Orthosiphon eller java te: min guide och åsikt

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Orthosiphon eller java te? Känner du till denna växt med flera förtjänster?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Naturen är full av skatter vars egenskaper vi inte har en aning om! Oavsett om det är enkla botemedel eller behandling av allvarliga sjukdomar, använder traditionell och naturmedicin en mängd olika växter.

Detta är just fallet med ortosifonen som har använts sedan antiken för sina många intressanta egenskaper. Upptäck min kompletta guide till denna växt som kan bli en effektiv allierad som en del av ett bantningsprogram.

Orthosiphon eller java te

Presentation

Ortosifonen, även känd under namnet barbiflore, Java-te eller till och med kattmustasch är en medicinalväxt mycket uppskattad av traditionell medicin för åtfölja bantningsdieter.

ortosifon
Orthosiphon är en medicinalväxt som hjälper till att gå ner i vikt

Det här är en liten buske hemma i Sydostasien odlas vanligtvis i Malaysia och Indonesien. Den introducerades i tropiska länder lika mycket för sina dekorativa dygder som medicinsk. Java-te odlas i fuktiga områden på kanten av floder och kärr.

Från en höjd av 30 till 90 cm, ortosifonen ser ut som en liten buske vars blad är motsatta på stjälken och är håriga på båda sidor om dess båda sidor. Ansiktet övre ytan får en mörkgrön färg, medan den undre ytan blir färgad ljusgrön.

De vita blommorna är har en lång ståndare som matchar formen på kattdjurens morrhår, därför dess namn ”kattens mustasch”. De avger en behaglig lukt smaksatt.

Kultur

Java te odlas ganska enkelt utan specifikt underhåll. Dess plantering sker i allmänhet kl våren på fuktig jord, väl utsatt för solen och näringsrik.

Aktiva substanser

Orthosiphon är rik på aktiva ingredienser som eupatorin, cirsimaritin, lutheoltetrametyleter, scutellareintetrametyleter, salvigenin, rhamnazin, apigenoltrimetyleter och sinensetin.

Fördelar och egenskaper med ortosifon

Om ortosifonen är så uppskattad i århundraden, den är för dess många hälsofördelar. Här är dess främsta fördelar.

Ett diuretikum naturlig

Ortosifonen tillåter avsevärd ökning av urinvolymen, vilket förhindrar bakterier från fästa på väggarna i urinvägarna. Detta resulterar i en minskning risker för kristallbildning som orsakar njursten.

En bantande allierad

Förknippas med dieter diet för att gå ner i vikt, hjälper konsumtionen av Java-te att accentuera viktminskningsprocessen genom att förhindra vattenretention och underlätta eliminering av gifter i kroppen. Detta är ett utmärkt sätt att utföra en depurativ behandling.

En antiinflammatorisk och en antioxidant

Föreningar som finns i ortosifonen, särskilt eupatorin och sinensetin är viktiga medel i bekämpar inre inflammation.

Antioxidanteffekterna av vissa aktiva ingredienser som sinensetin och rosmarinsyra hjälpa till att bekämpa fria radikaler och effekterna av åldrande.

En regulator av blodtryck

Dess vasodilaterande effekt på huvudblodkärlen gör att den kan reglera blodtrycket. där stimulering av eliminering av vatten möjliggör också en minskning av blodcirkulationen och även blodtrycket.

Användningsformer och dosering

Ortosifonen som används i örtmedicin kommer i form av torkade löv, pulver eller av flytande extrakt.

Den normala dosen av pulvret ortosiphon rekommenderar ett värde som sträcker sig från 200 till 600 mg per dag. Hon kan variera efter behov och behandlingar och speciellt efter recept läkare.

Det rekommenderas att dela upp den dagliga dosen i 2 doser per dag, en på morgonen och en mitt på dagen. Dess effekt diuretikum därför rekommenderas det inte att konsumera det på kvällen. Det rekommenderas också att återfukta väl under hela dagen under behandlingen.

I form av örtte är det rekommenderas att använda en dos på 20 g/liter att dricka 3 gånger om dagen om du vill följa ett viktminskningskur eller en avgiftande rengöring.

Det finns också kapslar baserade på Java-tepulver innehållande 10 mg Java-teextrakt. plantan. Det rekommenderade dagliga intaget är 2 till 3 gånger om dagen.

ortosifon
Orthosiphon kan tas på olika sätt: infusion, kapsel eller flytande extrakt

Den torkade plantan ska infunderas i ett glas kokande vatten. Låt vila i tio minuter innan du dricker. Infusionen ska tas 3 gånger om dagen.

Försiktighetsåtgärder för användning och biverkningar

Naturlig behandlingsbaserad ortosiphon rekommenderas inte för personer med njurinsufficiens eller hjärtsjukdomar samt gravida och ammande kvinnor. Människor som lider njurkolik.

Dessutom barn i åldern under 18 år rekommenderas inte att följa en kurs med java-te. han är samma för personer som behandlas för högt blodtryck arteriell.

Ur effektsynpunkt oönskat, växten uppvisar inte några biverkningar hittills anmärkningsvärd. Ortosifonen är dock erkänd för sin dränerande effekt rekommenderas starkt att hydrera väl under behandlingsperioden.

Det rekommenderas också att rådfråga alltid din läkare innan du påbörjar din behandling. Respekten Striktheten av de föreskrivna doserna rekommenderas starkt.

Var kan man köpa ortosifonen?

Ortosifonen kan köpas på apotek, apotek, örtläkare och butiker specialiserad på naturlig och traditionell medicin. Du kan till och med köp online på dedikerade sajter och få din vara levererad till dig ortosifon direkt till ditt hem.

Om du vill skaffa färska växter direkt måste du resa till Asien eftersom den inte odlas i Frankrike.

En intressant synergi: ortosifon och grönt te

Många laboratorier idag kombinera ortosiphon och grönt te för att få en mycket effektiv för viktminskning.

Om de två plantorna separerade har betydande bantningsåtgärder, deras kombinerade effekter gör att du kan få fler resultat.

ortosifon
Blandningen av ortosifon och grönt te är mycket effektiv för viktminskning.

Kombinationen av ortosifon och grönt te producerar många fördelaktiga åtgärder för kroppen, förutom de egenskaper som är specifika för varje växt:

  • Optimal förbränning av fettreserver för snabb och säker viktminskning;
  • Större effektivitet mot vattenretention och ökad urinvolym;
  • Enklare vikthållning efter bantning bantning;
  • Underlätta eliminering av gifter från kroppen för ett depurativt botemedel.

Apotek och butiker specialister inom örtmedicin distribuerar i allmänhet denna ortosifon + grönt te i form av en infusionspåse. Vissa laboratorier kombinerar dem med citron eller andra smakämnen för att få doft och smak särskild.

Slutsats

Ortosifonens förtjänster för kroppen är obestridliga. Bland naturläkemedlen för att behandla olika åkommor eller för att gå ner i vikt är det en effektiv växt som inte utgör någon fara för kroppen. I kombination med lika välgörande växter som grönt te kan dess effekter optimeras ytterligare.