Att göra en druvdetoxdiet: Jag berättar om det.

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Druvdieten är ett av de mest använda detoxprogrammen tack vare dess otaliga fördelar. Det får dig inte bara att gå ner i vikt. Det befriar kroppen från gifter orsakade av industriella livsmedel, dåliga fetter och till och med alkohol. Det bidrar också till ditt mentala och fysiska välbefinnande. Kan alla följa en druvdiet? Jag berättar allt om denna praxis.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad består druvdieten av?

Presentation av druvdieten

Druvdieten, även kallad uval-kur eller ampeloterapi, är ett kroppsavgiftningsprogram. Den består av att endast konsumera druvor under en förutbestämd period, för att eliminera gifter och vitalisera kroppen. Det är tillåtet att dricka vatten och infusioner så mycket du vill.

Gör en druvdetoxdiet
Druvdieten är en monodietbehandling som består av att äta ett enda livsmedel: vindruvor.

Principen för monodieten

Druvdieten är en monodietbehandling som består av att ge näring åt dig själv med ett enda livsmedel: vindruvor. Denna övning låter kroppen vila. Detta är också principen för metoden. Frukt och grönsaker smälts snabbt, särskilt på 30 minuter. Genom att endast konsumera frukt hinner matsmältningssystemet evakuera sina gifter och regenerera sig själv.

Monodieten är säsongsbetonad. Det förbereder kroppen för vintersäsongen genom att minska lagrat avfall. Det boostar kroppen så att den står emot vintersjukdomar. Monodieten kan utövas med många livsmedel, inklusive brunt ris, äpplen, morötter och till och med vindruvor.

Fokusera på egenskaperna hos druvor

Här är egenskaperna hos druvor som jag föreslår att du upptäcker:

 • Det är en alkaliserare: den säkerställer den rätta balansen mellan syra och bas i kroppen;
 • Det är en vitaliserande: den återställer vitalitet till organen tack vare sin näringsrika karaktär;
 • Det är en avgiftning: dess renande kraft verkar på emunctories som tarmarna eller till och med huden.

Mogna druvor är en intressant frukt med tanke på de element som de består av:

 • Vitaminer A, B, C;
 • Järn ;
 • Mineraler såsom kalium, kalcium, järn, magnesium och fosfor;
 • Assimilerbara kolhydrater såsom fruktos;
 • Antioxidanter, polyfenoler, flavonoider, klorofyll, resveratrol;
 • Lite vatten.

Vilka är de olika typerna av druvkurer?

En druvkur finns i tre typer, nämligen:

 • En partiell druvkur: den består av att konsumera druvor istället för middag, för att ”äta lätt”. Den riktar sig till personer som lider av dålig sömnkvalitet och/eller obehagligt att vakna.
 • En ytterligare druvkur: denna metod består av att äta druvor 15 till 20 minuter före måltid. Det hjälper till att övervinna dålig mathygien.
 • En komplett druvkur: det här är den metod som jag kommer att fokusera mest på. Det ger fler fördelar än de andra två typerna av dieter. Det riktar sig till personer som vill gå ner i vikt och avgifta kroppen.

Jag rekommenderar att du provar de två första metoderna, som är enklare, innan du utför en fullständig behandling. Rådfråga en läkare om du har några tvivel om din förmåga att följa dieten.

Vilka är fördelarna och begränsningarna med druvdieten?

Fördelar

Fördelarna med uvalbehandling bidrar till dess framgång:

 • Förbättrad matsmältning: gallan har inga svårigheter att passera genom matsmältningskanalen;
 • En nödvändig energiförsörjning: kroppen drar hälften av den energi den behöver från druvor. Resten hittar den i fettreserver;
 • Neutralisering av surheten i kroppen: fruktens remineraliserande karaktär hjälper till att reglera surhetsnivån;
 • Förebyggande av patologier: flavonoider, polyfenoler och resveratrol som utgör frukten kampen mot åldrandet av neuroner, hjärt-kärlsjukdomar och fetma;
 • En lösning på förstoppning: frukten stimulerar lat transit, så att den fungerar snabbare;
 • En lösning på leverstockning: druvor räddar dig från den obehagliga känslan av tyngd på höger sida av revbenen;
 • Ett socker som är lätt att tillgodogöra sig: druvsocker har jämförts med bröstmjölk. Som ett resultat är båda lika lätta att assimilera som varandra;
 • En minskning av toxiner i kroppen: den senare blir hälsosammare när den befrias från toxiner från mediciner, stress, kost eller till och med föroreningar;
 • Ett aptitdämpande medel: druvor är en effektivt aptitdämpande medel tack vare dess rika karaktär på kostfiber;
 • Ett sätt att främja välbefinnande: din hud blir lysande och du blir mer dynamisk efter en uvalbehandling.
Gör en druvdetoxdiet.
Fördelarna med uvalbehandling är obestridliga

Nackdelar

Druvmonodieten kan orsaka följande negativa effekter:

 • Det utsätter dig för en jojo-effekt: det höga kaloriinnehållet i druvor riskerar att få dig att gå upp i vikt i slutet av monodieten. För att råda bot på detta måste du vara uppmärksam på vad du äter;
 • Det kan orsaka falsk förstoppning: huden och frön som samlas i anus är orsaken till problemet. Ett lavemang hjälper till att bli av med det;
 • Det har en laxerande effekt: en hög konsumtion av fiber är orsaken.

Observera att monodieten inte är lämplig för gravida/ammande kvinnor.

Hur är det med personer med diabetes?

Det rekommenderas inte för personer med diabetes typ 1 och 2 att genomgå uvalbehandling. Det utsätter dig för en hög konsumtion av snabba sockerarter. 100 g frukt innehåller mellan 15 till 18 g kolhydrater. Dieten är inte heller lämplig för barn, personer med anorexi, offer för colon irritabile och candidiasispatienter. De måste kontakta en läkare för att hitta de viktminsknings-/detoxprodukter som passar dem.

Hjälper druvdieten dig att gå ner i vikt?

Specialister rekommenderar speciellt druvkuren som en del av ett detoxprogram. Det är inte ovanligt att många väljer det som bantningsmetod trots detta. Det bör förstås att 100 g druvor motsvarar 77 cal. Du konsumerar mellan 770 till 1540 kalorier genom att besluta dig för att äta 1 till 2 kg druvor per dag.

Detta är lägre än det dagliga kaloriintaget för en fysiskt inaktiv person. Uval-behandling låter dig därför gå ner i vikt, förutsatt att du respekterar den rekommenderade mängden och utövar fysiska aktiviteter. Hälsospecialister uppskattar en viktminskning på 3 kg på en vecka. Det kommer att bero på varje persons ämnesomsättning. Jag föreslår att du klickar på den här länken som ger tillgång till bästa fettförbrännare, om du letar efter ett effektivt sätt att gå ner i vikt.

Hur fungerar en druvdiet?

Valet av druvor

Druvor från ekologisk odling är de mest lämpade för uvalbehandling eftersom de är fria från bekämpningsmedel. Dessutom är de näringsrika. Föredrar mogen frukt. De smakar gott och ger mycket vitalitet. Druvor bör konsumeras med sina skal och frön, som är rika på antioxidanter.

Gör en druvdetoxdiet.
Välj noga de druvor du ska konsumera

Innan dieten

Inte bara fysisk utan också psykologisk förberedelse innan detoxprogrammet är nödvändigt:

 • Drick osötade infusioner av rosmarin, malva eller till och med nässlor;
 • Minska konsumtionen av matkällor av animaliska proteiner, industriella livsmedel och stärkelsehaltiga livsmedel en vecka före monodieten;
 • Öka konsumtionen av färska, råa och ångade frukter och grönsaker;
 • Förbered dig mentalt på diet i flera dagar.

Dietens varaktighet

Jag rekommenderar att du gör en effektiv 3-dagarsdiet, till att börja med. Behandlingen kan utföras flera gånger per år. Du kan gradvis öka varaktigheten av detoxprogrammet allt eftersom. Det rekommenderas dock inte att undvika att gå längre än 3 veckor, eftersom det är en restriktiv diet. Det kan leda till näringsbrist och andra sekundära problem.

Idé om menyer under uvalbehandling

Variera druvorna efter dina önskemål. Chasselas och Muscat är bland de bästa sorterna. Angående kvantiteten, definiera den utifrån dina fysiska och professionella aktiviteter. I genomsnitt räcker det med mellan 1 till 2 kg per dag. Drick tillräckligt med vatten

Här är en menyidé för en komplett druvdiet.

FrukostMorgonsnackLunchMellanmålMiddag
Vit druva + svart druvjuice utan sockerSvart GrappeSvart druva + vit druvjuice utan sockerVita druvorVit druva + svart druvjuice utan socker

Åsikter från hälsospecialister om druvdieten

Valet av druvbehandling måste definieras utifrån önskat resultat och din livsstil. Specialister rekommenderar den partiella och extra dieten om ditt arbete kräver mycket ansträngning. De låter dig njuta av vissa fördelar som en bättre hy och god sömn.

Den kompletta monodieten är tricket de rekommenderar för att hitta bättre resultat, såsom viktminskning eller dränering av kroppen. Följ om möjligt dieten under en ledighet. Det är dock tänkbart att göra det även om man jobbar/studerar. Motstå frestelsen om du måste delta i en grupplunch eller fest.

Konsumentrecensioner om druvdieten

Konsumenter har provat uval-kuren efter att ha surfat på Internet för att ta reda på hur man går ner i vikt med denna metod. Några av dem testade den partiella kosten. De ersatte middagar med frukt. Synd att de inte nämnde resultaten. De hävdade i alla fall att druvor är lättsmälta.

En konsument testade hela druvdieten i 20 dagar. Han lyckades gå ner 15 kg under denna period. Han bestämde sig för att avbryta behandlingen när han inte längre kunde gå ner i vikt. Han valde sedan bodybuilding för att arbeta på sin figur. Han upplevde inga nämnvärda biverkningar under behandlingen, förutom lite trötthet. Dessutom var han lite kylig. Hans akneutbrott intensifierades på grund av elimineringen av gifter. Allt återgick till det normala när han återupptog sina matvanor i slutet av behandlingen.