Gå på en quinoadiet

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Vad är Quinoa egentligen? Det är ett spannmål idealiskt för människor som vill gå ner i vikt utan att vara trötta. Denna mat är uppskattad för dess dygder och dess näringsrika rikedom. Det smakar gott och används i många recept. Jag föreslår att du lär dig mer om quinoadieten.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är quinoadiet?

Quinoa är framför allt en örtartad växt som tillhör familjen Chenopodiaceae. Det här är fröna som plockas. De finns i två varianter, nämligen vita och röda. Quinoa-odlingen går tillbaka över 7 000 år. Växten har sitt ursprung i Sydamerika. Det är släkt med rödbetor och spenat. Det är heligt bland inkafolket.

Vad är quinoadiet?
Det är quinoafröna som konsumeras

De senare kallar det ”moderfröet” på sitt språk som är quechua. Quinoadieten anses vara en bantningsdiet tack vare det höga järn-, fiber- och proteininnehållet i fröna. De är låga i lipider och fria från gluten. De ger bara 300 kalorier per 100 g när de tillagas.

Hur fungerar en quinoadiet?

Det betydande näringsbidraget från quinoa gör att det kan definieras som ett livsmedel för viktminskning. Dess höga innehåll av kompletta proteiner gör den lämplig för att ersätta vete och ris. De senare ger uppblåsthet på grund av gluten som de består av.

Quinoa, å andra sidan, är glutenfri. Det förhindrar då att du får en uppsvälld mage. Denna mat är rik nog på fiber för att ge en känsla av mättnad. Den innehåller mycket näringsämnen. Det ger de vitaminer och mineraler du behöver för att ta dig igenom dagen. Idrottare som vill återhämta sig efter fysisk ansträngning tar det till exempel. Allt detta visar att quinoa ger de näringsämnen som kroppen behöver.

Observera att detta inte alltid är fallet med andra bantningsdieter. Dessa skapar en känsla av trötthet när de inte kombineras med andra livsmedel. Quinoa förbättrar matsmältningen tack vare aminosyrorna den innehåller. Fiber främjar eliminering.

Hur är en dag på en quinoadiet?

En dag efter en quinoadiet är en dag då du motstår mellanmål tack vare dess effekt effektivt aptitdämpande medel. Din kropp smälter maten långsammare tack vare stora molekyler som produceras av frön. Du verkar mindre frestad att köpa mellanmål mellan måltiderna.

Man klarar sig till lunch efter en frukost som innehåller quinoa. Denna vana hjälper till att forma siluetten av dina drömmar. Du kan inkludera quinoafrön i nästan vilken måltid som helst för att dra nytta av deras fördelar. Som en påminnelse, här är näringsvärdena för 100 g quinoa:

 • Protein: 4,1 g;
 • Kolhydrater: 18,8 g;
 • Lipider: 1,92 g;
 • Kostfiber: 2,8 g;
 • Vatten: 71,6 g.

Hur man går ner i vikt med quinoa: fördelarna och nackdelarna

Fördelar

Den innehåller kraftfulla antioxidanter

Antioxidanter intar en framträdande plats i kosten eftersom de skyddar mot fria radikaler. Dessa utsätter celler och vävnader för fenomenet oxidation som är ansvarigt för kroniska sjukdomar.

Vad är quinoadiet?
Quinoa är ett livsmedel rikt på antioxidanter

Att regelbundet konsumera mat rik på antioxidanter bromsar åldrandet. Quinoa innehåller mycket mer än andra spannmål. Quercetin och kaempferol, två kraftfulla antioxidanter, utgör maten. De förebygger kardiovaskulära/kroniska sjukdomar, osteoporos och cancer.

Den är rik på näringsämnen

Att konsumera quinoa regelbundet hjälper dig att hålla dig frisk, tack vare dess näringsämnen:

 • Magnesium: det förebygger och minskar stress, kramper och sömnlöshet;
 • Järn: det bekämpar anemi, förutsatt att det kombineras med ett livsmedel rikt på vitamin C eftersom det är ett järn av vegetabiliskt ursprung;
 • Mangan: det bidrar till att det metaboliska systemet fungerar korrekt;
 • Fosfor: det stärker muskler, skelett och tänder;
 • Koppar: det förebygger infektionsproblem och ledsjukdomar som reumatism;
 • Zink: det ökar immuniteten och deltar i läkningen;
 • Flavonoiden: den förebygger och bekämpar kolesterol. Dessutom övervinner det hjärt-kärlsjukdomar;
 • Vitamin E: det förebygger kardiovaskulära problem;
 • Vitamin B2: det förbättrar synen och deltar i utvecklingen.

Den är glutenfri

Tidigare berättade jag att quinoa är glutenfritt. Jag angav inte hur det var fördelaktigt för hälsan. Gluten är en komponent som finns i råg, vete, mjöl och även korn. Många människor är intoleranta mot det: de har celiaki.

Symptomen på denna patologi uppträder i tarmen. Celiaki förändrar tarmslemhinnan, vilket gör den tjock. Organet har svårt att ta upp näring. När situationen förvärras orsakar det snabbt diarré, buksmärtor och uppblåsthet.

Den har ett lågt glykemiskt index

Quinoa har en låg inverkan på blodsockernivån. Dess glykemiska index uppskattas till 35, jämfört med 85 för vitt ris. Detta kategoriserar det bland livsmedel med ett lågt glykemiskt index. Ju högre blodsockernivån är, desto mer fett lagras i adipocyter.

Besvär

En quinoadiet har inga anmärkningsvärda biverkningar. Dess höga fiberinnehåll kan orsaka problem för personer som är intoleranta mot det. Detta kan orsaka magsmärtor. Det är lämpligt att minska konsumtionen av frön, om du drabbas av problemet. I det här läget rekommenderar jag att du går mot en typ av diet som passar dig.

Vilken är effektiviteten och varaktigheten lämplig för en quinoadiet?

Quinoadieten förblir effektiv oavsett om du kombinerar den med fysisk aktivitet eller inte. Däremot får du resultat snabbare genom att associera det med en sport. Fröna innehåller de nödvändiga näringsämnena för att hjälpa dig motstå stressen som orsakas av suget att äta mellanmål.

Vad är quinoadiet?
Fröna innehåller mineraler och fibrer

Näringsämnen, mineraler och fibrer arbetar för att förbättra ämnesomsättningen, vilket är nödvändigt för viktminskning. Du kan följa viktminskningsdieten tills du är nöjd med resultatet. Produkten är lämplig för nästan alla, inklusive vuxna, barn, idrottare och till och med offer för fetma. Gravida kvinnor bör kontrollera med sin läkare innan de konsumerar det.

Åsikter från vårdpersonal om quinoadiet

Att följa en quinoadiet är ett hälsosamt sätt att äta. Maten är tillräckligt rik på näringsämnen för att passa alla. Du kan integrera det i din kost för att dra nytta av dess hälsofördelar och bantningsmål. Det är en riktig fettförbrännare.

Frön hjälper dig att övervinna de små frestelserna att äta mellan måltiderna. De ökar inte ditt blodsocker. Lipiderna i quinoa är bra fetter. De säkerställer att det vaskulära systemet fungerar korrekt. Denna typ av diet hindrar dig från att falla in i rutin med tanke på receptmöjligheterna. Huvudsaken är att ta bort saponinet väl för att undvika den lite bittra smaken. Du kan lägga till fröna till både salta och söta rätter.

Konsument recensioner

Fler och fler konsumenter blir fans av högproteindieter som quinoadiet. Många av dessa har rekommenderats av en dietist. De ser märkbara resultat på kort tid. Däremot rekommenderar de att para ihop fröna med hälsosam, kalorifattig mat.

I genomsnitt är de baserade på en diet under 1000 cal/dag. Vissa av dessa konsumenter söker inte vård från en nutritionistläkare. De försöker anpassa kosten efter sitt mål.

Hur äter man quinoa?

Quinoa har fördelen av att den lätt kan inkorporeras i olika rätter. Jag inbjuder dig att upptäcka hur du förbereder den innan du ger dig recept.

Vad är quinoadiet?
Quinoa har fördelen av att den lätt kan inkorporeras i olika rätter.

Följ tipset nedan:

 • Ta 150 g ekologisk quinoa;
 • Sänk ner dem i en skål fylld med vatten;
 • Skölj dem ordentligt, två gånger i rad för att ta bort saponinet;
 • Koka dem i en kastrull med vatten och lite salt/socker enligt receptet;
 • Koka upp dem i cirka tio minuter;
 • Ta av från värmen innan du låter vila i cirka tjugo minuter.

Saponin är ett material som täcker quinoafrön. Det producerar ett slags skum i kontakt med vatten. Se till att ta bort den ordentligt när du sköljer för att undvika dess bittra smak.

MorgonMiddagKväll
Recept 1Kaffe + fullkornsbröd + fruktQuinoa risotto (150 g quinoa + ingredienser för att göra risotto)Löksoppa
Recept 2Kaffe + yoghurt + quinoapudding En hälsosam sallad + 100 g lax Ostomelett
Recept 3Quinoabröd + fruktjuice + smörAvokado och quinoasalladChampinjonquiche