Metabolism: Är det möjligt att hjälpa din kropp att bränna fett mer effektivt?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Ja det är möjligt, genom att öka din ämnesomsättning, vilket är alla reaktioner som sker i cellerna i vår kropp. Det involverar katabolism (produktion av energi från absorberade näringsämnen genom att bryta ner relativt stora och komplexa molekyler till mindre och enklare molekyler (användning och lagring)) och anabola det (konstruktion av de element som våra celler behöver för att fungera (t.ex. lagerminskning av reserver).

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vår energiförbrukning motsvara: vår grundmetabolism (kön, längd, vikt, ålder), yttre temperatur, fysiologiska tillstånd (graviditet, känslor etc.) + utgifter på grund av fysisk och intellektuell aktivitet + matsmältning.

distribution-utgifter-metabolism-matsmältning

På dagligen är det möjligt att bränna fett mer effektivt genom att öka energiförbrukningen i matsmältningen och de relaterat till fysisk aktivitet.

Förbränn mer fett genom att äta rätt!

Genom att anpassa ditt näringsintag till ditt grundläggande energibehov och äta endast när du är hungrig eftersom din kropp kommer att bli lugnad, den kommer inte att sakna något och den kommer mer villigt att dra från dina fettdepåer!

Beräkna dina grundläggande energibehov genom att klicka här: http://www.vitadiet.net/boite-energie.html

Genom att äta på regelbundna tider försäkrar du också kroppen om att den vet när den kommer att få energi.

Genom att dela upp måltider (frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag) för att bättre fördela intaget och öka matsmältningskostnaderna. Det handlar inte om att knapra utan om att fördela sina bidrag annorlunda.

Förbi frukostexempel: dryck + rostat bröd och smör + en mejeri Sedan runt 10-11 en bit frukt.

Genom att öka frekvensen av måltider fördelas de intagna kalorierna jämnare, vilket möjliggör större termogenes.

Fördelningen vi behöver för att fungera bra är:

distribution av livsmedelsgrupper

Vår kropp använder mer energi när vi använder protein än fett eller kolhydrater.

Tips: vid måltiderna, börja med att äta grönsaker och proteiner och avsluta med kolhydrater (mängden som du anpassar efter din hunger).

Njut av magra proteiner som torsk, kycklingbröst eller skaldjur, ägg, naturliga mejeriprodukter, baljväxter (som ger protein och stärkelse), minst en gång om dagen.

Vissa näringsämnen som kalcium tillåter bättre användning av andra näringsämnen och därför mindre lagring, därav intresset för att konsumera mejeriprodukter till varje måltid. Naturlig yoghurt, keso (icke-fett) och fromage frais är också rika på protein och är utmärkta snacks när du känner dig hungrig!

Tänk på att dricka minst 1,5 liter under dagen, speciellt om du sportar. Vatten är viktigt för aktiviteter relaterade till ämnesomsättning, särskilt lipolys (nedbrytning av fetter).

Öka dina utgifter med små fastor (endast för personer utan hälsoproblem). Var försiktig, en diet med för lågt kaloriintag gör att kroppen gör motstånd med hjälp av reserver. Bättre att göra en kort period minisnabb, i 16 till 20 timmar: detta låter dig öka mobiliseringen av fettreserver genom att blockera produktionen av ett antityreoideahormon, T3, som kroppen utsöndrar för att skydda sig mot viktminskning.

En gång i veckan äter vi antingen inte middag (vi äter igen nästa morgon), eller så äter vi inte frukost (vi äter igen vid lunch), men vi återfuktar väl (vatten, te, örtte, buljong). grönsaker) .

Bränn ditt fett med rätt mat

Målet är självklart att kombinera sin konsumtion med en kost anpassad efter dina bantningsmål.

För främja aktiveringen av lipolys, försumma inte mat rik på proteiner såsom magert kött och fisk.

DE grönt te är en kraftfull antioxidant, citronen ett välkänt avgiftningsmedel, frukter som citrus (grapefrukt) är fulla av vitaminer och låga i socker och kalorier. där papaya och ananas aktivera fettmobilisering.

där cikoria är rik på inulin, sägs fibrerna från grundroten av denna växt hjälpa till att minska blodsocker- och lipidnivåerna. Vi kan ersätt det med kaffe eller, bättre, kombinera de två för att kombinera de bantande effekterna av inulin och koffein. Inte mer än 2 koppar per dag.

DE peppar : Färsk eller pulveriserad, chili får sin kryddighet från capsaicin, som, genom att stimulera produktionen av adrenalin och noradrenalin, hjälper till att bränna lagrade sockerarter och fetter. Cayennepeppar, Tabasco, paprika… Vi väljer efter din smak och matsmältningstolerans.

chilipeppar för att bränna fett

Bränn fett med ett kosttillskott

Deras formel gör det möjligt att öka konsumtionen av kalorier genom ämnesomsättningen. I samband med regelbunden sportaktivitet och en lämplig kost, erbjuder vissa kosttillskott ett koncentrat av aktiva ingredienser.

DE fettförbrännare som innehåller grönt te eller koffein kan spirulina hjälpa till att öka din ämnesomsättning.

Bränn fett med rätt fysiska övningar

Utgifterna för en organism i vila kan variera från 200 till 600 kalorier beroende på om man är stillasittande eller aktiv. Organet fortsätter att spendera hälften av dessa utgifter under 24 timmar efter aktiviteten. Muskler är stora förbrukare av energi: en person med god muskeltonus bränner mer än en stillasittande person, även i vila. Problemet är att när du åldras minskar muskelmassan naturligt.

För att bibehålla och utveckla det är det bäst att träna styrketräning med måttliga vikter och/eller att gynna övningar som mobiliserar maximal styrka hos muskelgrupper (slidning, pull-ups etc.).

För att effektivt bränna fett genom sport: gynna uthållighetsövningar (inte för intensiva), dynamiska övningar och muskeluppbyggnad.

För snabba resultat, schemalägg minst 4 pass per vecka med 45 minuters konditionsträning.

Simning, cykling, löpning, stavgång i minst 30 minuter om dagen kan redan öka din energiförbrukning.

fysiska övningar

Det är bättre att välja återhämtningsfaser snarare än att trötta ut dig själv.

Det är faktiskt viktigt att hålla en genomsnittlig puls, för att kroppen ska kunna göra det bränna fett snabbt. High Intensity Interval Sports Training (HIIT) är välkänd för sin effektivitet och ostoppbara fettförbränningseffekt.

Det viktiga är att sätta rätt mål och upprätthålla aktiviteten regelbunden fysisk.

Städning, shopping, trädgårdsarbete, att gå i trappor, gå minst 30 minuter om dagen är en del av dagliga fysiska aktiviteter!

Släpp inte upp dina ansträngningar efter en vecka och för att hålla dig motiverad, utöva sport med vänner eller ge dig själv utmaningar.

Till sist, ge dig själv små belöningar för varje uppnått mål!