Guide och exempelmenyer för att gå ner i vikt på 1 månad

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Att gå ner i vikt på 1 månad är ingen omöjlig utmaning! Om du letar efter en meny för att gå ner i vikt på 1 månad så hjälper jag dig med mina idéer. En sak är säker: att gå ner i vikt på 1 månad är helt möjligt!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Att gå ner fyra till fem kilo på en månad kan förbli ett omöjligt mål för många människor. Detta är dock fullt möjligt, utan att försämra din hälsa. Hur går man tillväga och vad ska man äta? Upptäck mina råd och menyrekommendationer för att gå ner i vikt på 1 månad.

Gå ner i vikt på 1 månad: är det möjligt?

Att minska ditt dagliga kaloriintag med 500 till 1000 kilokalorier ger möjligheten att gå ner i vikt snabbt, gradvis och försiktigt. Den optimala viktminskningstakten, och den mest naturliga möjliga, motsvarar tre till fem kilo på en månad.

Angående tillåten mat så kan en del ätas så mycket man vill. Detta är särskilt fallet för grönsaker och råa grönsaker. Å andra sidan, tänk på att frukterna inte är integrerade eftersom de innehåller för mycket socker. När det gäller matlagning, välj råa grönsaker, med ångkokning eller lätt tillagning. Det är möjligt att konsumera 0% keso, som är ganska mager och som tack vare sitt överflöd av proteiner ger en stor och riktig mättnadskänsla.

När det gäller förbjudna livsmedel, det finns inga förbjudna livsmedel! Det viktigaste är att njuta av att äta. Dieten måste vara njutbar. Om det är tvärtom blir risken för sprickbildning eller jojoeffekt senare större. Så undvik absolut drastiska åtgärder genom att beröva dig själv allt! Ät allt utom i små mängder och med livsmedel väl fördelat på frukost, lunch och middag.

Nutritionister rekommenderar att du använder ”kulinariska hjälpmedel” som kött, fisk eller grönsaksbuljonger, kryddor och örter som utgör ett utmärkt komplement till mat, utan något riktigt kaloriintag. Detta ger möjligheten att respektera en väsentlig aspekt av kosten: att behålla det enkla nöjet att äta.

Frukostidéer för att gå ner i vikt på 1 månad

 • Här är den första idén: en brioche, en brödpudding eller en flingbar (med lite socker) och en flaska kompott utan tillsatt socker att äta på vägen, med en mjölkdryck att dricka på morgonen (yoghurt att dricka eller kaffe med mjölk).
 • Här är den andra idén: några oljefröfrukter (mandel, hasselnötter eller valnötter) och en handfull torkad frukt (som aprikoser eller katrinplommon).
 • Här är den tredje idén: rostat bröd med smör och sylt med äggröra, en skål med keso och hemgjord kompott, utan att glömma den välpressade juicen.
 • Här är den fjärde idén: en skål med müsli med torkad frukt (russin och dadlar) och oljefrön (hasselnötter och mandel), keso, med ett kokt ägg, utan att glömma den färska fruktjuicen.
 • Här är den femte idén: en skål med havregryn eller müsli utan tillsatt socker, keso med låg fetthalt och en lite söt frukt: äpple, päron, aprikos eller till och med jordgubbar.
 • Här är den sjätte idén: en eller två skivor fullkornsbröd med färskost att breda ut och en fin skiva vit skinka.

Lunchidéer för att gå ner i vikt på 1 månad

Har du slut på idéer för dina menyer för att gå ner i vikt på en månad? Här är några menyer som jag följer regelbundet!

 • Här är den första menyidén: pasta, lax, tomat och olivolja.
 • Här är den andra menyidén: quinoa (betydligt fiberintag), tonfisk, tomat, grönsallad, sparris och olivolja.
 • Här är den tredje menyidén: räkor, sötpotatis, purjolök, lök och olivolja.
 • Här är den fjärde menyidén: bulgur (biprodukt av durumvete), sardiner, morötter, grönsallad och olivolja.
 • Här är den femte menyidén: gurka, nudlar, kalvkött, böngroddar och olivolja.

Middagsidéer för att gå ner i vikt på 1 månad

 • Här är den första menyidén: ratatouille (zucchini, aubergine, paprika och lök), fullkornspasta, omelett (två ägg) och olivolja.
 • Här är den andra menyidén: kalkonfilé, morötter, potatis och olivolja.
 • Här är den tredje menyidén: biff, brunt ris, gröna bönor och olivolja.
 • Här är den fjärde menyidén: torsk, potatis, broccoli och olivolja.
 • Här är den femte menyidén: quinoa, kyckling, zucchini och alltid olivolja!
Är det möjligt att gå ner 5 kilo på 2 veckor?

Ja, du kan gå ner fem kilo på två veckor! För att göra detta, följ rekommendationerna som följer.

Först och främst rekommenderar jag att du räknar dina kalorier. Varje individ behöver olika dagliga kalorier. Baserat på din aktivitetströskel, ge dig själv en dagligen och behåll den. För att gå ner 2,5 kilo varje vecka är det nödvändigt att skära ut 2 500 kalorier varje dag. Integrera dina dagliga övningar i den för att definiera det kaloriintag som krävs för att nå ditt mål.

Överväg också att föra matdagbok. På så sätt kan du enkelt komma ihåg alla dina matvanor. Därför kommer du att vara medveten om hela dina matvanor. För att gå ner i vikt behöver du också hålla dig motiverad på lång sikt. Så tveka inte att få stöd från omgivningen och från specialister (läkare, nutritionister och till och med psykologer). Ett annat tips: använd en mobilapplikation för att räkna dina kalorier varje dag.

Jag rekommenderar också starkt att du har en färgstark och balanserad kost. Balanserad mat hjälper till att fylla magen snabbt. Om du är nöjd är det mindre troligt att du tar en tur till kylen. Fyll på med massor av frukt och grönsaker.

Kom också ihåg att utelämna bearbetade produkter. De senare har förlorat nästan 90 % av sina näringsämnen. Så den här typen av mat kommer inte att fylla dig alls. Och slutligen, ät mat i alla färger för att vara säker på att du får i dig rätt nivå av vitaminer och mineraler. Ät allt av följande: frukt, grönsaker, äggvita, fågelbröst utan skinn, sojaprodukter, fisk, fettfria mejeriprodukter eller till och med skaldjur. För att snabbt gå ner i vikt finns det inget bättre än dessa livsmedel!

Hur går man ner 10 kilo på 2 veckor?

Här är fem viktiga punkter för att gå ner tio kilo på bara två veckor.

Raderaz skräpmaten i ditt dagliga liv!

Detta är den nödvändiga åtgärden för att gå ner tio kilo på två veckor. En individ som följer en traditionell diet kan i allmänhet ägna sig åt skräpmat en eller två gånger utan någon betydande effekt. Men när du sätter upp dig som mål att gå ner i vikt, måste du absolut lämna skräpmat åt sidan. Sluta äta, speciellt i slutet av dagen!

Akta dig för fet mat och till de som ha enormt socker

Lämna feta och rika livsmedel åt sidan samt de som innehåller mycket socker. Så du kan säga hejdå till allt av följande: degbotten, stekt, toppad med choklad, inslagen eller fylld och konserverad med socker. Tänk på: socker är din fiende!

Läs dem noggrant etiketter

Produkter som yoghurt och spannmålsbarer kan laddas med socker. Så även om du tror att det är hälsosamma livsmedel, se till att läsa etiketterna noggrant och välj produkter med lite socker, eller till och med inget alls (0 % keso).

Lämna åt sidan vita kolhydrater

Livsmedel som pasta och kakor är laddade med enkla kolhydrater. Dessa är faktiskt bara socker i förklädnad. Dessa ökar din insulinprocent, vilket möjliggör fettlagring. Därför får de dig att gå upp i vikt. Om du vill gå ner i vikt, sluta konsumera industriella kolhydrater. Det betyder att du inte längre kan äta allt av följande: vitt ris, bröd, potatis, kakor, kakor, chips, munkar eller till och med glass.

Vänd dig till magert protein och konsumera enormt grönsaker

Förutom nötkött och fläsk, välj magert kött som kyckling eller till och med fisk. Att äta fisk har många fördelar, eftersom fettsyrorna förser din kropp med de nödvändiga oljorna. Dessa hjälper till att minska ditt behov av fet mat. Sista punkten: kom ihåg att dricka vatten (och bara vatten!). Minst 1,5 liter per dag rekommenderas. Du kan öka detta antal eftersom vatten har en mättande effekt, vilket kan vara användbart om du vill gå ner i vikt på 1 månad.

Hur mycket vikt kan du gå ner på 1 månad?

Vetenskapliga studier bekräftar att att gå ner 1 kilo till 1,2 kilo per vecka är ett rimligt och uppnåeligt mål. Det betyder att du i snitt kommer att kunna gå ner mellan fyra och fem kilo per månad. Således är det möjligt att gå ner i vikt snabbt. Men om du är för restriktiv med din kost riskerar du att skada din kropp.

Det är bäst att anpassa din kost på lång sikt, genom att tänka på vad du äter och anta goda vanor. Jag föredrar detta framför grundläggande dieter. Individer som väljer grundläggande dieter ser deras muskelmassa minska. Du förbrukar också mycket vatten och benmassan påverkas. Glöm inte de möjliga farorna med vitamin- och mineralbrist.

Slutligen, när dieten väl stoppats, återfår dessa individer all förlorad vikt, eftersom kroppen hade anpassat sig till denna kostbegränsning. Detta kallas jojo-effekten.

Äta liten räcker inte för att gå ner i vikt

Grundläggande dieter presenterar det mest klassiska sättet att äta: om du konsumerar färre kalorier än du använder går du ner i vikt… Men kalorier är bara en variabel i ekvationen. Dessutom måste man ta hänsyn till att inte alla kalorier är värda samma sak.

Typen av mat du äter och när du äter påverkar hur din kropp använder dessa kalorier. Det är extremt vanligt att se individer som begränsar sina kalorier mellan 1200 och 1500 kalorier och inte längre kan gå ner i vikt. Det är därför du måste träna fysisk aktivitet samtidigt och välja en långsiktig ombalansering av kosten för att gå ner i vikt på 1 månad!