Får kefir dig att gå ner i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Har du någonsin hört talas om kefir? Det är en dryck som är lite känd i Frankrike men har flera hälsofördelar. Får kefir dig att gå ner i vikt? Det här är frågan som jag kommer att besvara genom att erbjuda dig två recept som innehåller denna dryck.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

För att gå ner i vikt och ha en stark hälsa finns det inget mer moderiktigt än fermenterade drycker. I själva verket är styrkorna hos kefir i förhållande till hälsa och figuren flera och varierande, huvudsakligen via en riklig sammansättning av bakterier. Jag kommer att förklara för dig anledningarna till varför kefir hjälper dig att gå ner i vikt. Du kommer också att upptäcka två utmärkta recept för bantning av kefir med frukt.

Vad är egenskaperna hos kefir?

Kefir är en dryck från Kaukasus. Det har druckits över hela världen i hundratals år. Denna dryck erhålls genom jäsning av kefirfrön. Detta kan göras i mjölk eller sötad fruktjuice. Det är därför det finns olika sorters kefirer: mjölk, vatten och frukt. De små vita kefirfröna har ett kornigt utseende och atypiska egenskaper.

Dessa frön erbjuder möjligheten att få en fermenterad dryck som består av utmärkta bakterier och aktiv jäst. Så det är en probiotisk dryck. Om du föredrar det är kefir väldigt bra för din kropp. För att ta reda på mer om styrkorna hos kefir, vet att tarmen är en andra hjärna som består av specifika bakterier som utformar tarmfloran. Balansen i tarmfloran och dess rikedom säkerställer kroppens hälsa.

Hur många kalorier ger kefir?

Kefir har få kalorier: 100 gram har 37 kalorier. Således är det en utmärkt lösning som du kan använda i viktminskningsdieter. Den kan användas för att byta mjölk eller yoghurt.

Var hittar man kefir?

Det är omöjligt att få kefir från industrin. Komplexiteten i dess särdrag och dess sammansättning erbjuder inte denna möjlighet. Det enda sättet att hitta kefir är att gå till en ekologisk butik (eller ekologisk webbplats) som kommer att rekommendera det till dig. Du kommer att kunna hitta personer som erbjuder dem. Tveka inte att ta reda på mer på forumen och sociala nätverk.

Får fruktkefir dig att gå ner i vikt?

Jämfört med en rik och balanserad kost kan kefir hjälpa till med viktminskning. Faktum är att dess naturliga överflöd av bakterier och aktiva jästsvampar genererar flera och varierande fördelar på kroppen. Med fruktkefir kommer du att dra nytta av fördelarna med fekir och frukt. Tänk på att kefir inte kan orsaka viktökning om det inte används i stora doser. Tvärtom är det en riktig hjälp för att gå ner i vikt. Så jag kan bekräfta det: kefir får dig att gå ner i vikt!

Vilka är fördelarna med kefir?

Här är listan över styrkorna hos kefir:

  • Optimering av matsmältningen
  • Balansera tarmfloran genom att mata de bakterier som finns i mikrobiotan
  • Ökad näringsassimilering och förbättring av mattolerans
  • Optimal kontroll av ätförnimmelser
  • Reglering av tarmpassage
  • Optimering av immunitet
  • Förebyggande av övervikt genom att upprätthålla tarmfloran vid utmärkt hälsa
  • Minska uppblåsthet och uppmuntra bibehållandet av en platt mage
  • Motverkar cellulär oxidation och för tidigt åldrande av kroppsceller
  • Och slutligen, deltagande i att tillgodose behoven av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Blandningen av dessa fördelar med kefir möjliggör optimalt underhåll av kroppen och matsmältningssystemet i utmärkt hälsa. Detta är ännu viktigare när vi känner till funktionen hos tarmmikrobiotan i förhållande till förebyggande av övervikt och kroppens allmänna hälsa. Olika moderna studier visar faktiskt att tarmfloran hos överviktiga individer är mindre rik än hos individer med ett klassiskt BMI (det berömda body mass index).

Svag punkt: jäsningen av kefir orsakar en liten produktion av alkohol och kan därför vara dåligt för individer som drabbats av leverproblem. Att äta för mycket kefir kan orsaka problem som bukproblem (smärta) och diarré.

Vid vilken tid på dagen ska du dricka kefir för att gå ner i vikt?

För att optimera transporten och matsmältningen rekommenderas det starkt att dricka ett glas före varje måltid. För att stelna din tarmflora är det möjligt att dricka den utanför måltiderna (ett stort glas varje morgon) eller under en specifik behandling (en litersflaska varje dag). Jag rekommenderar det starkt!

Hur förbereder man kefir för viktminskning?

Här är två kefirrecept som du absolut måste testa!

Kbantning efir med röda frukter

Bantningskefir med röd frukt är perfekt för att fylla på med probiotiska aktiva ingredienser och antioxidanter. Röda frukter smaksätter denna dryck perfekt. Därmed blir det behagligt att dricka dagligen. Denna kefir kan konsumeras varje dag för att optimera hälsan i matsmältningssystemet.

Här är ingredienserna som ska användas till 1,5 liter kefir: 1,5 liter vatten, 55 gram kefirfrön, två matskedar farinsocker, en halv citron, ett färskt fikon och 80 gram färska hallon.

För att göra denna hallonkefir måste du först späda ut sockret i vatten. Lägg sedan sockervattnet i en glasbehållare. Tillsätt sedan kefirfröna, de tidigare krossade hallonen, citronen skuren i skivor och fikonet skuren på mitten. Rör sedan ihop allt. Täck sedan burken med absorberande papper med ett elastiskt band. Placera den på en torr plats borta från ljus i en eller två dagar.

När denna tid har gått, filtrera bantningskefiren genom en fin sil för att bara behålla den jästa vätskan. Lägg drycken i en ny lufttät, stängd behållare. Som ett resultat kommer du att ha en saftig fruktkefir som du kommer att kunna förvara i kylen i flera dagar. Jag rekommenderar starkt att du öppnar burken då och då så att gasen som produceras av jästen och bakterierna kommer ut och försvinner.

Citron och fikon detox kefir

Citron och fikon detox kefir är mitt favoritrecept. Det är också det mest klassiska fruktkefirreceptet som finns. Det är en grundläggande och saftig dryck som kan vara en grund för att göra mer personlig kefir: persika, hallon, körsbär, jordgubbar, röda vinbär, örter m.m. Möjligheterna är många beroende på årstid, önskemål och smaker.

Här är ingredienserna som ska användas till 1,5 liter kefir: 1,5 liter vatten, 55 gram kefirfrön, två matskedar farinsocker, en halv citron och två torkade fikon.

För att göra denna citron- och fikonkefir, börja med att späda ut sockret i vatten. Lägg sedan sockervattnet i en glasbehållare. Tillsätt sedan kefirfröna, citronen skuren i skivor och fikonen skuren på mitten. Rör sedan om allt. Täck sedan behållaren med absorberande papper med ett elastiskt band. Placera burken borta från ljus i en eller två dagar.

När denna period är över, filtrera bantningskefiren genom en fin sil för att bara behålla den fermenterade vätskan. Kefiren är klar när fikonen kommer upp till ytan. Lägg drycken i en ny stängd lufttät behållare. Du kan nu smaka på denna saftiga fruktkefir som du kan förvara i kylen i flera dagar. Å andra sidan, glöm inte att öppna behållaren ibland så att gasen från jästen och bakterierna kommer ut.