Kan man gå ner i vikt med örtmedicin?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

,Vill du gå ner i vikt? Vet att det inte bara är dieter. Jag kommer att presentera dig för en behandling som kallas örtmedicin. Ta reda på allt som finns att veta om örtmedicin för att gå ner i vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Fytoterapi är terapeutisk behandling baserad på växtextrakt och naturliga aktiva element. Dess syfte är att behandla eller lindra sjukdomen. Örtmedicin kan också användas i förebyggande syfte.

Vilka växter För tappar vikt ?

De många och varierande växterna som hjälper dig att gå ner i vikt kan inkludera följande grupper:

  • Hjälp till att minska aptiten: ”aptitdämpande” växter;
  • Generera en känsla av full mage (mättnad om du föredrar det), eller ballastämnen;
  • Optimera urineliminering: ”diuretiska” växter;
  • Och sakta ner tarmens absorption av intagna fetter.

”aptitdämpande” växter

Förutom dess stimulerande egenskaper har koffein en aptitdämpande effekt. Växter som är rika på koffein, såsom guarana, mate, kaffe och te, hjälper till att optimera viktminskning. De aptitdämpande effekterna av koffein är dock begränsade och begränsas om du dricker mycket av det.

År 2012, på grund av bristen på bevis för viss effektivitet, tog hälsomyndigheter i Europa bort kosttillskott som innehåller koffein från marknaden och hävdade att de hjälper till att gå ner i vikt eller bibehålla optimal vikt, genom att öka grundmetabolismen (för att konsumera kalorier) eller genom att optimera kroppens användning av fett.

Ballastämnen

Jag använder också tång för att optimera min viktminskning. De senare är baserade på deras fiberintag och deras förmåga att locka till sig vatten från maten. Dessa särdrag skulle ge möjligheten att bli tillfredsställda snabbare och under en längre tid. Det finns dock inga kliniska studier som motiverar användningen, särskilt på lång sikt.

Likaså erbjuds ofta pektiner från citroner och äpplen för att öka mättnadskänslan. Det finns dock för närvarande inga formellt bevis för detta. År 2012, i avsaknad av bevis på viss effektivitet, tog hälsomyndigheter i Europa bort kosttillskott som innehåller pektiner från marknaden och hävdade att de optimerar mättnadskänslan i syfte att minska kaloriintaget.

Växtdrivande växter

I mer än 70 år har flera och olika vätskedrivande växter erbjudits i produkter vars mål är viktökning: teträd, kaffeträd, ortosifon, pilosella, björk, maskros, åkerfräken, svarta vinbär och till och med körsbär. De senare har specificiteten att optimera avlägsnandet av vatten som finns i kroppen och därför minska vikten ganska snabbt, utan att fettmassan påverkas. Användningen av dessa växter i produkter vars syfte är att gå ner i vikt är inte motiverat, eller till och med skadligt. Jag rekommenderar att du undviker dem!

Och slutligen ämnen som skulle stanna fettabsorption

Oavsett om de kommer från psylliumfrön, bockhornsklöverfrön eller alger, finns det fibrer med specificiteten att bibehålla fett som finns i intagna livsmedel, vilket därför stoppar deras absorption via tarmen. Det finns dock ingen studie som tillförlitligt har validerat denna möjlighet.

Y Finns det några risker med att gå ner i vikt med örtmedicin?

Överskott av koffein orsakar flera negativa effekter. Här är en lista över dessa: nervositet, agitation, ångest, sömnlöshet eller till och med magirritation. Jag informerar dig också om att koffein inte rekommenderas för personer som drabbats av hjärtproblem, ångest, magsår eller högt blodtryck.

Undvik också produkter med efedra (kontroversiell medicinalväxt) och som inte är godkända i flera länder, men som fortfarande erbjuds på webben. Olika fall av förgiftning har också upptäckts efter användning av produkter som innehåller bitterapelsinextrakt (bitter apelsin), främst när de senare blandats med koffein. Jag rekommenderar att du undviker dem, speciellt om du är diabetiker, har glaukom, hjärtproblem, högt blodtryck, problem med sköldkörteln eller till och med depression.

Konsekvent användning av tång kan orsaka en överdriven närvaro av jod. Detta överskott kan leda till sköldkörtelproblem. Pektiner stoppar upptaget av flera näringsämnen. Så jag råder dig att använda dem på kort tid och speciellt inte över flera dagar i rad. Slutligen bör diabetiker som använder bockhornsklöverfrön ägna stor uppmärksamhet åt sina blodsockernivåer.

Pkan vi gå ner i vikt med te?

Jag gick ner i vikt med te så svaret är ja! Detta är ännu mer sant för grönt te. Den senare är en utmärkt dryck för att gå ner i vikt. De många antioxidanterna som finns, och särskilt EGCG, optimerar oxidationen av fettceller.

Dessutom har grönt te en dränerande verkan och optimerar elimineringen av avfall, ännu mer när citron används. Dessutom har te också fördelen att tillåta optimal funktion av celler.

Du kommer att ha förstått, örtmedicin för att gå ner i vikt är en utmärkt lösning. Tveka inte att testa!