Celluliter på armarna, hur blir man av med det?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Särskilt fult kan celluliter dyka upp på armen. Det drabbar ofta kvinnor av alla kroppar (överviktiga eller utmärglade kvinnor), samtidigt som det avslöjar sladdriga armar, apelsinskal i detta segment av den övre extremiteten. Så när celluliter är på armen är det fult. Lyckligtvis finns det sätt att helt ta bort det när det väl tar fäste. Med en passande kost, lite sport förknippad med lokal massage och anti-cellulitkrämer utan att glömma en rejäl dos beslutsamhet och uthållighet kan du lyckas utrota celluliter på armarna.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är celluliter på armarna?

Celluliter på armarna är resultatet av en ansamling av fett i fettceller som finns under huden.

Enligt Dr Ariel Toledano, ”denna celluliter är ofta inte vattnig. Det är fettcelluliter i det här fallet.”(1).

Faktum är att celluliter finns i tre former:

 • fettcelluliter, orsakade av vattenretention,
 • infiltrerade celluliter som kallas vattniga eller feta resultat av överskott av subkutant fett,
 • och fibrös cellulit; En förlust av flexibilitet i kollagenfibrerna i fettceller är ofta orsaken till denna form av celluliter.

Fettcelluliter som uppträder i området mellan armbågen och axeln förändrar strukturen av dermis, så att den inte längre är slät. Armens hud är sedan utspänd, oregelbunden, blir gropar och sladdrig, vilket avslöjar flera sprickor. Det korniga utseendet på denna hud kallas apelsinskal. Gropar eller knölar dyker också upp.

De faktorer som gynnar denna typ av cellulitproblem är överflödigt fett till följd av en kost som är för rik (för fet, för söt) som ibland är förknippad med en stillasittande livsstil och brist på fysisk aktivitet.

Överskott av fett underlättar uppkomsten av celluliter
Överskott av fett underlättar uppkomsten av celluliter

Vad är maten för att bli av med det?

En hälsosam och varierad kost är nödvändig för att eliminera celluliter på armarna som är resultatet av överflödigt fett. Dessutom kan överdriven viktökning främja uppkomsten av celluliter. För att minska detta fett i denna del av kroppen måste du arbeta för att minska det totala kroppsfettet och gå ner i vikt gradvis. Att förlora övergripande kroppsfett kommer också att leda till förlust av armcelluliter, eftersom du inte kan behandla armområdet separat. För att göra detta måste du gynna en diet, låg i kalorier och fett, men rik på fibrer, vitaminer, antioxidanter och proteiner. Vidare måste du ta bort eller minska konsumtionen av vissa livsmedel under olika måltider.

Favoritmat

Som en del av en anticellulitdiet är god hydrering nödvändigt för kroppen. Därför måste du konsumera mycket vatten för att kroppens hudceller ska hålla sig fräscha och förnya sig. Denna tillförsel av vatten som är nödvändig för kroppen, med minst 8 glas vatten, dagligen, främjar elimineringen av gifter och minskningen av det orangea utseendet av celluliter som uppträder på armen.

Färska frukter och grönsaker som också innehåller vatten bidrar till att återfukta kroppen. Du måste också introducera dem i din kost för att hjälpa dig att minska armcelluliter.

Färska frukter och grönsaker är låga i kalorier och innehåller massor av näringsämnen samt antioxidanter. Du måste konsumera mer av dem, eftersom de är livsmedel att gynna när du vill minska överflödigt fett och gå ner i vikt i armen. De måste tillagas hälsosamt (ångas, kokas, blancheras), helst utan fett eller i mycket små mängder. En anti-cellulitdiet bör innehålla bland grönsaker, selleri, purjolök, aubergine, lök, kål eller peppar. Under måltider och efterrätter är de rekommenderade frukterna röda frukter, ananas, vindruvor, äpple, papaya. Dessa frukter innehåller ämnen som fungerar som naturliga fettförbrännare, i synnerhet bromelain i ananas eller pektin i äpple. Kosttillskott finns till och med och syftar till att återskapa denna process. Upptäck här min åsikt om PhenQ, som är en av dess mest kända och effektiva företrädare.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Matalternativet bör också innehålla livsmedel som är rika på protein, särskilt magert kött, fågel, ägg, fisk.

Välj laxbaserade måltider
Välj laxbaserade måltider

Mat att undvika

Den näringsmässiga inställningen till armcelluliter måste vara en diet som inte innehåller fetter av vegetabiliskt ursprung. Du måste därför förbjuda mat rik på mättat fett, rött kött, kallskuret, korv samt fet och salt mat (aperitifkex, industrirätter, pommes frites). Raffinerade sockerarter, sockerhaltiga livsmedel, sockerhaltiga läsk, bakverk och rökt fisk bör också elimineras. Det är också nödvändigt att minska saltförbrukningen, vilket främjar vattenretention.

Vilka sportaktiviteter för att eliminera celluliter på armarna?

För att eliminera uppkomsten av celluliter på armen måste du utöva en sportaktivitet regelbundet. Denna övning är nödvändig eftersom den undviker ett stillasittande liv.

Det har också andra fördelar, som doktor Serfaty-Lacrosnière påpekar: ”Regelbunden fysisk träning i mer än trettio minuter stimulerar hormoner (endorfiner, testosteron och tillväxthormoner) som uppmuntrar kroppen att bränna fett genom reserv, stärker muskelvävnad, skyddar skelett. och hud och ge fyllighet”(2).

Mot celluliter i armen bör denna sportaktivitet gynna övningar som riktar sig mot armen. Dessa övningar hjälper dig att förlora kalorier, stärka dina armar och minska utseendet på apelsinskalet. De hjälper dig att bygga muskler. Med mer muskler i armen får du mindre fett och följaktligen en minskning av celluliter, med fasta och tunna armar. Genom att stärka armen förhindrar du ansamling av fett.

Dessa övningar, som gör att du kan arbeta effektivt med armen, är oerhört viktiga när det kommer till att bli av med celluliter på armen. Så du kan träna simning, välja crawl eller bröstsim vilket belastar armen mycket och tvingar den att fungera. Tennis och basket är också effektiva sporter för att arbeta med armen.

Regelbunden cykling (inomhus eller utomhus) är också bra för att träna armarna. Även andra mycket specifika övningar gör att du kan använda armen och hjälpa dig att eliminera celluliter i armen. Dessa är biceps och triceps stärkande övningar. Du kan träna dessa övningar med hantlar eller med en vikt. På samma sätt kan du tackla celluliter på armarna genom att lyfta hantlar.

Andra regelbundna övningar som varar 20 till 30 minuter dagligen kommer att ge utmärkta resultat, särskilt de som låter dig utföra:

 • förlängningar av underarmarna ovanför huvudet,
 • styrkande rörelser i armar och axlar,
 • hoppar med ett rep,
 • armhävningar på sidan eller armhävningar mot en vägg.

Hur blir man av med det med massage?

Massage är också viktigt för att aktivera förlusten av celluliter på armen. Denna lokala massage med en dränerande effekt låter dig utöva ett starkt tryck på armens köttiga muskler, för att eliminera gifter och för att bekämpa vätskeansamling. För armen, anti-cellulitmassagen som börjar från armbågen till axlarna utan att glömma området som drabbats av celluliter:

 • ger muskelavslappning,
 • stimulerar mikrocirkulationen,
 • optimerar lymfcirkulationen,
 • gör huden mjuk och glänsande,
 • stramar upp huden på armarna,
 • och hjälper till att eliminera celluliter.

Massage hjälper till att förstärka verkan av sportaktiviteter och starta om processen för att eliminera gifter med det synliga resultatet av en minskning av celluliter på armarna.

Palper-rolling är en massageteknik som är effektiv för att bli av med celluliter. Denna anti-celluliter gest kommer att bestå av att ta ett veck av huden mellan tummen och de andra fingrarna och rulla detta veck vertikalt, som en våg, från insidan av armen och utåt. Denna gest måste upprepas flera gånger.

Övningen av palpation och rullning gör det möjligt att mobilisera fettavlagringar, att smälta fett eller att rensa igen överflödigt fettvatten, att förbättra lymfatisk och venös cirkulation och att stimulera blodcirkulationen. Dessa effekter inducerar synbart reducerade celluliter. För att främja evakueringen av celluliter är det viktigt att kombinera massage, särskilt palpering och rullning, med anti-cellulitkrämer eller eteriska oljor för att optimera den djupa penetrationen av de aktiva ingredienserna.

Celluliter på armen, tack massage
Vissa massager kan hjälpa dig att tappa celluliter på armarna

Vilken kräm ska appliceras för att eliminera celluliter på armarna?

Det finns krämer på marknaden som effektivt kan eliminera celluliter på armarna. De innehåller ingredienser av utmärkt kvalitet och stor effektivitet. De kännetecknas av en anti-cellulitformel, de bör användas varje dag, samtidigt som de masserar armarna. Massagen förstärker verkan av de aktiva ingredienserna som tränger in under huden för att ge effekter och hjälpa till att minska ”apelsinskal”-effekten. De krämer som är bäst lämpade för att förstöra gropar innehåller aktiva ingredienser som koffein som frigör fettceller och främjar destruktion av fett. Andra aktiva ingredienser ingår i sammansättningen av anti-cellulitkrämer; dessa är bland annat:

 • marina alger,
 • fucus (ett tång),
 • murgrönaextrakt,
 • extrakt av Garcinia Cambogia.

Dessa aktiva ingredienser hjälper till att minska fettcellerna, förhindrar ny ansamling, eliminerar celluliter och gör huden slät och fast. Men appliceringen av en anti-cellulitkräm måste utgöra ett komplement till anti-cellulitbehandlingen; det måste kombineras med en anti-cellulitdiet och regelbunden sportaktivitet.


Min videoguide för att bli av med celluliter på armarna är här:

Källor:

(1) Allodocteurs.fr: Hur eliminerar man celluliter på armarna? juni 2014
(2) Sylvie Charier: Fettcellulit: hur blir man av med det? Marieclaire.fr, mars 2018