Fettförbrännare VS aptitdämpande: likheter och skillnader

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

En fettförbrännare och ett aptitdämpande medel är båda produkter som riktar sig till personer som vill gå ner i kilon eller kontrollera sin vikt. De följer alltså med en bantningsdiet och gör det möjligt att optimera det förväntade resultatet. Men deras handlingar är väldigt olika och de har inte samma effekt på din kost. Upptäck deras likheter och skillnader.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Definitioner

Vad är en fettförbrännare?

En fettförbrännare är en produkt i pulver- eller tablettform som hjälper till att eliminera överflödigt fett i din kropp. Observera att detta inte på något sätt är ett mirakelpiller. Det förblir faktiskt ineffektivt utan ansträngning från din sida att anta en hälsosam kost, en hälsosam livsstil och regelbunden fysisk träning.

Fettförbrännare vs aptitdämpande
En fettförbrännare hjälper till att eliminera fettmassor

Vad är ett aptitdämpande medel?

Som namnet antyder är ett aptitdämpande medel en anorexigen medicin som används för att eliminera känslan av hunger. För att säkerställa denna väsentliga funktion verkar den på det centrala nervsystemet och förhindrar det från att sända signaler om önskan eller till och med behovet av att äta. Så det gör att du tappar aptiten och får dig att känna dig mätt genom att bara konsumera en liten mängd mat.

Vad har fettförbrännare och aptitdämpande medel gemensamt?

Stimulering av hormonella reaktioner

Dessa två viktminskningsämnen stimulerar hormonella reaktioner i din kropp. Fettförbrännaren använder en av sina aktiva ingredienser för att utsöndra epinefrin i stora mängder. Som förstör fettsyrorna som släpps ut i blodet. Hormonet omvandlar sedan det nedbrutna fettet till energi.

När det gäller det aptitdämpande medlet stimulerar det den massiva produktionen av mättnadshormonet leptin. Förutom att reglera aptiten, verkar detta hormon också för att öka energiförbrukningen även under sömnen. Den höga nivån av leptin tvingar hjärnan att begränsa suget att svälja mängder.

En viktig roll i ett viktminskningsprogram

En fettförbrännare som ett aptitdämpande medel hindrar dig från att gå upp i vikt och hjälper dig att eliminera dina överflödiga kilon. För fettförbränning kan du njuta av nöjet att äta så länge som kaloriintaget i din kost förblir lågt. Man ska också idrotta lite samtidigt.

För det anorektiska läkemedlet hjälper dess effekt på aptitminskning dig att klara dig utan mellanmål mellan huvudmåltiderna. Dessutom kommer du lätt att undvika tung mat. Alla förutsättningar finns för att du ska tappa dina små utbuktningar.

Skillnaderna mellan en fettförbrännare och en aptitdämpare

Deras karaktär och presentation

Fettförbrännare är ett kosttillskott som vanligtvis presenteras i form av en tablett som ska administreras oralt. Det används ofta som ett läkemedel för att behandla vissa överviktsproblem.

Det aptitdämpande medlet, även kallat viktminskningspiller, kan vara ett kosttillskott eller ett komplett foder. Det finns i flera former: piller, pulver, dryck etc. Det möter behoven hos dem som vill gå ner i vikt snabbt.

Deras effekter på din kost

Fettförbrännaren är inte inblandad i att reglera din aptit. Därför kan den inte förhindra ackumulering av överdrivna kalorier i din kropp om du inte följer en hälsosam kost. Dess roll skulle snarare vara att i efterhand eliminera de fetter som lagras i vävnaderna. Det fungerar då som en behandling, men inte som en förebyggande medicin.

När det gäller aptitdämparen är allt klart. Din aptit är begränsad, du kommer att äta mindre och du slipper viktökning. Med en kost som är mer kvalitativ än kvantitativ når du lättare din idealvikt.

Fettförbrännare vs aptitdämpande
Det aptitdämpande medlet verkar på din hunger och mättnad

Deras handlingar i din kropp

Fettförbrännaren eliminerar fett efter en mycket specifik process: fenomenet lipofys. Det handlar om att fånga upp fettsyrornas molekyler och omvandla dem till fria fettsyror, som är lättare att ta bort. En aktiv substans i läkemedlet fyller denna roll. Detta är vanligtvis koffein. De övriga ingredienserna deltar ändå i produktens väsentliga funktion för smältning av fetter genom att förhindra dessa fetter från att komma in i blodet.

DE kraftfulla fettförbrännare, effektiva och utan skadliga effekter innehåller vanligtvis ett stort antal naturliga element i sin sammansättning. De är mer lämpade för dieter med långsam bantning som varar i minst 3 månader.

Det aptitdämpande medlet ger en verkan som nästan liknar den hos vissa läkemedel. Det gör dig mer aktiv, piggare och minskar din aptit avsevärt. Den är ibland mer kraftfull än fettförbrännaren. Det kan öka ditt blodtryck eller puls.

I vissa fall känner användaren också stor trötthet kopplat till att ta ett aptitdämpande medel och ibland även en känsla av muntorrhet. För att undvika dessa biverkningar samtidigt som du njuter av fördelarna med ditt viktminskningspiller, välj din produkt noggrant. DE bästa aptitdämpande medel ger dig stor lättnad och orsakar ingen frustration relaterad till din bantningsbehandling. Det måste bevisas effektivt och ofarligt genom flera kliniska prövningar.