Fentermin: fara!

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

DE aptitdämpande mediciner är mycket populära eftersom de hjälper dig att gå ner i vikt utan diet- eller sportrestriktioner.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vissa av dem är mycket effektiva medan andra är skadliga starkt för hälsan. Phentermine är bland dem som representerar en enorm fara för sin konsument.

Allt om detta ämne kommer att ges till dig i följande rader, inklusive en kort presentation, dess verkningssätt, dess biverkningar och skälen till varför det bör undvikas ta.

Amfetamin

Det är viktigt att veta exakt vad som representerar amfetamin för att bättre förstå orsakerna till konsumtionen av fentermin är farligt.

fentermin
Fentermin är ett derivat av amfetamin, därav dess farliga natur.

Det är vad ?

Upptäcktes runt 1887, amfetamin klassificeras bland de droger i de flesta länder. Ändå är det en psykostimulerande medel, som på kort sikt ökar energin. Precis som fentermin, det är en del av fenyletylaminfamiljen.

Dessutom används det mycket ofta som en sömnfördröjning. Under andra världskriget tog deltagarna till exempel det så att kampen kunde fortsätta även under natten.

Det är också vanligt att hitta det bland komponenterna i mediciner mot sjuklig fetma, rökning och hyperaktivitet i barndomen eller uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet (ADHD). Men de flesta av dem är det inte marknadsförs inte längre för närvarande på grund av biverkningarnas allvar som de genererar.

Här är amfetamins skadliga konsekvenser för hälsan mänsklig.

Beroende och anorexi

Det är denna anorexigena egenskap som främst utnyttjas i fentermin, men det är ibland dödligt.

Vid låga doser, d.v.s. för konsumtion under en kort tidsperiod, amfetamin minskar aptiten. Men på lång sikt leder det till svår anorexi som helt eliminerar all lust att äta. Några människor dör till och med av det.

Problemet är att det också är beroendeframkallande. Hon gynnar en överproduktion av vissa signalsubstanser som dopamin, adrenalin eller till och med serotonin, ansvarig för beteende och välbefinnande.

Således känner konsumenten en viss form av lycka och tillfredsställelse och alltid vill ha mer, därav tillvänjningen.

Och det ena leder till det andra, individen kommer att glömma bort det foder och tar bara ämnet.

Deprimerat tillstånd

Många kanske undrar varför det skulle orsaka en depression eftersom det stimulerar frisättningen av lyckohormoner.

Faktum är att om det tas över en lång period, händer det att vid en visst ögonblick finns det inte längre tillräckligt med signalsubstanser, så mycket produktionen är överdriven.

Så när effekterna av de som redan utsöndras minskar, hjärnan är inte längre kapabel att producera det och konsumenten börjar gradvis att må sämre tills man når ett depressivt tillstånd.

Men det farligaste är att ta och konsekvenserna av amfetamin representerar en cirkel ond extremt svår att bryta.

Ta till exempel fallet med en person som vill gå ner i vikt. och bestämmer sig för att ta fentermin (som härrör från amfetamin).

Det tar cirka 10 veckors behandling för att se någon effekt. Hon har gott om tid på sig att utveckla ett beroende. Slutet av Hon vill fortfarande ha sin behandling. Hon har valet mellan att fortsätta ta eller sluta.

Om hon bestämmer sig för att fortsätta sin fångst kommer hon säkert att hamna har en allvarlig ätstörning. Annars skulle det riskera först att hamna i ett depressivt tillstånd på grund av bristen på dos. I detta skede, de flesta missbrukare återvänder till sina gamla demoner.

I slutändan kommer hon att möta en ny depression igen på grund av utarmningen av lagret av välbefinnande neurotransmittorer. Du ser säkert farorna med att ta sådana ämnen, även för medicinska ändamål.

Skador på vitala celler och organ

Inuti kroppen skadar amfetamin även celler och störa deras funktion. Dessa åtgärder är de flesta mycket allvarlig och oåterkallelig.

fentermin
Förutom att vara beroendeframkallande, utgör fentermin fysiska och psykiska hälsorisker.

Därför kommer den missbrukande användaren sannolikt att dö snabbare och klara av hjärnsjukdomar eller beteendestörningar mer eller mindre allvarlig:

 • Delirium;
 • Ångestattack ;
 • Autism;
 • Sömnstörning;
 • Stark irritabilitet och många fler.

Dessutom kan kroppen inte säkerställa eliminering av dessa ämnen och deras effekter när de konsumeras i stora mängder. han har inte ens tid att agera på de gamla som de nya redan är intas.

Således tvingas nyckelorgan som njurar och lever till springa mycket snabbare för att eliminera alla gifter. Har en Någon gång slits de ut och fungerar inte längre normalt. Detta är hur som symtom på njursvikt, hjärtinfarkt eller infektioner urinytor.

Vad är fentermin?

Fentermin är ett ämne från familjen fenyletylamin. Det är känt som 2-metyl-1-fenylpropan-2-amin eller 2-metyl-amfetamin inom kemiområdet.

I allmänhet används det vid tillverkningen de mest kraftfulla bantningskapslarna. Dess konsumtion rekommenderas endast för personer i den sjukligt feta fasen som behöver gå ner i vikt mycket snabbt på grund av hälsoproblem.

Den gjorde sitt första framträdande på marknaden 1959 under FDA-tillstånd (Food and Drugs Administration). På den tiden var hon främst ordinerats för att begränsa aptiten hos överviktiga personer.

Efter framsteg inom forskningen placerades den på listan över narkotika i Europa runt februari 2012.

Dessutom är läkemedel som innehåller det för närvarande förbjudna Frankrike, utan recept. Som det är över disk i vissa främmande länder är det möjligt att få på internet.

Men om du ertappas i besittning av denna typ av substans, du riskerar att bli åtalad av de många behöriga myndigheterna.

Hur fungerar fentermin för att minska aptiten?

Fentermin verkar på neuroner för att främja produktionen av katekolaminer, signalsubstanser som indikerar eventuell chock.

Således anser kroppen detta överskott av hormon som konsekvensen av en stressig situation angående mat, och aptiten minskar automatiskt.

Det är också på grund av detta driftsätt som detta ämnet är farligt. Personen är ständigt i ett tillstånd av ångest under hela behandlingen och hamnar i många sjukdomar mental och hjärtlig överanvändning.

Vilka är konsekvenserna av att konsumera fentermin?

Viktminskning

Om fentermin är så populärt är det för att det främjar snabb och effektiv viktminskning utan diet eller sport.

I de flesta fall orsakas övervikt av överätande. En individs kaloriintag beror på deras ålder, sex och de aktiviteter han utövar.

Om han äter lite kan han inte fylla dem och slutar med att gå ner i vikt. Annars omvandlas energierna till fett och det tar på vikt.

Utan att bränna fett minskar fentermin känslan av hunger som gör att patienten konsumerar mindre mat. På detta sätt, om orsaken av hans fetma är överskottet av mat, kommer han att gå ner i vikt snabbare. han kommer inte längre ens vilja ha de små cravings mitt på dagen.

fentermin
Phentermine är uppskattad för sin aptitdämpande kraft.

När den ändå fanns till salu var det många som vittnade att tack vare detta ämne gick de ner cirka 1,5 kg per vecka.

Men i utbyte mot denna åtgärd orsakar den effekter betydande sekundära effekter som gav honom ett förbud mot marknadsföring.

Stress och ångest

De små, flyktiga ögonblicken av ångest och stress orsakade något slags problem händer alla och är normalt. Det är När tillståndet blir kroniskt blir situationen komplicerad.

Patienten är mycket exponerad för hjärt-kärlsjukdomar. Enligt en studie genomförd under fyra år på nästan 500 personer, DE personer som upplever höga nivåer av stress har ungefär 1,5 gånger mer risk för hjärtsjukdom.

På den psykologiska sidan orsakar ofta stress och ångest kraftig irritabilitet, humörsvängningar, oförmåga att sitta still och även galenskap i vissa fall. Denna situation påverkar livet i hög grad den berörda personens sociala status.

Men som tidigare sagt, fentermin orsakar ständig stress hos konsumenten. Den representerar därför en verklig fara i alla aspekter av hans liv.

Beroendet

Precis som droger är fentermin beroendeframkallande. Dessutom är det en isomer av metamfetamin.

En kur av medicin varar den är huvudkomponenten varar ca 10 veckor, högst 12.

När patienten slutar ta det, presenterar han symtomen på en abstinens såsom ångest, värmevallningar, sömnlöshet, irritabilitet eller till och med depression. Vissa människor lyckas till och med ta det igen fyll dem med det de saknar.

Andra biverkningar av fentermin

Konsekvenserna som nämns ovan är de farligaste. Det finns dock andra viktiga biverkningar:

 • Onormal acceleration av hjärtslag hjärta ;
 • Högt blodtryck;
 • Illamående och kräkningar;
 • Muntorrhet;
 • Synproblem: minska progressiv syn eller oförmåga att urskilja färger;
 • Hudirritation (akne, eksem, etc.);
 • Huvudvärk.

I de allvarligaste fallen är det möjligt att från första tas, patienten observerar svullnad av läpparna eller presenterar med svårt att andas. Detta beror på att han är allergisk eller intolerant så han Du måste snabbt åka till närmaste sjukhus eller ringa akuten.

En studie utförd på fentermin

Det handlar om en forskning genomfördes i Amsterdam. Runt 750 personer vars kroppsmassaindex var mellan 30 och 45 deltog. Målet var att bestämma effektiviteten av fentermin för viktminskning.

Vissa tog fentermin medan andra bara fått placebo. Varken läkare eller patienter fick kännedom om fördelningen av avgifter. Upplevelsen varade i cirka 6 månader.

Efter denna period konstaterades att de som konsumerade fentermin gick ner mellan 5,5 och 6 kg, oavsett vilken dos de tog administreras. Å andra sidan förlorade de som fick placebo lite nära 1,5.

Dessutom kombinerades en helt annan grupp människor (som hämtades från 750-talet). fentermin med topiramat. I slutet av samma period, en nedgång 8,5 till 9 kg observerades beroende på de intagna mängderna.

fentermin
Studier har visat att fentermin är effektivt för viktminskning.

I så fall konsumtionen av fentermin är det tillåtet och under vilka förutsättningar?

Det är tydligt att fentermin inte rekommenderas. Förbudet mot fri försäljning på europeiskt territorium är ett bevis på detta. Men det är det alltid tillgänglig på recept.

Visserligen är livet för vissa människor allvarligt hotat pga av fetma så är det absolut nödvändigt att de går ner i vikt så mycket som möjligt snabbt som möjligt.

I det här fallet förblir fentermin den bästa lösningen sedan i slutet på sex månader, som den tidigare nämnda studien visade, minskningen av kroppsmassan är betydande.

Det är dock obligatoriskt att följa mängderna till punkt och pricka ordinerats för att undvika överdoser som kan vara dödliga.

Och då är det också viktigt att behandlingen är det noggrant övervakas av en professionell för att begränsa riskerna med beroende och överskott.

Slutligen är det strängt förbjudet att ta det om du är närvarande någon form av allergi, lider av högt blodtryck, glaukom, hypertyreos, hjärtsjukdom eller lider av ett beroende av droger eller tobak.

Slutsats

Även om fentermin verkar vara den perfekta medicinen för snabb viktminskning är det i själva verket ett mycket farligt ämne som i längden sikt, orsakar ibland allvarliga fysiska och/eller psykiska störningar dödlig och oåterkallelig. Detta är också anledningen till att det inte är det endast tillgängligt på recept i Frankrike. Om vissa utländska webbplatser erbjuder dem så är det det Observera att köp eller innehav av denna typ av substans är förbjudet enligt lag. lag och är föremål för rättsliga åtgärder. Om du vill gå ner i vikt effektivt men hälsosamt sätt, varför inte välja naturliga botemedel, som balanserad kost, fysiska aktiviteter, citronvatten och många andra ? Åtminstone välja drogerna sammansatt av naturliga ingredienser om du verkligen inte vill ta till kostrestriktioner och sport.