Hur odlar man lår?

[Artikeln uppdaterad den 27/10/2023]

Fasta, utskjutande lår ger tjusning och krökning till benen. Om du är riktigt smal kommer att få större lår definitivt att förbättra din personlighet. Lyckligtvis finns det många effektiva sätt att göra detta. Läs resten av den här artikeln för att ta reda på hur du får större lår.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Hur odlar man lår med mat?

Matvanor spelar en avgörande roll när det gäller att gå upp eller ner i vikt. För att utveckla dina lår måste du äta mer än normalt. Detta eftersom att bygga muskler kräver mycket energi. Om du inte följer en hälsosam och näringsrik kost kommer du aldrig att kunna växa dina lår.

Lår
Att få större lår är en dröm för många.

För att bygga muskler måste du konsumera fler kalorier. Du behöver dock inte gå överbord. Gå bara ut ur din komfortzon och ge dina lår den näring de behöver. Lägg till cirka 300 till 600 kalorier till din kost. Jag råder dig att konsultera en dietist för en rik och hälsosam kost.

Var dock försiktig så att du inte inkluderar skräpmat i din kost. Din kost bör innehålla hälsosamma livsmedel som gröna grönsaker, frukt, stärkelsehaltiga grönsaker, sötpotatis och mejeriprodukter.

Den viktigaste maten för att göda lår är protein. Protein är en viktig ingrediens för att bygga muskler. Försök att konsumera olika former av protein i din kost. Ta cirka 15-30 g protein till varje måltid.

Hur växer man lår genom träning?

Träning är nyckeln till att ha tjocka lår. Muskeltillväxt kommer att ske under intensiv träning. Detta gör att muskelfibrerna blir starkare och tjockare. För att få muskler behöver du träna lite hårdare än normalt.

För tonade och starka lår är styrketräning den mest önskvärda träningsformen. I bodybuilding, försök att träna med rätt mängd vikt. Men för nybörjare rekommenderas övningar utan vikter först. Långsamt och gradvis kommer du att kunna lägga till vikt.

Var försiktig, tvinga inte för mycket. Gå bara lite högre. Träna helst med tränare. Det finns olika övningar för gå upp i vikt snabbt.

Slitsarna

Utfall fungerar på skinkorna, quadriceps (lår) och hamstrings. De tonar hela underkroppen och hjälper till att få muskelmassa, särskilt i låren.

Stå upprätt i ett öppet utrymme. Ta ett stort steg med varje fot. Placera ditt knä på golvet och det främre benet i vinkelrät riktning med låret på golvet. Håll din bål upprätt hela tiden. Du kan placera båda händerna på midjan.

Stanna i samma position i några sekunder. Stå upp och gör samma övning med ett annat ben. Utför övningen minst 5 gånger för varje ben. Öka långsamt antalet repetitioner.

Knäböj

Stå rakt med fötterna axelbrett isär. Håll händerna vid dina sidor eller sträck dem framåt. Sänk långsamt ner kroppen. Lyft upp ditt knä och tryck dina höfter bakåt. Var försiktig så att dina knän inte korsar tårna när du böjer dig. Stanna i position i några sekunder. Stå upp och återgå till startpositionen.

Upprepa denna operation minst 5 gånger. Öka långsamt och gradvis antalet repetitioner. Senare kan du lägga till vikter när du sitter på huk.

hur man växer lår
Squats är effektivt för rumpa och lår. Det är en effektiv träningsform för att få större lår.

Marklyft

Marklyft kan utföras med eller utan vikter. De är tänkta att öka styrkan och nästan varje muskel i kroppen arbetar under denna övning.

Stå rakt med axeln i knähöjd. Nå ut. Böj dig sedan långsamt över utan att böja knät. Böj så mycket du kan. Försök att röra tårna. Stanna i positionen i några sekunder tills du känner att kärnmusklerna sträcker sig. Återgå sedan långsamt till startpositionen.

Gör övningen minst 5 gånger. Öka långsamt och gradvis antalet repetitioner.

Benlyftet

Det är en form av motståndsövning. Det fungerar bäst för bålen, glutes och quads.

Stå rakt med fötterna axelbrett isär. Dina tår ska peka framåt. Sträck ut händerna åt sidorna. Lyft långsamt ett ben åt sidan så mycket som möjligt. Försök att röra fingrarna med tårna om möjligt. Stanna i position i några sekunder. Upprepa samma sak för det andra benet. Upprepa minst 5 gånger för varje ben. Öka långsamt antalet repetitioner.

Sidobrädorna

Sidoplankan är en bra övning för core-, bål- och lårmusklerna. Det hjälper till att stärka över- och underkroppen samtidigt.

Ligg på sidan med fötterna ihop. Håll en underarm direkt under axeln och den andra i midjan. Dra ihop bålen och lyft höfterna tills din kropp bildar en rak linje från topp till tå. Håll positionen i minst 10 sekunder. Sänk sedan höfterna och gör samma sak på andra sidan. Upprepa övningen minst tre gånger.

Sprinten

Sprint är den mest funktionella träningen, eftersom den kommer att konditionera det kardiovaskulära systemet, bygga upp styrka i benen och bygga upp lite storlek i låren.

För denna övning kan du springa i full fart på en bana eller park. Du kan också springa upp för trappan eller cykla. För att göra detta, använd dina armar och ben för att samordna prestanda. Knäna ska lyftas mycket högt för varje steg.

Hur växer man lår med yoga?

Att avsätta några minuter varje dag på mattan kan ge dig de starka, tonade låren du alltid har drömt om. Här är några övningar som hjälper dig att få vackra lår.

Hundens ställning

En pose inspirerad av människans trogna vän, Dog Pose eller Adho Mukha Svanasana, är mycket effektiv för att stärka vrister, tår och lår, samtidigt som den sträcker ut axlar, rygg och vader. Det förlänger musklerna, vilket ökar rörelseomfånget och flexibiliteten.

Börja med handflatorna och fötterna på golvet, fingrar spridda som en stjärna och knäna böjda direkt under dina höfter. Ta ett djupt andetag och förbered ditt sinne och din kropp för att trycka dina höfter mot taket. Andas ut långsamt medan du försiktigt lyfter dina höfter uppåt, rätar ut dina knän och balanserar vikten på handflatorna och fotsulorna.

När du utför denna ställning, fäst blicken mellan tårna och låt inte huvudet hänga mellan armarna. Håll positionen i 15-30 sekunder som nybörjare. Andas ut långsamt och återgå till startpositionen.

Krigarens ställning

Warrior Pose, eller Virabhadrasana, är extremt användbar för att stärka och sträcka ut ben, anklar, axlar och armar. Dina armar, axlar, höfter och ben ska alla vara i samma plan, och din underkropp ska kännas jordad i posen. När du andas ut sprider du fötterna 105 till 120 cm från varandra. Lyft armarna parallellt med golvet och sträck dem aktivt ut åt sidorna, skulderbladen raka och handflatorna nedåt.

Vrid höger fot något åt ​​höger och vänster fot åt ​​vänster i 90 grader. Andas ut och böj vänster knä över vänster fotled, så att smalbenet är vinkelrätt mot golvet. Om möjligt, för ditt vänstra lår parallellt med golvet. Sträck armarna bort från utrymmet mellan skulderbladen, parallellt med golvet och direkt över bäckenet.

Pressa svanskotan lätt mot blygdbenet. Vrid huvudet åt vänster och titta över fingrarna. Stanna i 30 sekunder till 1 minut. Andas in för att komma upp igen, vänd sedan om fötterna och upprepa asana på nästa sida.

krigare poserar i yoga
Inom yogaträning är warrior pose känd för att bland annat arbeta och utveckla lårmusklerna.

Finns det några produkter, mediciner eller krämer för att förstora låren?

Marknaden är full av produkter utformade för att hjälpa dig gå upp i lårvikt. Dessa sträcker sig från kosttillskott och vitamintillskott till krämer och andra produkter.

Många kvinnor tror att att dricka proteinpulver kommer att göra dem stora och skrymmande, men det är verkligen inte fallet. Att få i sig tillräckligt med protein är viktigt för att få större lår.

Innan ditt träningspass, drick en kopp kaffe eller grönt te. Studier visar att koffein ger dig den där extra energin du behöver för att klara ett tufft träningspass.

Du kan hitta piller, salvor och krämer i hälsokostbutiker för att hjälpa till att utveckla lår. Men de kan bara vara effektiva om de kombineras med adekvat kost och träningsprogram. Nu vet du hur man odlar lår!

Denna artikel är en del av en serie artiklar som specificerar hur man går upp i vikt på en viss del av kroppen.