7 livsmedel att undvika när du vill gå ner i vikt

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Vi vet alla att att gå ner i vikt är ett långsiktigt jobb, och du kommer att behöva mycket motivation och beslutsamhet för att uppnå dina mål. Men att gå ner i vikt permanent och effektivt kommer det att ta tid. Ja, det är möjligt att gå ner 10 kilo på två månader, men du kommer att få tillbaka dem omedelbart, eftersom din kropp kommer att hamna i olag och inte längre kan tillgodogöra sig den mat du konsumerar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

I dag, för att hjälpa dig i din strävan efter idealvikten ger vi dig 7 livsmedel att undvika för viktminskning. Är du redo ? Nu går vi ! Och ha det bra till slutet, vi ger dig två bonustips!

Alkoholen

Ja, alkohol är kaloririk, och det är en av ”livsmedel” som kommer att hindra dig från att gå ner i vikt ordentligt om du konsumera. En milliliter alkohol ger 7 kcal, så föreställ dig det antal kalorier från ett glas vin eller en halvliter öl!

läsk

Vi stannar i drinkar, med läsk. Liksom med alkohol innehåller läsk mycket kalorier. Så om du inte klarar dig utan det, välj diet eller noll läsk, där sockret ersätts av sötningsmedel. Men för bättre resultat råder vi dig naturligtvis att dricka vatten!

Kvinna som dricker en läsk
Säg adjö till läsk av alla slag

Sprider sig

DE pålägg är, förutom att vara väldigt söta, väldigt feta, bör de logiskt sett begränsas eller till och med elimineras om du vill gå ner i vikt effektivt. Om du vet hur du ska vara uppmärksam i mängder kan du givetvis konsumera det. Försök att variera märken och hitta en av bra kvalitet, utan olja palm och innehåller mindre socker!

Om du vill lära dig mer om viktminskning, jag bjuda in att läsa Min artikel om viktminskningsprocessen.

Desserter och bakverk

Självklart, hur man inte pratar om desserter och bakverk, dina fiender när man går ner i vikt! Vi kommer inte att be dig om det ta bort dessa livsmedel, eftersom de ger nöje, och detta skulle vara frustrerande, utan helt enkelt att minska och hantera kvantiteterna som du kommer att konsumera!

DU vet det nödvändigtvis, men det här är mat alldeles för rik på sockerarter och kalorier för att hjälpa dig gå ner i vikt effektivt, varför det är tillrådligt att minska deras bidrag, dock utan att ta bort dem. För vad ? För om du inte gör det njut mer av att äta, du kommer att uppleva vad som kallas jojo-effekten, d.v.s. efter att ha gått ner i vikt, du kommer att återuppta det på mycket kort tid, och du kommer till och med att kunna få några extra kilon. Det är därför det är viktigt att vet hur man har kul när du går ner i vikt, eftersom du kommer att vara mycket lättare att gå ner i vikt genom att äta mat som du gillar !

Ost

NU att vi pratade om allt som är söta produkter, vi kan introducera feta produkter!

Ost är en mycket fet produkt, så det kommer att vara tillrådligt att minska dina kvantiteter eller att välja mindre feta ostar. Om du vill få bra resultat måste du tyvärr göra några uppoffringar…

Ost
Minska dina mängder ost

Pålägget

där pålägg är fienden till viktminskning, eftersom det är en sortiment av extremt feta produkter. Och även om det finns bra fett, den stora majoriteten av fettet i deli kött är en uppsättning fettsyror och kolesterol…

Det dolda fettet

Detta är inte ett livsmedel strikt sett, utan en uppsättning av produkter som innehåller dolda fetter, och som kommer att hindra dig från gå ner i vikt korrekt. Det finns i panerade produkter, friterade produkter och i synnerhet industriprodukter. Att minska ditt fettintag kan du minska mängden smör du du lägger på din rostat bröd eller mängden olja i din vinägrettsås…

NU, vidare till tipsen!

Snacka inte mellan måltiderna!

DE det viktigaste rådet är att inte mellanmål mellan måltiderna, annars kommer alla dina ansträngningar att vara bortkastade. Medan man äter mellan måltiderna kommer du att störa hungerns hormoner och mättnad, nämligen ghrelin och leptin, och din kropp gör det inte kommer att förstå mer om hur du äter. Så stanna vid 3 eller 4 måltider om dagen, och håll ut chocken!

Se upp dina portioner!

Ofta, problemet med människor som har gått upp i vikt är mängden konsumerat mat. Om dina portioner är för stora är det det logiskt att du går upp i vikt, eftersom din kropp kommer att lagra. han du kommer därför att behöva minska dina portioner för att gå ner i vikt på långsiktigt !