Hur går man ner 10 kg snabbt: på 1 vecka, på 1 månad, på 2 månader, på 3 månader?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Överflödiga kilon kan vara ett verkligt problem, speciellt när de soliga dagarna kommer och du måste bära lätta kläder och framför allt baddräkt. Om du har en mer eller mindre pinsam övervikt och vill bli av med överskottet, så här går du snabbt ner upp till 10 kg inom loppet av några veckor.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


  • Fri frakt
  • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
  • Upp till 2 gratis flaskor
  • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Farorna med att gå ner i vikt för snabbt

Innan du avslöjar hemligheten för att få din dröms figur måste du vara medveten om de potentiella farorna som är kopplade till att gå ner i vikt för snabbt. Detta är verkligen en fråga om ”potentiell” fara, eftersom de negativa effekterna inte visar sig systematiskt, utan endast i vissa fall.

Hur går man ner 10 kg snabbt?
Det är bäst att gå ner i vikt gradvis.

En dåligt bemästrad mirakeldiet utsätter dig till exempel för jojoeffekten, det vill säga att du omedelbart får tillbaka allt du förlorat. Din kropp klarar inte bra av de drastiska restriktioner som den utsätts för och så fort du återupptar en normal diet ackumulerar den så mycket fett som möjligt för att förbereda sig för en annan eventuell aggressiv diet.

Som en direkt följd av denna jojo-effekt kommer du att gå upp ännu fler kilon än tidigare, vilket i slutändan riskerar att bli fetma. Och för att göra saken värre kommer denna drastiska diet att bli mindre och mindre effektiv, eftersom din kropp kommer att vänja sig vid den.

Ett annat problem kopplat till att gå ner i vikt för snabbt: förlust av muskelmassa. Faktum är att kroppen genomgår en så våldsam attack att musklerna smälter samtidigt som fettet. Som ett resultat blir du väldigt lätt trött och du tappar ton och styrka.

Att gå ner 10 kilo på 1 vecka, är det verkligen genomförbart?

Att gå ner 10 kilo på 1 vecka är fortfarande lite för överdrivet, även om många annonser försäkrar att det är möjligt utan att ange konsekvenserna för hälsan. Enkelt uttryckt är det som om du behövde gå ner lite mindre än ett och ett halvt kilo per dag, eller 11 550 Kcal per dag (1 kg fett motsvarar ungefär 7,7 Kcal).

Generellt sett kostar det att jogga 10 km i genomsnitt 650 kalorier. Om du vill gå ner de 11 550 kalorierna om dagen måste du springa lite mindre än 180 km om dagen, vilket är omöjligt.

Du måste därför vara försiktig med dieter för mirakelbantning som garanterar fantastiska resultat bara på 1 vecka. Antingen är det riktiga bedrägerier som kommer att skada din plånbok, eller så utsätter du praktiskt taget din kropp för en säker död.

Om du ändå vill riskera dig själv i äventyret rekommenderas det starkt att du noggrant övervakas av en läkare under behandlingen.

Hur går man ner 10 kg på 1 månad?

Nu är frågan om 1 månad räcker för att gå ner 10 kilo. Det är i alla fall redan bättre än en vecka, men kroppen riskerar ändå att bli ganska skakad av regimens våld. Här är dieten och sportaktiviteterna att följa för att slutföra din hinderbana.

Vilken mat?

Oavsett vilken diet du äter är det väsentliga att minska ditt kaloriintag avsevärt. Du måste därför välja kalorifattig mat. Glöm allt godis, fet mat och pizzor och alla sorters bakverk.

Det ska till exempel tas havre till frukost, vitt kött med råa grönsaker till lunch och en skiva skinka på kvällen med grönsaker och frukt. Snåla inte med protein för att begränsa förlusten av muskelmassa.

Låt dig övervakas av en läkare och en dietist för att inte riskera din hälsa eller anta en otillräcklig kost. Minsta avvikelse i matvanor kan i hög grad skada ditt mål.

Hur går man ner 10 kg snabbt?
Du måste titta på din kost för att gå ner i vikt effektivt.

Vilka fysiska aktiviteter?

Även om din lågkaloridiet tenderar att göra dig tröttare än vanligt, måste du kombinera den med fysiska aktiviteter för att uppnå ditt berömda mål att gå ner 10 kg på bara en månad.

Föredrar löpning, cykling, hopprep eller crossträning samt högintensiva övningar för att bränna maximalt med kalorier på kort tid. Ansträngningar upprätthålls under korta tidsperioder, men på ett repetitivt sätt med kort återhämtningstid.

Träna om möjligt aldrig ensam, utan i sällskap av en vän eller tränare. Ansträngningarna är faktiskt våldsamma och utmanar kroppen mycket, medan din lågkaloridiet har effekter på din prestation. Du löper risk att drabbas av allvarlig hypoglykemi när som helst och du kan må dåligt när som helst.

Hur går man ner 10 kg på 2 månader?

Två månader är mycket rimligare än tidigare varaktigheter att gå ner 10 kilo. Din kropp lider mycket mindre av chocken av viktminskning och du kan slutföra dieten mer gradvis.

Vilken mat?

Även om varaktigheten är längre än tidigare, måste du fortfarande hålla fast vid principen att minska ditt energiintag genom att vara uppmärksam på vad du äter.

Men du är inte längre begränsad till att äta ingenting alls (så att säga), utan genom att begränsa till exempel livsmedel som är mycket rika på socker och fett som sylt, industriflingor, pommes frites, fett, kött, glass…

Å andra sidan är livsmedel som havregryn, ägg, råa grönsaker, vitt kött eller frukt tillåtet. De är rika på näringsämnen, men låga i kalorier. Du kommer att känna mindre av känslorna av trötthet och yrsel från kosten genom att konsumera dem på rätt sätt.

Det är fortfarande viktigt att konsultera en dietist och läkare för att övervaka din kost och hälsa under behandlingen. De hjälper dig att hålla dig motiverad i denna 8-veckors kamp.

För att undvika att omedelbart gå upp i vikt är det viktigt att vara uppmärksam på vad du äter 80 % av gångerna. Om lätta måltider under dieten inte traumatiserar dig, ta dem då och då, vilket begränsar eventuellt överdrivet kaloriintag.

Vilka fysiska aktiviteter?

Enkla vanor att ändra i ditt dagliga liv hjälper dig att bränna kalorier effektivt under de två månaderna av behandlingen. För att göra detta, gå till kontoret om du bor 30 minuter från jobbet. Åk på cykel om avståndet är längre. Ta trapporna istället för att ta hissen. Mycket snabbt kommer du att känna dig mindre trött, eftersom din kropp gradvis vänjer sig vid ansträngningen. Och glöm inte morgonjoggen.

Hur går man ner 10 kg snabbt?
Bantningspiller kan hjälpa till med viktminskning.

Tveka inte att kontakta en sportcoach för att hjälpa dig utföra effektiva fysiska aktiviteter för att uppnå ditt mål. Han kommer att sätta ihop ett cirkelträningsprogram för dig som kommer att träna alla muskler i din kropp.

En kombination av konditionsträning och styrketräning hjälper dig att bränna fler kalorier samtidigt som du bevarar dina musklers integritet.

Hur går man ner 10 kg på 3 månader?

Slutligen verkar målet att gå ner 10 kilo på 3 månader vara det mest rimliga och snällare mot din kropp.

Vilken diet?

För att justera kaloriintaget i din diet för denna diet måste du känna till din basalmetabolism, det vill säga antalet kalorier som behövs för att din kropp ska fungera. Detta är vanligtvis runt 1 500 kalorier. Sammantaget bör du inte konsumera mer.

På 3 månader kan din kropp gå ner i vikt lugnare utan att ta till drastiska procedurer. Genom att hänvisa till basalmetabolismen ger du kroppen tid att gå ner i vikt och bara tappa fettmassa. Anlita en dietist som hjälper dig att beräkna detta antal.

Ät en balanserad kost och gynna kvalitetsmat rik på näringsämnen. Begränsa kolhydrat- och fettintaget och föredrar proteinmat. Ät frukt vid mellanmål och undvik industriellt bearbetade produkter.

Vilka fysiska aktiviteter?

Sport är ett komplement till kosten för att gå ner i vikt. Dels eliminerar man lagrade kalorier och dels minskar man intaget.

Följ samma vanor som för 2-månaderskosten, nämligen att gå oftare, gå i trappor, cykla eller jogga regelbundet.

Med hjälp av en sportcoach kommer du att kunna genomföra en träningskrets som kombinerar konditionsträning och muskelförstärkning. Du kommer att se att i slutet av 3 månader kommer du inte bara att förlora de 10 överflödiga kilona, ​​utan din figur kommer att bli smalare som en idrottare.

Använd kompletterande produkter för att hjälpa dig

I slutändan är det inte lätt att gå ner i vikt på kort tid och utsätter kroppen för risker som måste mätas med hjälp av vårdpersonal.

I denna typ av situation är det ibland absolut nödvändigt att tillgripa användningen av kraftfulla fettförbrännare eller av effektiva aptitdämpande medel för att maximera elimineringen av fettmassa och minskningen av kaloriintaget genom att eliminera känslan av hunger.

Som en effektiv fettförbrännare är produkten PhenQ rekommenderas starkt av personer som har provat upplevelsen av snabb viktminskning. När det kommer till aptitdämpande medel är den produkt som ofta kommer upp Zotrim. Så du kan använda dem för att uppnå de förväntade resultaten.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


  • Fri frakt
  • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
  • Upp till 2 gratis flaskor
  • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan


Gå vidare i ämnet »Snabb viktminskning” med våra artiklar: