder dig att föredra vegetabiliska proteiner och ta ett kosttillskott baserat på naturliga proteiner.

Tips för att smälta magfett

Det finns ingen mirakellösning för att gå ner i vikt i magen och tappa magfett. Du bör äta hälsosam mat och ägna dig åt fysiska aktiviteter. Fettavlagringarna kommer att försvinna och istället får du en slät och fast hud. Du kan visualisera ditt bodybuildingmål för att öka din motivation. Det är viktigt att ändra dina matvanor och anta en hälsosammare livsstil. Det handlar om att sova gott och äta riktiga måltider tillagade utan fett och socker.

Resultaten syns efter tre veckor om du inte är för överviktig. En coach kan hjälpa dig om du behöver gå ner i vikt innan du bygger muskler. Sport syftar till att bränna fett från hela kroppen. Att tappa magen är effektiva löpning och sportaktiviteter som använder knäböjning mot magen. Övningarna riktar in sig på fett och förfinar siluetten. Du får en fast eller muskulös mage beroende på dina mål.

Sleeve, Bypass, magband: vad ska man tänka på operationer för att gå ner i vikt?

Fetmakirurgi kan undvikas med en hälsosam livsstil. Men vissa fall av sjuklig fetma kräver magkirurgi för att minska storleken på magen. Jag rekommenderar att du inte tar till magoperationer för att gå ner i vikt om det inte är livsnödvändigt. Ombalansering av kosten och fysiska aktiviteter är effektiva för att gå ner i vikt i magen. Om ditt mål inom bodybuilding är svårt är stödet från en coach avgörande för att lyckas i programmet.

Nutritionsexperten kommer att berätta för dig vilken mat som är lämplig för din bantningsdiet och dina bodybuildingmål. För din del kan närvaron av en tredje part och en professionell därutöver motivera dig att lyckas med dina vardagsutmaningar. Du behöver inte ge upp för att gå ner i vikt. Du måste övervinna din rädsla och dina gränser. En hälsosam livsstil är obligatorisk för idrottare och bodybuildingentusiaster.