Grönsaker och frukter som börjar med H

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

En integrerad del av en hälsosam, balanserad kost, frukt och grönsaker kan hjälpa dig att hålla dig frisk. Dessa livsmedel har många fördelar som att förebygga hjärtsjukdomar, cancer och diabetes. För att få alla dessa fördelar är det ändå viktigt att notera att du måste konsumera frukt och grönsaker regelbundet varje dag och i tillräckliga mängder. Om du verkligen vill njuta av fördelarna med frukt och grönsaker låter jag dig upptäcka den enda grönsaken!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Böna

Bönan är en frögrönsak som produceras av en mångfald arter som tillhör familjen Fabaceae. Det finns flera dussin sorter av bönor runt om i världen. Olika arter av bönor skiljer sig också åt i storlek och färg. Bönor kan vara vita, gröna, rosa, svarta eller beige med mörka fläckar.

Bönor

Bönornas mångsidighet gör dem till en lämplig ingrediens för ett oändligt antal recept. Du kan njuta av dem som tillbehör, smaksatt med en klick råolja eller i kompott, men även i rustika soppor och blandade sallader. De är lika goda med pasta, ris eller som topping till läckra tortillas. Bönor är rika på kalium, kalcium och fosfor. Till skillnad från ärtor,

Bönan innehåller inte natrium. Några av bönarterna innehåller järn, folsyra, selen och zink. Bönor innehåller också stärkelse och lättsmälta ämnen som hämmar tillväxten av cancervävnader, samt lösliga fibrer som hjälper till att avlägsna överflödigt kolesterol från kroppen.

Bönskidor innehåller B-vitaminer och vitamin A och C. De innehåller även kalium, kalcium, magnesium och karoten. Tyvärr har bönan också nackdelar: den orsakar gas. Därför kan det inte konsumeras av gravida och ammande kvinnor, små barn, äldre och personer som lider av kronisk förstoppning.