Kan man gå ner i vikt med hypnos?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Terapeutisk hypnos är en alltmer fashionabel alternativmedicin. Bland dess många fördelar, visste du att det hjälper dig att gå ner i vikt? Ta reda på allt som finns att veta om hypnos för att gå ner i vikt medan du sover.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Att gå ner i vikt leder till en förändring i livsstil, utövande av sportaktiviteter men också en förändring av kosten. Det är dock inte lätt att ändra sina matvanor. För att göra detta måste du ha ett starkt sinne. Det är i det här fallet som hypnos kan hjälpa och därmed låta dig gå ner i vikt. Hypnos för att gå ner i vikt medan du sover är ingen myt!

Hur hypnos?

Där idrottsträning och kost kommer att ha positiva konsekvenser för kaloriintaget och därmed viktminskning, ger hypnos möjlighet att påverka resultaten. I själva verket tillåter det dig att inte ge upp. Så precis som jag kommer du att kunna nå dina mål.

Under en diet är det ofta svårt att inte gå sönder, ge upp sporten eller inte följa ett matprogram till punkt och pricka. Hypnos kan ge dig möjlighet att optimera motivationen och se din kropp annorlunda. Det kommer att påverka ditt förhållande till mat, din aptit, hur du ser din hunger men också din motivation. Under dina hypnossessioner kommer experten att fokusera på din röst. Dess uppdrag blir då att skapa, stelna eller förändra de bilder och uppfattningar som du har. Proffsen kan också, som han gjorde för mig, diskutera med dig för att avblockera djupt rotade problem inom dig. En medvetenhet om potentiella allvarliga problem såsom missbruk kan också uppstå.

Hur går man ner i vikt med hypnos?

Metoden för hypnos påverkar beteendet. Hypnos kan användas utöver ett bantningsprogram som en teknik som ligger mellan medicin och andlighet. Den senare erbjuder verklig hjälp till patienten och gör att hjärnan lättare accepterar en hälsosammare livsstil. Detta kommer att göra det lättare för dig att anta en balanserad kost.

Så, hypnos kommer inte direkt att få dig att gå ner i vikt, men kommer att vara en verklig hjälp för att gå ner i vikt eftersom det kommer att förbättra ditt sinne. Sessionerna kan erbjuda patienterna möjlighet att få mer motivation och att bättre förstå och acceptera sin kroppsbyggnad. Genom att förbättra balansen, välbefinnandet och göra det lättare att ta sig igenom en period av diet kan hypnostekniken vara en riktig hjälp för individer som vill gå ner i vikt.

Fokusera på det virtuella magbandet

Det virtuella magbandet är, som namnet bevisar, inte en realitet. Det är en uppfattning som din kropp tar emot. Så utan att ha opererats har du magband… även om det är fiktivt! Målet är att tvinga ditt sinne att följa de begränsningar som en riktig ring skulle ha genererat och att få identiska resultat. Uppenbarligen är motivationen och beslutsamheten hos individen väsentliga punkter.

Det är ett tänkt verktyg som kan representera verklig hjälp för individen i förhållande till sin kostomställning. Under en session kommer proffsen att installera en fiktiv ring under hypnos. Den senare kommer att ingripa i individens omedvetna. På så sätt kommer försökspersonens aptit att minska med tiden via denna tänkta hjälp.

Hur man självhypnotiserar för att gå ner i vikt?

Självhypnos låter dig utföra hypnos utan hjälp och på dig själv. Det kräver betydande övning och mycket behärskning. Det är därför det inte rekommenderas för nybörjare. Denna metod kräver stor koncentration och beslutsamhet. Syftet med självhypnossessioner är att förändra kroppsuppfattningen och optimal kontroll av aptiten.

Självhypnos kan utföras via ljudspår att lyssna på hemma, som syftar till att stimulera det undermedvetna för att skapa mentala bilder. Dessa bör tillåta patienten att generera autoförslag och ändra sitt beteende. Därför är självhypnos ett riktigt stöd och ett riktigt psykologiskt hjälpmedel att förlita sig på under en diet.

Handledning: gå ner i vikt med hypnos

Hypnos, liksom självhypnos, är metoder för intryck, inte uttryck. Att hamna i ett tillstånd av hypnos kräver att man pausar de mentala processer som vanligtvis pågår. Människor rekommenderas starkt att inte beskriva eller studera i efterhand vad de känner när de är under hypnos.

Denna praktik är en sorts ”förtrollad parentes”, en plats där det inte längre finns någon press och där stress inte längre existerar. Det är alltså som om triggers för oönskade matvanor inte längre är aktiva. Gå ner i vikt med hypnos, det är möjligt ! Till skillnad från bantningsdieter är hypnos inte en restriktiv teknik. Det senare har en reell effekt på matuppfattningen och kopplingen till smaker. Det hjälper till att dämpa sug och mellanmålsvanor.

Hur många kilo kan du gå ner med hypnos?

Hypnos är inte en vetenskapligt välrenommerad metod. Den integrerar alternativa medicintekniker, i motsats till traditionell medicin. Majoriteten av effektiviteten av denna metod är baserad på självövertalning och placeboeffekten.

Därför är motivation och lust väsentligt om du vill gå ner i vikt via hypnos. Jag kan försäkra dig: denna metod erbjuder möjligheten att fokusera på dig själv men också att optimera självkontrollen och din aptit. För att få positiva resultat måste hypnos utföras på en individ som är säker på dess effektivitet, tillsammans med en relevant diet och ett effektivt fysiskt träningsprogram (till exempel olika sportaktiviteter eller muskelförstärkning).