Varför bör du prova äppelvinäger?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Få människor vet det, men ekologisk äppelvinäger är en utmärkt produkt för huden. Långt ifrån krämer och andra produkter på rea, äppelvinäger (eller cidervinäger) är en helt naturlig produkt som är lätt att köpa eller göra själv. Ingredienserna i den har positiva effekter på huden. Dessutom kostar det mindre än många ansiktsprodukter som erbjuder samma positiva effekter. Bland hans huvudroller: djup ansiktsrengöring så väl som kampen mot akne och åldersfläckar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Ekologisk äppelvinäger, en pH-regulator

Hudens pH är en viktig faktor i för tidigt åldrande av celler. Som den första barriären mot yttre element utsätts huden för mycket stress. Ännu mer i vår västerländska civilisation där föroreningar finns överallt omkring oss. Alltså luftföroreningar orsakad av bilutsläpp är en nyckelfaktor i försämringen av epidermis.

För att hjälpa huden att bekämpa dessa attacker är äppelvinäger en mycket bra lösning. Tack vare denna produkt kommer du att kunna kontrollera överflödig olja på din hud. Genom att ta bort detta lager som kroppen producerar kommer du att lyckas balansera pH-nivåerna till undvika dagliga attacker (föroreningar till exempel).

Det är faktiskt så att ha ett balanserat pH synonymt med skydd och hälsa. Det är också den bästa lösningen för att bekämpa andra ”sjukdomar” som akne. Så en punktbehandling med vinäger kommer att hjälpa din hud på medellång sikt. Så det finns ingen anledning att applicera det varje dag, du behöver bara varva en behandling med en viloperiod.

Äpplen i deras äppelträd
Alla äpplen är inte bra vinäger

Akne och pormaskar

Akne och pormaskar är de mest kända hudsjukdomarna. Och, det är inte bara en fråga om tonåren där hormoner verkar… Pormaskar är ofta igensatta hud och sporer. Akne, a reaktion på yttre attackers. I alla fall är dessa markörer för daglig aggression mot huden… För att övervinna detta är det inget som slår en kort behandling med äppelvinäger! Det är faktiskt intressant att inse att denna naturliga produkt är det mycket rik på äppelsyra. Den senare har antibakteriella, svampdödande och antivirala egenskaper.

När du masserar huden med den kommer den att rengöra den på djupet och bekämpa bakterier och annan smuts som fastnar på hudens yta eller i öppna porer och porer. avlägsnas genom friktion. Likaså bekämpar äppelvinäger infektioner och andra inflammationer i huden medan så att porerna förblir rena genom att eliminera gifter.

Efter en kort behandling kommer huden i ditt ansikte att anta en annan nyans och du kommer att få vad vi kallar ett ”strålande ansikte”.

Åldersfläckar och andra tidsmärken

Äppelvinäger är rik på föreningar som kallas alfa-hydroxisyror som eliminerar döda celler från epidermis. Tack vare dem stimulerar vi blodcirkulationen och syresättning av områden där pigmenteringen av huden har förändrats. Dessutom traditionella skönhetsbehandlingar innehåller dem också alltid små mängder av denna alfa-hydroxisyra.

På tal om förändrad pigmentering, ålder och åldersfläckar är inte de enda missfärgningar huden kan uppleva. Den mest kända av alla är den berömda ”solbränna”, en brännskada som ändrar hudens färg till röd. Även i detta fall kan äppelvinäger vara användbart… En av de många fördelarna med äppelcidervinäger är dess förmåga attlugna slagen av Sun. Det är en naturligt sammandragande och ekologiskt som tillåter påskynda läkningsprocessen. Den är också effektiv mot klåda, irritation och inflammation orsakad av solbränna.

På samma sätt kan äppelcidervinäger hjälpa till att lindrainflammation orsakad av rakhyvelnuppor. Den innehåller ättiksyra som mjukar upp din hud och hjälper inåtväxande hårstrån att växa lätt. En idealisk produkt i ditt badrum, för dig och din man.

Slutligen, och som med all vinäger, äppelvinäger kan hjälpa dig vid ett stick. Minns mormors berömda botemedel som bestod i att hälla vinäger på ett bistick för att lindra smärtan. Tja, det är samma sak för den som är gjord av äpplen… Den innehåller också ättiksyra, molekylen som kommer att spela en roll vid smärta (antiinflammatorisk egenskap) och mot svullnad.

Äppelvinäger
Äppelvinäger har några föga kända fördelar

Vad är alfa-hydroxisyra?

Alfa-hydroxisyra är en molekyl som finns i äppelcidervinäger och som tillåterta bort döda hudceller. Samma ingredienser finns i ansiktsprodukter och krämer som är mycket dyrare. Men innehållet är mycket högre i naturlig cider.

Om du vill använda ekologisk äppelcidervinäger för åldersfläckar, applicera helt enkelt en liten mängd utspädd äppelcidervinäger i ansiktet med en bomullstuss. Lämna ämnet i ansiktet i 20-30 minuter innan du sköljer, din hud blir så god som ny.

Dessutom hjälper detta ämne till att ta bort akne. Dessa sura ämnen bildas under produktionen av vinäger; Och de erbjuder antibakteriella och svampdödande egenskaper som är effektiva mot hudproblem.

Eftersom den vinäger av äppelcider är en stark substans, det kan skada din hud. Du kan undvika detta genom att späda ut ämnet innan det används. När du applicerar på din hud måste du också tänka på denna punkt för att inte skada den på något annat sätt.

Äpplet har därför många fördelar precis som bananen till exempel, vilket du kan upptäck fördelarna !