Vilka är de bästa dryckerna för viktminskning?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

När den används tillsammans med livsstilsförändringar är en viktminskningsdryck effektivare än någon annan dryck för att bekämpa övervikt och fetma. Drycker som grönt te, kaffe och proteinrika drycker ökar ämnesomsättningen, främjar mättnad och minskar hunger, alla faktorer som kan främja viktminskning. I resten av den här artikeln hittar du de bästa bantningsdryckerna att inkludera i din bantningsdiet och bli frisk.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

grönt te

Drick grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att öka din ämnesomsättning och uppmuntra fettminskning.

Detta örtte för viktminskning är mycket ofta förknippat med hälsa, och av goda skäl. Det innehåller inte bara nyttiga antioxidanter och andra kraftfulla näringsämnen, utan det är också en av de mest effektiva bantningsdryckerna för viktminskning.

Flera studier har visat att intag av denna dryck är utmärkt för att gå ner i vikt. En genomgång av 14 studier visade att personer som drack starkt grönt te i 12 veckor gick ner i genomsnitt 0,2 till 3,5 kg mer än de som inte drack det.

Det bör noteras att denna fördel är kopplad till de höga mängderna katekiner, antioxidanter som kan öka fettförbränningen och öka ämnesomsättningen. Matcha är en typ av grönt te som innehåller en högre mängd katekiner än traditionellt grönt te, vilket gör det till ett bra val för viktminskning.

En studie fann att kvinnor som konsumerade 3 gram matcha per dag brände mer fett under träning än kvinnor som inte drack det. Dessutom innehåller detta örtte för viktminskning koffein, vilket kan bidra till att främja viktminskning genom att öka energinivåerna och förbättra träningsprestanda.

Dessutom tenderar människor som dricker detta örtte för viktminskning att ha lägre blodtryck och en lägre risk att utveckla sjukdomar som hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och diabetes.

Grönt te
Grönt te ökar ämnesomsättningen

Är kaffe en viktminskningsdryck?

Koffeinhaltiga drycker som t.ex kaffe kan stimulera viktminskning genom att öka ämnesomsättningen, minska kaloriintaget och stimulera fettförbränningen.

Runt om i världen används denna viktminskningsdryck för att öka energinivåerna och förbättra humöret. Kaffe innehåller faktiskt koffein, ett ämne som stimulerar kroppen och kan främja viktminskning.

Detta örtte för viktminskning kan minska energiintaget och öka ämnesomsättningen, vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt. En studie av 33 överviktiga vuxna visade att de som drack kaffe innehållande 6 mg koffein per kilo kroppsvikt konsumerade betydligt färre kalorier än de som drack mindre eller inget koffein.

Koffeinkonsumtion har också visat sig öka ämnesomsättningen och främja fettförbränningen i flera andra studier. Kaffedrickare kan också ha lättare att behålla sin viktminskning över tid.

En studie av över 2 600 personer fann att de som framgångsrikt bibehöll viktminskning över tid drack betydligt mer koffeinhaltiga dietdrycker än kontrollgruppen.

Svart te, en effektiv bantningsdryck

Denna viktminskningsdryck innehåller polyfenoler, antioxidanter som minskar kroppsvikten. Studier visar att dricka svart te kan hjälpa till att minska kroppsfettet och främja viktminskning.

Liksom grönt te innehåller svart te föreningar som kan stimulera viktminskning. Denna dryck är en typ av te som har genomgått mer oxidation (exponering för luft) än andra typer av teer, vilket ger det en starkare smak och mörkare färg.

Denna viktminskningsdryck är rik på polyfenoler, inklusive en grupp polyfenoliska föreningar som kallas flavonoider. Polyfenoler är kraftfulla antioxidanter som kan hjälpa till att minska kroppsvikten.

Studier har visat att polyfenolerna som finns i denna infusion främjar viktminskning genom att minska kaloriintaget, stimulera nedbrytningen av fetter och stimulera tillväxten av goda tarmbakterier.

En studie på 111 personer visade att de som drack 3 koppar av denna viktminskningsdryck dagligen under tre månader gick ner mer i vikt och hade en större minskning av midjemåttet jämfört med kontrollgruppen.

En annan studie av 2 734 kvinnor fann att kvinnor som konsumerade mycket flavonoidrika livsmedel och drycker, såsom svart te, hade betydligt lägre kroppsfett och bukfett än kvinnor som konsumerade färre flavonoidrika livsmedel.

Vatten, den bästa drycken för att gå ner i vikt?

Vatten är en lågkaloridryck vare sig den är stilla, mousserande eller mineral. Att dricka vatten regelbundet kan hjälpa till att bränna kalorier och minska portionsstorlekarna under måltiderna, vilket kan leda till viktminskning.

Att öka ditt vattenintag är ett av de enklaste sätten att förbättra din allmänna hälsa. Att dricka mer vatten kan också gynna din midja, hålla dig mätt mellan måltiderna och öka antalet kalorier du bränner.

Forskning tyder på det Drick vatten före måltider kan hjälpa dig att nå framgång när du försöker minska kalorier och gå ner i vikt. En studie på 48 överviktiga vuxna fann att de som drack 500 ml av denna bantningsdryck före måltid medan de följde en lågkaloridiet gick ner 44 % mer i vikt på 12 veckor än de som inte drack den före måltiderna.

Att dricka kallt vatten ökar energiförbrukningen i vila. Till exempel visade en studie på 21 överviktiga barn att viloenergiförbrukningen ökade med upp till 25 % 40 minuter efter att ha druckit 10 ml kallt vatten per kilo kroppsvikt.

Glas med vatten
Att dricka kallt vatten ökar energiförbrukningen för vila

äppelcidervinäger

DE cider vinäger innehåller ättiksyra, en förening som kan öka viktminskningen genom att sänka insulinnivåerna, förbättra ämnesomsättningen, dämpa aptiten och öka fettförbränningen.

Djurstudier har visat att ättiksyra kan förhindra viktökning och minska fettansamlingen i magen och levern. Även om forskningen är begränsad, finns det vissa bevis för att denna dryck är effektiv för att främja viktminskning hos människor.

En studie på 144 överviktiga vuxna visade att att dricka en daglig drink innehållande 2 matskedar (30 ml) vinäger per dag ledde till betydande minskningar i vikt, midjemått och magfett jämfört med placebogruppen.

Äppelcidervinäger saktar ner magtömningen, vilket hjälper dig att hålla dig mätt längre. Det hjälper också till att minska överätande. Det bör dock noteras att att dricka sura drycker som äppelcidervinäger kan erodera tänderna, vilket är anledningen till att det bör konsumeras sparsamt.

Ingefärste, en drink för att gå ner i vikt

Människo- och djurstudier indikerar att ingefära kan främja mättnad, minska aptiten och öka ämnesomsättningen, vilket är användbart för viktminskning.

Ingefära används ofta som en krydda för att ge smak åt rätter och som ett botemedel för att behandla ett antal tillstånd som illamående, förkylningar och artrit. Människo- och djurstudier har också visat att denna smakrika rot har en gynnsam effekt på viktminskning.

En studie visade att råttor som fick en diet med hög fetthalt kompletterad med 5 % ingefärapulver under fyra veckor hade signifikant minskning av kroppsvikten och signifikanta förbättringar av HDL-kolesterolnivåer jämfört med råttor som fick en diet med hög fetthalt i fett utan ingefära.

Även om denna undersökning använde koncentrerat ingefärapulver, visade en mänsklig studie att ingefärste också hjälper till att minska aptiten och öka kaloriförbrukningen.

En studie av 10 överviktiga män fann att när de drack 2 gram ingefärapulver löst i varmt vatten vid frukosten, ökade deras mättnad och hungern minskade jämfört med dagar utan att inge ingefärste. Dessutom visade studien att ingefärste ökade den termiska effekten av mat (antalet kalorier som behövs för att smälta och absorbera mat) med 43 kalorier.

Även om detta inte är ett stort antal kalorier, tyder det på att ingefärste i kombination med dess mättande egenskaper är en bra viktminskningsdryck.

Ingefärste
Liksom många olika teer är ingefärste en effektiv viktminskningsdryck.

Kan proteinshakes främja viktminskning?

Proteinshakes minskar aptiten och ökar fylligheten. Proteinpulver kan enkelt läggas till vilken dryck som helst för ett snabbt mellanmål eller måltid. Proteinrika drycker kan minska hungern, minska aptiten och främja mättnad, vilket är viktigt för viktminskning.

Det finns otaliga proteinpulver tillgängliga för konsumenter som gör det enkelt att förbereda ett snabbt mellanmål eller måltid. Protein ökar nivåerna av hungerreducerande hormoner, samtidigt som de minskar nivåerna av ghrelin, ett hormon som stimulerar aptiten.

En studie av 90 överviktiga vuxna fann att de som konsumerade 56 gram vassleprotein per dag under 23 veckor tappade 5 pund mer fett än en kontrollgrupp som åt samma antal kalorier, men inget vassleprotein.

Vassle-, ärt- och hampaproteinpulver är bara några av de sorter som kan ge en tillfredsställande proteinboost till shakes och smoothies som kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Kan grönsaksjuice hjälpa dig gå ner i vikt?

Även om fruktjuicer har kopplats till viktökning, kan intag av grönsaksjuice ha motsatt effekt. I en studie tappade vuxna som drack 16 uns grönsaksjuice med låg natriumhalt medan de följde en kaloribegränsad diet betydligt mer i vikt än de som inte åt någon.

Dessutom minskade gruppen som konsumerade grönsaksjuice avsevärt sitt kolhydratintag, en viktig faktor för viktminskning. Att konsumera hela grönsaker när det är möjligt är det hälsosammaste valet, på grund av den höga mängden fibrer som går förlorade under juiceprocessen.

Men att konsumera en grönsaksjuice med lågt kaloriinnehåll kan öka ditt grönsaksintag och till och med hjälpa dig att gå ner i vikt. Den kan därför användas som dryck för att gå ner i vikt.

även om grönsaker Hela livsmedel är det bästa valet, att konsumera grönsaksjuicer kan främja viktminskning om det ingår i en hälsosam kost.

Lime- och hallonjuice

Lime innehåller C-vitamin och antioxidanter som är bra för avgiftning och fettminskning. Det tar bort gifter från kroppen genom att förstärka effekten av glutation-S-transferas, ett enzym som finns i levern. Den innehåller även flavonoider som aktiverar matsmältningssystemet och ökar utsöndringen av syror och galla.

Å andra sidan innehåller hallon naturliga kemikalier som kallas ketoner som dämpar aptiten. Det förhindrar ökningar i kroppsvikt som orsakas av fet mat. Det begränsar också vikten av fettvävnad. Förutom att öka viktminskningen är hallon också fullproppade med vitamin C och B som främjar frisk hud och långsamt åldrande.

Du behöver saften av en hel lime, en halv kopp vatten och hackade hallon. Lägg de hackade hallonen i mixern och tillsätt sedan citronsaft och vatten. Mixa tills den är mosad och slät. Tillsätt mer vatten om så önskas. Häll upp allt i en kopp och njut av denna viktminskningsdrink!

Kalk
Gå ner i vikt med lime

Vad sägs om böcker inom bantningdryckssfären?

För att hålla sig i form fokuserar många på lemonad, grönt te eller vanligt vatten som viktminskningsdryck. Ibland tycker de att de är intetsägande och blir allvarligt frustrerade av dem under sina bantningsbehandlingar. Det finns dock en uppsjö av bantningsdrycker där ute. Och medan de förblir kalorisnåla eller lågkalorier, kan de vara varma, kalla, starka, milda, söta eller salta. Så många egenskaper som gör att alla kan hitta eller komponera sin egen bantningsdryck.

För att visa denna mångfald skrev Nathalie Vogtlin en bok med titeln ”Slimming Drinks” där hon erbjuder hundratals recept för de som letar efter den bästa drycken för att gå ner i vikt. Romerskt bröllop Det kommer även en bok om detta ämne. Dess titel ”Dricker för att gå ner i vikt: hur du dricker och väljer dina drycker för att gå ner i vikt permanent” är avslöjande. Rainer Schönfeld vill vara ganska exakt och bestämmer sig för ”Grönt te är bantningsdrycken”. Denna 96-sidiga bok handlar specifikt om denna dryck, nu populär som viktminskningsdryck.

Källor:

https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-drinks#section7
https://www.manvsweight.com/homemade-drinks-to-lose-weight-fast/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4025876//pubmed/23671022
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28965248https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2859815/
https://www.decitre.fr/livres/boissons-minceur-9782754003087.html#resume
https://www.trendmail.ch/fr/Livres/Livres-en-francais/Livre-The-vert-la-boisson-minceur.html
https://books.google.ci/books?id=rZxiDwAAQBAJ&hl=fr&source=gbs_navlinks_s
https://www.femmetemporel.fr/minceur/recettes-minceur/regime-okinawa-4-recettes-au-top-pour-perdre-du-poids-32830